*ντομάτα
αν δεν είναι στην εποχή της μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κονκασέ,
μπορείτε επίσης να βάλετε παραπάνω ντομάτα αν θέλετε το φαί πιο...
σαλτσάτο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη
κατσαρόλα τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το
φέρνουμε αρκετές βόλτες να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη
ζάχαρη, το μπαχάρι (το αλάτι στο τέλος για να μην γίνει σκληρό το κρέας
και το πιπέρι στο τέλος για να μην μας πικρίσει το φαγητό!). Αφήνουμε
το κρέας να βγάλει τα ζουμάκια του και να σιγοβράσει. Μόλις
μισομαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κυδώνια (και τις πατάτες αν
βάλουμε). Από εδώ και πέρα δεν ανακατεύουμε το φαί με κουτάλα για
να μην μας λιώσουν ή σπάσουν τα κυδώνια, αν πρέπει να ανακατέψουμε το
κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα! Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι
το κρέας να γίνει μαλακό και τρυφερό και μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν
τελείως. Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο ψωμί για παπάρες με λευκό κρασάκι ή
μπύρα και καλή παρέα! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη αν το δοκιμάσετε!!
Συμβουλή: αν
θωρήσετε πως το φαγητό χρειάζεται υγρά ΜΗΝ βάλετε νερό γιατί το νερό
κάνει τα φαγητά πιο άνοστα, είναι προτιμότερο να προσθέσετε ζωμό κρέατος
αν και στην συγκεκριμένη συνταγή δεν πιστεύω να χρειαστέι
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.