Σε
ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6
λεπτά έως οτου μαλακωσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και
τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας έως οτου δέσει η σάλτσα
Βάζουμε την παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε το κατσαρόλι από τη φωτιά.
Εν
τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πέννες και
τις βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Στραγγίζουμε
τις πέννες αφού γίνουν και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρολα. Βαζουμε τη
σάλτσα με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν
όλα τα υλικά μεταξύ τους
Σοταρουμε
σε λάδι το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιτσες, προσθέτουμε τη λιαστή
ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και σβήνουμε με το κρασι. Αφου εξατμιστεί η
αλκοόλη ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γαλακτος.
Χαμηλωνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βραση.
Μετα βάζουμε τα μπρόκολα, τη φέτα τριμμένη και όταν ολα γίνουν ένα βάζουμε και τις πεννες.
Τα φέρνουμε όλα μια βόλτα μέσα στο τηγάνι και σερβίρουμε.
1/4 φλ. παρμεζάνα ρετζιάνο φρεσκοτριμμένη (παίρνω μόνο ελληνικά τυριά κι έβαλα γραβιέρα Νάξου 5ετούς παλαίωσης!)
3 Κ. σ. δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένα
3 Κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
3 Κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε δυνατή
φωτιά βράστε νερό με αλάτι σε κατσαρόλα και ρίξτε τις πένες να βράσουν,
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή του γούστου σας).
Στο
μεταξύ βάλτε σε βαθύ τηγάνι να κάψει το λάδι σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά. Βάλτε τα κολοκύθια και ανακατέψτε τα μερικές φορές μέχρι να
μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε το
σκόρδο και για άλλα 2-3 λεπτά ανακατέψτε να βγάλει το άρωμά του.
Τραβήξτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και λίγο
αλατοπίπερο με προσοχή.
Κρατείστε απ τις πένες 1/2 φλ. νερό,
σουρώστε τις πένες και ρίξτε τις στα κολοκύθια μαζί με την παρμεζάνα
και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε και προσθέστε - αν χρειάζεται -
αλατοπίπερο.
1 1/2 φλιτζ γαλα (βλαχας ελαφρυ ή οποιο αλλο θελετε)
1 1/2 φλ τυρι κιτρινο,τριμμενο
1 πιπερια κοκκινη
1 πιπερια κιτρινη
4 κουταλιες μαργαρινη
3 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
1 κρεμμυδι τριμμενο
1 κουταλακι πιπερι κοκκινο
αλατι
Για το γαρνιρισμα:
φλοιδες παρμεζανας
Εκτελεση:
Σε ενα
μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε τη μαργαρινη και σωταρουμε το
κρεμμυδι . Στη συνεχεια ,προσθετουμε το σκορδο και τις πιπεριες κομμενες
σε κομματια.
Σωταρουμε γαι 4-5 λεπτα, σβηνουμε με τη βοτκα και αφηνουμε για ακομη 2-3 λεπτα ωστε να εξατμιστει το αλκοολ.
Ριχνουμε
το γαλα, το κοκκινο πιπερι, αλατι, ανακατευουμε και συνεχιζουμε το
βρασμο σε χαμηλη φωτια για περιπου 10 λεπτα. Εν τω μεταξυ, σε μια αλλη
κατσαρολα με αλατισμενο νερο βραζουμε τις πενες συμφωνα με τις οδηγιες
συσκευασιας τους (να ειναι al dente).
Κατεβαζουμε τη σαλτσα απο τη φωτια, προσθετουμε το τυρι και ανακατευουμε καλα.
Στραγγιζουμε τις πενες σε ενα σουρωτηρι και τις βαζουμε ξανα στην κατσαρολα.
Προσθετουμε τη σαλτσα στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα,ωστε να παει παντου.
Σερβιρουμε αμεσως οσο ειναι ζεστες με φλοιδες παρμεζανας για γαρνιρισμα. Tip:Μπορο
... Διαβάστε περισσότερα »
1 πακέτο πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, σβήνουμε με το κρασί
και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά
και ελάχιστο νερό.
