Για τη μαρινάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ (πρέπει να χωράει και το νουά), βάζουμε όλα τα υλικά
της μαρινάδας εκτός από το κρασί. Ζεσταίνουμε το κρασί και μόλις πάρει
μία βράση περιχύνουμε τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε να κρυώσουν και
μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το νουά. Σκεπάζουμε το
μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 - 3 ημέρες.
Για το νουά
Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό
της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε το νουά. Σε ένα μεγάλο σκεύος
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το φρέσκο βούτυρο και θω ρακίζουμε το νουά
από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας, το βάζουμε σε μία γάστρα ή
πυρέξ με καπάκι και περιχύνουμε με το ζωμό κρέατος. Προσθέτουμε μία
κούπα από το υγρό της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 6-8 ώρες
στους 150 βαθμούς. Αφαιρούμε από το σκεύος και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σουρώνουμε τα υγρά που μείνανε στο σκεύος.
Για τη σάλτσα
Σε μία κούπα από τη μαρινάδα διαλύουμε το νισεστέ. Βάζουμε στη φωτιά το
σκεύος που θωρακίσαμε το νουά, ζεσταίνουμε το λίπος που έχει μείνει στο
σκεύος από τη θωράκιση του κρέατος, αφαιρούμε το περισσότερο αφήνοντας
2-3 κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε μέχρι να
μαλακώσει και ρίχνουμε 1 κούπα από το υγρό της μαρινάδας. Με μία ξύλινη
σπάτουλα ξύνουμε ελαφρά τον πάτο του σκεύους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα μαρινάδας - νισεστέ, τα σουρωμένα υγρά από το
σκεύος, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να
πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.