Κυριακή, 2025-06-29, 4:11 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Υλικά & Εκτέλεση για 5 Μερίδες
    • Σωτάρουμε 2 ξερά κρεμμύδια σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε ½ κουτ. Κύμινο σε σκόνη, λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι και 3 φύλλα δάφνης.
    • Προσθέτουμε ανακατεύοντας 2 φλιτζ. Basmati, 4 φλιτζ. Νερό, αλάτι και 1 φακελάκι ζαφορά σε σκόνη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
    • Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. Αρακά κατεψυγμένο και 1 ½ φλιτζ. Μαύρες σταφίδες. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
    • Το σερβίρουμε χλιαρό αφαιρώντας τη δάφνη και πασπαλίζοντας με 2 κουτ. Χοντροτριμμένη αμυγδαλόψυχα.
    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 86 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 4-5 μανιτάρια Porto bella (μεγάλα)
    • 2 κολοκυθάκια
    • 1 πιπεριά
    • 2 καρότα
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 κούπες ρύζι arborio
    • 3 κούπες καυτό νερό
    • 1/4 κούπας soya sauce
    • 1/3 κούπας λάδι
    • Απαραίτητο σκεύος, γάστρα ή πυρέξ με καπάκι
    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά (σε κύβους πάχους 1 cm)και τα βάζουμε στην γάστρα. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε μαζί με το λάδι, την soya sauce και το νερό στην γάστρα. Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθ. Κελσίου για περίπου 45', χωρίς να ανοίξουμε την γάστρα.

    Σημείωση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία μανιταριών, νομίζω όμως πως με porto bella ή πλευρώτους το ριζότο αυτό, γίνεται πολύ πιο νόστιμο.

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 121 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:

    Για τη σάλτσα

    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • Λίγη γούστερ σως (3 κουταλιές της σούπας)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Πάπρικα κόκκινη γλυκιά
    • ½ κουτί κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

    Για το ρύζι (ή όπως το φτιάχνει ο καθένας συνήθως)

    • 2 κούπες ρύζι τύπου μπασμάτι
    • 4 κούπες νερό
    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • Αλάτι
    Εκτέλεση:

    Για τη σάλτσα σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και την πιπεριά και σβήνουμε με την γούστερ σως. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα ώστε να δέσει λίγο ακόνη η σάλτσα μας.

    Για το ρύζι σιγοβράζουμε το μπασμάτι με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να σωθεί το νερό.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 133 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 25 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
    • 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
    • 1 ποτήρι κρασιού νερό
    • 1 κούπα άγριο ρύζι
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • Αλάτι ,φρεσκοκομμένο πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Σε μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με το κρασί και το νερό να μουσκέψουν για 20 λεπτά.
    • Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί για να το προσθέσουμε στο ρύζι μας.
    • Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει λίγο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύονταςγια λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε ζουμί από τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με νερό έτσι ώστε να έχουμε τρεις κούπες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για 5 – 6 λεπτά ακόμη.
    • Βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για λίγο με καθαρή πετσέτα.
    • Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σκέτο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 150 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 500 γρ. ρύζι για ριζότο
    • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 φλ. λευκό κρασί
    • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
    • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
    • 1 κ.γλ. κάρυ
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Διαδικασία
    • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
    • Το μαζεύουμε στην άκρη του τηγανιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ.
    • Προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να μαγειρευτεί το ρύζι.
    • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά.
    • Τέλος, ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    mas_018_400

    Υλικά

    • 1 ρύζι με μείγμα σε φακελάκι (πχ Agrino specialites)
    • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
    • 1 κούπα τυριά κίτρινα τριμμένα ή σε κύβους

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε σε πυρέξ όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα για να μη μας στεγνώσει.

    Σημ.: Μπορούμε να το βάλουμε σε πυρίμαχο κατσαρολάκι και να το μαγειρέψουμε ακόμα πιο γρήγορα (περίπου 15') σε φούρνο μικροκυμάτων. Στην περιπτωση αυτή "κράταμε" λίγο νερό. Επίσης αν θελήσουμε περισσότερη ποσότητα (το ένα φακελάκι βγάζει γαρνιτούρα για περίπου 3 άτομα) μπορούμε να ανακατέψουμε διάφορα μείγματα μαζί.

    Καλή όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 99 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 500 γρ ρεβυθια
    • 2 κομματια λουκανικο χωριατικο(αφαιρουμε την πετσα)
    • 3 πρασα
    • 1κγ πελτες ντοματας
    • 3 ντοματες φρεσκιες η μια ετοιμη συσκευασια ψιλοκομμενο ντοματακι
    • 1κγ παπρικα
    • 1 κοκκινη πιπερια
    • 2-3 καυτερες μικρες πιπεριτσες(προαιρετικα)
    • λιγη σκονη καυτερο πιπερακι κοκκινο
    • αλατι,πιπερι,ζαχαρη
    Εκτέλεση
    • Αφου εχουμε βρασει τα ρεβυθια οπως συνηθως (τα αφηνουμε ολη νυχτα σε νερακι και την επομενη τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν). Κραταμε λιγο νερο απο τον βρασμο.
    • Σε ενα ατικολλητικο τηγανι ψιλοκοβουμε τα πρασα μαζι με το λουκανικο και την πιπερια και μια κουταλια πελτε. Τα γυριζουμε μεχρι να σωταριστουν και να μαραθουν τα πρασα και η πιπερια.
    • Κατοπιν βαζω την φρεσκια ντοματα με την ζαχαριτσα για να παρει το οξινο.Τα αφηνω να παρουν μια βραση και ριχνω και το λιγο νερακι απο τα ρεβυθια.
    • Βαζω το αλατακι μου και τα πιπερια μου. Τοποθετω τα ρεβυθια σε μια γαστρα και απο πανω περιχυνω το μειγμα.
    • Τα ψηνω στον φουρνο στους 180 αερα για 40 λεπτα μεχρι να μεινει με το λαδακι του.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 111 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά 
    • 1 κούπα τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (μπορεί να είναι και απο ρεβύθια σούπα που σας έχουν περισσέψει)
    • 4 πατάτες βραστές
    • 1 κ.σ. βούτυρο (λουρπακ κατά προτιμηση)
    • 1 κ.σ. φιλαδέλφεια
    • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά) αλλιώς 1 κ.σ. λάδι
    Εκτέλεση
    • Πολτοποιούμε τα ρεβίθια με τις πατάτες μαζί με το βούτυρο και το λάδι ή την μαγιονέζα.
    • Αφού τα κάνουμε αλοιφή προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 85 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά :
    • proetoimasia_revithia_4001/2 κιλό ρεβίθια
    • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
    • 1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)
    • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 πιπεριά πράσινη (σε κομματάκια)
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης (σε κομματάκια)
    • 4 καρότα (σε ροδέλες)
    • αλάτι,πιπέρι,δενδρολίβανο
    Εκτέλεση :
    Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες και τις 2 τελευταίες βάζω και την σόδα.
    Τα ξεπλένω καλά και τα βράζω με αλάτι , μέχρι να μακώσουν. Τα σουρώνω, αλλά κρατάω και το νερό που έχουν βράσει.
    Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι, ρίχνω τα λαχανικά και τα αφήνω μέχρι να μαραθούν.
    Σε ένα ταψί βάζω τα ρεβίθια, τα λαχανικά, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο και λίγο απο το νερό που έχουν βράσει τα ρεβίθια.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 30'.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλό ρεβίθια
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά σόδα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 6 φλιτζάνια νερό
    • 1 λεμονι
    • 3 κουταλάκια αλάτι
    • πιπέρι
    • αλεύρι και νερό για το σφράγισμα της γάστρας
    Εκτέλεση
    Βάζουμε σε δοχείο τα ρεβίθια τα καλύπτουμε με χλιαρό νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
    Τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με σόδα για 1/2 ώρα.
    Μετά τα πλένουμε 3-4 φορές και τα βάζουμε σε γάστρα με καπάκι.
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ,περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, και τα καλύπτουμε με νερό να σκεπαστούν ( το νερό να είναι δύο δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια).
    Φτιάχνουμε ένα ζυμαρι με αλεύρι και νερό, και σφραγίζουμε με το ζυμάρι το καπάκι με το χείλος του της γάστρας, ώστε να μη φεύγει ο ατμός. Τα ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (180°C) για 6 ώρες ή στους 250°C για 2 ½ ώρες
    Μπορούμε να προσθεσουμε λίγο σκόρδο, ντομάτες τριμμένες ή ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 76 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλό ρεβίθια
    • λίγη μαγειρική σόδα
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • λίγο ελαιόλαδο
    • 1 κούπα ρύζι
    Παρασκευή

    Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με τη σόδα.
    Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε τα βράσουν σε αλατισμένο νερό, ξαφρίζοντάς τα.
    Μόλις βράσουν και μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
    Βράζουμε ξανά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και είναι έτοιμο.
    Σημείωση: Με όσα ρεβίθια μας περισσέψουν την άλλη μέρα κάνουμε το εξής: Χτυπάμε στο μίξερ τα ρεβίθια (με λίγο από το ζωμό τους), λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και λίγο ταχίνι και έχουμε μια ωραιότατη σαλάτα χούμους.

    Καλή όρεξη!!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 116 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 σακουλάκι ρεβίθια
    • 2 κουταλιές σόδα
    • Αρκετό ελαιόλαδο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα  
    • Λίγο μαϊντανό
    • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
    • Λίγο σάλτσα τομάτας
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε μία κατσαρόλα με νερό και σόδα
    • Την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και  αρχίζουμε το βράσιμο περίπου 2 ώρες
    • Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες.
    • μόλις πάει να γίνει (μετά από 40 περίπου λεπτά) ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες βουτώντας τες στο φαγητό να λαδωθούν καλά και αφήνοντάς τες πάνω πάνω να μπορέσουν να ψηθούν (αν μείνουν βουτηγμένες μέσα θα βράσουν και δεν θα ψηθούν και δεν θα  είναι καθόλου νόστιμες)
    • ψήνουμε το φαγητό σε δυνατή θερμοκρασία με αέρα και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Με  30 περίπου λεπτά στον φούρνο το φαγητό είναι έτοιμο

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 500 γρ. ρεβίθια
    • 2 μέτρια κρεμμύδια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • ½ φλ. λάδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Φρέσκο δεντρολίβανο
    • 1-1/2 λεμόνι
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τα ρεβίθια με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει για τουλάχιστον 6 ώρες.
    • Ξεπλένουμε καλά  και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και αφήνουμε απ΄όταν βράσουν για 5 λεπτά.
    • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας ψιλοκομμένα και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
    • Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το αλάτι το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Ανά διαστήματα ελέγχουμε αν το φαγητό μας έχει νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. 
    • Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεύουμε το φαγητό μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά

    Το φαγητό δεν είναι σούπα και πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 72 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    pa060015_425
    Υλικά:
    • 500γρ. ρεβίθια
    • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
    • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
    • 2 κρεμμύδια (ένα ολόκληρο κι ένα ψιλοκομμένο)
    • 400 γρ. κοτόπουλο (όποιο μέρος προτιμάτε)
    • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
    • χυμός από 1 λεμόνι
    • 1 φλ. τσαγιού λάδι
    • αλατοπίπερο
    • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
    Εκτέλεση:
    • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν στην κατσαρόλα ή χύτρα.
    • Μόλις τα ξαφρίσουμε ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν όλα μαζί (20' στη χύτρα ή περίπου 1 ώρα στην κατσαρόλα). Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κόλιανδρο (στη χύτρα μπορούμε να τα ρίξουμε απ' την αρχή) και το απομακρύνουμε απ'το μάτι.
    • Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού και λίγο κρύο νερό και σιγά σιγά προσθέτουμε αρκετό ζουμί από το φαγητό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε να πάρει άλλη μια βράση.
    Καλή επιτυχία!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 80 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 500γρ ρεβιθια
    • 2 κρεμμυδια σε λεπτες φετες
    • 1 σκελιδα σκορδου πολτοποιημενη
    • 3/4 φλιτζανι λαδι
    • Χυμος απο 1 λεμονι
    • 1 κ.γ ριγανη
    • 1 κλαρακι θυμαρι
    • Αλατι,πιπερι
    Εκτέλεση
    • Μουσκευουμε απο το βραδυ τα ρεβιθια σε νερο.
    • Τα σουρωνουμε και τα τριβουμε να φυγουν οι περιττες φλουδες.
    • Τα βραζουμε σε ανοικτη κατσαρολα για 5λεπτα,ξαφριζουμε και αποχυνουμε το πρωτο νερο.
    • Βαζουμε τα κρεμυδια και το σκορδο και τα τσιγαριζουμε.
    • Προσθετουμε τα ρεβιθια και τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα.
    • Προσθετουμε νερο να τα σκεπαζει και ενα κλαρακι θυμαρι(το οποίο μετα αφαιρουμε) και κλεινουμε τη χυτρα μας.
    • Αφηνουμε για 15 λεπτα και ανοιγουμε.
    • Προσθετουμε αλατι ,πιπερι ,ριγανη και το χυμο απο ενα λεμονι και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να χυλωσουν ομορφα.Το ποσο θα τα αφησετε εξαρταται απο το ποσο χυλωμενα τα θελετε.Εμεις όλα τα οσπρια τα προτιμαμε  καλά χυλωμενα.
    • Σερβιρουμε με φρεσκο ψωμακι ,φετα και λιγο εξτρα ωμό λαδακι και λεμονι απο πανω για οποιον το επιθυμει.

    Καλη όρεξη!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 107 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 κιλό ρεβίθια
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή
    • 1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας
    • 2 φύλλα δάφνης
    • Αλάτι , πιπέρι
    • 1κουτ. σούπας κοφτή αλεύρι
    • ¾ κούπας λάδι
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ να μουλιάσουν με ένα κουταλάκι κοφτό σόδα.
    • Την άλλη μέρα πλένουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Πριν βράσουν αφαιρούμε τον πολύ αφρό που έχουν βγάλει μ΄ ένα κουτάλι και βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μισομαλακώσουν. Αν τα βάλουμε σε χύτρα αφήνουμε για 10 λεπτά.
    • Έπειτα  τα βάζουμε σε γάστρα, προσθέτοντας όλα τα υλικά μας. Το νερό πρέπει να είναι έως τη μέση των ρεβιθιών.
    • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 με 2,5 ώρες περίπου.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    .jpg_400_07
    Υλικά (για 4 άτομα)
    • 500γρ. ρεβίθια
    • 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
    • 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι, λευκό πιπέρι
    • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
    • Χυμός λεμονιού
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε από  το βράδυ τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με τη σόδα, να φουσκώσουν.
    • Πριν το μαγείρεμα, τα ξεπλένουμε καλά, τρίβωντάς τα μεταξύ τους, να φύγουν τα περιττά φλούδια.
    • Τα ρίχνουμε σε νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε μαζί με την πατάτα, τον άνιθο και  λίγο πιπεράκι.
    • Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σβήνουμε το μάτι.
    • Εμάς μας αρέσουν χειλωμένα και τα σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

    Καλή σας όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 135 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1/2 κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα για 10 ώρες τουλάχιστον)
    • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι)
    • 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
    • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
    • χυμό ενός λεμονιού
    • 1 1/2 λίτρο νερό
    • 1 φύλλο δάφνης
    • Αλάτι - Πιπέρι

    Σκεύος:Την ειδική σιφνέικη γάστρα αν υπάρχει, αν όχι, μια οποιαδήποτε γάστρα φούρνου ή άλλο σκεύος που να κλείνει

    Εκτέλεση
    • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο στην αρχή για μια ώρα στη πιο δυνατή θερμοκρασία για να πάρει βράση.
    • Κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και αφήνουμε περίπου 8 ώρες να ψηθεί (όλη νύχτα).
    Παραλλαγή:
    κάποια στιγμή έκανα ακόμα μια παρέμβαση, αφάιρεσα το λεμόνι και έβαλα 2 ΄μέτριες ψιλοκομμένες τοματες, και αφού το εβγαλα από τον φουρνο πρόσθεσα λίγο μπούκοβο

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 65 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 1 φλυτζάνι ρύζι Basmati
    • 2 φλυτζάνια νερό
    • λίγο ελαιόλαδο
    • λίγο αλάτι
    Εκτέλεση
    Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ρύζι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που να κλείνει καλά χωρίς να φεύγουν οι υδρατμοί και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αυτό είναι !! το αφήνουμε το πιλάφι 15 λεπτά σκεπασμένο και μετά το σερβίρουμε . Τέλειο;


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 91 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 2 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
    • 5 φλυτζάνια ζωμό μοσχάρι ζεστό ή 2 κύβους βοδινούς
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
    • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
    • 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
    • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
    • λίγο βρασμένο καλαμπόκι (προαιρετικά)
    • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    • αλάτι, λευκό πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο λάδι για 2' και ρίχνω και το ρύζι. Τσιγαρίζω και το ρύζι για άλλα 2'.
    • Ρίχνω το τριμμένο καρότο, τον αρακά, την κόκκινη πιπεριά, το καλαμπόκι και το ζεστό ζωμό μοσχαριού, αλατοπιπερώνω και κατεβάζω στο μισό την θερμοκρασία της κουζίνας μου βράζοντας με μισάνοικτο καπάκι της κατσαρόλας μου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
    • Μόλις κλείσω την κουζίνα μου, σκεπάζω με καθαρή πετσέτα μόνο για 10' - απομακρύνοντας κατευθείαν την κατσαρόλα μου από τη φωτιά.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 2 παστές ρέγγες
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 ποτήρια ρύζι
    • 1 κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτηρι του κρασιου νερό.
    • λάδι
    • 4 ποτήρια νερό ζεστό
    • πιπέρι
    • προαιρετικά άνιθος
    Εκτέλεση 

    Καψαλίζουμε τις ρέγγες και αφαιρούμε κόκκαλα και δέρμα. Λιανίζουμε τα ψαχνά τους.

    Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα ψαχνά της ρέγγας.Σωτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με τον τον πελτέ.

    Αφήνουμε να πάρει λίγη βράση και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό ζεστό.Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να πιεί όλο το νερό.

    Σερβίρουμε το ρύζι με μπόλικο πιπέρι και λίγο αν θελουμε λιγο άνιθο ψιλοκομμένο.

    Προσοχή μην αλατίσετε καθόλου.Είναι μεζες που σηκώνει πολύ τσίπουρο.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά (για μια μεγάλη σαλατιέρα)
    • 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
    • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
    • 250γρ. μανιτάρια μικρά κομμένα στα 4
    • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 μεγάλη τομάτα, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
    • 1 πιπεριά κέρατο (ή κίτρινη) κομμένη σε κύβους

    Για τo dressing:

    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
    • 1 κ.σ. μέλι
    • Αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Βράζετε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
    • Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε το λουκάνικο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές να σωταρισθούν και αυτά.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα.
    • Ζεσταίνετε λίγο το μέλι να ρευστοποιηθεί και ανακατεύετε σε σείκερ όλα τα υλικά του dressing. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά, διορθώνετε με αλατοπίπερο και σερβίρετε.

    Καλή σας όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 113 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά.
    • Φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
    • Λάδι
    • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
    • αλάτι και πιπέρι
    • ½ -1 ποτήρι νερό
    Χόρτα άγρια γλυκά, ή διάφορα όπως (όλα αυτά σε μικρές ποσότητες):
    • Κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά,
    • Άνηθο, μαϊντανό,
    • Σπανάκι,
    • καυκαλίθρες,
    • μυρώνια,
    • σέσκουλα
    • λάπατα,
    • παπαρούνες,
    • τσουκνίδες,
    • φρέσκια ντομάτα λιωμένη
    Εκτέλεση
    Τα τσιγαρίζω  πρώτα ελαφρά, και κατόπιν προσθέτω το νερό και την ντομάτα να γίνει η σάλτσα να βράσουν , και να μείνει λίγη και νόστιμη σάλτσα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 309 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 250γρ άγρια μανιτάρια
    • 2 κούπες ρύζι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 μικρά κρεμμύδια
    • 1 φλυτζανάκι βαλσάμικο ξύδι ή κρασί λευκό
    • αλάτι, πιπέρι και βασιλικό
    Οδηγίες:
    • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και αφού έχει κάψει το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια να τσιγαριστούν.
    • Μόλις φύγουν τα υγρά των μανιταριών προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
    • Αφού τσιαγαριστούν και ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας κολλήσουν.
    • Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι ή το κρασί και προσθέτουμε 6 κούπες χλιαρό νερό και τ' αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου ρουφήξει τα υγρά του.
    • Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και τριμμένο βασιλικό και το αφήνουμε όλο μαζί να βράσει.  


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 330 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Τα κουκιά μαζί με τα άλλα όσπρια κατέχουν σημαντική θέση στην πυραμίδα της κρητικής διατροφής. Συμπεριλαμβάνονται δε στα μενού των παραδοσιακών ταβερνών και ουζερί ανάμεσα στα ορεκτικά.

    Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, σίδηρο, νάτριο κ.α.

    Απαγορεύεται όμως να καταναλώνονται από άτομα που έχουν έλλειψη ενζύμου G6PD. Υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης με τη γνωστή κυάμωση.

     Υλικά (για 4-5 μερίδες) :
    • 500 γρ. κουκιά ξερά
    • 1 λεμόνι
    • Αλάτι – λάδι
    0350_425
    Εκτέλεση :
    • Μουλιάζουμε τα κουκιά από βραδύς στο νερό.
    • Την άλλη μέρα τα ξεματίζουμε με ένα μαχαιράκι ή με τα δόντια μας σαν πασατέμπο.
    • Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό 5' και τα τραβάμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε 10'-15', τους βάζουμε κρύο νερό να χλιαρείνουν και τα σουρώνουμε.
    • Σε αυτή τη φάση ξεφλουδίζουμε το 1/3 των κουκιών περίπου για να χυλώσουν και να γίνουν σαν φάβα, τα πιο μεγάλα, τα σκουρόχρωμα και αυτά που έχουν στίγματα.
    • Βάζουμε νερό να τα σκεπάζει 1-2 δάχτυλα, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 εκ. χαραμάδα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20'-30' περίπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 346 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    picture_103_400
    Υλικά
    • 1 σακκουλάκι κουκιά ξερά
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ
    • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2-3 φύλλα δάφνη
    • λίγο δενδρολίβανο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
    • αλάτι πιπέρι
    Εκτέλεση
    Βάζουμε τα κουκιά στο νερό για να μουλιάσουν, περίπου 10 ώρες (συνήθως αυτό γίνεται το βράδυ). Τα σουρώνουμε και καθαρίζουμε το μαυράκι που έχουν στην διχαλίτσα τους.
    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα κουκιά για να πάρουν καμμιά δεκαριά βράσεις, δηλαδή μεχρι να αρχίσει να μαυρίζει το νερό. Τα σουρώνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το λάδι, την ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Μόλις ζεσταθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε τα κουκιά, την δάφνη, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι.Στην πορεία του μαγειρέματος θα χρειασθεί να προσθέσουμε νερό σύμφωνα με τα γούστα μας. Σε τρία τέταρτα με μια ώρα θα είναι μάλλον έτοιμα, βέβαια εξαρτάται και απο τα κουκιά, εαν είναι βραστερά ή κρατάνε.

    Καλό είναι να έχουν λίγο ζουμάκι όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα, γιατί όταν κρυώνουν πήζουν λίγο.

    Η συνταγή είναι της μανούλας μου.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 287 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

     Υλικά:
    • 250 γραμ. συκωτάκια πουλιών
    • 2 κούπες ρύζι κίτρινο
    • 5 κούπες ζεστό νερό
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 50 γραμ. κουκουνάρι(προαιρετικά)
    • 1 κούπα ελαιόλαδο
    • ½  ματσάκι άνηθο
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
    • Λίγη ρίγανη
    • αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση:
    • Πλένουμε τα συκωτάκια και τα αχνίζουμε με το λάδι.
    • Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 κύβο λαχανικών.
    • Ρίχνουμε τις 3 από τις 5 κούπες νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο και τον άνηθο.
    • Βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 367 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 σακουλάκι φασόλια γίγαντες
    • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη και πράσινη)
    • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους(προαιρετικά)
    • 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
    • 2 κύβους λαχανικών(προαιρετικά)
    • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
    Εκτέλεση:
    • Πλένουμε τα φασολιά και τα βάζουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί βράζετε τα φασόλια σε νερό αρκετά καλά, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, βράστε τα για 30’.
    • Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο.
    • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το κέτσαπ και το μαϊντανό.
    • Αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε γάστρα.
    • Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό.
    •  Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο αλάτι αφού ρίχνετε στα φασόλια  επιπλέον τους κύβους λαχανικών και τα λουκάνικα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 344 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

     Υλικά (για 4 άτομα)
    • 250γρ. γίγαντες
    • 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
    • 1 λουκάνικο σε ροδέλες (αν βρείτε με πορτοκάλι, είναι ιδανικό)
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 4 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
    • 1 κούπα ντομάτα περασμένη από τρίφτη
    • ¾  ποτηριού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
    • Αλάτι, ½ κ.γλ. μπούκοβο  (ή πιπέρι)
    • ½ κούπα ελαιόλαδο
    Εκτέλεση
    • Βάζετε τους γίγαντες από βραδύς σε νερό, να φουσκώσουν.
    • Την επόμενη μέρα, τους βράζετε με σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
    • Στο μεταξύ, σωτάρετε σε ελάχιστο λάδι το κρεμμύδι , το δενδρολίβανο και το  λουκάνικο να πάρουν χρώμα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
    • Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε γάστρα και σκεπάζετε με ζεστό νερό. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε. Στο δικό μου φούρνο χρειάστηκε 1 ώρα και κάτι. Τα τελευταία 10 λεπτά αφήνετε το καπάκι ανοιχτό να πάρει το φαγητό χρώμα και να χυλώσει όμορφα η σάλτσα του.

    Καλή επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 339 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 250 γρ. γιγαντες ελεφαντες (βρασμενοι)
    • 2 αυγα χτυπημενα
    • 1 κ.γ παπρικα γλυκια
    • 1/2 κ.γ κυμινο 
    • Θυμαρι ή ριγανη
    • Αλάτι
    • Φρυγανια τριμμενη
    • Λαδι για τηγανισμα
    • Λεμόνι
    Εκτέλεση
    • Μουλιαζουμε τους γιγαντες σε νερο να φουσκωσουν.
    • Βραζουμε και αποχυνουμε το πρωτο νερο.
    • Ξαναβραζουμε μεχρι να μαλακωσουν (οχι αλατισμενο νερο).
    • Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
    • Τους αλατιζουμε και περναμε απο το αυγο που εχουμε προσθεσει αλατι και τα μυρωδικα.
    • Παναρουμε στη φρυγανια και τηγανιζουμε σε ελαιολαδο μεχρι να κανουν ωραια κρουστα.
    • Τους ακουμπαμε σε αποροφητικο χαρτι.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 365 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • img_1634_4001 πακέτο (1/2 κιλό) φασόλια γίγαντες
    • 3 κρεμμύδια μεγάλα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • 1 κουτι ντοματάκια ψιλοκομμένα
    • 1 κ.σ. πελτέ
    • λάδι
    • αλάτι - πιπέρι
    Εκτέλεση

    Μουσκεύουμε απο βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου 1ώρα (ή 20' στη χύτρα). Τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Τη ρίχνουμε και αυτή στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε κι αλλα μυρωδικά π.χ σέλινο ή άνιθο). Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 367 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 500 γραμμ. γίγαντες
    • 500 ml πουμαρό
    • 5 καρότα
    • 1/2 ματσάκι σέλινο
    • 1 κ.σ. ταμπάσκο
    • 1 πιπερίτσα κόκκινη ψιλοκομμένη
    • 1/2 φλιτζάνι λάδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
    • τριμμένη φρυγανιά
    gig
    Εκτέλεση
    • Απο το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα το πρωί τους βράζουμε.
    • Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν. Προσέχουμε να μην τους παραβράσουμε και λιώσουν.
    • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με το πουμαρό.
    • Προσθέτουμε αλατοπίπερο (αρκετό αλάτι, τους πάει), το ταμπάσκο και την πιπερίτσα. Το αφήνουμε να βράσει.
    • Λίγο πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σέλινο και μια κουτάλα νερό από τους βρασμένους γίγαντες.
    • Μεταφέρουμε τους γίγαντες (στραγγισμένους) σε ένα πλατύ πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω πάνω για να κάνει κρούστα. 
    • Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
    Καλή ό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 281 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 500grγίγαντες
    • 500grσπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ ματσάκι άνηθο
    • 1 πράσο (προαιρετικά)
    • 1 καρότο (προαιρετικά)
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 φλ. Χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά μπελτέ
    • 1 φλ. Ελαιόλαδο
    • αλάτι – πιπέρι
    Eκτέλεση
    Από βραδύς βάζουμε τους γίγαντες σε αρκετό νερό. Την επόμενη τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και τους βάζουμε νέο μαζί με το καρότο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τους βράζουμε έως να μαλακώσουν καλά εγώ τους βάζω στη χύτρα για 10 λεπτά.

    Κόβουμε το σπανάκι (το οποίο είναι καλά στραγγισμένο)σε κομμάτια και όλα μας τα λαχανικά και τα πατάμε καλά με τα χέρια έως να μαραθούν. Βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά στο ταψί μας και στη μέση βάζουμε τους γίγαντες. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά Έπειτα το χυμό το λάδι και το αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου. Ανακατεύουμε 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος . Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πολύ λίγα υγρά.

    Σημ¨Το λάδι και η ντομάτα είναι θέμα γούστου και οι ποσότητες μπορούν ν΄ αυξομειωθούν. Πάντως είναι λαδερό φαγητό και όπως όλα τα λαδερά το θέλουν το λαδάκι τους ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 318 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 2/3 φλ. κριθαράκι χοντρό
    • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
    • 2 κύβους βοδινού
    • λίγο λάδι
    Εκτέλεση:
    • Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί (περίπου 1,5 φλιτζανάκι του καφέ) και ρίχνουμε το κριθαράκι.
    • Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει καφέ και ρίχνουμε νερό (5 ποτήρια περίπου) και τους κύβους.
    • Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καθαρή πετσέτα και κατόπιν με το καπάκι.
    • Ανακατεύουμε κάθε τόσο και αφήνουμε να τραβήξει όλο το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. 

    Καλή επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 283 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κούπες μούστο
    • 2 κούπες ελαιόλαδο
    • 1,5 κούπα ζάχαρη
    • 1 κ.γ σόδα
    • 2 κ.γ μπέικιν
    • 1,5 κ.γ γαρύφαλλο
    • 2,5 κ.γ κανέλα
    • ¼ κούπας κονιάκ
    • 1,5 κ.σ κακάο
    • 1,300 γρ. αλεύρι περίπου
    Εκτέλεση
    • Σε λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
    • Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
    • Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένα και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
    • Πλάθουμε δυο ή τρία μπαστούνια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (στην περίπτωση που έχουμε κάνει τα τρία) διαφορετικά για 40.
    • p1030194_425Βγάζουμε το ταψί μας, χαράζουμε σε κάθετες λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου (όχι έως κάτω) και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
    • Βγάζουμε πάλι το ταψί μας και χωρίζουμε τις λωρίδες μας, έως κάτω αυτή τη φορά και τις γυρίζουμε με την κομμένη πλευρά προς ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 129 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικα
    • 3/4 κουπας καλαμποκελαιο
    • 3/4 κουπας κρασι λευκο η'κοκκινο
    • 1/2 κουπα πορτοκαλι τον χυμο
    • 1 κ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
    • 1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
    • 1/2 κ.γλυκου σοδα
    • 1 κ.γλυκου κανελα
    • 1 κ.γλυκου γαρυφαλο
    • 4 κ.γλυκου γλυκανισο
    • 1 κουπα ζαχαρη
    • 1 κουπα σταφιδες ξανθες ή μαύρες
    • 1 συσκευασια σουσαμι 100 γρ.
    • 750 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
    Εκτελεση
    • Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη και πριν ριξουμε το αλευρι, βαζουμε τη σοδα στο χυμο πορτοκαλι, ανακατευουμε να διαλυθει και το ριχνουμε στα υλικα και ανακατευουμε.
    • Στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα.
    • Χωριστε την ζυμη σε 4 μερη.
    • Τα πλαθετε μακρια μπαστουνια, ριχνετε σουσαμι στο ταψι και τα κυλατε να γεμισουν απο ολες τις μεριες.
    • Στη συνεχεια τα βαζετε στον φουρνο σε αντισταση στους 170-180 βαθμους για 20 λεπτα, τα βγαζετε και με ενα κοφτερο μαχαιρι, τα κοβουμε σε μεγεθος ενος δαχτυλου και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για 50 λεπτα επιπλεον.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 146 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κούπα λάδι (καλαμποκελαιο ή ηλιελαιο ή μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκέλαιο)
    • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • ½ φλ καφέ κονιάκ
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 1 βανίλια
    • 2 κ.γ κανέλα
    • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
    • 2 κ.γ κοφτά μπέικιν
    • 3-4 κ.σ κακαο (συν 1 κ.σ εξτρα λαδι)
    • 750 γρ. αλεύρι μαλακό
    Εκτέλεση
    • Στο μιξερ ή σε μια λεκανη αναμιγνυουμε το λαδι, με τη ζαχαρη, την πορτοκαλαδα στην οποια εχουε διαλυσει τη σοδα,το κονιακ, τη βανιλια, το ξυσμα και την κανελλα.  
    • Προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη ευπλαστη.
    • Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 ισα μερη και βαζουμε στην ακρη την μιση ζυμη.
    • Στην υπολοιπη προσθετουμε το κακαο και πεειδη θα σφιξει 1 κουταλια εξτρα λαδι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει ομοιομορφα καφε.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 136 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ποτήρι λάδι
    • 1 ποτήρι κρασί (ρετσίνα)
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 φακελάκι γλυκάνισο
    •  2 κουταλάκια μπέικιν
    • 1 φακελάκι σουσάμι
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
    Εκτέλεση
    • Φτιάχνουμε μια ζύμη σχεδόν μαλακή, πλάθουμε φρατζολίτσες και τις χαράζουμε (σε παξιμαδάκια)
    • Τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς κελσίου (πάνω κάτω αντίσταση) ή στους 160β (αερόθερμο).
    • Όταν κρυώσουν κόβουμε παξιμαδάκια και τα ψήνουμε πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φρυγανιστούν.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 132 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    « 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούνιος 2025  »
    Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 11
    Φίλοι-Επισκέπτες: 11
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz