Τρίτη, 2025-02-04, 7:48 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 301 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά (για τρία άτομα)
    • 3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
    • 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
    • Το ξύσμα ενός λεμονιού
    • Αλάτι πιπέρι
    • Λάδι
    • Αλεύρι
    • 1 κουταλιά μουστάρδα
    Διαδικασία
    • Πλένουμε κάτω από κρύο νερό το συκώτι μας και αφαιρούμε τις ίνες του (ή έχουμε ζητήσει από το χασάπη μας να κάνει αυτό για μας),κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε .
    • Περνάμε τα κομμάτια από αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι και πιπέρι .
    • Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το συκώτι και από τις δύο πλευρές.
    • Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο βραστό νερό και σιγοβράζουμε το συκώτι μέχρι να μαλακώσει.
    • Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο νερό και την προσθέτουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.
    • Βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 158 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο (χοντρές φέτες)
    • 1 μικρό εβαπορέ λάιτ
    • 1 ποτήρι ουίσκι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
     Παρασκευή
    •  Βάζουμε λάδι (όχι πάρα πολύ) στο τηγάνισμα και  ανοίγουμε το μάτι στο πολύ δυνατό μέχρι να κάψει ....
    • Βάζουμε τα συκώτια και μόλις τσιτσιρίσουν αμέσως τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
    • Ψήνουμε, όχι παραπάνω από 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά !!
    • Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
    • Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά) ρίχνουμε το ουίσκι και σχεδόν αμέσως το γάλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνει μια άσπρη σαλτσούλα !!

    Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από την πιατέλα με τα συκώτια και είμαστε έτοιμοι !!!

    Καλή σας όρεξη 



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 182 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    img_1335_400
    Υλικά
    • 1 συκωταριά αρνίσια
    • Αλεύρι για το αλευρωμα
    • Λαδι για το τηγανι
    • Αλατι,πιπερι,ριγανη
    Εκτέλεση
    • Πλενουμε και κοβουμε σε κομματια την συκωταρια μας
    • Την αλατοπιπερωνουμε και αλευρωνουμε τα κομματια
    • Τιναζουμε λιγο να φυγει το πολυ αλευρι.
    • Τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισει.
    • Ριχνουμε μπολικη ριγανη και τη σερβιρουμε ζεστη.

    Καλή Όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 189 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 συκωταριά
    • Μισή φλ. Κρασί λευκό
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    • Μισό φλ. λάδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ρίγανη (αν έχετε φρέσκια ακόμα καλύτερα)
    • 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
    • 1 ½ -2  λεμόνια (το χυμό)
    • Μισό φλ. νερό
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τη συκωταριά σε κατσαρόλα και νερό τόσο όσο να την σκεπάζει. Απ΄όταν αρχίσει να βράζει το νερό αφήνουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η συκωταριά και την βγάζουμε , την πλένουμε και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    • Την βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
    • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα για να μην μας καεί από πάνω. Θέλει περίπου 1 ώρα . λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 180 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
    • αλεύρι
    • λάδι
    • αλάτι
    • ρίγανη
    img_1641_400

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια (μπουκιές), το πλένουμε και το αφήνουμε λίγο να στραγγίξει. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί (οχι να κάψει). Αλευρώνουμε καλά το συκώτι και το αφήνουμε να τηγανιστεί καλά αλλά οχι να μαυρίσει. Το βγάζουμε απο το τηγάνι και το βάζουμε σε βαθύ μπώλ. Ρίχνουμε αλάτι και ρήγανη και λίγο λαδάκι απο το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπωλ για 10' περίπου και στη συνέχεια σερβίρουμε.

    Καλή όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 237 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • Μια Αρνίσια συκωταριά
    • σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (ανάλογα πόσο σας αρέσει το σκόρδο)
    • Λάδι
    • Λεμόνι
    • Ρίγανη
    • Αλάτι – πιπέρι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια ώς μικρά κομμάτια.  Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.  Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους, και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της  συκωταριάς και ανακατεύουμε καλά, προσέχουμε να είναι όλη βυθισμένη στη μαρινάδα.  Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Για το ψήσιμο τοποθετούμε μαρινάδα και συκωταριά σε σκεύος αν είναι δυνατό  με καπάκι , αν δεν έχουμε τέτοιο βάζουμε αλουμινόχαρτο.  Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώστε να ξεκινήσει να βράζει, και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για δύο ώρες.  Μισή ώρα πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να πάρει όμορφα χρώμα.

    Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 197 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 σκεμπεδάκια από μικρά κατσικάκια
    • 4 ποδαράκια από μικρό κατσικάκι
    • 1 κιλό κοκκάρι
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 φλ. λάδι
    • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
    • 2 φύλλα δάφνη
    • 2-3 δαμάσκηνα ξερά
    • 1 ξυλάκι κανέλα
    • 5-6 κόκκους μπαχάρι
    • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
    • τη φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Εκτέλεση

    Αφού έχουμε πάρει τα απαραίτητα πατσοπόδαρα από τον μπαρμπούλη μας τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις με σκέτο νερό. Πετάμε το νερό αυτό, ξεπλένουμε τα πατσαδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καινούριο νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τακτικά μήπως και στεγνώσει (οπότε συμπληρώνουμε νεράκι). Μόλις δούμε ότι είναι βρασμένα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και να δέσει η σάλτσα.
    Ξέρω ότι δεν αρέσουν σε πολλούς τα πατσαδάκια αλλά θα τους έλεγα να το δοκιμάσουν. Δεν παύει να είναι κρέας όσο απαίσιο και αν ακούγεται. Εμείς πάντως, τιμήσαμε την μνήμη των κατσικιών όπως τους άξιζε.

    Καλή σας όρεξη!

    < ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 259 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικα
    • 500 γραμ χοιρινο κομμενο σε μεριδες
    • 500 γραμ αρνι κομμενο σε μεριδες
    • 500 γραμ μοσχαρι κομμενο σε μεριδες
    • 500 γραμ κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες
    • 2 κρεμμυδια μεγαλα κομμενα σε χοντρες φετες
    • 5-6 σκελιδες σκορδο
    • 250 γραμ κεφαλοτυρι σε κυβους
    • 1 ποτηρακι κρασι
    • 1 κ.γ μπουκοβο
    • 1 κ.γ θυμαρι
    • αλατι-πιπερι
    • 2/3 φλυτζανιου ελαιολαδο και 2 κ.σ βουτυρο
    Εκτελεση
    • ανακατευουμε ολα τα κρεατα μαζι και τα αλατοπιπερωνουμε
    • τα βαζουμε σε μια πηλινη η εμαγιε γαστρα, προσθετουμε το τυρι και ενα φλυτζανι νερο και τα σκεπαζουμε
    • ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150-160 βαθμους για 3-3 1/2 ωρες

    παραδοσιακα σφραγιζανε το καπακι της σταμνας γυρω-γυρω με ζυμαρι για να μη φυγει ο ατμος του φαγητου και να διατηρειται η νοστιμια του


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 267 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (αυτό που χρησιμοποιήσαμε εδώ, ήταν από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, και πρέπει να ήταν περίπου 400 γρ)
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα χοντρές φέτες
    • 3 σκελίδες σκόρδο ζουπηγμένες αλλά ολόκληρες
    • 2 μελιτζάνες κομμένες μεγάλα κομμάτια
    • 2 πιπεριές κέρατα κομμένες μεγάλα κομμάτια
    • 1 καυτερή πιπεριά (αν δεν το θέλετε πολύ πικάντικο την παραλείπετε)
    • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κύβους
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ
    • Αλάτι, πιπέρι, λάδι
    Εκτέλεση:

    Βράζουμε το λουκάνικο για 5-10 λεπτά και σουρώνουμε.

    Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σωτάρουμε με λάδι όλα τα λαχανικά. Πρώτα τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια να μελώσουν χωρίς να αρπάξουν, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ, το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

    Κατά τη γνώμη μου, θα του ταίριαζε πολύ και λίγο μοσχοκάρυδο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 220 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά

    • 1 κιλο μοσχαρι νουα κομμενο σε λεπτες φετες
    • 5 κ.σ βουτυρο
    • 1 κ.σ αλευρι
    • 3-4 σκελιδες σκορδο σε φετουλες
    • 1/2φλυτζανι ξυδι
    • 1-2 φλυτζανι κρασι λευκο
    • 1 1/2 φλυτζανι ζωμο κρεατος η νερο
    • 1/2 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
    • αλατι πιπερι
    Εκτέλεση
    • ζεσταινουμε το βουτυρο σε βαθυ τηγανι και σωταρουμε το μοσχαρι για 3-4 λεπτα και απο τις δυο πλευρες να ροδισουν
    • πασπαλιζουμε με το αλευρι και ανακατευουμε να μην κολλησουν. προσθετουμε το σκορδο και συνεχιζουμε για λιγο το σωταρισμα
    • ριχνουμε το ξυδι και το κρασι, αλτοπιπερωνουμε και σιγοβραζουμε να εξατμιστουν
    • προσθετουμε το ζωμο κρεατος και το μαιντανο, σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας και να πηξει η σαλτσα
    • σερβιρουμε με πατατες η ρυζι
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 202 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό κρέας μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα
    • ½ ποτήρι λάδι
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
    • ½ ποτήρι πετιμέζι
    • 2-3 κυδώνια
    • Αλάτι πιπέρι
    Διαδικασία
    • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
    • Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφήνουμε το κρέας να βράζει σε χαμηλή φωτιά ,προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ζεστό.( Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.)
    • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Τα διατηρούμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν αν είναι να μείνουν πολύ ώρα.
    • Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
    • Τοποθετούμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω.
    • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια χωρίς να λιώσουν. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.

    Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 259 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 μπούτι αρνιού
    • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
    • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί ή λεμόνι
    • αλάτι - πιπέρι
    • ρίγανη - θυμάρι
    Εκτέλεση
    • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού, το βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Ανακατεύουμε καλά και τιο αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
    • Το περνάμε σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα και ψήνουμε ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο 10 εκατοστά κάτω από το γκριλ για 15 περίπου λεπτά.
    • Κατά την ώρα του ψησίματος αλείφουμε με τη μαρινάδα του.
    • Είναι πολύ όμορφο μεζεδάκι!

    Καλή επιτυχία!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 205 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά (για 5-6 σουβλάκια) :
    •  1,200 κιλό χοιρινό από σπάλα ή κιλότο
    • 2 ντομάτες κόκκινες και γερές
    • 2 πιπεριές πράσινες
    • 2 κρεμμύδια
    • 1/3  φλιτζ. ξύδι
    • ρίγανη-πιπέρι-αλάτι
    • 5-6 σούβλες 40 εκ.
    Εκτέλεση :
    • Έχουμε το κρέας πλυμένο και καλά στραγγισμένο.    
    • Το καθαρίζουμε από νεύρα και πέτσες και το κόβουμε σε κύβους 3-4 εκ.
    • Το βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι και τα ανακατεύουμε.
    • Κόβουμε και τα λαχανικά φέτες στο ίδιο μέγεθος με το κρέας και τα αλατίζουμε.
    • Τα περνάμε στη σούβλα εναλλάξ : κρέας-ντομάτα, κρέας-πιπεριά, κρέας-κρεμμύδι, μέχρι να γεμίσει η σούβλα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 373 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Συστατικά:

    • 1 ½ κιλό κρέας χωρίς κόκαλο (αρνί ή χοιρινό)
    • Για τη μαρινάδα
    • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
    • κύμινο
    • μαραθόσπορο
    • κόλιανδρο
    • θυμάρι

    Για τις σάλτσες πιπεριάς

    • 2 κίτρινες πιπεριές
    • 2 κόκκινες πιπεριές
    • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
    • 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
    • αλάτι & πιπέρι

    Παρασκευή :

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε για 4-8 ώρες.

    Στη συνέχεια περνάμε το κρέας στα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές.

    Ανακατεύουμε τις κόκκινες πιπεριές με το μισό λάδι, το μισό μπαλσάμικο και το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
    Κάνουμε το ίδιο και με τις κίτρινες πιπεριές.
    Όταν ψηθούν τα σουβλάκια, τα σερβίρουμε με τις δύο σάλτσες.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 155 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά 
    • 2 σνίτσελ χοιρινά
    • 1 αβγό
    • 3 κουτ. σουπας γαλα
    • αλεύρι, φρυγανιά
    • 2 φέτες ζαμπόν
    • 2 φέτες gouga
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • 2 κουτ. σουπας παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
    • Λάδι για το τηγάνισμα
    Εκτέλεση

    p1000797_420

    p1000799_420
    p1000806_420
    • Πλένουμε το σνίτσελ. Τους βάζουμε αλάτι , πιπέρι και λίγη ρίγανη.
    • Βάζουμε σε κάθε σνίτσελ από τη στενή πλευρά του μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί και κλείνουμε.
    • Τα περνάμε, πρώτα από τ΄ αλεύρι  μετά από τ΄ αυγό ελαφρα χτυπημενο μαζι με το γαλα)και τέλος από τη φρυγανιά, ανακατεμενη με την παρμεζανα
    • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει το πανάρισμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.

    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 149 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)


    Υλικά:
    • σνίτσελ χοιρινά, μοσχαρίσια, ή κοτόπουλου
    • από 1 πιπεριά κόκκινη,  κίτρινη,  πράσινη κομμένες χοντρές λωρίδες
    • φρέσκο δεντρολίβανο
    • αλάτι, πιπέρι
    Για το πανάρισμα:
    • αλεύρι
    • παρμεζάνα τριμμένη
    • φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
    • γάλα εβαπορέ
    • Λάδι για το τηγάνισμα

    Δεν γράφω πόσα σνίτσελ, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους και τις μερίδες που θέλουμε, το πόσα θα χρειαστούν. Πρέπει πάντως να είναι λεπτά και καλά χτυπημένα από τον κρεοπώλη για να μπορούν να τυλιχτούν χωρίς να γίνουν πολύ χοντρά τα ρολά, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους

    Εκτέλεση:

    Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Όπως είναι κάπως μακρόστενα, απλώνουμε ένα στον πάγκο, και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. Βάζουμε στην μία άκρη 1 λωρίδα πιπεριά από κάθε χρώμα, τυλίγουμε το σνίτσελ μέχρι κλείσει μέσα τις πιπεριές, στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα όπως όταν γεμίζουμε καλαμαράκια, και κόβουμε το κομμάτι σνίτσελ που περισσεύει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ετοιμάζουμε τα ρολάκια - συνήθως βγαίνουν 2 ή 3 από κάθε σνίτσελ.

    Όταν είναι έτοιμα βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 177 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 6 μοσχαρίσια σνίτσελ περίπου 100 γρ. το καθένα
    • 12 λεπτές φέτες προσούτο
    • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
    • 80 γρ. αντσούγιες κονσέρβα σε λάδι
    • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 2 κουταλιές λάδι
    • 1/3 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
    • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα μπουκαλιού
    • 1 κουταλάκι κάππαρη
    • 1 κουταλιά κομμένο φρέσκο μαϊντανό
    Εκτέλεση
    • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 160°C.
    • Βάζουμε τα σνίτσελ ανάμεσα σε δυο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και με τον πλάστη τα πιέζουμε για να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος (περίπου μισό εκ.), προσέχοντας να μη σπάσουμε το κρέας.
    • Βάζουμε 2 φέτες προσούτο σε κάθε σνίτσελ, ρίχνουμε 2 κουτάλια τυρί πάνω στο προσούτο και προσθέστε 3 αντσούγιες.
    • Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα δένουμε με σπάγκο σε κανονικά διαστήματα για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
    • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το πιπέρι σε μια λαδόκολλα.
    • Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει καλά παντού και το βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
    • Προσθέστε το άσπρο κρασί, το ζωμό, τη σάλτσα και την κάππαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
    • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 96 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • Αναλόγως τα άτομα τοσα σνιτσελ πχ.2-3 (τα ετοιμα με τη φρυγανιά)
    • Ενα κουτι πουμαρο
    • 1 μετριο κρεμμυδι
    • Περιπου 10 φέτες μοτσαρέλα κίτρινη
    Εκτέλεση
    • Τσιγαριζουμε σε μια κατσαρόλα ενα μεσαιο κρεμμυδι και ριχνουμε το πουμαρο και φτιαχνουμε την κλασσικη κοκκινη σαλτσα μας.
    • Οταν τη βαλουμε να βρασει τηγανιζουμε τα σνιτσελ και τα βαζουμε σε ενα πυρεξ.
    • Επειτα τα καλυποτυμε με τις φετες μοτσαρελα να μην φαινονται τα σνιτσελ και απο πανω περιχυνουμε με την κοκκινη σαλτσα.
    • Τα βαζουμε στο φουρνο για περιπου 20 λεπτα.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 96 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • Σνίτσελ παντός τύπου (μοσχαρίσιο, χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο)
    • Αλάτι – πιπέρι
    Για το πανιάρισμα
    • Αλεύρι
    • Αυγό
    • Γαλέτα
    • Τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι  τριμμένο (ότι προτιμάται), εγώ το προτιμώ όχι σκόνη αλλά ελαφρά χονδροκομμένο
    • Μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
    Για το τηγάνισμα
    • 1 κ.σ. Βούτυρο
    • Λάδι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα σνίτσελ και αλατοπιπερώνουμε.  Ανακατεύουμε τη γαλέτα με τον τριμμένο ξηρό καρπό ( η αναλογία είναι 2:1 γαλέτα – ξηρός καρπός) και τον μαϊντανό. Πανάρουμε τα σνίτσελ με την εξής σειρά: Αλεύρι, αυγό, γαλέτα.  Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε να σταθούν όσο περισσότερο μπορούμε στο ψυγείο.

    Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το λάδι, αν θέλουμε για πιο υγιεινό μόνο λάδι και τηγανίζουμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • Σνίτσελ παντός τύπου (μοσχαρίσιο, χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο)
    • Αλάτι – πιπέρι
    Για το πανιάρισμα
    • Αλεύρι
    • Αυγό
    • Γαλέτα
    • Τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι  τριμμένο (ότι προτιμάται), εγώ το προτιμώ όχι σκόνη αλλά ελαφρά χονδροκομμένο
    • Μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
    Για το τηγάνισμα
    • 1 κ.σ. Βούτυρο
    • Λάδι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα σνίτσελ και αλατοπιπερώνουμε.  Ανακατεύουμε τη γαλέτα με τον τριμμένο ξηρό καρπό ( η αναλογία είναι 2:1 γαλέτα – ξηρός καρπός) και τον μαϊντανό. Πανάρουμε τα σνίτσελ με την εξής σειρά: Αλεύρι, αυγό, γαλέτα.  Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε να σταθούν όσο περισσότερο μπορούμε στο ψυγείο.

    Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το λάδι, αν θέλουμε για πιο υγιεινό μόνο λάδι και τηγανίζουμε.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 2-3 σνίτσελ μοσχαρίσια ή χοιρινά ή γαλοπούλας
    • αλεύρι
    • κορν φλεικς σπασμένα (προαιρετικά)
    • γαλέτα
    • 1-2 αυγά χτυπημένα
    • 1 φλ. γάλα
    • λίιιιιγη σκόνη σόδα στη μύτη του κουταλιού
    • αλάτι, πιπέρι
    • παπρικα προαιρετικά
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βάζουμε τα σνίτσελ στο γάλα που έχουμε προσθέσει και τη σόδα και τα αφήνουμε 1 ώρα.
    Τα στίβουμε καλά, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα αν επιθυμούμε.
    Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από τα αυγά και μετά από τη γαλέτα (αν θέλουμε ανακατεύουμε με τη γαλέτα και σπασμένα κορν φλεικς ή λίγο τυρί τριμμένο).
    Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο τα φυλάμε στην κατάψυξη.
    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα συχνά.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 110 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • Μοσχαρίσια σνίτσελ φιλετακια κομμένα στην μέση
    • Φέτες  λεπτές  ξερό κρεμμύδι,
    • Λάδι για το σοτάρισμα
    • Μανιτάρια σοταρισμένα χωρίς καθόλου νερό
    • Λίγη κρέμα γάλακτο και
    • ελάχιστο αλεύρι

    Για την γέμιση

    • Τυρί  ότι θέλουμε τριμμένο
    • Μαιντανό αρκετό ψιλοκομμένο
    • Μερικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • Μερικές οδοντογλυφίδες

    • Συνοδεύω με πιλαφι η πουρέ…η ταλιατέλλες
    Εκτέλεση
    • Απλώνω επανω στα φιλετάκια την γέμιση από μια κουταλιά και  τα τυλίγω ρολλάκια τα στεραιωνω με οδοντογλυφίδες, και τα βάζω στην άκρη…
    • Σε ένα τηγάνι  βάζω λαδι και τα σοτάρω να ροδισουν, και τα αποσύρω σε ένα ταψάκι,…
    • Κατόπιν στο τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, και προσθέτω και τα μανιτάρια τα σοτάρω με το λαδάκι χωρίς καθόλου νερό, να  βράσουν  και να πιούν το ζουμί τους….
    • Τα βάζω όλα μαζί γύρω από τα φιλετάκια και  αν υπάρχει ζουμάκι το δένω με  κρέμα γάλακτος και  ελάχιστο αλευράκι και το ρίχνω από επάνω και τα ψήνω λίγο στο φούρνο να δέσουν οι γεύσεις τους και να γκρατιναριστούν.

    Τα σερβίρω με πιλαφάκι η ότι θέλω…από επάνω με φρεσκοτριμμένο τυράκι ….

