Από το προηγούμενο βράδυ, τρίβουμε το κολοκύθι, το βράζουμε για10 λεπτά
και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό όλη τη νύχτα
... Διαβάστε περισσότερα »
Πλένουμε καλά το χταπόδι, το στραγγίζουμε για 15 λεπτά και το βάζουμε σε
ζεστή κατσαρόλα χωρίς νερό να τραβήξει τα υγρά του. Το βγάζουμε από την
κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί που έμεινε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό και το κακάο.
Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε
έναν κρόκο αβγού καλά χτυπημένο.
Από το μίγμα αυτό κρατάμε ένα ποτήρι.
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε και τα άλλα υλικά, τους κρόκους
και τέλος τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 40 λεπτά.
Κοβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ποτήρι που κρατήσαμε.
1 πακέτο πέννες τρικολόρε (με ντομάτα και σπανάκι)
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Επειτα προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πήξει λιγάκι το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε προσθέτοντ
... Διαβάστε περισσότερα »
Διαδικασία Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) «δουλεύουμε» με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Τρίβουμε τις μελιτζάνες, βάζουμε 1 κουταλιά αλάτι και τις αφήνουμε 1/2 ώρα ή 20' με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη, τα τσιγαρίζουμε με ένα ποτήρι λάδι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τον τραχανά, το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στύβουμε να μην έχουν νερό και τις ρίχνουμε στο κρεμμύδι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα και μια χούφτα τυρί τριμμένο και μια κουταλιά ζάχαρη. Τα σοτάρουμε όλα μαζί 10'. Η γέμιση είναι έτοιμη. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σ' ένα ταψί και τα βουτυρώνουμε, βάζουμε τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα, και τη βάζουμε στο φούρνο
Τα 5 νέα καλοκαιρινά κοκτέιλ του Cosmo είναι τόσο απολαυστικά όσο και παγωμένα.
ΡΟΣΙΝΙ
Ανακάτεψε 45ml πολτό από λιωμένες φράουλες με 60 ml σαμπάνια, σε ποτήρι σαμπάνιας.
ΣΚΟΥΡΟ ΓΛΥΚΟ TZINTZEP
Λιώσε μέσα σε χαμηλό ποτήρι τρεις λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ και πρόσθεσε παγάκια. Σε σέικερ ποτού πρόσθεσε 60 ml μαύρο ρούμι (όπως Captain Morgan ή Havana Club 7 ετών), 30 ml λάιτ μαύρο ρούμι (όπως σκούρο Bacardi ή Havana Club 5 ετών), λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης, λίγο φρέσκο λεμόνι και λίγο λάιμ. Χτύπα καλά και σέρβιρέ το σε ποτήρι με το τζίντζερ και τον πάγο.
ΜΑΡΤΙΝΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ
Βάλε σε σέικερ ποτού 65 ml βότκα, 15 ml λικέρ αχλαδιού, λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης, 60 ml πολτό από λιωμένο αχλάδι και αρκετά παγάκια. Χτύπα καλά και σέρβιρέ το σε ποτήρι του μαρτίνι.
COOLASA
Σε ψηλό ποτήρι γεμάτο παγάκια πρόσθεσε 60 ml βότκα, 30 ml σάκε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες σιρόπι ζάχαρης. Γέμισε το ποτήρι με σόδα και γαρνίρισε με φέτες αγγουριού.
TOWN MARTINI
Χτύπησε στο σέικερ 120 ml τζιν με πάγο και ρίξ' το σε ψηλό ποτήρι του μαρτίνι, το οποίο θα έχεις φροντίσει να παγώσεις νωρίτερα στο ψυγείο. Συνόδευσε με αλατισμένες φέτες αγγουριού.
30 ml ισοδυναμούν με 2 κουταλιές της σούπας. Για να φτιάξεις σιρόπι ζάχαρης, χτύπα λίγη ζάχαρη με σόδα.
Η σαλάτα ως γνωστόν αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν συνοδευτικό ενός κυρίους πιάτου είτε σαν ένα πλήρες γεύμα. Συνήθως η σαλάτα αποτελεί ένα ελαφρύ πιάτο που δεν συνοδεύεται από πολλές θερμίδες όμως η προσθήκη ορισμένων υλικών μπορούν να αυξήσουν τη θερμιδική της αξία αλλά και τα συνολικά λιπαρά που περιέχει. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να
... Διαβάστε περισσότερα »
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζάνιου νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά να έ
... Διαβάστε περισσότερα »
Σε ένα μπολ βυθίζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10
λεπτά να μουλιάσουν. Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα
γάλακτος από τα 350 ml να βράσουν.
Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η
κρέμα, την περιχύνουμε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2 λεπτά και
έπειτα ανακατεύουμε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να
διαλυθεί τελείως.
Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στη ζεστή, ρευστή
σοκολάτα, ενώ ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε
παχύρρευστη μορφή.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μείγμα µε σπάτουλα. Το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και το παγώνουμε για να σφίξει.
