Ξεβράζουμε το κρέας (προαιρετικά) όπως περιγράφω στο άρθρο μου ΞΕΒΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ, και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά καλά-καλά απ'όλες τις μεριές.
Όταν ροδίσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, την ντομάτα με τον πελτέ, το πιπέρι και βάζουμε νερό να το σκεπάζει ίσα-ίσα.
Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο,παρακολουθώντας το νερό του (εγώ το ψήνω στη χύτρα 30' περίπου).
Σε
μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τον αρακά με τα καρότα για 5' και τα
αλατίζουμε (γιατί ο αρακάς είναι γλυκός και πρέπει να αλατιστεί απ'την
αρχή). Τα σουρώνουμε στο σουρωτό και τα αφήνουμε.
Όταν
το κρέας είναι ψημένο, ρίχνουμε τον αρακά με τα καρότα, τον άνηθο,
αλατίζουμε και τα ψήνουμε 5' ακόμα, φροντίζοντας το ζουμί του
να είναι ίσα-ίσα.
Το αφήνουμε 10'-15' να μαρουβίσει (ομοιογένεια υλικών) και μετά σερβίρουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.