Main » Συνταγές μαγειρικής
Υλικά
- 1 συκωταριά
- Μισή φλ. Κρασί λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- Μισό φλ. λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη (αν έχετε φρέσκια ακόμα καλύτερα)
- 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ -2 λεμόνια (το χυμό)
- Μισό φλ. νερό
Εκτέλεση - Βάζουμε τη
συκωταριά σε κατσαρόλα και νερό τόσο όσο να την σκεπάζει. Απ΄όταν
αρχίσει να βράζει το νερό αφήνουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει η συκωταριά και την βγάζουμε , την πλένουμε και την
κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Την βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
- Ψήνουμε
στους 190 βαθμούς και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα για να μην μας καεί
από πάνω. Θέλει περίπου 1 ώρα . λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε
και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
|
Υλικά - Μια Αρνίσια συκωταριά
- σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (ανάλογα πόσο σας αρέσει το σκόρδο)
- Λάδι
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση Πλένουμε πολύ
προσεκτικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια ώς μικρά κομμάτια. Σε
μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και
πιπέρι. Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους, και κατόπιν
ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της συκωταριάς και ανακατεύουμε καλά,
προσέχουμε να είναι όλη βυθισμένη στη μαρινάδα. Σκεπάζουμε την λεκάνη
με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες. Κατά διαστήματα
ανακατεύουμε. Για το ψήσιμο τοποθετούμε μαρινάδα και συκωταριά σε σκεύος
αν είναι δυνατό με καπάκι , αν δεν έχουμε τέτοιο βάζουμε
αλουμινόχαρτο. Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώστε να
ξεκινήσει να βράζει, και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε
περίπου για δύο ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το σκεύος
και το αφήνουμε να πάρει όμορφα χρώμα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
|
Υλικά
- 2 σκεμπεδάκια από μικρά κατσικάκια
- 4 ποδαράκια από μικρό κατσικάκι
- 1 κιλό κοκκάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. λάδι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 2 φύλλα δάφνη
- 2-3 δαμάσκηνα ξερά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
- τη φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού
έχουμε πάρει τα απαραίτητα πατσοπόδαρα από τον μπαρμπούλη μας τα
ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις με σκέτο νερό.
Πετάμε το νερό αυτό, ξεπλένουμε τα πατσαδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα
βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καινούριο νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και
το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας
τακτικά μήπως και στεγνώσει (οπότε συμπληρώνουμε νεράκι). Μόλις δούμε
ότι είναι βρασμένα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα αφήνουμε
να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και να δέσει η σάλτσα. Ξέρω
ότι δεν αρέσουν σε πολλούς τα πατσαδάκια αλλά θα τους έλεγα να το
δοκιμάσουν. Δεν παύει να είναι κρέας όσο απαίσιο και αν ακούγεται. Εμείς
πάντως, τιμήσαμε την μνήμη των κατσικιών όπως τους άξιζε. Καλή σας όρεξη!
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικα - 500 γραμ χοιρινο κομμενο σε μεριδες
- 500 γραμ αρνι κομμενο σε μεριδες
- 500 γραμ μοσχαρι κομμενο σε μεριδες
- 500 γραμ κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες
- 2 κρεμμυδια μεγαλα κομμενα σε χοντρες φετες
- 5-6 σκελιδες σκορδο
- 250 γραμ κεφαλοτυρι σε κυβους
- 1 ποτηρακι κρασι
- 1 κ.γ μπουκοβο
- 1 κ.γ θυμαρι
- αλατι-πιπερι
- 2/3 φλυτζανιου ελαιολαδο και 2 κ.σ βουτυρο
Εκτελεση - ανακατευουμε ολα τα κρεατα μαζι και τα αλατοπιπερωνουμε
- τα βαζουμε σε μια πηλινη η εμαγιε γαστρα, προσθετουμε το τυρι και ενα φλυτζανι νερο και τα σκεπαζουμε
- ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150-160 βαθμους για 3-3 1/2 ωρες
παραδοσιακα
σφραγιζανε το καπακι της σταμνας γυρω-γυρω με ζυμαρι για να μη φυγει ο
ατμος του φαγητου και να διατηρειται η νοστιμια του
|
Υλικά: - 1 μεγάλο
χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (αυτό που χρησιμοποιήσαμε
εδώ, ήταν από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, και πρέπει να
ήταν περίπου 400 γρ)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα χοντρές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο ζουπηγμένες αλλά ολόκληρες
- 2 μελιτζάνες κομμένες μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κέρατα κομμένες μεγάλα κομμάτια
- 1 καυτερή πιπεριά (αν δεν το θέλετε πολύ πικάντικο την παραλείπετε)
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κύβους
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση: Βράζουμε το λουκάνικο για 5-10 λεπτά και σουρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σωτάρουμε με λάδι όλα τα λαχανικά. Πρώτα τις
μελιτζάνες με τα κρεμμύδια να μελώσουν χωρίς να αρπάξουν, μετά
προσθέτουμε τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο. Μόλις μαραθούν
ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ, το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι, και
σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Κατά τη γνώμη μου, θα του ταίριαζε πολύ και λίγο μοσχοκάρυδο.
|
Υλικά
-
1 κιλο μοσχαρι νουα κομμενο σε λεπτες
φετες
- 5 κ.σ βουτυρο
-
1 κ.σ αλευρι
- 3-4 σκελιδες σκορδο σε φετουλες
- 1/2φλυτζανι ξυδι
- 1-2 φλυτζανι κρασι λευκο
- 1 1/2 φλυτζανι ζωμο κρεατος η νερο
-
1/2 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
- αλατι πιπερι
Εκτέλεση - ζεσταινουμε το βουτυρο σε βαθυ τηγανι και σωταρουμε το μοσχαρι για 3-4 λεπτα και απο τις δυο πλευρες να ροδισουν
- πασπαλιζουμε με το αλευρι και ανακατευουμε να μην κολλησουν. προσθετουμε το σκορδο και συνεχιζουμε για λιγο το σωταρισμα
- ριχνουμε το ξυδι και το κρασι, αλτοπιπερωνουμε και σιγοβραζουμε να εξατμιστουν
- προσθετουμε το ζωμο κρεατος και το μαιντανο, σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας και να πηξει η σαλτσα
- σερβιρουμε με πατατες η ρυζι
|
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
- ½ ποτήρι πετιμέζι
- 2-3 κυδώνια
- Αλάτι πιπέρι
Διαδικασία -
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι
να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο
ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το ξύδι
και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφήνουμε το κρέας να βράζει σε χαμηλή φωτιά
,προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ζεστό.( Αν θέλετε μπορείτε να
προσθέσετε και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.)
- Καθαρίζουμε
τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα
κομμάτια. Τα διατηρούμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν αν είναι
να μείνουν πολύ ώρα.
- Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Τοποθετούμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω.
- Συνεχίζουμε
το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια χωρίς να λιώσουν. Δεν
ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.
|
Υλικά
- 1 μπούτι αρνιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί ή λεμόνι
- αλάτι - πιπέρι
- ρίγανη - θυμάρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού, το βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και τιο αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
- Το
περνάμε σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα και ψήνουμε ή στα κάρβουνα ή
στο φούρνο 10 εκατοστά κάτω από το γκριλ για 15 περίπου λεπτά.
- Κατά την ώρα του ψησίματος αλείφουμε με τη μαρινάδα του.
- Είναι πολύ όμορφο μεζεδάκι!
Καλή επιτυχία!!!
|
Υλικά (για 5-6 σουβλάκια) : - 1,200 κιλό χοιρινό από σπάλα ή κιλότο
- 2 ντομάτες κόκκινες και γερές
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 κρεμμύδια
- 1/3 φλιτζ. ξύδι
- ρίγανη-πιπέρι-αλάτι
- 5-6 σούβλες 40 εκ.
Εκτέλεση : - Έχουμε το κρέας πλυμένο και καλά στραγγισμένο.
- Το καθαρίζουμε από νεύρα και πέτσες και το κόβουμε σε κύβους 3-4 εκ.
- Το βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε και τα λαχανικά φέτες στο ίδιο μέγεθος με το κρέας και τα αλατίζουμε.
- Τα περνάμε στη σούβλα εναλλάξ : κρέας-ντομάτα, κρέας-πιπεριά, κρέας-κρεμμύδι, μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
- Τα ψήνουμε σε δυνατή θράκα να ψηθούν γρήγορα για να διατηρήσουν τους χυμούς τους και να είναι τρυφερά και μαλακά.
|
Υλικά - Σουβλακια χοιρινια (ειτε ετοιμα απο τον χασαπη,ειτε χειροποιητα με πανσετα)
- Αλατι, πιπερι, ριγανη
- Μπυρα 1-2 κουτακια αναλογα ποσα σουβλακια εχετε.
- Λιγο λαδι
| Εκτέλεση - Βαζουμε
απο το προηγουμεno βραδυ τα σουβλακια σε ενα ταψι. Τα αλατοπιπερωνουμε,
ριχνουμε ριγανη και αδειαζουμε μεσα τη μπυρα ωστε να μαριναριστουν. Aν
ειναι αρκετα τα εχουμε σε στρωσεις.
|
| - Την
αλλη μερα,αν προκειται να τα ψησουμε στο γκριλ, τα βαζουμε πανω σε μια
σχαρα με ενα ταψακι απο κατω, ραντιζουμε με ελαχιστο λαδι,ριχνουμε εξτρα
ριγανη και αλατι και τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν καλα απο ολες τις
πλευρες.
Αν εχετε καρβουνα ακομα καλυτερα! Μην ξεχασετε μετά το ψήσιμο μπολικο λεμονακι και το απαραίτητο τζατζίκι σαν συνοδευτικο ! |
Καλές greekmases!!
|
Συστατικά:
- 1 ½ κιλό κρέας χωρίς κόκαλο (αρνί ή χοιρινό)
- Για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- κύμινο
- μαραθόσπορο
- κόλιανδρο
- θυμάρι
Για τις σάλτσες πιπεριάς - 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
- αλάτι & πιπέρι
Παρασκευή :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε για 4-8 ώρες. Στη
συνέχεια περνάμε το κρέας στα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε
προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε τα
κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές. Ανακατεύουμε
τις κόκκινες πιπεριές με το μισό λάδι, το μισό μπαλσάμικο και το μισό
βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κάνουμε το ίδιο και με τις κίτρινες πιπεριές. Όταν ψηθούν τα σουβλάκια, τα σερβίρουμε με τις δύο σάλτσες.
|
Υλικά - 2 σνίτσελ χοιρινά
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σουπας γαλα
- αλεύρι, φρυγανιά
- 2 φέτες ζαμπόν
- 2 φέτες gouga
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2 κουτ. σουπας παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση - Πλένουμε το σνίτσελ. Τους βάζουμε αλάτι , πιπέρι και λίγη ρίγανη.
- Βάζουμε σε κάθε σνίτσελ από τη στενή πλευρά του μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί και κλείνουμε.
- Τα
περνάμε, πρώτα από τ΄ αλεύρι μετά από τ΄ αυγό ελαφρα χτυπημενο μαζι με
το γαλα)και τέλος από τη φρυγανιά, ανακατεμενη με την παρμεζανα
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει το πανάρισμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Αν τα σνίτσελ μας είναι μικρά βάζουμε ένα κάτω τα υλικά μας στη μέση και πάνω ένα ακόμα και κλείνουμε πατώντας τις άκρες καλά. Αν
έχετε να κάνετε πολλά σνίτσελ μπορείτε να τα ροδίσετε ελαφρά στο τηγάνι
και μετά να τα βάλετε σε ταψάκι στο φούρνο και να τα ψήσετε για 15
λεπτά στους 200 βαθμούς Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε και κοτόπουλο. Καλή επιτυχία
|
Υλικά: - σνίτσελ χοιρινά, μοσχαρίσια, ή κοτόπουλου
- από 1 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πράσινη κομμένες χοντρές λωρίδες
- φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:- αλεύρι
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
- γάλα εβαπορέ
- Λάδι για το τηγάνισμα
Δεν
γράφω πόσα σνίτσελ, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους και τις
μερίδες που θέλουμε, το πόσα θα χρειαστούν. Πρέπει πάντως να είναι λεπτά
και καλά χτυπημένα από τον κρεοπώλη για να μπορούν να τυλιχτούν χωρίς
να γίνουν πολύ χοντρά τα ρολά, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους
Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε
τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Όπως είναι κάπως μακρόστενα,
απλώνουμε ένα στον πάγκο, και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. Βάζουμε
στην μία άκρη 1 λωρίδα πιπεριά από κάθε χρώμα, τυλίγουμε το σνίτσελ
μέχρι κλείσει μέσα τις πιπεριές, στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα όπως
όταν γεμίζουμε καλαμαράκια, και κόβουμε το κομμάτι σνίτσελ
που περισσεύει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ετοιμάζουμε τα ρολάκια
- συνήθως βγαίνουν 2 ή 3 από κάθε σνίτσελ.
Όταν είναι έτοιμα
βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, και έχουμε τα υλικά του
παναρίσματος σε βαθιά πιάτα στη σειρά: παρμεζάνα, αλεύρι, γάλα,
φρυγανιά. Κυλάμε κάθε ρολάκι διαδοχικά στα υλικά και τ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 6 μοσχαρίσια σνίτσελ περίπου 100 γρ. το καθένα
- 12 λεπτές φέτες προσούτο
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
- 80 γρ. αντσούγιες κονσέρβα σε λάδι
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές λάδι
- 1/3 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα μπουκαλιού
- 1 κουταλάκι κάππαρη
- 1 κουταλιά κομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση - Προθερμάνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε
τα σνίτσελ ανάμεσα σε δυο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και με τον πλάστη
τα πιέζουμε για να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος (περίπου μισό εκ.),
προσέχοντας να μη σπάσουμε το κρέας.
- Βάζουμε 2 φέτες προσούτο σε κάθε σνίτσελ, ρίχνουμε 2 κουτάλια τυρί πάνω στο προσούτο και προσθέστε 3 αντσούγιες.
- Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα δένουμε με σπάγκο σε κανονικά διαστήματα για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το πιπέρι σε μια λαδόκολλα.
- Αλευρώνουμε
ελαφρά το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.
Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά ώσπου
να ροδίσει καλά παντού και το βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
- Προσθέστε το άσπρο κρασί, το ζωμό, τη σάλτσα και την κάππαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - Αναλόγως τα άτομα τοσα σνιτσελ πχ.2-3 (τα ετοιμα με τη φρυγανιά)
- Ενα κουτι πουμαρο
- 1 μετριο κρεμμυδι
- Περιπου 10 φέτες μοτσαρέλα κίτρινη
Εκτέλεση - Τσιγαριζουμε σε μια κατσαρόλα ενα μεσαιο κρεμμυδι και ριχνουμε το πουμαρο και φτιαχνουμε την κλασσικη κοκκινη σαλτσα μας.
- Οταν τη βαλουμε να βρασει τηγανιζουμε τα σνιτσελ και τα βαζουμε σε ενα πυρεξ.
- Επειτα τα καλυποτυμε με τις φετες μοτσαρελα να μην φαινονται τα σνιτσελ και απο πανω περιχυνουμε με την κοκκινη σαλτσα.
- Τα βαζουμε στο φουρνο για περιπου 20 λεπτα.
|
Υλικά - Σνίτσελ παντός τύπου (μοσχαρίσιο, χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο)
- Αλάτι – πιπέρι
Για το πανιάρισμα- Αλεύρι
- Αυγό
- Γαλέτα
- Τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο (ότι προτιμάται), εγώ το προτιμώ όχι σκόνη αλλά ελαφρά χονδροκομμένο
- Μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Πλένουμε τα
σνίτσελ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη γαλέτα με τον τριμμένο
ξηρό καρπό ( η αναλογία είναι 2:1 γαλέτα – ξηρός καρπός) και τον
μαϊντανό. Πανάρουμε τα σνίτσελ με την εξής σειρά: Αλεύρι, αυγό, γαλέτα.
Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε να σταθούν όσο περισσότερο μπορούμε στο
ψυγείο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το λάδι, αν θέλουμε για πιο υγιεινό μόνο λάδι και τηγανίζουμε.
|
ΥΛΙΚΑ
- 2-3 σνίτσελ μοσχαρίσια ή χοιρινά ή γαλοπούλας
- αλεύρι
- κορν φλεικς σπασμένα (προαιρετικά)
- γαλέτα
- 1-2 αυγά χτυπημένα
- 1 φλ. γάλα
- λίιιιιγη σκόνη σόδα στη μύτη του κουταλιού
- αλάτι, πιπέρι
- παπρικα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα σνίτσελ στο γάλα που έχουμε προσθέσει και τη σόδα και τα αφήνουμε 1 ώρα. Τα στίβουμε καλά, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα αν επιθυμούμε. Τα
αλευρώνουμε, τα περνάμε από τα αυγά και μετά από τη γαλέτα (αν θέλουμε
ανακατεύουμε με τη γαλέτα και σπασμένα κορν φλεικς ή λίγο τυρί
τριμμένο). Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο τα φυλάμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα συχνά.
|
Υλικά - Μοσχαρίσια σνίτσελ φιλετακια κομμένα στην μέση
- Φέτες λεπτές ξερό κρεμμύδι,
- Λάδι για το σοτάρισμα
- Μανιτάρια σοταρισμένα χωρίς καθόλου νερό
- Λίγη κρέμα γάλακτο και
- ελάχιστο αλεύρι
Για την γέμιση - Τυρί ότι θέλουμε τριμμένο
- Μαιντανό αρκετό ψιλοκομμένο
- Μερικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μερικές οδοντογλυφίδες
- Συνοδεύω με πιλαφι η πουρέ…η ταλιατέλλες
Εκτέλεση - Απλώνω
επανω στα φιλετάκια την γέμιση από μια κουταλιά και τα τυλίγω ρολλάκια
τα στεραιωνω με οδοντογλυφίδες, και τα βάζω στην άκρη…
- Σε ένα τηγάνι βάζω λαδι και τα σοτάρω να ροδισουν, και τα αποσύρω σε ένα ταψάκι,…
- Κατόπιν
στο τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, και προσθέτω και τα
μανιτάρια τα σοτάρω με το λαδάκι χωρίς καθόλου νερό, να βράσουν και
να πιούν το ζουμί τους….
- Τα βάζω όλα μαζί γύρω από τα φιλετάκια
και αν υπάρχει ζουμάκι το δένω με κρέμα γάλακτος και ελάχιστο
αλευράκι και το ρίχνω από επάνω και τα ψήνω λίγο στο φούρνο να δέσουν
οι γεύσεις τους και να γκρατιναριστούν.
Τα σερβίρω με πιλαφάκι η ότι θέλω…από επάνω με φρεσκοτριμμένο τυράκι …. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
|
Υλικα:
- Σνιτσελ μοσχαρισια
- 1 κρεμμυδι σε φετες
- 1 κονσερβα μανιταρια σε φετες
- 2-3 πιπεριες κατα προτιμηση πορτοκαλι σε κομματια
- 1 ποτηρακι μαυροδαφνη
- 1 κ.σ σουπα μανιταριων σε σκονη
- λαδι
- αλατι
- πιπερι
Εκτελεση: - Σε βαθυ
τηγανι σωταρουμε σε λαδι τα μανιταρια με τις πιπεριες και τα κρεμμυδια
μεχρι να καραμελωσουν(ριχνουμε και λιγο αλατι στα λαχανικα).
- Αλατοπιπερωνουμε και κοβουμε σε τετραγωνα κομματια τα σνιτσελ.
- Τσιγαριζουμε τα σνιτσελ να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες και σβηνουμε με τη μαυροδαφνη.
- Διαλυουμε τη σουπα μανιταριων σε μισο ποτηρακι του κρασιου νερο και τη ριχνουμε στο τηγανι.
- Σκεπαζουμε το τηγανι για 10 λεπτα και μετα ανοιγουμε να εξατμιστουν τα υγρα και να δεσει η σαλτσα.
- Σερβιρουμε με ρυζι ή καλαμποκι ή πατατες τηγανιτες
καλη ορεξη
|
Υλικά - 4 σνιτσελ χοιρινα ή γαλοπουλας
- Αλευρι
- 1 κεσες γιαουρτι
- 1μιση κ.σ μουσταρδα
- 1 κ.σ κετσαπ
- 2 κ.σ τριμμενο ρεγκατο
- Παπρικα,αλατι
- Φρυγανια τριμμενη
- Λαδι για τηγάνισμα
Εκτέλση - Αλατίζουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα σνιτσελ.
- Σε ενα μπωλ εχουμε ανακατεψει το γιαουρτι με την παπρικα,την κετσαπ ,τη μουσταρδα και το τυρι.
- Περναμε ενα-ενα τα σνιτσελ απο το μειγμα κα στη συνεχεια τα βουταμε στη φρυγανια.
- Φροντιζουμε η φρυγανια να ειναι αρκετη και να καλυπτει με ενα παχυ στρωμα τα σνιτσελ.
- Αν
εχουμε χρονο για καλυτερο αποτελεσμα αφου τα παναρουμε τα βαζουμε για
λιγο στο ψυγειο και μετα τα ξαναπερναμε αλλη μια φορα απο τη φρυγανια
πριν τα τηγανισουμε.
- Τηγανιζουμε σε βαθυ τηγανι και μολις ψηθουν τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Καλή επιτυχία!
|
Υλικά - 1 1/2 kg αρνίσια συκωταριά
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 πράσα
- κληματόβεργες, καμιά εικοσαριά
- Μπόλια από 2 αρνιά
- ρίγανη αλάτι πιπέρι
- 1/2 kg τριμμένο τυρί gounda
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση - Τοποθετούμε
τις κληματόβεργες μέσα σε ένα ταψί και σε σχήμα #, τουλάχιστον 3
πόντους στο ύψος από τον πάτο το ταψιού, ώστε τα λίπη να μείνουν κάτω
- Κόβουμε
την συκωταριά μας σε κομμάτια, όχι μεγάλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα
κρεμμύδια και τα πράσα και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας το πιπέρι, αλάτι
και τη ρίγανη
- Απλώνουμε την μπόλια πάνω στις κληματόβεργες, να
είναι μεγάλη και όχι κομμένη, να καλύψει όλο το ταψί - εάν όχι, το
μεγαλύτερο κομμάτια πρώτα και τα άλλα λίγο από κάτω, και το υπόλοιπο να
βγαίνει έξω από το ταψί για να μπορέσουμε γυρίζοντας προς τα πάνω να
καλύψουμε την γέμισή μας .
- Αφού έχουμε τοποθετήσει την μπόλια,
ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα μας και το απλώνουμε από πάνω, ρίχνουμε
το μισό από το τριμμένο τυρί μας και μετά μείγμα-τυρί το άλλο μισό
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο από το μείγμα μας και παίρνουμε την μπόλια και καλύπτουμε (κάτι σαν πίτα σκεπαστή)
- Ρίχνουμε και το ποτήρι με το νερό μας στο ταψί .
|
Υλικά: - 1 kgr κρέας ότι θέλουμε (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί)
- 1/2 kg ρεβίθια
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 kg ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- λίγο κρασί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση κόκκινο ή ροζέ, εγώ χρησιμοποιώ το λεγόμενο "παλιό" που έχουμε εδώ στην Κρήτη)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1-2 δαφνόφυλλα.
Εκτέλεση: - Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τα δαφνόφυλλα.
- Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 min.
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια,που τα έχουμε βάλει στο νερό να μαλακώσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν και βράζουμε μέχρι να ψηθούν,προσθέτοντας όποτε χρειάζεται νερό.
|
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια χωρίς κόκκαλο
- 10 ελιές καλαμών αποπυρηνωμένες
- 10 ελιές πράσινες αποπυρηνωμένες
- 2 καρότα κομμένα σε φετούλες
- ½ φλ. ντομάτα τριμμένη
- ¼ φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 250 γρ. μαρμελάδα κρεμμυδιών
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε
μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε το
κρέας μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να
εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα καρότα και προσθέτουμε
4-5 φλ. νερό. Αφήνουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειασθεί
προσθέτουμε νερό. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις
ελιές και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Το φαγητό μας πρέπει να έχει
ελάχιστο ζωμό να έχει μείνει σχεδόν με το λάδι και τη ντομάτα.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε πάνω στο μάτι
που έχουμε κλείσει, με κλειστό καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να
ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύετε με πιλάφι, πατάτες
τηγανιτές, ζυμαρικά κτλ.
|
Υλικά - 1 ή 11/2 Kg σέλινο
- 1 Kg χοιρινό άπαχο
- 2 αυγά
- 2-3 λεμόνια
- corn flour
- Λάδι & βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σέλινα
σε μικρά κομμάτια, 2-3 πόντους και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια
κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό το αλλάζουμε και τα
ξαναβάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζουμε
το χοιρινό, το κόβουμε μερίδες και το πλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα
λίγο λάδι και βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το χοιρινό να
τσιγαριστεί. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε μαζί ένα κρεμμύδι και ρίχνουμε
αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν κοντεύει το χοιρινό να
ψηθεί, να κρατάει ακόμα, ρίχνουμε τα σέλινα και τα αφήνουμε να πάρουν
μία βράση όλα μαζί. Κατόπιν ετοιμάζουμε αυγολέμονο με λίγο cornflour και
περιχύνουμε το φαγητό. Για να πάει παντού το αυγολέμονο δεν
ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα. ( Η φωτογραφία δανεισμένη από το internet-Σε εμάς αρέσει η σάλτσα να είναι πιο πηχτή-χωρίς πολλά ζουμιά.)
|
Η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων (όπως τα
καρδιαγγειακά και ο καρκίνος) που παρατηρείται στους σύγχρονους
πληθυσμούς έχει ωθήσει τα τελευταία χρόνια την επιστημονική κοινότητα
στη διερεύνηση φυσικών μεθόδων πρόληψης νοσημάτων. Ένα προϊόν που
παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά τη θεραπευτική του χρήση
από τα αρχαία κιόλας χρόνια, είναι το σουσάμι. Από την Αρχαία Ελλάδα ως
την Κίνα, εκχυλίσματα σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως βότανα για την
καταπολέμηση της υπέρτασης και για παραγωγή φαρμάκων. Τι είναι όμως αυτό
που καθιστά το σουσάμι και τα προϊόντα του, χαλβά και ταχίνι,
θεραπευτικά και πώς αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη διατροφή του
σύγχρονου ανθρώπου;
Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής
αξίας. Ο σησαμόσπορος, καρπός του φυτού σησάμι, αποτελεί την πρώτη ύλη
για την παρασκευή του ταχινιού και του χαλβά. Το σουσάμι αποτελεί
τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε
αμινοξέα, όπως η μεθεϊονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ
είναι σχετικά φτωχό σε λυσίνη. Κατά συνέπεια, όταν συνδυαστεί με
τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, η
πρωτεΐνη που προκύπτει είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας.
Τα λιπαρά οξέα αποτελούν τα θρεπτικά συστατικά με τη μεγαλύτερη
περιεκτικότητα στο σουσάμι. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα και
πολυακόρεστα, με τα κορεσμένα να κατέχουν το μικρότερο ποσοστό στη
σύσταση
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1 ½ κιλό σουπιές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι λάπαθα ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία Καθαρίζετε και
πλένετε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκαλο και τα σακουλάκια με το
μελάνι και την άμμο, τέλος κόβετε σε κομμάτια.
Τις βράζετε στην κατσαρόλα με το λάδι να τσιγαριστούν πολύ ελαφρά και
τις σβήνετε με το κρασί. Ψήνετε για 25-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθαρίζετε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα.
Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί τα ρίχνετε ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα
μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και
σιγοψήνετε για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτετε το πιπέρι. Ανακατεύετε προσεκτικά και τις αφήνετε να
μείνουν με τη σάλτσα τους. Σερβίρετε τις σουπιές με τα χόρτα ζεστές ή
σε θερμοκρασία δωματίου.
|
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια (πλυμένα και καθαρισμένα)
- 300 γραμ. αγκινάρες ψιλοκομμένες
- 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ ματσάκι μαϊντανό - λίγο άνηθο
- 3 κουταλιές ρύζι καρολίνα
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- αλάτι - πιπέρι
Προετοιμασία
Με το μισό λάδι σωτάρουμε τις αγκινάρες, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο.
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο να απορροφηθούν τα υγρά.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
Τα σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
|
Υλικά
- 200 γραμ. ταραμάς λευκός (ο λευκός ταραμάς είναι ακριβότερος αλλά είναι καλύτερος)
- 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
- 3/4 φλυτζάνια χυμός λεμονιού
- 1 μικρό κρεμμύδι (μέγεθος καρυδιού) τριμμένο στο λεπτό τρίφτη
- 12 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
Προετοιμασία
Μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε δυνατά στα χέρια μας και το τρίβουμε σε μεγάλο ανοικτό σκεύος.
Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι, τον ταραμά και τον χυμό του λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Σημ.: Αντί του μίξερ ή μπλέντερ
μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα λίγο λίγο σε μεγάλο ξύλινο γουδί. Θέλει
υπομονή αλλά γίνεται θαυμάσιος.
|
Πέννες με Λευκή Σάλτσα Κοτόπουλου Συνταγή για 4 άτομα Υλικά:2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα, κομμένο σε μπουκιές 500γρ μακαρόνια πέννες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο Αλάτι και πιπέρι 3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού Προετοιμασία: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Σουρώστε τα ζυμαρικά, και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα, προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδου και ανακατέψτε. Αφήστε τα μακαρόνια στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στο τηγάνι και επαναφέρετε στην φωτιά. Βράστε την σάλτσα μέχρι να δέσει η σάλτσα λίγο (περίπου 4 λεπτά). Προσθέστε την παρμεζάνα, το βασι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Πέννες με Λευκή Σάλτσα Κοτόπουλου Συνταγή για 4 άτομα Υλικά:2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα, κομμένο σε μπουκιές 500γρ μακαρόνια πέννες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο Αλάτι και πιπέρι 3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού Προετοιμασία: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Σουρώστε τα ζυμαρικά, και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα, προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδου και ανακατέψτε. Αφήστε τα μακαρόνια στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στο τηγάνι και επαναφέρετε στην φωτιά. Βράστε την σάλτσα μέχρι να δέσει η σάλτσα λίγο (περίπου 4 λεπτά). Προσθέστε την παρμεζάνα, το βασι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
ΥΛΙΚΑ - 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. κονιάκ ανακατεμένο με 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος (350ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε
τους κόκκους πιπεριού και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Σωτάρουμε στο λάδι τίς μπριζόλες για3 λεπτά από κάθε πλευρά, και τις
βάζουμε σε πυρέξ.Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα
κρεμμυδάκια και μετά τα μανιτάρια, σβήνουμε με το μίγμα κονιάκ-κρασί και
όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα με το πιπέρι. Βράζουμε
για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχειαρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρέξ
με τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
|
|
|
Υλικά - 2 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
- 1 κονσερβα μανιταρια σε φέτες (ή φρέσκα)
- 1/2 ποτήρι κρασι λευκο
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 μικρη κρεμα γάλακτος
- 2-3 κ.σ ρεγκατο τριμμενο
- Λιγη σκόνη σκορδου (προαιρετικά)
- Λαδι
- Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση - Σε βαθυ τηγάνι σωταρουμε τις μπριζόλες σε λαδι
- Μολις παρουν χρωμα ριχνουμε μεσα τα μανιταρια και σβηνουμε με το κρασι.
- Προσθετουμε τη μουσταρδα,τη σκονη σκορδου και σκεπαζουμε το τηγανι.
- Μολις αρχισει να δενει η σαλτσα,ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα.
- Ριχνουμε την κρεμα και το τυρι και αφηνουμε για λιγο να δεσει καλα.
- Αν θελουμε πασπαλιζουμε λιγο φρεσκο μαιντανο.
Καλή επιτυχία!!
|
|
|
Υλικά - 1 κιλό χοιρινές μπουκιές
- 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση γλυκοπατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη
- 2 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 τέταρτο του κιλού φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 3/4 της κούπας λάδι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση - Κόβουμε τις πατάτες μικρά κομμάτια σε ένα πυρέξ
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Διαλύουμε τη μουστάρδα στο λάδι και περιχύνουμε
- Ανακατεύουμε καλά, σιγοψήνουμε πάνω κάτω στους 190 για μιάμιση ώρα
- Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τη φέτα
Καλή σας όρεξη από την Χαλκίδα!!!!!!!
|
|
|
Υλικά - 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2-3 λεμόνια
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 ποτηράκι κρασί
- Κάρυ, αλάτι πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το χοιρινό στο λάδι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα.
- Κλείνουμε
την χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου (αν δεν χρησιμοποιείτε
χύτρα, βράζετε σε κατσαρόλα προσθέτοντας όμως νερό και ελέγχοντας κατα
διαστήματα για να μην κολλήσει αλλά να μείνει με λίγο ζουμί)
- Οταν έχει γίνει αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε το κάρυ και τον χυμό απο τα λεμόνια
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
|
|
|
Θα χρειαστούμε
- 8 μπριζόλες χοιρινές λεπτές χωρίς κόκκαλο
Για τη μαρινάδα
- 1 κουτ. σογια σως
- 1 κουτ. ελαιολαδο
- λίγο τριμένο πιπέρι
Γέμιση
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο
- λίγο τζιντζερ
- 1 καρότο
- σέλινο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κουτ. σόγια σως
- 1 κουτ. σησαμέλαιο
- 2-3 φρεσκα κρεμμυδάκια
- 4 μανιτάρια
- 2 κουτ. βουτυρολιγο σουσάμι
| |
Εκτέλεση Κόβουμε τις μπριζόλες σε 2 μακρόστενα κομματια. Σε
ενα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει κ προσέτουμε το τζιντζερ και
το σκόρδο. Αφου τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα
αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη γέμιση και την
τοποθετουμε με προσοχή στις μπριζόλες. Κατόπιν τις τυλίγουμε και για να
παραμείνει το σχημα του ρολού βάζουμε μια οδοντογλυφίδα. Σε ενα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε τα ρολάκια. Τα βγάζουμε αφου έχουν ροδίσει. Σερβίρουμε
ζεστά τα ρολλά
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 4 αρνίσια συκωτάκια
- 2 αρνίσιες μπόλιες
- Εντεράκια
- Ξύδι
- Αλάτι / Πιπέρι
Για τη μαρινάδα- Ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα αρνίσια συκωτάκια κομμένα σε
μέτρια κομμάτια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½ ώρα. Ανακατεύουμε
κάθε ½ ώρα. Πλένουμε πολύ καλά τα αντεράκια μέσα έξω με κρύο νερό και
ξύδι. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Στραγγίζουμε και
αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια. Απλώνουμε τη μπόλια και την κόβουμε σε
κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε συκωτάκια, τα τυλίγουμε σαν πακετάκι
με τη μπόλια και μετά με τα αντεράκια. Αραδιάζουμε τα φρυγαδέλια σε ένα
πυρέξ, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Καλή επιτυχία
|
|
|
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 2 μπόλιες απο αρνί
- ρίγανη
- αλάτι-πιπερι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε
τη συκωταριά. Σε ένα μπωλ την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, την
αλατοπιπερώνουμε και της ρίχνουμε και τη ρίγανη και λίγο λάδι.
- Κόβουμε τις μπόλιες σε μεγάλα κομμάτια 10 εκ. Χ 7 εκ.
- Παίρνουμε
ένα κομμάτι μπόλια, το στρώνουμε, βάζουμε μερικά κομμάτια συκωταριάς
και αρχίζουμε να το διπλώνουμε σαν τους λαχανοντολμάδες.
- Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίσουμε έτσι με τα υπόλοιοπα κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.
|
|
|
ΥΛΙΚΑ - 4 Φιλέτα 200 γρ το καθένα
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- 6 κουτ σούπας μπράντυ
- 4 κουτ γλυκού μαύρο ή πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Βουτάμε τα φιλέτα στο χοντροκομμένο πιπέρι που έχουμε χτυπήσει στο γουδί.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
- Ψήνουμε τα φιλέτα από κάθε πλευρά 3 – 4 λεπτά αν τα θέλουμε καλοψημένα.
- Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι.
- Ζεσταίνουμε
ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά . Βάζουμε μέσα τα φιλέτα με το ζωμό τους να
ζεσταθούν λίγο. Σε μια κουτάλα ζεσταίνουμε το μπράντυ ,το ανάβουμε και
περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα. Ανασηκώνουμε λίγο τα φιλέτα ώστε το
μράντυ να πάει παντού .
- Αφήνουμε το ποτό να σβήσει μόνο του και σερβίρουμε αμέσως.
|
|
|
Υλικά
- 2 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι ή φιλέτο κοτόπουλου
- 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες (προαιρετικά)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 φλ. ζωμός βοδινού
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε
ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Προσθέτουμε στο
τηγάνι το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να
έρθουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος. Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα
κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε
το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την
παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και
κατεβάζουμε από το μάτι. Περιχύνουμε τα φιλέτα, πασπαλίζουμε με τον
μαϊντανό και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή
σοτέ λαχανικά.
|
|
|
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ Drambuie
- 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 1 κ.σ Terryiaki sauce
- 1 κ.γ νιφάδες τσίλι
- 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα
γυάλινο μπολ ανακατεύουμε καλά το Drambuie, τη μουστάρδα, τη γλυκιά
σάλτσα τσίλι, το Terryiaki sauce και τις νιφάδες τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε
τα κομμάτια φιλέτου και τα βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Αφήνουμε στο
ψυγείο για 24 ώρες. Στραγγίζουμε τα φιλέτα και φυλάμε τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε
μέχρι να λυώσει. Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν ή ανάλογα με το
πώς μας αρέσουν ψημένα. Αφαιρούμε από το σκεύος και προσέχουμε να
παραμείνουν ζεστά. Στο σκεύος που σοτάραμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το
κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και
περιχύνουμε τα φιλέτα. Σερβίρουμε με πουρέ. Καλή επιτυχία
|
|
|
Υλικα
- 10 φιλε μινιον
- αλατι , πιπερι
- 2 κουταλιες μουσταρδα
- 1 κρεμμυδι σε ροδελες
- 1/4 κουπα βουτυρο
- 1/4 κουπα κονιακ
- 1/4 ζωμο κρεατος ή λαχανικων (οτι προτιματε)
- 1 κουταλια κετσαπ
- 1 κουταλια γουωστερ σως
- ½ κουπα κρεμα γαλακτος
- 3 κουταλιες βουτυρο ζεστο λιωμενο
Εκτελεση
Σωταρουμε με τρεις κουταλιες βουτυρο το κρεμμυδι σε ροδελες Αλατοπιπερωνω και αλειφω με μουσταρδα τα φιλετακια .. Βγαζω το κρεμμυδι με την τρυπητη κουταλα και το βαζω σε αποροφητικο χαρτι βαζω τα φιλετακια να σωταριστουν γυριζοντας τα και τα περιχυνω με το κονιακ....
ριχνω ζωμο κρεατος , γουωστερ σως, κετσαπ και βραζουμε ..... προς το
τελος της βρασης ριχνουμε κρεμα γαλακτος και τα σωταρισμενα κρεμμυδια
|
|
|
Υλικά: - 1 μπούτι αρνάκι 1.200γρ.
- 600γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το
αρνάκι σε μερίδες. Το βάζουμε σε ταψί με τις πατάτες. Σε ένα μπολ
αναμειγνύουμε το λάδι, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα κρεμμύδια
και το τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (εγώ το έψησα σε πήλινο
γιουβέτσι με καπάκι) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και
40 λεπτά.
|
|
|
Υλικά - 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι
- 1 σφηνάκι μπαλσάμικο
- αλάτι πιπέριν
Εκτέλεση - Τοποθετώ σε ταψί τις φέτες συκωτιού αλατοπιπερομένες.
- Ρίχνω λίγο λάδι, το μπαλσάμικο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, πάνω στις φέτες.
- Ψήνω στο φούρνο, προσέχοντας να μην παραψηθούν και ξεραθούν
|
|
|
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |
|
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 8 Φίλοι-Επισκέπτες: 8 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|