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 118 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικα:
    • Σνιτσελ μοσχαρισια
    • 1 κρεμμυδι σε φετες
    • 1 κονσερβα μανιταρια σε φετες
    • 2-3 πιπεριες κατα προτιμηση πορτοκαλι σε κομματια
    • 1 ποτηρακι μαυροδαφνη
    • 1 κ.σ σουπα μανιταριων σε σκονη
    • λαδι
    • αλατι
    • πιπερι
    Εκτελεση:
    • Σε βαθυ τηγανι σωταρουμε σε λαδι τα μανιταρια με τις πιπεριες και τα κρεμμυδια μεχρι να καραμελωσουν(ριχνουμε και λιγο αλατι στα λαχανικα).
    • Αλατοπιπερωνουμε και κοβουμε σε τετραγωνα κομματια τα σνιτσελ.
    • Τσιγαριζουμε τα σνιτσελ να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες και σβηνουμε με τη μαυροδαφνη.
    • Διαλυουμε τη σουπα μανιταριων σε μισο ποτηρακι του κρασιου νερο και τη ριχνουμε στο τηγανι.
    • Σκεπαζουμε το τηγανι για 10 λεπτα και μετα ανοιγουμε να εξατμιστουν τα υγρα και να δεσει η σαλτσα.
    • Σερβιρουμε με ρυζι ή καλαμποκι ή πατατες τηγανιτες

    καλη ορεξη


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 4 σνιτσελ χοιρινα ή γαλοπουλας
    • Αλευρι
    • 1 κεσες γιαουρτι
    • 1μιση κ.σ μουσταρδα
    • 1 κ.σ κετσαπ
    • 2 κ.σ τριμμενο ρεγκατο
    • Παπρικα,αλατι
    • Φρυγανια τριμμενη
    • Λαδι για τηγάνισμα
    Εκτέλση
    • Αλατίζουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα σνιτσελ.
    • Σε ενα μπωλ εχουμε ανακατεψει το γιαουρτι με την παπρικα,την κετσαπ ,τη μουσταρδα και το τυρι.
    • Περναμε ενα-ενα τα σνιτσελ απο το μειγμα κα στη συνεχεια τα βουταμε στη φρυγανια.
    • Φροντιζουμε η φρυγανια να ειναι αρκετη και να καλυπτει με ενα παχυ στρωμα τα σνιτσελ.
    • Αν εχουμε χρονο για καλυτερο αποτελεσμα αφου τα παναρουμε τα βαζουμε για λιγο στο ψυγειο και μετα τα ξαναπερναμε αλλη μια φορα απο τη φρυγανια πριν τα τηγανισουμε.
    • Τηγανιζουμε σε βαθυ τηγανι και μολις ψηθουν τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.

    Καλή επιτυχία!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 51 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 1/2 kg αρνίσια συκωταριά
    • 2 κρεμμύδια φρέσκα
    • 2 πράσα
    • κληματόβεργες, καμιά εικοσαριά
    • Μπόλια από 2 αρνιά
    • ρίγανη αλάτι  πιπέρι
    • 1/2 kg τριμμένο τυρί gounda
    • 1 ποτήρι νερό
    Εκτέλεση
    • Τοποθετούμε τις κληματόβεργες μέσα σε ένα ταψί και σε σχήμα  #, τουλάχιστον 3 πόντους στο ύψος από τον πάτο το ταψιού, ώστε τα λίπη να μείνουν κάτω
    • Κόβουμε την συκωταριά μας σε κομμάτια, όχι μεγάλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας το πιπέρι, αλάτι και τη ρίγανη
    • Απλώνουμε την μπόλια πάνω στις κληματόβεργες, να είναι μεγάλη και όχι κομμένη, να καλύψει όλο το ταψί - εάν όχι, το μεγαλύτερο κομμάτια πρώτα και τα άλλα λίγο από κάτω, και το υπόλοιπο να βγαίνει έξω από το ταψί για να μπορέσουμε γυρίζοντας προς τα πάνω να καλύψουμε την γέμισή μας .
    • Αφού έχουμε τοποθετήσει την μπόλια, ρίχνουμε το 1/3 από  το  μείγμα μας και το απλώνουμε από πάνω, ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί μας και μετά μείγμα-τυρί το άλλο μισό
    • Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο από το μείγμα μας και παίρνουμε την μπόλια και καλύπτουμε  (κάτι σαν πίτα σκεπαστή)
    • Ρίχνουμε και το ποτήρι με το νερό μας στο ταψί .
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 61 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ή 11/2 Kg σέλινο
    • 1 Kg χοιρινό άπαχο
    • 2 αυγά
    • 2-3 λεμόνια
    • corn flour
    • Λάδι & βούτυρο
    Εκτέλεση
    Κόβουμε τα σέλινα σε μικρά κομμάτια, 2-3 πόντους και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό το αλλάζουμε και τα ξαναβάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για να ξεπικρίσουν.

