Καθαρίζουμε τις
γαρίδες.Τρίβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.Πλένουμε τα μανιτάρια και
όλα μαζί τα σοτάρουμε ελαφρώς.Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό (τόσο ώστε
όταν βράσουν τα μακαρόνια να έχει μείνει λίγη σάλτσα) ,το χυμό της
ντομάτας και το αλατοπίπερο.Όταν αρχιζει να βράζει προσθέτουμε τα
μακαρόνια και αφήνουμε μέχρι να βράσουν(περίπου 15 λεπτά). ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λαδι, μεχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες να σοταριστούν και στο
καπάκι την τριμμένη ντομάτα με λίγο νεράκι και το αλάτι να βράσουν,
μεχρι να δέσει η σάλτσα.
Βραζετε τις βίδες.
Σερβίρετε μαζί με τη μοτσαρέλα το βασιλικό και πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια, αλλά δεν τα καίμε με βούτυρο. Ρίχουμε
στην κατσαρόλα το βούτυρο και το φασκόμηλο και τσιγαρίζουμε για 2
λεπτά. Ρίχουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου είναι το βούτυρο και το
φασκόμηλο. Ανακατεύω πολύ καλά. Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη παρμεζάνα, μια κουταλιά σούπας από τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έχουν θεσπέσιο άρωμα και λίγες θερμίδες. Από εμφάνιση σκίζουν!
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με ένα κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό. Ξεπετσιάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια. Αλατωπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο τυρί και το αφήνουμε στην άκρη. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με τον γνωστό τρόπο αλλά μόνο με τον ζωμό από το κοτόπουλο και λίγες κουταλιές γάλα. Στον υπόλοιπο ζωμό προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να πιούν το νερό τους. Σε ένα πυρέξ στώνουμε λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου, λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου και την μπεσαμέλ. Βάζουμε λίγα κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά μέχρι τα μακαρόνια μας να γίνουν αλ -τέντε.
Όταν
είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας ετοιμάζουμε την σάλτσα μας που είναι η
εξής, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας για 2 λεπτά και όταν
μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί, το ζωμό κοτόπουλο , το λεμόνι και τα
αφήνουμε να πάρουν μία βράσει.
Όταν πάρουν μία βράσει
προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε την
φωτιά , κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μαζί με τον χαβιάρι και
ανακατεύουμε καλά να γίνουν όλα ένα μείγμα
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε. Κόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές (ψιλοκομμένες).
Τσιγαρίζουμε
στη κατσαρόλα το μπέικον σε χαμηλή φωτιά (χωρίς λάδι, έχει το δικό του
λίπος). Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να "μαραθούν". Σβήνουμε με βότκα, (η ποσότητα της βότκας να
καλύπτει το μπέικον και τις πιπεριές).
Ρίχνουμε την κρέμα
γάλακτος και λίγο pummaro ή κέτσαπ μέχρι να αποκτήσει το ροζ χρώμα που
επιθυμεί ο καθένας. Το αφήνουμε λίγο να πάρει βράσει και ρίχνουμε
παρμεζάνα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να χυλώνει κατεβάζουμε
από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε
το μπέικον σε κατσαρόλα χωρίς λίπος και ανακατεύουμε έως ότου να
ροδίσει. Βγάζουμε το μπέικον σε πιάτο πετάμε το λίπος και βάζουμε λίγο
λάδι στην κατσαρόλα μας.
Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το λαχανικά
μας με μικρά κομμάτια(εκτός τις πατάτες) και τα ρίχνουμε μέσα στην
κατσαρόλα μας, έως ότου να μαραθούν. Βάζουμε και τις πατάτες,
ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τις χάντρες και το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά μια φορά και
ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον.
Προσθέτουμε 1,5
ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε και άλλο νερό. Αποφεύγουμε ν΄ ανακατεύουμε το φαγητό και αν
το κάνουμε το κάνουμε με απαλές κινήσεις ή συνήθως κουνάμε την
κατσαρόλα μας. Εγώ συνήθως λόγω έλλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια στο νερό,το πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
Βράζουμε για 20-30 λεπτά τα φασόλια.
Βάζουμε
το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο,
προσθέτουμε τα καρότα, τα φασόλια, τις πιπεριές, τον άνηθο, αλάτι και
πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1/2 ώρα περίπου ώσπου να
μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
1/2 κιλό φασολάκια χάντρες ή ένα σακουλάκι κατεψυγμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Σωτάρω το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνω
τις χάντρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ,
αλάτι και πιπέρι και αρκετό νεράκι. Αφήνω να βράσουν για 45 λεπτά
περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο νερό
ακόμα.
170γρ. χωριάτικο λουκάνικο τύπου Μάνης σε ροδέλες (τα σοτάρουμε)
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
2 συμπυκνωμένοι ζωμοί λαχανικών
70γρ πελτέ ντομάτας αραιωμένο
1κ.σ. αλάτι
πιπέρι (ελεύθερα)
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
750γρ. νερό
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα βράζουμε σε αρκετό νερό, τα ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό.
Εκτέλεση
Σε
χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα φασόλια, αραιωμένο τον πελτέ της ντομάτας
και 750γρ νερό, τα καρότα, το σέλινο, τo λουκάνικο, το αλάτι, τους
ζωμούς και το πιπέρι.
Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε για 20
λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το
λάδι, για ακόμα 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φακή. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτουν 2-3 δάχτυλα πάνω. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 1 περίπου ώρα ώστε να χυλώσουν. Τα
περνάμε από το μούλτι και ρίχνουμε πάλι τη φακή στην κατσαρόλα,
αλατίζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε
να ψηθεί.
Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές : 1) Τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και προσθέτουμε 1 κ.γλ. κύμινο και αδειάζουμε στην κατσαρόλα 2) Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται ζεστή και τελευταία στιγμή προσθέτουμε μερικά κρουτόν.
Σε μια βαθιά
κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοράρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το
σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τις φακές, πλυμένες και
καθαρισμένες και τις σοτάρουμε για λίγο στο λάδι. μετά προσθέτουμε 4
ποτήρια ζεστό νερό, τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ, το αλάτι σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Με αυτές τις αναλογίες 1
φακή - 4 νερό, το φαγητό γίνετε πυκτό. Όταν οι φακές βράσουν,
χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι σε 1-2
κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Σ΄αυτό το σημείο αφαιρούμε την δάφνη. Το φαγητό τώρα το καλοκαίρι εμάς μας αρέσει κρύο...από το ψυγείο. Η πεθερά μου το σερβίρει με λίγο ζεστό λάδι ανακατεμένο με γλυκιά πάπρικα.
2 ντομάτες ωριμες ψιλοκομενες ή μισό κουτι ντοματάκια
1/2 φλυτζάνι ελαιολαδο
1 φλυτζανάκι ξύδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε
και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό να 10 λεπτά περίπου
και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε να συνεχίσουν το βράσιμο με
καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις
ντομάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 10'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το
λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές
(περίπου 1 ώρα) και να φτιάξει μια ωραία πηχτή σούπα. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύουμε με ψάρια παστά ή ελιές. Καλή ορεξη!!!
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
Την αφήνετε να χλιαρέψει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
Ετοιμάζετε
το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις
ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι
τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και
ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
Ανακατεύετε
και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του
τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.
Βράζουμε τη φάβα
εως ότου μαλακώσει (περίπου 40') με σκέτο νερό. Κατόπιν την περνάμε απο
το μύλο του πουρέ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι. Την
αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει (την
κάνουμε όσο πηχτή θέλουμε). Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λάδι και
λεμόνι.
λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε
τη φάβα, τη στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε
με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, και μόλις αρχίσει να αφρίζει
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε με προσοχή τον αφρό με ένα κουτάλι.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, λάδι,
αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά για περίπου 30-40’, μέχρι να χυλώσει (ανακατεύοντας σε
τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει, ιδίως προς το τέλος).
Αφού, λοιπόν, χυλώσει η φάβα τη χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι για να γίνει πιο ομοιογενής, σαν πουρές.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο λάδι και μπόλικο λεμόνι.
Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό αλλά τόσο ώστε να κρατάει λίγο.
Σε
ένα γουόκ ή τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σέλερι και
το κρεμμύδι με το βιτάμ, σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και
προσθέτουμε λίγο νερό (1 φλυτζάνι περίπου). Στην συνέχεια προσθέτουμε
το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο.
Όταν εξατμιστούν τα μισά υγρά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Για το ρύζι μας, βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπέικον να ροδίσει ελαφρά και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
Αφού
τις αφήσουμε λίγο να μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα
υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι και αφού εξατμιστεί
τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τ΄ αφήνουμε στην
άκρη.
Ρίχνουμε το ρύζι μας στην κατσαρόλα και αφού
βραχεί με το λάδι προσθέτουμε το νερό μας ή το ζωμό (που πρέπει να
είναι βραστό) και λίγο αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε
να βράσει για 20' λεπτά περίπου κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε την
παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι μας για 10 λεπτά
σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας.
ένα καρρότο κομμένο και ένα κολοκυθάκι κομμένο julien
βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ στο ρύζι πάντα βούτυρο)
Παρασκευή
Τσιγαρίζω
ελαφρώς κρεμμύδι, καρρότο, κολοκυθάκι. Προσθέτω ρύζι και καρύδα. Αφήνω 2
λεπτά, προσθέτω ζωμό και τζίντζερ ή κάρυ και αφήνω να πάρουν βράση.Πριν
βγούν ρίχνω και τα κάσιους.
πιπεριές: 2 πρασινες, 2 κοκκινες, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη
2 κονσερβες μανιτάρια σε φετες
1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο στον τρίφτη
150g μπεικον
3 κουτ.σουπας βουτυρο
αλατι, πιπερι
2 φακελακια κροκο Κοζανης σκονη
Εκτέλεση:
Βραζουμε το
ρυζι για 10 μονο λεπτα σε μπολικο αλατισμενο νερο, οπου εχουμε ριξει
μεσα τον κροκο και λιγο βουτυρο. Σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να
κρυωσει λιγο.
Κοβουμε σε κυβους τις πιπεριες και το μπεικον.
Σε
ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε λιγο νερο και το κρεμυδι. Μολις εξατμιστει
το νερο, ριχνουμε το βουτυρο και γυαλιζουμε το κρεμυδι ελαφρα.
Προσθετουμε τις πιπεριες, ανακατευουμε, χαμηλωνουμε την φωτια, κλεινουμε
το καπακι και αφηνουμε να μαλακωσουν για 5-7 λεπτακια ανακατεύοντας
ανά διαστηματα.
Στη συνεχεια αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε μεσα
τα μανιταρια και το μπεικον. Αφηνουμε για 2-3 λεπτακια ακομη μεχρι να
ψηθει λιγο το μπεικον και να μοσχομυρισει. Δεν μας ενδιαφερει αν εχουν
βγαλει πολυ νερακι η πιπεριες.
Με μια τρυπηπη κουταλα περνουμε κουταλιες απο το μειγμα αυτο και το ριχνουμε στο ρυζι ανακατευοντας
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.