Λαχανικά στο φούρνο με κρέμα Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά.
φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου υλικά για 4 άτομα
Για την κρέμα φέτας: 250 γραμμ. φέτα μαλακιά 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 1 αυγό λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τα λαχανικά: 4 κολοκύθια μεγάλα, σε μεγάλες ροδέλες 4 πατάτες, καθαρισμένες, σε μεγάλους κύβους 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 80 ml ελαιόλαδο εκτέλεση Για την κρέμα φέτας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα φέτας πάνω από τα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά.
Κολοκυθάκια γεμιστά με φέτα στην κατσαρόλα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά. φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου υλικά για 5 άτομα 1½ κιλό μεγάλα κολοκύθια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 8 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 500 γραμμ. φέτα, τριμμένη 2 μέτρια αυγά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι εκτέλεση Με ένα κουταλάκι «κουφώνουμε» (αφαιρούμε το εσωτερικό) προσεχτικά τα κολοκύθια και κρατάμε στην άκρη την ψίχα τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το εσωτερικό των κολοκυθιών με λίγο αλάτι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Κρατάμε στην άκρη μερικά κομματάκια από το εσωτερικό, όσα είναι τα κολοκύθια, για να σκεπάσουμε το στόμιό τους μετά το γέμισμα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και μπόλικο πιπέρι και δουλεύουμε καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, σφραγίζουμε το στόμιό τους με ένα κομματάκι από το εσωτερικό τους που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε, σφιχτά σφιχτά το ένα με το άλλο, σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Τα σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό που να τα καλύπτει ίσα ίσα. Τα μαγειρεύουμε σκεπα
... Διαβάστε περισσότερα »
Για τα καλαμαράκια: 500 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα, σε ροδέλες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το ζελέ: 30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, ή 3 φύλλα των 10 γρ. 500 γρ. ανθότυρο, άπαχο 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, πράσινους και κόκκινους εκτέλεση Ζελέ: Ανακατεύουμε τη σκόνη ζελατίνας σε ένα μπολ με 110 ml κρύο νερό. Θα φουσκώσει και θα σφίξει αμέσως. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το νερό με τη ζελατίνα, τους κόκκους πιπεριού, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει διάφανη μεμβράνη, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Καλαμαράκια: Σκουπίζουμε τα καλαμαράκια με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι –αν έχουμε μαντεμένιο, ακόμη καλύτερα. Χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα καλαμαράκια, το σκόρδο, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Αναποδογυρίζουμε
... Διαβάστε περισσότερα »
Κουκιά: Όσπρια που εύκολα «παντρεύονται» με άλλα υλικά εμπλουτίζοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα φάμε. Τόσο σε μια απλή λαδορίγανη όσο και σε αρνί με αγκινάρες, βρίσκουν πάντα τη θέση τους.
φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου υλικά για 4 άτομα • 1 κιλό κουκιά, ξερά • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, καθαρισμένο • 1 καρότο, καθαρισμένο • 1 κλωναράκι σέλινου • 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου • χυμός από 2-3 λεμόνια εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα κουκιά σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά. Περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αν χρειάζεται λίγο νερό ή ζωμό ακόμη. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών ώστε να κρατηθούν οι φλοίδες τους και να έχουμε έναν αραιό πουρέ κουκιών. Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο και προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες ωμού ελαιόλαδου. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Πως το κάνουμε: Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι. Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό. Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα Τη μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd τη βρίσκω μόνο στο Βασιλόπουλο. Συχνά χρησιμοποιώ και ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.
Υλικά: 500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο 300γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 180γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη
180γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο 180γρ. τυρί κασέρι τριμμένο 180γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη ½ κουταλιά της σούπας ξηρό δυόσμο 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι (επιλέξτε με χαμηλά λιπαρά) 4 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι τριμμένη φρυγανιά [img]http://1.bp.blogspot.com/-xp6z9-P6E-8/Tx47-y6VKUI/AAAAAAAAsek/7VqnDPiqeY4/s1600/___%2521_1%257E1.JPG[/img] Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και όπως είναι έτσι ζεστά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά και το ξηρό δυόσμο μαζί.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί (διαμέτρου περίπου 30εκ.) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά να καλύψει όλα τα σημεία. Απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά στην βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές για όλα τα υλικά. Βάζουμε το γιαούρτι σε καθαρό μπολ και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά με το
... Διαβάστε περισσότερα »
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε την τηγανια χοιρινη με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία πορτοκαλοπιτα. Καλή όρεξη!
Εκτέλεση 1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι. 2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά. 3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι. 4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω. 5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
1 Κοτόπουλο ολόκληρο ξεκοκαλισμένο ή 4 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 καρότα κομμένα σε χοντρούς κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
2-3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πατάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι γάλα
Χυμό από 1 λεμόνι
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με αρκετό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 40 λεπτά με μία ώρα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
Αφού βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το επαναφέρουμε μέσα στο ζωμό.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο στο ζωμό και βράζουμε την σούπα μας για περίπου 30-40 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό στην σούπα μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρόκο αυγού, το γάλα, και το χυμό από λεμόνι και τα χτυπάμε με ένα πιρούν
... Διαβάστε περισσότερα »
1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
1 αυγό 3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας (συν κάποια άλλα για το πασπάλισμα αργότερα) 1 φλιτζάνι γάλα 1/3 φλιτζάνι φυτικό έλαιο 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 1 βανίλια κουταλακιών του γλυκού εκχύλισμα
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200°C. Κοσκινίστε αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε το αυγό, το γάλα, φυτικό λάδι και τη βανίλια σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε να συνδυάσουν. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπωλ με τα ξηρά συστατικά.
Ανακατέψτε τα μαζί να γίνουν μίγμα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα μάφιν σε μπολάκια, αλλά όχι να ξεχειλίσουν. Ρίξτε αρκετή σοκολάτα στην κορυφή και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μάφινς να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην κορυφή.
Στα γρήγορα Κατηγορία Σοκολατένιοι πειρασμοί Μπισκότα Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Πλούσια σε ενέργεια Περιέχει Σοκολάτα Φτιάχνει περίπου 24 διπλά μπισκότα Πως το κάνουμε:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και φτιαχνουμε μικρες μπαλιτσες σε μεγεθος ενος καστανου. Τα βαζουνε σε βουτυρομενο χαρτι με λιγη αποσταση μεταξυ τους. Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους μονο10 με 12 λεπτα. Αφου κρυωσουν εντελως τα ενωνουμε 2-2 με την λειωμενη κουβερτουρα.
Λίγα μυστικά ακόμα Βρηκα την συνταγη πριν 2 χρονια σε καποιο περιοδικο, προσθεσα ομως το λικερ το οποιο πραγματικα εκανε την διαφορα. Το αρωμα τους πραγματικα συναγωνιζεται την γευση. Ενα σας λεω... θα παρετε πολλα΄΄ φιλια ΄΄οταν τα φτιαξετε.
Διαβάστε περισότερο: bacci de dama [φιλιά γυναίκας] http://www.sintagespareas.gr/sintages/bacci-de-dama-5bfilia-ginaikas5d.html#ixzz1k8YCSdbd
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γυαλίσει το μείγμα, περίπου 7΄-8΄, σε δυνατή ταχύτητα. Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και με τη σπάτουλα απαλά διπλώνουμε το μείγμα για να μη χάσουμε τον όγκο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι ν’ ασπρίσουν, για 2΄-3΄, και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5΄-6΄ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Δεν παραχτυπάμε τη μαρέγκα γιατί χάνεται η υγρασία της και χωρίζει σε κομπάκια. Ρίχνουμε 2 κ.σ. μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων κι ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψάκι 32x22 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα και φροντίζουμε να καθίσει καλά στις γωνίες. Κόβουμε τη λαδόκολλα όπου προεξέχει από τα τοιχώματα με ψαλίδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 20΄. Δεν παραψήνουμε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί και δεν θα ρολάρει εύκολα^ θα σπάει. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα. Απαλά ξεκολλάμε το χαρτί από το ψημένο παντεσπάνι. Στη συνέχεια το αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Ενώνουμε σε ένα μπολ με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα. Το απλώνουμε σε μία στρώση πάνω στη σοκολάτα προσέχοντας να αφήσουμε κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Με
... Διαβάστε περισσότερα »
Με τον καιρό να μην ξέρεις από που θα σου έρθει, τι καλύτερο να μείνεις μέσα την Κυριακή και να κάνεις ένα ωραίο πιάτο, για σένα και τους δικούς σου.
Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι είμαι μεγάλος λάτρεις των ζυμαρικών. Έχω κόλλημα, πως να το κάνουμε. Για αυτό και λέω, μετά από τα πιάτα με πένες και σπαγγέτι, να επιστρέψω με μια ακόμα αγαπημένη συνταγή. Κοχύλια με ψητά λαχανικά – εύκολο πιάτο, πεντανόστιμο και κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει.
Υλικά (για 4-6 άτομα) * 500 γρ. pasta κοχύλια * 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη) σε κυβάκια * 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους * 2 κολοκυθάκια σε κύβους * 5 κ.σ. ελαιόλαδο * 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός * 1 κ.γ. τριμμένη ξερή ρίγανη * 250 γρ. τοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση * 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες * Aλάτι – πιπέρι * Φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση 01. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ξεπλένετε τα κομμένα λαχανικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. 02. Tα βάζετε σε μεταλλικό ταψί και περιχύνετε τα με 3 κ.σ. λάδι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύετε. Tα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές. ... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.