    Ετοιμάζουμε το χοιρινό, το κόβουμε μερίδες και το πλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε μαζί ένα κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν κοντεύει το χοιρινό να ψηθεί, να κρατάει ακόμα, ρίχνουμε τα σέλινα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί. Κατόπιν ετοιμάζουμε αυγολέμονο με λίγο cornflour και περιχύνουμε το φαγητό. Για να πάει παντού το αυγολέμονο δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 63 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια χωρίς κόκκαλο
    • 10 ελιές καλαμών αποπυρηνωμένες
    • 10 ελιές πράσινες αποπυρηνωμένες
    • 2 καρότα κομμένα σε φετούλες
    • ½ φλ. ντομάτα τριμμένη
    • ¼ φλ. λευκό κρασί ξηρό
    • 250 γρ. μαρμελάδα κρεμμυδιών
    • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
    • Αλάτι / πιπέρι
    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα καρότα και προσθέτουμε 4-5 φλ. νερό. Αφήνουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις ελιές και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Το φαγητό μας πρέπει να έχει ελάχιστο ζωμό να έχει μείνει σχεδόν με το λάδι και τη ντομάτα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε πάνω στο μάτι που έχουμε κλείσει, με κλειστό καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές, ζυμαρικά κτλ.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 kgr κρέας ότι θέλουμε (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί)
    • 1/2 kg ρεβίθια
    • 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1/2 kg ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
    • λίγο κρασί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση κόκκινο ή ροζέ, εγώ χρησιμοποιώ το λεγόμενο "παλιό" που έχουμε εδώ στην Κρήτη)
    • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • 1-2 δαφνόφυλλα.
    Εκτέλεση:
    • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια.
    • Σβήνουμε με το κρασί.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τα δαφνόφυλλα.
    • Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 min.
    • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια,που τα έχουμε βάλει στο νερό να μαλακώσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    • Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν και βράζουμε μέχρι να ψηθούν,προσθέτοντας όποτε χρειάζεται νερό.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 83 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό πρόβατο μπούτι και πλευρά
    • αλάτι,πιπέρι,κόκκινο πιπέρι γλυκό
    • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 4 πιπεριές πολτοποιημένες
    • ελαιόλαδο
    • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
    • προαιρετικά λίγο ακτινίδιο
    Εκτέλεση
    • Από τη προηγούμενη ημέρα μαρινάρουμε το κρέας με τα παραπάνω λαχανικά και μπαχαρικά.Τα βγάζουμε την επομένη τα βάζουμε μέσα στη γάστρα με λίγο ελαιόλαδο κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.

    Εάν δεν έχουμε γάστρα παόρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάτο βάζουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος τα σκεπάζουμε και από πάνω με μία λαδόκολλα και τυλίγουμε πάνω από τη λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε.

     
    Καλή επιτυχία!!!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 163 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:

    • ½ κιλό χοιρινό για τηγανιά κομμένο σε μικρά κομματάκια
    • 4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
    • Ελαιόλαδο αρκετό
    • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ή λευκό (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα κόκκινο)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    Εκτέλεση:

    dsc01618_400Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα) σοτάρουμε τα πράσα καλά καλά ώστε να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίσουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το φαγητό με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα πράσα. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι κι αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

    Εμείς το συνοδεύσαμε με Πατούλες με δεντρολίβανο της Λίας και άφθονη μπύρα.

    Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 75 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
    • 5 Πίτες  για σουβλάκι 
    • 5  μερίδες Μπιφτέκι
    • 1 μερίδα Πατάτες τηγανιτές
    • 1 Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
    • 2 Ντομάτες κομμένες σε φέτες
    • Τζατζίκι
    • Κέτσαπ
    • Μουστάρδα
    • Λίγο ελαιόλαδο
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ:
    • Αλείφουμε τις πίτες μας με λίγο λάδι και τις βάζουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά  να ζεσταθούν για 1 λεπτό.
    • Τοποθετούμε την πίτα ανοιχτή σε χαρτοπετσέτα που έχουμε ανοίξει,και βάζουμε μέσα ένα μπιφτέκι,πατάτες,κρεμμύδι,ντομάτα,τζατζίκι,κέτσαπ  και μουστάρδα ή τα υλικά της αρεσκείας μας.
    • Τυλίγουμε την πίτα και σερβίρουμε.

    tips:

    • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλαμάκια  χοιρινά κοτομπουκιές ή ψητό κοτόπουλο και χοιρινή τηγανιά στην γέμιση.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 132 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 700γρ, χοιρινή πανσέτα (ή μισο-μισο με σπάλα χοιρινη)
    • 2 κ.σ ελαιολαδο
    • 4 κ.σ ξυδι (αν εχουμε λευκο μπαλσαμικο ακομα καλυτερα)
    • 1 κ.σ παπρικα
    • 2 κ.γ ριγανη ή θυμαρι
    • 1/2 κ.γ καυτερο πιπερι
    • Μαιντανος πολυ ψιλοκομμενος
    • 1/4-1/2 κρεμμυδι σε πολυ λεπτα φετακια
    • Αλατι-πιπερι

    Για τα τυλιχτά

    • Πιτες
    • Πατατες τηγανιτες
    • Ντοματα-κρεμμυδι-μαιντανος
    • Τζατζικι ή μουσταρδα αναλογα τα γουστα
    • Παπρικα κατα βουληση
    Εκτέλεση
    • Ζηταμε απο το χασαπη να μας δωσει κρεας χοιρινο για γυρο.

     Καποιος επαγγελματιας μου ειχε πει οτι ο καλυτερος συνδιασμος  για γυρο ειναι πανσετα με σπαλα.

    • Ζηταμε να μας κοψει το κρεας σε πολυ λεπτες λωριδες αλλιως το κοβουμε μονοι μας με ενα καλο μαχαιρι οσο πιο λεπτο μπορουμε.
    • Μαριναρουμε το κρεας με το λαδι, το ξυδι ,τα μπαχαρικα και το κρεμμυδι σε πολυ λεπτα φετακια για 1 ωρα.
    • Στραγγιζουμε το κρεας πολυ καλα και το στεγνωνουμε σε απορροφητικο χαρτι.

    Δεν θελουμε να εχει καθόλου υγρα.

    • Συμπληρωνουμε εξτρα μπαχαρικα που αφαιρεθηκαν με το σκουπισμα.
    • Σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ριχνουμε  λαδι και το σκουπιζουμε με απορροφητικο χαρτι,ισα -ισα δλδ να λαδωθει ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 112 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • souvlakia
      6 πίτες για σουβλάκι (ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτικές)***
    • Κρεμμύδι
    • Ντομάτα
    • Τζατζίκι
    Γύρος (η homemade έκδοση)
    • 1 kg πανσέτα κομμένη σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
    • 2 κουταλιές λάδι
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • ½ περίπου κουταλάκι ρίγανη (κατά βούληση)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Λεμόνι (προαιρετικά)

    Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και τη σωτάρουμε με το λαδάκι και το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Σβήνουμε με λεμονάκι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
    Σε πολλούς αρέσει να προσθέτουν στο γύρο πράσινη πιπέρια, εμένα όχι. Αν όμως θέλετε τη σωτάρετε κι αυτή μαζί με το γύρο.
    Γεμίζουμε τις πίτες με το γύρο και τα παραπάνω υλικά, ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα μας.

    *** Πίτα για σουβλάκια
    • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 1 κουταλιά μαγιά
    • 2 κουταλάκια ζάχαρη
    • 2 κουταλιές λάδι
    • 1/2 κούπα χλιαρό νερό

    Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το λάδι και το νερ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 109 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1/2 κιλό μοσχάρι (ή άλλο κρέας) κομμένο σε κύβους
    • 3-4 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κουτί  pummaro
    • 5-6 κόκκους μπαχάρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 ξύλο κανέλλας
    • αλάτι – πιπέρι
    • ελαιόλαδο
    • 2 ποτήρια νερό
    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι και τις πατάτες και αφήνουμε να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα.

    Ρίχνουμε τη τομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά  να ψηθεί και να μελώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 47 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κιλά κρέας χοιρινό από μπούτι χωρίς κόκαλο
    • περίπου 1/2 κιλό αλάτι χονδρό
    • λάδι για το τηγάνισμα
    • 2 πορτοκαλόφλουδες
    • πιπέρι ολόκληρο (περίπου 10 κόκκους)
    • μπαχάρι ολόκληρο (3 κόκκους)
    Εκτέλεση
    • Όπως είναι ολόκληρο το κρέας το χαράζουμε χωρίς να το χωρίζουμε και το αλατίζουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπολ γυάλινο στο ψυγείο για 5 μέρες.
    • Στη συνέχεια το βράζουμε μέχρι να κραταει λίγο, το βγάζουμε και το στραγγίζουμε (από αυτό το κρέας μπορείτε να κρατήσετε λίγο για να το φάτε σαν βραστό είναι όνειρο).
    • Βάζουμε λάδι αρκετό σε κατσαρόλα να κάψει καλά και βάζουμε τα μπαχαρικά και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Κόβουμε κομμάτια το κρέας εκεί που έχουμε χαράξει, το τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
    • Το βάζουμε σε βάζα μαζί με το λάδι του να το σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο. Αυτό αντέχει και 1 χρόνο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 76 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό παντσέτα χοιρινή.
    • Μπόλικη άγρια ρίγανη  {του βουνού}
    • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
    • Αλάτι και πιπέρι 
    • Προαιρετικώς λίγη μαντζουράνα.
    • Σπάγκος για το δέσιμο 
    • Λάδι  και
    • Νερό  2  ποτήρια και αν χρειασθή και 1 ακόμη για το ψήσιμο.
    • Σπόρους  Ροδιού για γαρνιτούρα.
    Εκτέλεση

    Ανοίγω με ένα μαχαίρι κοφτερό  την παντσετα σε ένα όσο  μπορούμε πιο λεπτό φύλλο . Την αλατοπιπερώνω και την  πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη. Κατόπιν γυρίζω το κρέας σε ένα μακρύ ρολό σαν φρατζόλα, και το δένω με  βαμβακερό σπάγκο. Το τοποθετώ σε  ένα πυρέξ ταψάκι και αφού το περιχύσω με λάδι και νερό  το φουρνίζω. Το γυρνάω κατά διαστήματα να ροδίσει και να ψηθεί από παντού και εις βάθος .Το τρυπάω κατά διαστήματα . Ψήνω στους 300ο  Κελσίου για 1 ½  περίπου ώρα .  Όταν  ψηθεί κόβω τους σπάγκους και το κόβω σε φέτες 1 ½ δάκτυλο χονδρές. Και το σερβίρω με ρύζι και την σάλτσα του και  καροττάκια ή μπρόκολο βραστό  και γαρνίρω με σπόρους ροδιού.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κιλά (περίπου) πανσέτα ολόκληρη ξεκοκκαλισμένη
    • 250 γρ. χαλούμι
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης
    • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Μπούκοβο
    • Χυμό από 1 λεμόνι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    Εκτέλεση
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 70 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 24 παϊδάκια
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά  
    • 4 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
    • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
    • χυμό από 2 λεμόνια 
    • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    • αλάτι - πιπέρι ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
    Εκτέλεση
    • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
    • Αφήνουμε να σφίξουν και να αρωματιστούν
    • Ψήνουμε στο γκριλ περίπου 20 λεπτά.
    • Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής.

    Καλή μας όρεξη!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 91 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά (για 4 άτομα)
    • 1 κ. Παϊδάκια
    • ½ κούπα μαυροδάφνη
    • αλάτι, πιπέρι
    • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
    • θυμάρι φρέσκο

    Για τη μαρινάδα:

    • χυμό από 1 πορτοκάλι
    • 2 κ.σ. Μέλι ζεστό
    • 2 κ.σ. Μουστάρδα
    • 2-3 σκελίδες σκόρδου σπασμένες
    • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
    Εκτέλεση
    •  .jpg_400_18
      Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τα παϊδάκια. Αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    • Μετά το πέρας της ώρας, αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και αφού πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί.
    • Αφήνουμε να εξατμισθεί και να μελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

    Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

    Καλή επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 105 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 4 χοιρινές μπριζόλες
    • 1 κιλό πατάτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κούπα μπύρα
    • 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
    • 1,5 λεμόνι
    • Ξύσμα ενός λεμονιού
    • 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια (προαιρετικά) 
    • Λάδι
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
    • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάρες και τις βάζουμε γύρω από τις μπριζόλες αφού έχουμε βάλει και σ΄αυτές αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    • Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια σε διάφορα σημεία  και χτυπάμε σ΄ένα μπολάκι, τη μουστάρδα, το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό.
    • Ρίχνουμε την μπύρα, βάζουμε το βούρυτο, το ξύσμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Γυρίζουμε το φαγητό μόλις ροδίσει, περίπου μετά από μια ώρα και συνεχίζουμε έως ότου πιεί τα υγρά του και ροδίσει και από την άλλη πλευρά

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 115 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 κουταλιά ρίγανη
    • 1 κουταλιά βασιλικό
    • 1 κουταλιά θυμάρι
    • 1/2 κουταλιά ματζουράνα
    • 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο 
    • 1/2 κουταλιά φασκόμηλο (προαιρετικά)
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 59 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κουταλάκι κύμινο
    • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο
    • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
    • 1 κουταλάκι πιπέρι
    • 1 κουταλάκι ρίγανη
    • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
    • 1 κουταλάκι πάπρικα
    • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
    • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 99 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 4 μπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες) ή 4 στήθη κοτόπουλο.
    • 4 κουταλάκια migma baxarikwn cajuan
    • 3 κουταλάκια italiko migma baxarikwn
    • αλάτι (προαιρετικά)

    Μαρινάτα:

    • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
    • 1/2 λεμόνι, στιμμένο
    • 2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών Cajun
    Εκτέλεση
    • Καλύπτουμε τις μπριζόλες ή τα στήθη με λαδόχαρτο ή πλαστική ζελατίνα κουζίνας και χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο (π.χ. γουδοχέρι ή ειδικό σφυράκι) σε πάχος 1 εκ. Πασπαλίζουμε την κάθε μία με 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών Cajun και όλες με το ιταλικό μίγμα μπαχαρικών. Αλατίζουμε κατά βούληση.
    • Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο.Τοποθετούμε το κρέας με τη μαρινάτα σε πλαστική σακούλα ειδική για το ψυγείο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών Cajun, κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε καλά να πάει παντού η μαρινάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά ή αν θέλουμε περισσότερο.
    • Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντας το κρέας και από τις 2 πλευρές.

    Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σαλάτα.

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε το κρέας και να το βάλουμε στην κατάψυξη. Βγάζουμε με τη σακούλα να ξεπαγώσει και ψήνουμε, όποτε χρειαστούμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 59 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικα:
    • Οσες μπριζολες θελετε (χοιρινες η μοσχαρισιες αναλογα τα ατομα)
    • τυρι του τοστ
    • φρεσκιες τοματες
    • πρασινες πιπεριες
    • κρεμμυδια ξερα (προεραιτικα)
    • τυρι φετα(προεραιτικα)
    • αλατι-πιπερι-ριγανη-θυμαρι
    • λαδι
    Εκτελεση:
    • Πλενουμε καλα τις μπιζολες μας και τις τοποθετουμε με τη σειρα πανω στο ταψι μας.
    • Ριχνουμε αλατι-πιπερι-ριγανη-θυμαρι (οσο νομιζουμε εμεις, αναλογα το γουστο μας).
    • Τοποθετουμε σε καθε μπριζολα απο 1 φετα τυρι του τοστ.
    • Κοβουμε τις τοματες σε ροδελλες και σκεπαζουμε την καθε μπριζολα.
    • Κοβουμε τις πιπεριες σε πολυ λεπτα μπαστουνακια και τις απλωνουμε πανω απο τις μπριζολες.

    Αν θελουμε κοβουμε το κρεμμυδι οπως το κοβουμε στη σαλατα και το μοιραζουμε στις μπριζολες.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 73 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    Υλικά: (για 2-3 μερίδες)
    • 1 κιλό χοιρινή σπάλα Α/Ο κομμένη σε κύβους
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο!.
    • 1 φλιτζ. λάδι.
    • 1 ποτ. κρασί λευκό ξηρό
    • 1 φλιτζανάκι ξύδι
    • 5-6 κόκκους μπαχάρι
    • κύμινο,πιπέρι
    • κοκκινοπίπερο γλυκό ή καυτό (προαιρετικά)
    • 1 μεγάλη κόκκινη και γερή ντομάτα κομμένη σε κύβους
    • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες ροδέλες
    • 1 κουτ. γλ. κόρν-φλάουρ
    Εκτέλεση:
    • Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου :ΞΕΒΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ  και όταν είναι καλά στραγγισμένο το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σαν λουκουμάς.
    • Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε συχνά και απαλά μέχρι να πάρει χρώμα σταράτο (όχι να καεί !).
    • Μετά το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, νερό να είναι ίσα-ίσα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 20'-30'.
    • Όταν το κρέας είναι ψημένο, ρίχνουμε την ντομάτα με τις πιπεριές, το αλατίζουμε και το ψήνουμε 5' ακόμα φροντίζοντας το ζουμί να είναι πάντα ίσα-ίσα. Η ντομάτα και οι πιπεριές δεν πρέπει να καλοψηθούνε, πρέπει να στέκουν, να έχουν τη φρεσκάδα και τη γεύση της σαλάτας.
    • Όταν το κατεβάσουμε, παίρνουμε με μια κουτάλα 1-2 κουταλιές ζουμί, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε φυσώντας το να χλιαρείνει, διαλάμε καλά το κόρν-φλάουρ και το ρίχνουμε στο τσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 77 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-25 | Comments (0)

    « 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz