Τρίτη, 2025-02-11, 2:02 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής

    dsc02347_420
    Υλικά
    • 1 Πάκο μακαρόνια
    • 10 περίπου γαρίδες (αυτές είναι κατεψυγμένες)
    • 800 gr τομάτα στον τρίφτη
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • λίγο μαϊντανό
    • λίγο άνηθο
    • ελαιόλαδο
    • φέτα
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ρίγανη
    Εκτέλεση
    • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
    • Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει
    • Στα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε τις γαρίδες τις κάνουμε μία τουμπα και τέλος
    • Βραζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα νερο με λίγο αλάτι και λάδι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
    Για το σερβίρισμα προσθέτουμε στο πιάτο λίγο άνηθο και τυρί φέτα
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 63 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    ΥΛΙΚΑ
    • μισό κιλό γαρίδες (μέτριο ή μικρό μέγεθος)
    • μισό κιλό μακαρόνια
    • 1 μικρό κουτί μανιτάρια(κονσέρβα)
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 πιπεριά
    • χυμό ντομάτας
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες.Τρίβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.Πλένουμε τα μανιτάρια και όλα μαζί τα σοτάρουμε ελαφρώς.Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό (τόσο ώστε όταν βράσουν τα μακαρόνια να έχει μείνει λίγη σάλτσα) ,το χυμό της ντομάτας και το αλατοπίπερο.Όταν αρχιζει να βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε μέχρι να βράσουν(περίπου 15 λεπτά).
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 120 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά 

    • 1/2 κ. βίδες
    •  κουταλίες ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 6 λιαστές ντομάτες (σε μικρά κομμάτια)
    • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες τριμμένες
    • 10 μπαλάκια μοτσαρέλας μικρά
    • 2 κλωνάρια βασιλίκο φρέσκο και ψιλοκομμένο
    • αλάτι - πιπέρι

    Εκτέλεση 

    • Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λαδι, μεχρι να ροδίσει.
    • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες να σοταριστούν και στο καπάκι την τριμμένη ντομάτα με λίγο νεράκι και το αλάτι να βράσουν, μεχρι να δέσει η σάλτσα.
    • Βραζετε τις βίδες.
    • Σερβίρετε μαζί με τη μοτσαρέλα το βασιλικό και πιπέρι.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 89 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 πακέτο spaghetti τρικολορε Melissa 
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 100 -150γραμ. φέτα
    • 2 κ.σ παρμεζανα
    • 3 κ.σ καρυδόψυχα τριμμένη
    • 5 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο 
    • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
    • 3 κ.σ βούτυρο
    • 1 μικρο κουτακι κρέμα γάλακτος
    Εκτέλεση
    • Σε τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφήνουμε για λιγα λεπτα και σβήνουμε με το ούζο.
    • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την παρμεζανα, τη φέτα και την κρέμα και αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχρι να εχουμε μια πηχτη σαλτσα
    img_1996_420img_1998_420img_1999_420


    Τα υλικά μας
    • 500 gr. spaghetti no. 6
    • 500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
    • 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 3-4 φυλλαράκια βασιλικό
    • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
    • 6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 4  κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Παρμεζάνα
    Ας δούμε πώς φτιάχνεται
    • Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια.
    • Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί.
    • Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
    • Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια.
    • Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο αλάτι και πολτοποιούμε.
    • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    • Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά για 4 άτομα
    • 500 γρ. Spaghetti Barilla
    • Μια χούφτα φασκόμηλο
    • Bούτυρο
    • Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
    • Λίγα φουντούκια σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
    • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
    Εκτέλεση
    Βράζουμε τα μακαρόνια, αλλά δεν τα καίμε με βούτυρο.
    Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το φασκόμηλο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου είναι το βούτυρο και το φασκόμηλο. Ανακατεύω πολύ καλά.
    Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη παρμεζάνα, μια κουταλιά σούπας από τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Έχουν θεσπέσιο άρωμα και λίγες θερμίδες. Από εμφάνιση σκίζουν!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 112 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο
    • 1/4 regato
    • 1 πακέτο λαζάνια
    • μπεσαμέλ
    Εκτέλεση

    Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με ένα κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό.
    Ξεπετσιάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια. Αλατωπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο τυρί και το αφήνουμε στην άκρη.
    Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με τον γνωστό τρόπο αλλά μόνο με τον ζωμό από το κοτόπουλο και λίγες κουταλιές γάλα.
    Στον υπόλοιπο ζωμό προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να πιούν το νερό τους.
    Σε ένα πυρέξ στώνουμε λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου, λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου και την μπεσαμέλ.
    Βάζουμε λίγα κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 102 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    ΥΛΙΚΑ:
    • 1 Πακέτο μακαρόνια νούμερο 10
    • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 1 Λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα του
    • Μισή κούπα λευκό κρασί
    • 1/3 ζωμό από κοτόπουλο
    • Αλάτι - Πιπέρι
    • 3 Κουταλιές του γλυκού χαβιάρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά μέχρι τα μακαρόνια μας να γίνουν αλ -τέντε.
    Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας ετοιμάζουμε την σάλτσα μας που είναι η εξής, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας για 2 λεπτά και όταν μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί, το ζωμό κοτόπουλο , το λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει.

    Όταν πάρουν μία βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε την φωτιά , κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μαζί με τον χαβιάρι και ανακατεύουμε καλά να γίνουν όλα ένα μείγμα


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 116 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 κουτί casarecce siciliane
    • 20 φέτες μπεικον
    • 2 κόκκινες πιπεριές
    • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
    • λίγο pummaro ή κέτσαπ
    • βότκα
    • παρμεζάνα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε. Κόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές (ψιλοκομμένες).

    Τσιγαρίζουμε στη κατσαρόλα το μπέικον σε χαμηλή φωτιά (χωρίς λάδι, έχει το δικό του λίπος). Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να "μαραθούν". Σβήνουμε με βότκα, (η ποσότητα της βότκας να καλύπτει το μπέικον και τις πιπεριές).

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο pummaro ή κέτσαπ μέχρι να αποκτήσει το ροζ χρώμα που επιθυμεί ο καθένας. Το αφήνουμε λίγο να πάρει βράσει και ρίχνουμε παρμεζάνα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να χυλώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά (για 2 άτομα)
    • 250γρ. farfalle (φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει)
    • 1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτά φετάκια
    • 2 ώριμες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
    • 1πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
    • 1 κούπα τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, αρακά, καλαμπόκι)
    • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ελαιόλαδο
    • Παρμεζάνα
    Εκτέλεση
    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
    • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανάμεικτα λαχανικά.
    • Περιχύνουμε με την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
    • Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό μόλις σβήσουμε το μάτι.
    • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί.
    • Ένα πολύ εύκολο και γευστικό φαγάκι. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη μελιτζάνα ή και κολοκυθάκι.

    Καλή σας όρεξη


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 117 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 συσκευασία κατεψυγμένα φασόλια ή
    • 1 ½ κιλού φρέσκα
    • 150 γρ. καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε κύβους ή
    • Μπέικον
    • 2 πατάτες (προαιρετικά)
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 1  κόκκινη πιπεριά
    • 1 καρότο ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 φλ. Χυμό ντομάτα ή
    • 400 γρ φρέσκια τριμμένη
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 5 κ.σ λάδι
    • Μαϊντανό για το σερβίρισμα
    Εκτέλεση


    • Βάζουμε το μπέικον σε κατσαρόλα χωρίς λίπος και ανακατεύουμε έως ότου να ροδίσει. Βγάζουμε το μπέικον σε πιάτο  πετάμε το λίπος και βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας.
    • Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το λαχανικά μας με μικρά κομμάτια(εκτός τις πατάτες) και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, έως ότου να μαραθούν. Βάζουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τις χάντρες και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά μια φορά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον.
    • Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Αποφεύγουμε ν΄ ανακατεύουμε το φαγητό και αν το κάνουμε το κάνουμε με απαλές κινήσεις ή συνήθως κουνάμε την κατσαρόλα μας. Εγώ συνήθως λόγω έλλ ... Διαβάστε περισσότερα »
      Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 107 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 2 κούπες φασόλια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    • 1 σκόρδο
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 2-3 καρότα
    • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
    • άνηθο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια στο νερό,το πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
    • Βράζουμε για 20-30 λεπτά τα φασόλια.
    • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα καρότα, τα φασόλια, τις πιπεριές, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1/2 ώρα περίπου ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 110 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά :

    • 1/2 κιλό φασολάκια χάντρες ή ένα σακουλάκι κατεψυγμένες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • λάδι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Εκτέλεση :

    Σωτάρω το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο στο λάδι.
    Ρίχνω τις χάντρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αρκετό νεράκι. Αφήνω να βράσουν για 45 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο νερό ακόμα.

    Καλή όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 98 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλο φασολια μετρια η'μεγαλα
    • 4-5 καροτα
    • 1/2 ματσακι σελινο
    • 2 κρεμμυδια
    • 2 κ.σουπας ντοματοπελτε
    • 1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
    • Αλατι-πιπερι
    • Λαδι

     ...και αν την θελετε πικαντικη, 1 πιπερια καυτερη ή λιγο τσιλι.

    Εκτέλεση
    img_1019_420
    img_1020_420
    img_1021_420
    • Βαζουμε απο το βραδυ τα φασολια σε νερο για να φουσκωσουν, και την αλλη μερα τα πλενουμε πολυ καλα,και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο να βρασουν.
    • Αφου παρουν μερικες βρασεις, εχουμε κοψει τα λαχανικα μας,εγω τα χοντροκοβω σελινο, καροτα και κρεμμυδι και τα ριχνουμε στην κατσαρολα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 133 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά

    • Ένα μέτριο κρεμμύδι
    • Λίγο ελαιόλαδο
    • Η φασολάδα που σας έχει περισσέψει
    Εκτέλεση
    1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι μέχρι να μαραθεί.
    2. Κατόπιν ρίχνουμε τη φασολάδα και την αφήνουμε μέχρι να τραβήξει όλα της τα υγρά.
    3. Μεζές έτοιμος για ουζάκι.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 112 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά (για 8 άτομα)
    • 500γρ. μικρά άσπρα φασόλια
    • 170γρ. χωριάτικο λουκάνικο τύπου Μάνης σε ροδέλες (τα σοτάρουμε)
    • 2 καρότα σε ροδέλες
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
    • 2 συμπυκνωμένοι ζωμοί λαχανικών
    • 70γρ πελτέ ντομάτας αραιωμένο
    • 1κ.σ. αλάτι
    • πιπέρι (ελεύθερα)
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
    • 750γρ. νερό

    Προετοιμασία:

    • Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
    • Τα βράζουμε σε αρκετό νερό, τα ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό.
    Εκτέλεση
    • Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα φασόλια, αραιωμένο τον πελτέ της ντομάτας και 750γρ νερό, τα καρότα, το σέλινο, τo λουκάνικο, το αλάτι, τους ζωμούς και το πιπέρι.
    • Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το λάδι, για ακόμα 10 λεπτά.

    Έτοιμη.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 120 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 2 φλυτζάνια φασόλια μέτρια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
    • 1 ματσάκι σέλινο
    • 1 φύλλο δάφνης
    • ½  κουτί ντοματάκια
    • 1 μεγάλη κουταλιά ντοματοπελτέ
    • 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
    • Πιπέρι
    • Μερικούς κόκκους πιπέρι
    • Λίγο ζάχαρη
    • Αλάτι
    • Ελαιόλαδο
    • 1 χωριάτικο λουκάνικο
    Εκτέλεση
    • Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ.
    • Βάζουμε τα φασόλια με αρκετό νερό να βράσουν εώς ότου να μαλακώσουν και να σωθεί το νερό.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,τα καρότα,το σέλινο και λίγο ελαιόλαδο και αρκετό ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει 20΄ με 25΄ λεπτά.
    • Προσθέτουμε τα ντοματάκια,τον πελτέ,το αλάτι,τα πιπέρια,την δάφνη,την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
    • Τηγανίζουμε τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε στην φασολάδα, χωρίς το λάδι.
    • Βράζουμε την φασολάδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει.
    • Σερβίρουμε με φέτα,ζεστό ψωμί και σαλάτα λαχανοκαρότο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 116 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλό φασόλια μέτρια ((όχι ψιλά)
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1/2 πιπεριά κόκκινη
    • 1/2 πιπεριά κίτρινη
    • 1/2 πιπεριά πράσινη
    • 4 καρότα σε ροδέλες
    • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
    • 1-2 μικρές καυτερές πιπερίτσες (τουρκάκια) τρμμένα
    • 1 τομάτα ξεφλουδισμένη και χαραγμένη στα 4
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι -πιπέρι
    Εκτέλεση
    faye_015faye_022_01faye_012_01
    • Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν.
    • Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει.
    • Τα βράζουμε για ένα τέταρτο.
    • Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.
    • Βάζουμε στην κατσαρόλα καθαρό κρύο νερό και προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλινο, το καρότο, τις πιπεριές και την τομάτα ολόκληρη.
    • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά κρύο νερό, όταν χρειάζεται και όχι όλο απ την αρχή.
    • Όταν είναι σχε ... Διαβάστε περισσότερα »
      Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 136 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    ΥΛΙΚΑ

    • 1 ποτήρι κόκκινη φακή
    • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 ντομάτα μικρή
    • 1 καρότο
    • 1 κ.σ. ρύζι
    • νερό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φακή.
    Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτουν 2-3 δάχτυλα πάνω.
    Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 1 περίπου ώρα ώστε να χυλώσουν.
    Τα περνάμε από το μούλτι και ρίχνουμε πάλι τη φακή στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί.

    Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές :
    1) Τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και προσθέτουμε 1 κ.γλ. κύμινο και αδειάζουμε στην κατσαρόλα
    2) Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Σερβίρεται ζεστή και τελευταία στιγμή προσθέτουμε μερικά κρουτόν.

    Καλή όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 1 ποτήρι του νερού φακές,
    • 4 ποτήρια του νερού νερό,
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
    • 4 κ. σ. ελαιόλαδο,
    • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλ/νη,
    • 1 κ. σ. πελτέ,
    • 2 σκ. σκόρδο ψιλ/νο,
    • 2 φύλλα δάφνης,
    • αλάτι.
    • 1 κ. σ. αλεύρι.
    Εκτέλεση:
    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοράρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τις φακές, πλυμένες και καθαρισμένες και τις σοτάρουμε για λίγο στο λάδι. μετά προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό, τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ, το αλάτι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Με αυτές τις αναλογίες 1 φακή - 4 νερό, το φαγητό γίνετε πυκτό. Όταν οι φακές βράσουν, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι σε 1-2 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.
    Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Σ΄αυτό το σημείο αφαιρούμε την δάφνη.
    Το φαγητό τώρα το καλοκαίρι εμάς μας αρέσει κρύο...από το ψυγείο.
    Η πεθερά μου το σερβίρει με λίγο ζεστό λάδι ανακατεμένο με γλυκιά πάπρικα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 90 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά (3 μερίδες)

    • 1/2 πακέτο φακές
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 2 ντομάτες ωριμες ψιλοκομενες ή μισό κουτι ντοματάκια
    • 1/2 φλυτζάνι ελαιολαδο
    • 1 φλυτζανάκι ξύδι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • αλάτι

    Εκτέλεση :

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό να 10 λεπτά περίπου και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε να συνεχίσουν το βράσιμο με καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 10'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές (περίπου 1 ώρα) και να φτιάξει μια ωραία πηχτή σούπα.
    Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύουμε με ψάρια παστά ή ελιές.
    Καλή ορεξη!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 106 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 2 Πράσα
    • 1 καρότο τριμένο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 φλυντζάνια φακές
    • 1/2 φλυντζάνι κριθαράκι (μακαρονάκι κοφτό)
    • 1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • λίγο λεμονι
    Εκτέλεση
    • Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με μπόλικο νερό να βράσουν, αλλάζουμε το νερό 2 φορές.
    • Βάζουμε τις φακές ξανά στην κατσαρόλα με το καρότο, τα πράσα ψιλοκομμένα και μπόλικο νερό να ψηθούν.
    • Όταν ψηθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
    • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σωταριστεί.
    • Όταν ψηθεί και το κριθαράκι μέσα στις φακές, και μείνει ελάχιστο νερό στο φαγητό μας, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι και το λεμόνι.
    Καλή επιτυχία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 130 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλό φάβα
    • 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
    • λίγο αλάτι
    • για το πάντρεμα:
    • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    • 10 ντοματίνια Σαντορίνης
    • 3 κουτ σούπας κάπαρη
    • 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    Εκτέλεση
    • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
    • Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
    • Την αφήνετε να χλιαρέψει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
    • Ετοιμάζετε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
    • Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
    • Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 133 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλο φαβα
    • 4 ποτηρια νερο
    • 3 κρεμυδια σε ροδελες
    • 1 ντοματα ξεφλουδισμενη χωρις σπορια κομμενη σε κυβους
    • 1/2 φζυτζανι λαδι
    • αλατι και πιπερι
    Εκτέλεση
    1. βραζουμε τη φαβα σε αλατισμενο νερο μέχρι να πιει ολο το νερο,
    2. την αφηνουμε να κρυωσει λιγο και την περναμε απο το μουλτι να γινει πουρες
    3. βαζουμε το λαδι σε ενα τηγανι και τηγανιζομε το κρεμμυδι και τη ντοματα
    4. τα προσθετουμε στη φαβα και ανκατευουμε καλα
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 76 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 500 γρ φάβα Σαντορίνης
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι λάδι
    • Αλάτι,πιπέρι
    και..
    • Ελίτσες,, κάπαρη, λεμόνι,& φρέσκα κρεμμυδάκια σαν συνοδευτικά
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τη φάβα μας στο σουρωτήρι και την πλένουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
    • Τη βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά και χύνουμε το πρώτο νερό.
    • Στη χύτρα μας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα.
    • Τη γυρνάμε μαζί με το κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί.
    • Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα.
    • Όταν την ανοίξουμε αφήνουμε λίγο να χυλώσει και αλατοπιπερώνουμε.
    • Σερβίρουμε με κάπαρη, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ,φρεσκοτριμμενο πιπέρι,λεμόνι και λίγο ωμό λάδι .

    Φυσικά  δε πρεπει να λείπει ζεστό ψωμάκι και φετουλα! 

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    mas_001_400
    Υλικά:
    • 1 πακέτο φάβα
    • 2 κ.γ. αλάτι
    • λάδι
    • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • λεμόνι
    Εκτέλεση

    Βράζουμε τη φάβα εως ότου μαλακώσει (περίπου 40') με σκέτο νερό. Κατόπιν την περνάμε απο το μύλο του πουρέ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει (την κάνουμε όσο πηχτή θέλουμε). Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λάδι και λεμόνι.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 121 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • ½ κιλό φάβα
    • 2 κρεμμύδια μέτρια
    • λάδι
    • αλάτι, πιπέρι
    • λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λεμόνι για το σερβίρισμα
    Εκτέλεση:

    Πλένουμε τη φάβα, τη στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, και μόλις αρχίσει να αφρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε με προσοχή τον αφρό με ένα κουτάλι. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, λάδι, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40’, μέχρι να χυλώσει (ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει, ιδίως προς το τέλος).

    Αφού, λοιπόν, χυλώσει η φάβα τη χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι για να γίνει πιο ομοιογενής, σαν πουρές.

    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο λάδι και μπόλικο λεμόνι.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 131 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

     Υλικά
    • 500 γραμ μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
    • 3 κουτ.σ βούτυρο
    • λίγες ίνες κρόκου σαφράν (ζαφοράς)
    • 3 γαρύφαλλα
    • αλάτι και νερό, όσο να τα καλύπτει
    • ψιλοτριμμένη φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι
    • 1 κουταλάκι γλ. γλυκιά πάπρικα 
    • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
    Εκτέλεση
    • Ξεπλένω, στραγγίζω και σοτάρω το ρύζι με το βούτυρο. Προσθέτω τις ίνες  ζαφοράς και τα γαρύφαλλα, το αλάτι, και νερό τόσο όσο να τα καλύπτει.
    • Το βράζω για 10-12΄ σιγά-σιγά και σκεπασμένο. 
    • Το αφήνω να στεγνώσει άλλα 10΄ σκεπασμένο με μιά πετσέτα κάτω από το καπάκι.

     Το σερβίρω πασπαλισμένο με το ξύσμα των εσπεριδοειδών (του λεμονο-πορτοκαλιού, και το πασπαλίζω με την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 153 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 200 γρ. ρυζι αναμεικτο (μπασματι με αγριο ρυζι ή μακρυκκοκο με αγριο ρυζι)
    • 2 φλιτζανια χλιαρο νερό
    • 300 γρ.ποικιλια μανιταριων (φρεσκα ή κονσερβα)
    • 1 μικρο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
    • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
    • 1 ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι
    • Χυμος και ξυσμα απο ενα μικρο λεμονι
    • 1 κ.σ μαργαρινη
    • Φρεσκοτριμμένο πιπερι,αλατι
    • Προαιρετικά:2 κ.σ τυρι κρεμα (εγω δεν εβαλα)
    Εκτέλεση
    • Σε μια κατσαρολα σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το σκορδο, στη μαργαρινη.
    • Μολις πιουν τα υγρα τους ριχνουμε μεσα το ρυζι να γυαλισει και αυτο.
    • Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε αλατι και το νερο μετρημενο.
    • Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να μαγειρευτει για περιπου 20 λεπτα.
    • Ανοιγουμε την κατσαρολα και ριχνουμε το χυμο και το ξυσμα λεμονιου.
    • Αφηνουμε να εξατμιστουν εντελως τα υγρα (αν βαλουμε το τυρι κρεμα το προσθετουμε σε αυτο το σημειο).
    • Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και αφηνουμε μεχρι να γινει το ρυζι μας σπυρωτο.
    • Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και λιγο ξυσμα λεμονιου.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 98 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Τα υλικά μας
    • 250 gr. ρύζι blue bonnet
    • 3-4 μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
    • 1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι
    • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
    • 3 κουταλιές παρμεζάνα
    • 1/4 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
    • 1 κουταλιά βιτάμ
    • 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
    • Πιπέρι
    • Αλατι
    Ας δούμε πώς φτιάχνεται
    • Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό αλλά τόσο ώστε να κρατάει λίγο.
    • Σε ένα γουόκ ή τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σέλερι και το κρεμμύδι με το βιτάμ, σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό (1 φλυτζάνι περίπου). Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο.
    • Όταν εξατμιστούν τα μισά υγρά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 135 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ποτήρι ρύζι
    • 2 ποτήρια νερό
    • λίγο βούτυρο
    • μανιτάρια φρέσκα ένα μικρό κουτί
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
    • 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
    Εκτέλεση
    • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
    • Προσθέτουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν λίγο και τέλος τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε και το ρύζι.
    • Γυρίζουμε λίγο με την  κουτάλα και ρίχνουμε το νερό.
    • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό του το ρύζι.
    Καλή επιτυχία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 114 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κούπες ρύζι
    • 5 κούπες νερό ή ζωμό
    • 4 κ. σούπας λάδι
    • 4 φέτες μπέικον
    • 6-7 μανιτάρια
    • Μισή πιπεριά πράσινη
    • Μισή πιπεριά κόκκινη
    • Αλάτι
    • 1/3 κούπας κρασί λευκό
    • 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
    Εκτέλεση
    • Για το ρύζι μας, βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπέικον να ροδίσει ελαφρά και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
    • Αφού τις αφήσουμε λίγο να μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι και αφού εξατμιστεί τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τ΄ αφήνουμε στην άκρη.
    • Ρίχνουμε το ρύζι μας στην κατσαρόλα και αφού βραχεί με το λάδι προσθέτουμε το νερό μας ή το ζωμό (που πρέπει να είναι βραστό) και λίγο αλάτι.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε.
    • Αφήνουμε να βράσει για 20' λεπτά περίπου κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι μας για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας.

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 94 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά για 4 άτομα
    • 4 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι τύπου basmati
    • ζωμό από κοτόπουλο ή νερό 8 φλυτζανάκια
    • 50 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
    • 50 γραμμάρια κάσιους ανάλατα και καβουρντισμένα
    • φρέσκο τζίντζερ ή καρυ (ανάλογα τι σας αρέσει)
    • ένα μικρό κρεμμυδάκι περασμένο στο multi
    • ένα καρρότο κομμένο και ένα κολοκυθάκι κομμένο julien
    • βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ στο ρύζι πάντα βούτυρο)
    Παρασκευή

    Τσιγαρίζω ελαφρώς κρεμμύδι, καρρότο, κολοκυθάκι. Προσθέτω ρύζι και καρύδα. Αφήνω 2 λεπτά, προσθέτω ζωμό και τζίντζερ ή κάρυ και αφήνω να πάρουν βράση.Πριν βγούν ρίχνω και τα κάσιους.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 77 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 500g ρυζι μπασματι
    • πιπεριές: 2 πρασινες, 2 κοκκινες, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη
    • 2 κονσερβες μανιτάρια σε φετες
    • 1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο στον τρίφτη
    • 150g μπεικον
    • 3 κουτ.σουπας βουτυρο
    • αλατι, πιπερι
    • 2 φακελακια κροκο Κοζανης σκονη
    Εκτέλεση:
    • Βραζουμε το ρυζι για 10 μονο λεπτα σε μπολικο αλατισμενο νερο, οπου εχουμε ριξει μεσα τον κροκο και λιγο βουτυρο. Σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει λιγο.
    • Κοβουμε σε κυβους τις πιπεριες και το μπεικον.
    • Σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε λιγο νερο και το κρεμυδι. Μολις εξατμιστει το νερο, ριχνουμε το βουτυρο και γυαλιζουμε το κρεμυδι ελαφρα. Προσθετουμε τις πιπεριες, ανακατευουμε, χαμηλωνουμε την φωτια, κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε να μαλακωσουν για 5-7 λεπτακια ανακατεύοντας ανά διαστηματα.
    • Στη συνεχεια αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε μεσα τα μανιταρια και το μπεικον. Αφηνουμε για 2-3 λεπτακια ακομη μεχρι να ψηθει λιγο το μπεικον και να μοσχομυρισει. Δεν μας ενδιαφερει αν εχουν βγαλει πολυ νερακι η πιπεριες.
    • Με μια τρυπηπη κουταλα περνουμε κουταλιες απο το μειγμα αυτο και το ριχνουμε στο ρυζι ανακατευοντας
    Έτοιμο !!!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 129 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 2 φλιτζάνια τσαγιού άγριο ρύζι
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • Φρέσκα μανιτάρια
    • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
    • 1 πράσο (προεραιτικά)
    • Αλάτι πιπέρι
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι στην κατσαρόλα.
    • Όταν μαραθούν λίγο ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε 2 λεπτά και αμέσως ρίχνουμε το
    • κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
    • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 90 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    « 1 2 ... 66 67 68 69 70 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 10
    Φίλοι-Επισκέπτες: 10
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz