Υλικά - 1 κιλό μοσχαρι κιλότο κομμενο σε μπουκίτσες (μπορειτε και χοιρινό)
- 1/2 κιλο κοκκαρι (πολυ μικρά κρεμμυδακια)
- 2 μικρες κονσερβες μανιταρακια ολόκληρα
- 300 γρ.πατατες κομμενες σε μικρα κομματια ή καλυτερα σε κυβάκια
- 1-2 πιπεριές κομμενες σε τετραγωνα μικρά κομματια
- 1 καροτο σε ροδέλες (προαιρετικα)
- 2-3 σκελιδες σκορδο ολοκληρες
- 2 φύλλα δαφνης
- 1 ξυλάκι κανελλας
- 1 κ.γ κυμινο (προαιρετικα)
- 1 κ.σ παπρικα (ή μπουκοβο αναλογα τα γουστα)
- 1 πρεζα ρίγανη
- 1μιση κ.σ μουσταρδα πικάντικη
- 1-1,5 ποτήρι κρασι (κατα προτιμηση κοκκινο)
- 1 φλυτζανακι χυμο ντοματας
- Τυρι ρεγκατο ή κεφαλοτυρι κομμενο σε κυβακια
- Λαδι 1 φλιτζάνι
- αλατι και πιπερι
Εκτέλεση - Μαριναρουμε
απο το προηγουμενο βραδυ ή 5 ωρες νωριτερα το κρεας με ολα τα υγρα και
τα μπαχαρικά (δλδ το μισο λαδι,το κρασι ,τη μουσταρδα κτλ) εκτος των
λαχανικών και του σκόρδου.
- Σε ενα μεγαλο τηγανι με το υπολοιπο
λαδι περναμε τις πατατουλες, τα μανιταρια, την πιπερια, τα καροτα να
τηγανιστουν ελαφρα εκτος του σκόρδου.
- Αδειαζουμε το κρεας μαζι με τη μαρινατα του σε μια γαστρα ή σε ταψι ή σε πηλινο και προσθετουμε τα λαχανικα και το σκορδο.
- Αν χρησιμοποιησουμε ταψι ή πηλινο βρεχουμε μια λαδοκολα και σκεπαζουμε το σκευος.
- Δεν
βαζουμε αλλα υγρα και ψήνουμε σε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά : - 2 μοσχαρίσια σνίτσελ
- 2 πατάτες (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
- Σκόρδο σε σκόνη
- 3 ντομάτες (1 κομμένη σε μικρά κυβάκια και 2 σε φέτες)
- Λίγο ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
- 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση: - Ανακατεύουμε
τα κυβάκια ντομάτας και πατάτας, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι,
πιπέρι και τα ραντίζουμε με λίγο βαλσάμικο και ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ με αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και σκόρδο.
- Τοποθετούμε κάθε σνίτσελ πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στρώνουμε γύρω-γύρω τα κυβάκια ντομάτας και πατάτας.
- Ότι ζουμάκι έχει περισσέψει από τα κυβάκια το μοιράζετε και το ρίχνετε πάνω από τα κυβάκια και τα σνίτσελ.
- Πασπαλίζουμε τις φέτες ντομάτας με ρίγανη και τις αλατίζουμε.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια των σνίτσελ με φέτες ντομάτας και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω.
- Κλείνουμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φωλιάς και κατά τέτοιο τρόπο που να αφήνουμε μια μικρή τρυπά στην κορυφή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
TIPS - Αντί για σκόρδο σε σκόνη μπορείτε να στρώσετε φετούλες από 1 σκελίδα σκόρδου ανάμεσα στο σνίτσελ και τις φέτες ντομάτας.
- Αν
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά Για τη μαρινάτα - 1 μπουκάλι κόκκινος πεπαλαιωμένος οίνος
- 2 καρότα κομμένα σε με γάλα κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (λευκό και πράσινο μέρος)
- 1 κλαράκι σέλερι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 ματσάκια σέλινο 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο 2-3 φύλλα δάφνης 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Για το νουά - 1500 -1600 γραμμάρια νουά μοσχαρίσιο
- 2 κούπες ζωμό κρέατος
- 1 κούπα μαρινάδα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι / πιπέρι
Για τη σάλτσα - 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
- 2 κούπες υγρό της μαρινάδα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη μαρινάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ (πρέπει να χωράει και το νουά), βάζουμε όλα τα υλικά
της μαρινάδας εκτός από το κρασί. Ζεσταίνουμε το κρασί και μόλις πάρει
μία βράση περιχύνουμε τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε να κρυώσουν και
μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το νουά. Σκεπάζουμε το
μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 - 3 ημέρες.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 4 μερίδες) - 4 μπριζόλες των 200 γραμμ εκάστη,
- 1 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο
- 80 γραμ βούτυρο
- 300 γραμ μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
- 100 γραμ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ λιτρο κρασί λευκό
- 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
- 15 γραμ κύβο βοδινού
- 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι και λευκό πιπέρι
- 1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ (νισεστέ)
Εκτέλεση - Σε βαθύ τηγάνι σοτάρω μαζί με το σπορέλαιο το μοσχαράκι (μπριζόλες).
- Όταν σοταριστούν τις αφαιρώ και πετώ το σπορέλαιο.
- Τοποθετώ
στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά και
προσθέτω και το κρεμμύδι για να σοταρισθεί πάρα πολύ ελαφρά, να μην
πάρει χρώμα για 1 λεπτό ίσια να μαραθεί.
- Σβήνω με το κρασί , και
όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω το νερό όπου μέσα έχω αραιώσει τους
κύβους του βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Το αφήνω να πάρει
δυό βράσεις, και γλασσάρω (δένω δηλαδή) την σάλτσα, με το κορν φλάουρ,
το οποίο έχω διαλύσει, σε λίγο νερό (1-2 κουταλάκια σούπας).
Μπορώ να το σερβίρω με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.
|
Υλικά για 4 άτομα - Για τις πατάτες:
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 50γρ. φρέσκο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. διάφορα πιπέρια σπασμένα
- αλάτι
Μαρινάδα για 4 σπαλομπριζόλες: - 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ½ ποτηράκι λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γλ. διάφορα πιπέρια
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 2 άτομα) - 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 κούπα ρόγες σταφυλιού
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- ποτηράκι bourbon
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Αλατίζουμε τις
μπριζόλες και τις ψήνουμε στο μαντέμι ή στο grill του φούρνου ή στα
κάρβουνα...ή όπου αλλού θέλετε. Τις κρατάμε ζεστές.
- Σε
αντικολλητικό σκέυος που να χωρά και τις δύο, ρί χνουμε τη 1κ.σ. βούτυρο
και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Θέλουν 5 με
7 λεπτά. Στο διάστημα αυτό αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να
χρυσίζουν δυναμώνουμε λίγο την ένταση και προσθέτουμε τις ρόγες
σταφυλιού, ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα δύο λεπτά.
- Σβήνουμε με το ποτό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο.
- Βάζουμε και τις μπριζόλες μέσα να ανακατευτούν οι γεύσεις έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το bourbon….χικ! Καλό μας Φθινόπωρο!
|
Υλικά : - 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος (από 200 γραμ. η κάθε μία)
- 2 ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία - Αφαιρείτε το ορατό λίπος από τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με μία κουταλιά ρίγανη.
- Τις ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 με 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Για να ετοιμάσετε τη δροσερή σάλτσα, κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε.
- Καθαρίζετε
το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα κόβετε σε κύβους. Ανακατεύετε με το
ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε
το μείγμα στο ψυγείο.
- Όταν ψηθούν οι μπριζόλες, τις σερβίρετε στα πιάτα, περιχύνετε με τα υγρά από το ταψί και συνοδεύετε με τη δροσερή σάλτσα.
|
Υλικά : - 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος (από 200 γραμ. η κάθε μία)
- 2 ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία - Αφαιρείτε το ορατό λίπος από τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με μία κουταλιά ρίγανη.
- Τις ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 με 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Για να ετοιμάσετε τη δροσερή σάλτσα, κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε.
- Καθαρίζετε
το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα κόβετε σε κύβους. Ανακατεύετε με το
ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε
το μείγμα στο ψυγείο.
- Όταν ψηθούν οι μπριζόλες, τις σερβίρετε στα πιάτα, περιχύνετε με τα υγρά από το ταψί και συνοδεύετε με τη δροσερή σάλτσα.
|
Υλικά (για 2 άτομα): - 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 2 πατάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ντομάτα
- 2 - 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 λεμόνια το χυμό
- 1 σ.γ. μπούκοβο
- ρίγανη, θυμάρι
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Σε
μία γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες και από πάνω τις πατάτες κομμένες
σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τα σκόρδα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια
κομμένα σε χοντρες ροδέλες και σκεπάζουμε με φέτες της ντομάτας. Στο
μούλτι χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό των λεμονιών, το μπούκοβο, τη
ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερ. Περιχύνουμε το φαγητό μας και
προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 C. Καλή όρεξη!
| |
|
Υλικά - 2 κιλά μοσχάρι νουά
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 10 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι σάλτσα ψητού σε νιφάδες έτοιμη.
- Αλάτι / πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε
το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού
και λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με
το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους
100 βαθμούς (περίπου 7-8 ώρες). Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και
το κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το
κρέας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Αφαιρούμε λίγο σε
ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη
σάλτσα ψητού. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε
καλά. Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
|
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
- 4-5 μπαχάρια
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- πάπρικα
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγη κανέλλα ξύλο
Εκτέλεση: Σωτάρω καλά το κρέας το οποίο έχω κόψει σε πολύ μικρές μπουκίτσες έτσι ώστε σε ένα κουτάλι της σούπας να χωρούν 2-3 κομμάτια. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνω το κρασί, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, το λάδι και κλείνω τη χύτρα για 1/2 ώρα. Υ.Γ.
Όταν άνοιξα τη χύτρα κατά τις 10.00 το βράδυ και είχε κρυώσει το
φαγητό, βλέπω τον άντρα μου να τρέχει προς την κουζίνα γιατί ''κάτι πολύ
ωραίο του είχε χτυπήσει τη μύτη''. Εννοείται ότι έφαγε από το κρέας
σκέτο χωρίς συνοδευτικό (δεν είχα προλάβει να φτιάξω κάτι)!!!!
|
Υλικά:
- 20 γρ ξερά μανιτάρια
- 750 γρ μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κλωναράκια φασκόμηλου ψιλοκομμένα
- 400 γρ ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
- 100 ml κόκκινο κρασί
Εκτέλεση : - Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε 200 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας να ροδίσει.
- Βγάζετε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και τηγανίζετε για λίγα λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για ακόμα 10 λεπτά.
- Σουρώνετε τα μανιτάρια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το φασκόμηλο και κρατάτε στην άκρη το νερό που μούλιασαν.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασί και το νερό από τα μανιτάρια.
- Αραδιάζετε
το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνετε με τη σάλτσα , αλατοπιπερώνετε,
σκεπάζετε και ψήνετε για 1-1 1/2 ώρες , ή μέχρι να μαλακώσει καλά το
κρέας.
|
Τα απαραίτητα
Νιφάδες δημητριακών
Οι συνηθέστερες είναι οι
νιφάδες βρόμης. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, θα
μας χορτάσουν και θα απομακρύνουν τον κίνδυνο να πεινάσουμε ξαφνικά και
πολύ τις επόμενες ώρες από την κατανάλωσή τους. Επίσης, βοηθούν στην
καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης στο αίμα και, όπως
όλοι γνωρίζουμε, στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
Η συμβουλή μας
Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε νιφάδες από
καλαμπόκι, ρύζι, κεχρί (είδος δημητριακού που έτρωγαν στην Ασία και την
Αφρική και μαγειρεύεται όπως το ρύζι), σίτο Καμούτ (ο πρόγονος του
σημερινού σιταριού) ή Κινόα-Quinoa (καρπός που έτρωγαν οι Ίνκας και
μαγειρεύεται όπως το ρύζι). Θα τα βρούμε -αν όχι κάπου αλλού- σε μαγαζιά
με βιολογικά προϊόντα.
Φρέσκα φρούτα
Μήλα, αχλάδια, ανανάς,
γκρέιπφρουτ, μάνγκο, ακτινίδια, κεράσια, φράουλες, πεπόνι, ροδάκινο,
βερίκοκο, σταφύλια κλπ. Χάρη σε αυτά, το μούσλι εμπλουτίζεται σε
αδιάλυτες φυτικές ίνες και σε βιταμίνες (π.χ. Α, C κλπ.).
Η συμβουλή μας
Καλό είναι να επιλέγουμε
φρούτα εποχή
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα (σε μερίδες)
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 κόκκους μπαχάρι
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια
- λάδι
Εκτέλεση: Σωτάρουμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τα μπαχάρια, τη ρίγανη, νεράκι (περίπου 1 ποτήρι) και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον λάδι και το αφήνουμε να βράσει καλά. Εγώ το βάζω στη χύτρα τουλάχιστον μισή ώρα. Καθαρίζουμε
τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
μόλις βράσει το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αν το φαγητό έχει παραπάνω νερό τότε βγάζουμε λίγο ζουμί και το
'δένουμε' με λίγο αλεύρι, (1 φλ. ζουμί - 1 κουτ. σούπας αλεύρι). Καλή όρεξη!
|
Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 1.200 kg μοσχάρι με κόκαλο
(1 σπαλομπριζόλα κομμένη μερίδες) - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
- 3-4 ντομάτες τριμένες
- 1-2 κ.σ. πελτέ
- 5-6 πατάτες χοντροκομμένες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ρίγανη
- πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση : - Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου ‘Ξέβρασμα στο κρέας’ (προαιρετικά)
- Όταν έχει στραγγίξει καλά, το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί.
- Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, 2-3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου ή στη χύτρα 30’.
- Όταν πιρουνίζεται, βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
- Ελέγχουμε
το νερό να είναι ίσα-ίσα, συμπληρώνουμε αλάτι και το αναχουμίζουμε 2-3
φορές μέχρι να ψηθούν και να χυλώσουν οι πατάτες..
Αυτό
το φαγητό γίνεται πολύ πιο νόστιμο με κρέας βοδινό ή ζυγούρι ανάλογα
με το γούστο σας, αυξάνοντας βέβαια και το χρόνο ψησίματος. Προτιμήστε από την μπροστινή μεριά του σφάγιου που είναι πιο μαλακό και να έχει κόκαλο για να γίνει πιο νόστιμο.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 2 κιλά μοσχάρι (μαλακό)
- 2 πακέτα μπάμιες μικρές κατεψυγμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιες της σούπας κάρυ
- λίγο ταμπασκο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση - Κόβετε το
κρέας σε μικρά κομματάκια και το τοποθετείτε στη γάστρα με το κρεμμύδι
χοντροκομμένο. Ρίχνετε το λάδι, σκεπάζετε τη γάστρα και τη βάζετε σε
προθερμασμένο φούρνο και αφηνετε το φαγητό να τσιγαριστει στους 180
βαθμούς για 20 λεπτά. Αφου τσιγαριστει ρίχνετε τον πελτε διαλυμένο σε
δυο ποτηρια νερό ή ενα κουτι χυμό ντομάτας και το αφηνετε να ψηθει στους
180-200 βαθμούς για μία ώρα περιπου.
- Όταν το κρεας είναι σχεδον
ετοιμο ρίχνετε τις μπάμιες (προηγουμένως τις έχετε ρίξει σε νερό που
βράζουν με μια κουταλιά αλάτι και 1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι, για 5 λεπτά
για να μη σαλιώνουν).
- Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε μέσα στη γάστρα με το κρέας .
- Ρίχνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, λίγες σταγόνες ταμπασκο, το κάρυ και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Σιγοψήνετε για μία ώρα περίπου.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 kg μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 1 kg μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λίγη κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 gr ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομένα
- 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
- λίγη ζάχαρη
- 200 gr. φέτα ή κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
Παρασκευή Κόβετε τις
μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε
σε σουρωτήρι για 30΄. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας.
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Μόλις σωταριστούν και αυτά,
προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες και
σιγοβράζετε για 45' ακόμη. Μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος το μαγειρεμένο κρέας μαζί με τις τηγανητές μελιτζάνες. Βάζετε ανάμεσε στα υλικά το τυρί. Ψήνετε το φαγητό για 30' ακόμη σε πολύ σιγανή φωτιά. Καλή όρεξη!
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1 κουτ.λάδι
- 1 κουτ.βούτυρο
- 1 1/2 φλ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα κα κομμένα στα δύο
- 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους (ουρά, ελιά ,σπάλα, ποντίκι)
- 1 1/2 φλ. ζωμός κρέατος
- 1 φλ.κόκκινο ξηρό κρασί
- 4 κουτ.ρίγανη
- 1 κουτ.ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 250 γρ ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
- Βρασμένο ρύζι ή πατάτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το
λάδι και το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια
ώσπου να πάρουν χρώμα.Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα και τα διατηρείτε
ζεστά.Αδειάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και το τηγανίζετε για 5 λεπτά ή
ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις μεριές.Βάζετε πάλι τα κρεμμυδάκια στην
κατσαρόλα και προσθέτετε τον ζωμό, το κρασί , τη ρίγανη και τη
ζάχαρη.Ανακατεύετε καλά .Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι-μόνο το πορτοκαλί
κομμάτι-και το κόβετε σε λωρίδες.Κόβετε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε
ροδέλες και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φλούδες και τις ροδέλες.Αδειάζετε
το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2
ώρα.Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε μπολ με 4 κουταλιές ζεστό νερό για 30
λεπτά.Προσθέτετε στο ταψάκι τις ντοματούλες και τα μανιτάρια με το υγρό
τους .Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ώσπου να μαλακώσει καλά το
κρέας και να πήξει η σάλτσα του.Εγω βάζω το κρέας στη χύτρα και
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- 500 γραμμ. μανιτάρια σαμπινιόν
- 4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
- μία σκελίδα σκόρδο
- μαϊντανό
- 1 κύβο λαχανικών
- 120 ml λευκό κρασί
- 4 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Προετοιμασία
- Κόψτε το κρέας σε όμοιους κύβους.
- Πλύντε τα μανιτάρια, σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί και κόψτε τα μεγαλύτερα στη μέση.
- Ψιλοκόψτε τις αντσούγιες με το σκόρδο και 2-3 κλωναράκια μαϊντανό.
- Βάλτε
στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, 2 κουταλιές λάδι, το μείγμα
αντσούγιας, τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
- Πάρτε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα στην άκρη.
- Βάλτε στην κατσαρόλα το κρέας και ροδίστε το σε δυνατή φωτιά.
- Όταν ροδίσει, ρίξτε τα μανιτάρια που βάλατε στην άκρη και ανακατέψτε.
- Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ρίξτε το κρασί και όταν εξατμιστεί, σκεπάστε το κρέας με ζεστό νερό.
- Ρίξτε
τον κύβο τρίβοντάς τον με τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε και αφήστε το σε
χαμηλή φωτιά για μία ώρα ρίχνοντας, όταν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό και
ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1kg μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 12 καρότα καθαρισμένα κομμένα στα 2
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)
- 1 κ.σ αλάτι - πιπέρι
- 2 λεμόνια
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Ξαφρίζουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε με το πρώτο νερό να βράσει για 10 λεπτα.
- Σουρώνουμε το κρέας και το ξεπλένουμε. Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
- Ελαφρώς, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και περνάμε το κρέας να τσιγαριστεί και αυτό.
- Προσθέτουμε νερό ( να σκεπάσει το κρέας καλά ) το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την
- κατσαρόλα να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.
- 30 λεπτά πριν βράσει το κρέας προσθέτουμε τα καρότα και αφήνουμε να πιει το νερό του.
- Σε ένα πιάτο χτυπάμε το λεμόνι με το αλεύρι και αφού έχει πιει το νεράκι το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μας.
- Αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά
|
| Υλικά - 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 -3 ντομάτες παραγινωμένες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασί
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση - Τσιγαρίζουμε
το μοσχαράκι μας σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το
σκορδάκι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες
στο μούλτι. Βάζουμε και λίγο νεράκι και αλατοπίπερο και βράζουμε το
μοσχάρι μας .
- Εν τω μεταξύ τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν
γίνει το κρέας μας, προσθέτουμε τις πατάτες με τα κολοκυθάκια στην
κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Υλικά
- 1800 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι)
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 8 αγκινάρες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
- 1 φλ. λάδι
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλα
- λίγο λάδι για το τηγάνι
- αλάτι
- πιπέρι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
|
|
|
|
|
|
| Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- καρότο-σέλινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση Πλένετε το
κρέας και το κόβετε σε μερίδες.Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το
κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτετε το καρότο κομμένο σε μεγάλα
κομμάτια και λίγο σέλινο (καλό είναι τα λαχανικά να μην τα βάλετε από
την αρχή στην κατσαρόλα γιατί θα λιώσουν.) Βάζετε λίγο νερό
αλατοπίπερο, 1 φύλλο δάφνης ,κλείνετε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να
σιγοψηθεί για 2 ώρες περίπου ή αν το βάλετε στη χύτρα για 35-40 λεπτά
περίπου. Δυαλύετε λίγο αλεύρι στο χυμό του λεμονιού,προσθέτετε στο
μίγμα λίγο ζουμί από το κρέας , ανακατέυετε καλά να γίνει χυλός και
περιχύνετε στο κρέας, ανακατέυοντας ελαφρά.Αφήνετε να πάρει μερικές
βράσεις ακόμα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδέυσετε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.
|
|
Υλικά - 1 κιλο μοσχαρι
- 1/2 κιλο χαντρες μπαρμπουνια
- 2 κρεμμυδια ξερα χοντροκομμενα
- 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
- 1 κονσερβα ντοματακια κονκασε
- 2 κ.σουπας ντοματοπελτε
- 1 κ.γλυκου ζαχαρη
- Αλατι-πιπερι
- Ελαολαδο
Εκτέλεση - Απο το προηγουμενο βραδυ, βαζουμε τα φασολια χαντρες να μουσκεψουν.
- Την
αλλη μερα τα πλενουμε και τα βαζουμε να μισοβρασουν και στην συνεχεια
τα σουρωνουμε, τα πλενουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο.
- Στην συνεχεια αφου εχουμε κοψει σε μεριδες το κρεας και το εχουμε πλυνει, το ριχνουμε στην κατσαρολα και τα σωταρουμε ολα μαζι.
- Ριχνουμε τα ντοματακια, τον ντοματοπελτε, την ζαχαρη, το πιπερι, ριχνουμε και νερακι και αφηνουμε το κρεας να μισοβρασει.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά : - 4 μερίδες μοσχάρι (ποντίκι κατά προτίμηση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή φρέσκιες τριμμένες ντομάτες με 2 κ.σ. πελτέ
- 1 ποτηράκι κρασί
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά
Εκτέλεση : Σε χύτρα βάζω το
κρέας και το σωτάρω σε χαμηλή φωτιά με το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (βασιλικό, ματζουράνα,
κανέλα κλπ). Γυρίζω το κρέας και απο τις δυο μεριές να πάρει λίγο
χρώμα και προσθέτω την ντομάτα και το κρασί. Βάζω ανάλογο νερό και
προσθέτω την πιπεριά ψιλοκομμένη. Το κλείνω στη χύτρα για 30' περίπου.
Ανοίγω τη χύτρα και συνεχίζω για λίγο το βράσιμο χωρίς καπάκι για να
δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί διορθώνω το αλάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι (οπως στη φωτογραφία), πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, μακαρόνια και γενικά με ότι μας αρέσει.
Καλή όρεξη!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Υλικά (για 4 άτομα) - 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο για τας-κεμπαπ
- 3 κουταλιές λάδι,
- ¼ του κιλού αρακά
- 3 καρότα κομμένα κυβάκια
- 150 γραμ. καλαμπόκι,
- 1 ποτήρι νερό ζεστό.
- 3 -4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί.
- Αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι επίσης τόσο, και 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρόλα σοτάρω με το λαδάκι το τας-κεμπαπ.
- Ρίχνω
το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνω το κρέας με το κρασί , μόλις
εξατμισθεί το αλκοολ ρίχνω και τα λαχανικά και τα ανακατεύω με το
κουτάλι λίγο, και από επάνω κατόπιν προσθέτω το ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι
και μια πρέζα ζάχαρη..
- Τα σκεπάζω να βράσει και να μαλακώσει
το κρέας, (Σημ. εγώ στην χύτρα μου το βράζω επί 35΄), και αν χρειαστεί
και λίγο ακόμη ξεσκέπαστο να μείνει με άφθονη και νόστιμη σάλτσα!.
|
|
Υλικά - 1 κιλό μοσχάρι ή φιλέτο
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ
- 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος
- 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 5-6 άτομα) - 1,5 κιλα κρέας μοσχαρίσιο (εγώ προτιμώ λαιμό που δεν εχει ίνες και μάλιστα με αρκετό λυπάκι)
- 7 μελιτζάνες κανονικές στο μέγεθος κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- 400 gr τριμμένη τομάτα pumaro
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- ρίγανη
- 2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση Κρέας: - Στην αρχή ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Στην
συνέχεια γεμίζουμε νερό την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας
και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς καλά μέχρι να σωθεί το
νερό(περίπου 1.5 ώρες).
- Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Μελιτζάνες-Πατάτες: - Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τις κομμένες μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (να μην γίνουν εντελώς)
- Στην συνέχεια τηγανίζουμε το ίδιο και τις πατάτες (και αυτές να μην γίνουν εντελώς)
- Βάζουμε τις μελιτ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 500 γρ. ταλιατάλλες
- 1 κ. μοσχαράκι σε μερίδες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα
- 1 φλ. βούτυρο φρέσκο
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανός
Εκτέλεση - Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι και το τηγανίζετε μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.
- Προσθέτετε
και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και
προσθέτετε το ζωμό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
- Σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει περίπου 1 – 1 ½ φλυτζάνι υγρό.
- Βράζετε τις ταλιατέλλες και τις στραγγίζετε.
|
Υλικά
- 1 κιλό νουά μοσχάρι γάλακτος
- 10 ντομάτες
- χυμό 2 λεμονιών
- χυμό 2 πορτοκαλιών
- 2 πιπεριές πράσινες
- 4 κρεμμύδια ξερά
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε φέτες 2 περίπου εκατοστών,τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ροδέλες.
- Βάζετε σε ένα ταψί το κρέας και από πάνω τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος το μαϊντανό.
- Χτυπάτε πολύ καλά το λάδι και το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών και περιχύνετε το φαγητό.
- Ψήνετε το φαγητό για μία ώρα περίπου στους 200.
Tips:Οπως είναι ζεστό, προσθέτετε, αν θέλετε και λίγα κίτρινα τυριά κομμένα σε κύβους.
|
Υλικά - 1 κιλό μοσχάρι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
- 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμίδι
- Μισή κούπα φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (προαιρετικά)
- 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 2-3 καρότα (προαιρετικά)
- 1-2 ξύλα κανέλας
- 2-3 καρφιά γαρίφαλο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μαϊντανό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση - Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει (για μισή ώρα περίπου) και το στραγγίζουμε καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις ελιές.
-
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το
κρέας, προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, τις ελιές, τα καρότα, τα
φασόλια, το αλάτι, το γαρίφαλο, την κανέλα και τέλος τις πιπεριές με το
κρεμμύδι.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να γίνει (30-40 λεπτά περίπου) χωρίς να το ανακατεύουμε εως
ότου μαλακώσει
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
|
Υλικά - 500 γρ μοσχάρι (κατά προτίμηση ποντίκι)
- 1 πακέτο ζυμαρικά ματσάτα
- 1 κονσέρβα ντοματινια Σαντορίνης ολόκληρα ή 6-7 ντοματάκια
- 3-4 μεγαλούτσικα κρεμμύδια σε φέτες
- ½ ποτήρι κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας(ή και παραπάνω αν δε βάλουμε κονσέρβα ντοματάκια)
- 1 κ.σ ζάχαρη
- ½ κ.σ κανέλλα
- ¾ φλιτζάνι λάδι
- Αλατι,πιπερι
- Λαδοτυρι σε κυβακια & τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση Πλένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στη χύτρα μας να ροδίσει από όλες τις πλευρές Ρίχνουμε
τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.Αν
βάλουμε φρέσκα ντοματακια τα ριχνουμε μεσα να σωταρισοτυν ελαφρα και
ταπασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη να καραμελωσουν.Επειτα τα αφαιρούμε. Σβήνουμε
με το κρασί και προσθετουμε,το χυμό ντομάτας αν βάλουμε κονσέρβα
ντοματάκια τα ρίχνουμε και αυτά και 1-1μιση ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το πιπέρι και την κανέλλα. Κλείνουμε τη χύτρα για περίπου 40 λεπτά μέχρ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 6 φέτες μοσχαράκι κιλότο λεπτές (περίπου 1 δάκτυλο πάχος)
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 7-8 κόκκους μπαχάρι
- 3-4 φύλλα δάφνης
- λίγο θυμάρι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε ψιλές φετούλες
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να "θωρακίσει" τους χυμούς του.
- Τοποθετούμε
το κρέας σε μια γάστρα και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι
να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια πάνω από το κρέας και το
καλύπτουμε μ'αυτά.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγη από την μπύρα
και την αφήνουμε να ντεγλασάρει ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπύρα στο τηγάνι και προσθέτουμε
τα μυρωδικά μας δηλαδή τους κόκκους μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και το
θυμάρι. Βράζουμε για 1' και στη συνέχεια περιχύνουμε με το περιεχόμενο
του τηγανιού μας το κρέας στη γάστρα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, κλείνουμε
το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε το φαγητό μας για 45' περίπου στους
200C μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.
- 10' πριν σβήσουμε το
φούρνο μας, παίρνουμε τις φετούλες της μπαγκέτας και τις βουτάμε ελαφρά
στο ζουμάκι του φαγητού μας και τις τοποθετούμε πάνω από το κρέας,
πασπαλίζουμε το φαγητό μας
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι
- ¾ κουτάκι μπύρα
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες ή μικρα κρεμμυδάκια
- 1 καροτο σε φετακια
- 1 κουτι μανιταρακια ολοκληρα
- 1 φλιτζανακι πουμαρο
- 1 ντοματα σε κυβάκια
- 2 κ.σ τυρι κρεμα τυπου φιλαδελφεια ή dirollo
- ¾ φλιτζάνι λάδι
- 1 κ.σ κέτσαπ
- 1 κ.γ ζάχαρη
- Αλατι, πιπέρι,λιγη κανελλα
Εκτέλεση - Πλένουμε το μοσχάρι και βάζουμε το λάδι στη χύτρα μας .
- Βαζουμε τα μανιταρια και το καροτο και τα τσιγαριζουμε μεχρι να πιουν τα υγρά.
- Τα
αφαιρούμε με μια τρυπητή και βάζουμε το κρεας,το αφήνουμε να
τσιγαριστεί και προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία
πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη να καραμελώσουν
- Σβήνουμε με τη μπύρα και ρίχνουμε πιπερι, κανελλα, την ντοματα χυμο και κυβακια, τα μανιταρια τα καροτα και την κέτσαπ.
- Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μίση ώρα.
- Ανοίγουμε τη χύτρα, αλατίζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και σχεδόν να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και περιμένουμε να πάρει λίγες ακόμα βράσεις και να δέσει η σάλτσα εντελώς.
|
Υλικά:
- Μοσχαράκι κιλότο ½ του κιλού
- Μελιτζάνες τσακώνικες περίπου 8
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (1 κούπα του τσαγιού) ή ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- Πελτέ ντομάτας (3 κουταλιές της σούπας)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Φέτα
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω
μερικές λωρίδες από τη φλούδα της μελιτζάνας και τις κόβω σε ροδέλες.
Τις βάζω σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου και παραπάνω αν έχω χρόνο
(τις πατάω και με ένα πιάτο έτσι ώστε να είναι ολόκληρες μέσα στο νερό)
για να μην είναι πικρές. Τις στύβω, τις αλατίζω για να μαραθούν και να
μην τραβήξουν πολύ λάδι και τις αφήνω να στεγνώσουν καλά. Τις λαδώνω,
ρίχνω αλάτι και πιπέρι και στρώνω μία στρώση σε ένα σκεύος φούρνου με
καπάκι ή γάστρα (το καπάκι θα το χρειαστώ μετά). Τις ψήνω στους 200οC
για 40 λεπτά. Τις βγάζω σε χαρτί και κάνω τι ίδιο και με τις υπόλοιπες
μελιτζάνες. Αυτό το κάνω για να αποφύγω το τηγάνι το οποίο βαριέμαι
αφάνταστα καθώς και τα πολλά κατσαρολικά. Μόλις τελειώσω με τις
μελιτζάνες τις στρώνω όμορφα κι ωραία στο ίδιο σκεύος φούρνου.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 1 χτένι , αν δεν βρείτε ή αν δεν το θέλετε πάρτε νουά ή σπαλονουά
- 1/2 μπουκάλι μαυροδάφνη
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο glaze
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- μανιτάρια φρέσκα περίπου 1/2 kg
- πιπέρι σε κόκκους
- λίγο corn flour
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε με λάδι και λίγο καλό βούτυρο το χτένι ολόκληρο μαζί με το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
- Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα , το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
- Σε τηγανάκι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με λίγο βούτυρο.
- Αν βρείτε μικρά μανιταράκια μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα ή να τα κόψετε στη μέση.
- Περνάμε το ζουμί του κρέατος απο σίτα λιώνοντας και ότι έχει μείνει απο το κρεμμύδο μας.
- Φέρνουμε το ζουμί σε βρασμό προσθέτουμε το κονιάκ και το μπαλσάμικο ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
- Δένουμε την σάλτσα μας με λίγο corn flour αν χρειαστέι και διορθώνουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα το κρέας , αφήνουμε να πάρει καλή βράση και
κατεβάζουμε.Ταιριάζει πολύ με πο
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 1 κιλό μοσχαράκι
- 500 γραμ.κριθαράκι χοντρό
- 3 μελιτζάνες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο
- 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- λίγη φέτα τριμμένη
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο ενώ ήδη έχουμε βάλει τις φέτες της μελιτζάνας
στο φούρνο να ψηθούν - αλειμμένες με λίγο λαδάκι.
- Ρίχνουμε και το κρέας στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε και την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το ξυλαράκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε το μοσχαράκι μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν
είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του και το κριθαράκι
για 5 μόνο λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
- Σε
ένα ταψί λαδωμένο ελαφρά - το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη
και από πάνω στρώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας - έτσι ώστε να
καλύφθεί όλο το ταψί.
- Στη συνέχεια με μια κουτάλα βάζουμε και το
περιεχόμενο της κατσαρόλας μας, δηλαδή το κριθαράκι και το κρέας με
τόσο ζουμάκι όσο να μαλακώσει το κριθαράκι μας και να ροδοκοκκινήσει στο
φούρνο. Ψήνουμε στους 180 C για 20'.
|
Υλικά
- 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/2 κυλό μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μπουκίτσες
- 0,5 λίτρο ξηρό λευκό κρασί
- 100- 150gr τυρί Σαν Μιχαλης τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C
-
Αλατοπιπερόνουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα βάζουμε μαζί με το
λάδι, το σκόρδο, το κρασί, και το κρεμμύδι σε μαντεμένια γάστρα κατά
προτίμηση.
- Ψήνουμε το φαγητό μας για 45' λεπτά στους 200
βαθμούς και στην συνέχεια το χαμηλόνουμε στους 150 -100 βαθμούς
(ανάλογα με την δύναμη του φούρνου) αφήνοντας το για άλλες 3 ώρες
-
(Καλό είναι να ελέγχεται που και που εάν υπάρχουν αρκετά ζουμιά στο
φαγητό για να μην καεί σε περίπτωση που το δείτε στεγνό προσφέστε λίγο
νεράκι.)
- Λίγο πριν τελειώσετε το ψήσιμο προσθέστε το τριμμένο τυρί και αφήστε το στην γάστρα για 15' λεπτά.
- Τελειώστε γαρνίρνοντας το φαγητό με το φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό είτε σαν μεζές είτε ως κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια ή ρύζι Ελπίζω να το απολαύσετε!!
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 8 μεργκέζ ή ότι πικάντικα λουκάνικα προτιμάτε
- 250 γραμμάρια χαλούμι
- 220 γραμμάρια πιπεριές φλωρίνης
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζω
τα λουκάνικα σε ένα πυρέξ. Κόβω το χαλούμι σε ροδέλες και το βάζω
ανάμεσα στα λουκάνικα. Κόβω τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια και τις
σκορπίζω πάνω από τα λουκάνικα και το τυρί. Ραντίζω με το λάδι. Τα ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα λουκάνικα και να ξεροψηθεί το τυρί. Συνήθως το σερβίρω με κους-κους και πράσινη σαλάτα.
|
Υλικά:
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 500 γρ λουκάνικα μικρά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλ. σπόροι φινόκιο
- 750 γρ. πατάτες σε φέτες ΄
- ξύσμα και χυμός 1/2 λεμονιού
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. μαιντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση - Προθερμαίνετε το φούρνοο στους 180 βαθμούς.
- Σε
κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα,
ανακατεύοντας μερικές φορές, για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν απ' όλες
τις πλευρές.
- Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Προσθέτετε
στην κατσαρόλα το κρεμμύδι , το σκόρδο, τους σπόρους του φινόκιο και
μία ακόμα κουταλιά απο το ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε, ώσπου να ροδίσουν
και να μαλακώσουν .
- Ρίχνετε μέσα τις πατάτες , τα λουκάνικα ,
το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τον μισό μαιντανο
και αλατοπιπερώνετε.
- Μεταφέρετε τα υλικά σε ταψί , περιχύνετε με
το υπόλοιπο ελαιόλαδο , 120 ml περίπου νερό , σκεπάζετε με
αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι
πατάτες.
Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαιντανο και σερβίρετε!
|
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας για κατσαρόλα σε κομμάτια
- 4-5 κυδώνια σε 4α ή 8α ανάλογα το μέγεθος
- 2 πατάτες κομμένες (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα στο τρίφτη*
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1-2 κ.σ ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*ντομάτα
αν δεν είναι στην εποχή της μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κονκασέ,
μπορείτε επίσης να βάλετε παραπάνω ντομάτα αν θέλετε το φαί πιο...
σαλτσάτο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη
κατσαρόλα τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το
φέρνουμε αρκετές βόλτες να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη
ζάχαρη, το μπαχάρι (το αλάτι στο τέλος για να μην γίνει σκληρό το κρέας
και το πιπέρι στο τέλος για να μην μας πικρίσει το φαγητό!). Αφήνουμε
το κρέας να βγάλει τα ζουμάκια του και να σιγοβράσει. Μόλις
μισομαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κυδώνια (και τις πατάτες αν
βάλουμε). Από εδώ και πέρα δεν ανακατεύουμε το φαί με κουτάλα για
να μην μας λιώσουν ή σπάσουν τα κυδώνια, αν πρέπει να ανακατέψουμε το
κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα! Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι
το κρέας να γίνει μαλακό και τρυφερό και μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν
τελείως. Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο ψωμί για παπάρες με λευκό κρασάκι ή
μπύρα και καλή παρέα!
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - Κότσια χοιρινά όσα θέλετε
- Πατάτες κομμένες για τον φούρνο
- Σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση (Έτσι απλά) - Σε
ένα ταψί βάζουμε τα κότσια και το κάθε κότσι το μαχαιρώνουμε βαθιά σε 2
σημεία και μέσα μπίχνουμε το σκόρδο και ρίχνουμε αλάτι και αρκετό
πιπέρι. Κάνουμε έτσι όλα τα κότσια
- Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο στο πιο δυνατό
- Μετά
από 40 περίπου λεπτά το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, προσθέτουμε τις
πατάτες, τις αλατίζουμε, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη
και ξανά στον φούρνο για άλλα 40 περίπου λεπτά.
- Μόλις πιάσει κρούστα το κότσι το σκεπάσουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα περίπου
|
Υλικά - 1 χοιρινό κότσι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κότσι και το στεγνώνουμε.
- Το
αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με τη μουστάρδα, και το βάζουμε σε ένα
βαθύ γυάλινο ή πλαστικό σκεύος. Το περιχύνουμε με το μπύρα και
προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
- Αφήνουμε να μαριναριστεί 12 ώρες ή όλη νύχτα, γυρίζοντάς το συχνά.
- Το βάζουμε στη γάστρα μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 περίπου ώρες, ώσπου να ροδοκοκκινήσει.
- Για μεγαλύτερες ποσότητες, διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε τα υλικά.
|
λικά (για 4 άτομα)- 1 κότσι μοσχαρίσιο 1 ½ κ. περίπου, κομμένο σε μερίδες με το κόκκαλο
- 1 μπουκάλι μπύρα weiss (π.χ. Paulaner, Erdinger)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- Μερικά κλώνια θυμάρι
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Από βραδύς ανακατεύεται όλα τα παραπάνω υλικά σε γάστρα και μαρινάρετε το κρέας στο ψυγείο.- Την
επόμενη μέρα, το ψήνετε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο και αφού
έχετε φέρει τη γάστρα με το περιεχόμενό της σε θερμοκρασία δωματίου,
στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
- Ξεσκεπάζετε τη γάστρα ανεβάζετε τη
θερμοκρασία στους 200 και ψήνετε για 1 ακόμη ώρα περίπου, γυρίζοντας το
κρέας συχνά και περιχύνοντάς το με τα υγρά της γάστρας.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου, ή μια γερμανική πατατοσαλάτα με ξινολάχανο και πιείτε παγωμένη μπύρα!!
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 2,5 κιλά μοσχαρισιο κοτσι κομμενο σε μεριδες μαζι με το κεντρικο κοκκαλο.
- 3-4 κουτακια μπυρα (για να καλυφθει το κρεας στο μαριναρισμα)
- 1 φλιτζανι λαδι
- 2 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
- 1 κρεμμυδι τριμμενο
- 2 κ.σ μουσταρδα πικαντικη
- Αλατι
- Παπρικα
- Πιπερια χρωματιστα φρεκοτριμμενα
- 2 φυλλα δαφνης
- Δενδρολιβανο
- Θυμαρι ή λιγη ριγανη
- Λιγο αλευρι για το αλευρωμα
- Φυτινη για το τσιγαρισμα
- karamelomena kremmidia
Εκτέλεση - Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη και στο ψυγειο ωστε να σκεπαστει το κρεας και να μαριναριστει.
- Την επομενη μερα 1-2 ωρες πριν το μαγειρεψουμε βγαζουμε τη λεκανη απο το ψυγειο να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
- Αλευρωνουμε το κρεας,το τιναζουμε και το τσιγαριζουμε να ροδισει και απο τις 2 πλευρες σε τηγανι με φυτινη συν λιγο λαδι.
Μπορειτε
να αποφυγετε το τσιγαρισμα ομως θεωρω οτι με αυτον τον τροπο
θωρακιζουμε το κρεας ωστε να μη στεγνωσει και επιπλεον κανει το κρεας
μας ωραια κρουστα. - Τοποθετουμε τα κομματια σε γαστρα το να
διπλα στο αλλο και ριχνουμε τοσο υγρο απο τη μαρινατα μας ωστε να
καλυφθουν οχι παραπανω.
- Προσθετουμε εξτρα αλατι και πιπερι(γιατι δεν εχουμε χρησιμοποιησει ολη τη μαρινατα).
- Ψηνουμε
σε προθε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |
|
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1 Φίλοι-Επισκέπτες: 1 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|