Μόλις η σάλτσα ετοιμαστεί σερβίρουμε με τον ακόλουθο τρόπο:
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, από πάνω βάζουμε τους κύβους της φέτας και ρίχνουμε τη σάλτσα.
Με αυτό τον τρόπο η φέτα δεν λειώνει τελείως και φαίνεται στο πιάτο και στη γεύση.
Βράζουμε τα
μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και την
ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το
ζαμπόν στα μακαρόνια. Σ'ένα πυρέξ στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, ανάμεσα
βάζουμε την gouda και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνουμε
με το κεφαλοτύρι. Μισή ώρα πριν ψήσουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 3/4 της ώρας. Ισως χρειαστεί στην αρχή να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφου έχουμε βράσει
τις πένες σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυρια.
Όταν αρχίσει να πήζει αφαιρούμε απο την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις πένες
ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι
στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον
κιμά και ανακατεύουμε καλά έως ότου σωταριστεί . ρίχνουμε τον πελτέ και
το κρασί και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε
το χυμό ντομάτας , το αλάτι το πιπέρι, τη ζάχαρη και μισή κούπα νερό
και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει. Όταν το πιεί βάζουμε άλλη μισή
κούπα νερό και αφήνουμε να πιεί και αυτό. Θέλουμε ο κιμάς μας να
μαλακώσει καλά και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα. Εν τω μεταξύ βάζουμε
σε άλλη κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει και βράσουμε τα μακαρόνια μας.
προσθέτουμε αλάτι και τα κατεβάζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από τις οδηγίες
βρασμού
Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο
και το λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το α
... Διαβάστε περισσότερα »
2 φλ. σαν Μιχάλη (έχω φάει κόλλημα) ή όποιο άλλο τυρί
1/2 κιλο ανθότυρο
1 κσ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Σαλτσα
600 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
1 φλ. Σαν Μιχάλη
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους τις βάζετε μπολ με νερό και αλάτι.
Σοτάρετε
σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το 1/2 φλ. λάδι (κρατάμε μια κουταλιά),
το καρότο, πιπεριά, κολοκιθακια και τα σβήμετε με το 1/2 φλ. λευκό
κρασί. Αφου πάρουν μια βράση προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες
(τριμμένες), το μαϊντανό, αλατι & πιπέρι και βραζετε μέχρι να δέσει η
σάλτσα.
Βράζετε τις ταλιατέλες με μια κσ. λάδι
Βουτυρώνετε
ενα πυρέξ, στρώνετε τις μίσες ταλιατέλες και το τυρί. Ρίχνετε τη σάλτσα
με τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το ανθότυρο και στρώνετε τις υπολοιπες
ταλιατέλες.
Σάλτσα : χτυπάτε με μιξερ τ' αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και λιγο αλάτι. Περιχύνετε με αυτό τις ταλιατέλες.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άθφονο νερό. Τις σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε τριμένο τυρι, αλάτι και πιπέρι.
Σωταρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και βάζουμε τον κιμά να σωταριστεί καλά και αυτος. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα. Στρώνουμε επάνω απο τις ταλιατέλες τον κιμ
... Διαβάστε περισσότερα »
300 γρ (ή και περισσότερο) διάφορα μανιτάρια τεμαχισμένα (πλευρώτους, ασπρομανίταρα κλπ)
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια (στήθος ή μπούτι χωρίς πέτσα)
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μια πρέζα ρίγανη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ
τηγάνι σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου μαζί με τα σκόρδα για 1-2
λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε κι αυτά ελαφρά, σβήνουμε
με κρασί, προσθέτουμε μια μόλις πρέζα ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε ,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν σε 10-15 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, και αφήνουμε να πιεί το νερό του.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε, και τις ανακατεύου με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και χοντρό πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
1 φλ τριμμενα τυρια (εγω εβαλα τσενταρ και κεφαλογραβιερα)
½ κρασοποτηρο λευκο κρασι
Πιπερι αλατι και λιγο ξερο βασιλικο
1 κ.γλ. Κρεμα σκόρδου
Λιγο μοσχοκαρυδο
Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα για 5 λεπτα μονο και τα σουρωνουμε.
Σωταρουμε
το κρεμμυδι, τα μανιταρια και την πιπερια. Αλατοπιπερωνουμε και
αφηνουμε να κατεβασουν τα υγρα τους. Προσθετουμε την κρεμα σκορδου και
ανακατευουμε. Αφαιρουμε απο την φωτια και αν θελουμε σουρωνουμε να
φυγουν τα περιττα λαδια.
Κοβουμε το λουκανικο σε ροδελλες ή σε
κυβακια. Το θωρακιζουμε (χωρις λαδι) μεχρι να ροδισει. Ακολουθως
προσθετουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει (δεν κλεινουμε την
κατσαρολα). Στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι τα λουκανικακια.
Χτυπαμε τα γιαουρτια και προσθετουμε τα αυγα και το μοσχοκαρυδο.
Λαδωνουμε
μια στρογγυλη φορμα του κεικ ή και μακροστενη αν θελουμε. Βαζουμε τα
μισα μακαρονια και τα παταμε να καλυπτει καλα ο πατος προσθετουμε λιγο
απο τα τυρια. Μετα στρωνουμε τις πιπεριες και τα λαχανικα μας, απο πανω
... Διαβάστε περισσότερα »
1 φλ τριμμενα τυρια (εγω εβαλα τσενταρ και κεφαλογραβιερα)
½ κρασοποτηρο λευκο κρασι
Πιπερι αλατι και λιγο ξερο βασιλικο
1 κ.γλ. Κρεμα σκόρδου
Λιγο μοσχοκαρυδο
Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα για 5 λεπτα μονο και τα σουρωνουμε.
Σωταρουμε
το κρεμμυδι, τα μανιταρια και την πιπερια. Αλατοπιπερωνουμε και
αφηνουμε να κατεβασουν τα υγρα τους. Προσθετουμε την κρεμα σκορδου και
ανακατευουμε. Αφαιρουμε απο την φωτια και αν θελουμε σουρωνουμε να
φυγουν τα περιττα λαδια.
Κοβουμε το λουκανικο σε ροδελλες ή σε
κυβακια. Το θωρακιζουμε (χωρις λαδι) μεχρι να ροδισει. Ακολουθως
προσθετουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει (δεν κλεινουμε την
κατσαρολα). Στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι τα λουκανικακια.
Χτυπαμε τα γιαουρτια και προσθετουμε τα αυγα και το μοσχοκαρυδο.
Λαδωνουμε
μια στρογγυλη φορμα του κεικ ή και μακροστενη αν θελουμε. Βαζουμε τα
μισα μακαρονια και τα παταμε να καλυπτει καλα ο πατος προσθετουμε λιγο
απο τα τυρια. Μετα στρωνουμε τις πιπεριες και τα λαχανικα μας, απο πανω
... Διαβάστε περισσότερα »
1/2 κιλο φυλλο κρουστας (εγω προτιμω αυτο που ειναι πολυ λεπτο για γλυκα)
3/4 πακετου μακαρονια Νο.06
Πολυ αραιη μπεσαμελ οση βγει φτιαγμενη με 700gr γαλα (ή φακελακια ετοιμη μπεσαμελ χτυπημενη λιγοτερη ωρα για να μη σφιξει πολυ).
200 γρ.μπεικον
150 γρ. ρεγκατο τριμμενο
Βουτυρο λιωμενο για το αλειμμα των φυλλων
Αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
Βραζουμε τα
μακαρονια σε αλατισμενο νερο, τα σουρωνουμε και ανακατευουμε μεσα το
ψιλοκομμένο μπεικον το οποιο εχουμε περασει απο αντικολλητικο τηγανακι.
Ανακατευουμε την αραιη μπεσαμελ (να ειναι αρκετα ρευστη) και το τυρι.
Προσθετουμε λιγο πιπερακι.
Περνουμε 2 φυλλα τη φορα τα βουτυρωνουμε και τα τσακιζουμε καθετα στη μεση.
Βαζουμε λιγη απο τη γεμιση, διπλωνουμε τα πλαινα προς τα μεσα και μετα φτιαχνουμε ενα μικρο πακετακι.
Βουτυρωνουμε και εξωτερικα και τα βαζουμε σε βουτυρωμενη λαμαρινα το ενα διπλα στο αλλο.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδίσουν τα φυλλα.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα λυώνουμε τη μαργαρίνη.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ.
Μόλις
κάψει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια,
ανακατεύοντας τα γρήγορα με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα
περιχύνουμε με το μίγμα των αβγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έτσι
ώστε να ψηθούν τα αυγά και να κολλήσουν με τα μακαρόνια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα "καίμε" με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε pyrex. Κόβουμε
τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κύβους μεγάλους. Τσιγαρίζουμε πρώτα
τις πιπεριές και μετά από λίγο τα κρεμμύδια με λίγο λάδι. Τα προσθέτουμε
στο pyrex με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα
να καλύψει τα μακαρόνια. Ψήνουμε στο grill στους 220° για 20 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το λάδι σε μια κατσαρόλα
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα για 10΄ λεπτά και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά για 10΄ λεπτά και ανακατεύουμε σταδιακά
Περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα μαζί με την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό
Αφήνουμε
να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε. Σε 15΄ λεπτά είναι έτοιμο το
μείγμα μας να συνοδεύει τα μακαρόνια μας. Ρίχνουμε στο τέλος και την
ρίγανή μας.
Βράζουμε τα
ντοματάκια με το σκόρδο και λίγο λάδι. Όταν το σκόρδο λιώσει,
προσθέτουμε τον τόνο πολύ καλά στραγγισμένο και αφήνουμε να "πιεί" το
νερό του.
Βράζουμε τα μακαρόνια, οτιδήποτε σχήμα, εκτός από σπαγγέτι.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε αρκετό μαϊντανό.
Θέλει πολύ λίγο τυρί ή και καθόλου, κατά προτίμηση παρμεζάνα.
Για
την σαλτσα, τηγανιζουμε ελαφρως τα λαχανικα μας, μετα βαζουμε στο
μουλτι της ντοματουλες μας μαζι με μια κουταλια κετσαπ, την βαζουμε να
βρασει και μετα ριχνουμε και τα λαχανικα μας να παρουν μια βραση ολα
μαζι
Ριχνουμε τα σχετικα: μαιντανο, αλατι, πιπερακι και
ριγανουλα, και αφου κρυωσουν τα βαζουμε και αυτα στο μουλτι να γινει μια
παχυρευστη σαλτσα
Ψιλοκόβουμε τα
κρεμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λάδι. Μόλις μαραθούν λίγο, προσθέτουμε
το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Όταν κοκκινίσουν λίγο, τα
σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τα
ντοματάκια, την πάστα ντομάτας, το σκόδρο, το δεντρολίβανο και μισό
ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να "τραβήξει" το νερό
της. Αφού τελειώσει το βράσιμο και όσο ακόμα η σάλτσα είναι καυτή, προσθέτουμε τη μέντα. Σερβίρουμε με ταλιατέλες χοντρές ή πένες
1 ½ κιλό χοιρινό, μπούτι ή σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτε
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμενο πιπέρι
500 γρ μακαρόνια χοντρά Νº3 με τρύπα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα σκόρδα και κόβοντας τα στη μέση αφαιρούμε το φύτρο τους. Μ’ ένα
μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ και εκεί στο
χοιρινό.
Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής), ροδίζουμε σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά το κρέας από’ όλες τις μεριές έως οτου κάνει κρούστα για
περίπου 10΄λεπτα.
Προσθέτουμε πελτέ και τρίβουμε με τη
σπάτουλα να πιάσει στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να
εξατμιστεί το αλκοόλ για να κρατήσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε την
φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Τέλος
περιχύνουμε μ’ ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄λεπτα. Αφού βράσει
το κρέας, το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες και το αφήνουμε να
σιγοβράζει για 30΄ επιπλέον λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Και τέλος αφού έχουμε ετοιμάσει τα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και το ρόστο.
... Διαβάστε περισσότερα »
Βράζω σε ελαφρώς αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και στην συνέχεια στραγγίζω και τα αφηνω αστράγγιστα. Βάζω
σε ενα τηγανι το βουτυρο και αφου τσιγαριζω το κρεμμυδακι,ριχνω το
κοτοπουλο.Ριχνω το αλατοπιπερο και το αφηνω να πιει το νερο
του,ανακατευοντας κατα διαστηματα,εως οτου μαλακωσει και μαγειρευτει
καλα. Σε ενα μπολ ρίχνω τα γιαούρτια με το άνηθο και χτυπάω με το μίξερ
χειρός να γίνει μια λεία κρέμα. Τελος σε πυρέξ βάζω τα μακαρόνια,απο
πάνω το κοτόπουλο και στην συνέχεια το γιαούρτι. Ανακατεύω ελαφρά να
παει παντού η κρέμα γιαουρτιού και σερβίρω. Καλη μας ορεξη!
Σωτάρω ελαφρά το
κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτω τον κιμά. Ανακατεύω
διαρκώς και αφού σωταριστεί αρκετά προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι, το
πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά. Βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνω και τα "καίω" με το βούτυρο ή το λάδι. Σερβίρουμε με τον κιμά απο πάνω και αρκετό τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Στο
μεταξύ κόβουμε τις ντοματούλες στην μέση. Παίρνουμε ένα τηγάνι το
βάζουμε στο μάτι να κάψει καλά (χωρίς λάδι) και βάζουμε τις ντομάτες
μέσα (από την πλευρά που κόπηκαν) για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα τις
βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Πάιρνουμε το σουσάμι, τις
αποξηραμένες ντομάτες, το γκούντα, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και
το αλάτι και τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνουνε κρεμώδες (και στο
μπλέντερ πιστεύω το ίδιο καλά να δουλεύονται).
Κόβουμε την φέτα
και το ζαμπόν και τα προσθέτουμε στα ζεστά μακαρόνια. Έπειτα προσθέτουμε
και την σάλτσα που χτυπήσαμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ και τις
ντοματούλες.
Καθαρίζουμε
τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος, τις αλατίζουμε και τις
βάζουμε σε ένα τρυπητό για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους. Στο μεταξύ
βράζουμε τα μακαρονάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Ροδίζουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι,
προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να
βράσει για 3/4 σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σκουπίζουμε
τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Παίρνουμε ένα μεγάλο
πιρέξ, το βουτυρώνουμε, ρίζνουμε μια στρώση μακαρονάκι, περιχύνουμε με
σάλτσα ντομάτας, βάζουμε πάνω μια σειρά μελιτζάνες και ρίχνουμε τυρί
τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο ώσπου να σωθούν τα υλικά.
Τελειώνουμε με τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε από πάνω μερικά κομματάκια
βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας (γίνεται με ..όλα τα είδη μακαρονιών)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας μυζήθρα σκληρή τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως τα κάνουμε συνήθως και μας ..αρέσουν !!
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε στην φωτιά ...
Βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε, μέχρι να ..κάψει !!
Μόλις αρχίζει να μαυρίζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας τα συνέχεια !!
Όταν θα δούμε ότι παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε την μυζήθρα και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε !!!
Η μακαρονάδα μας είναι ..έτοιμη !!
Εγώ
προσωπικά, όταν τα βάζω στο τηγάνι, τα κόβω με το μαχαίρι ...(να
υπολογίσετε περίπου αν είναι ας πούμε σπαγγέτι κάθε κόψιμο να είναι το
1/3 του κανονικού μήκους)
Όταν θα τα βγάλετε από το τηγάνι να έχουν όψη λίγο ..μαυριδερή !!!
Επίσης είναι θέμα του καθενός να προσθέσει παραπάνω μυζήθρα τριμμένη αν του αρέσει, αφού τα ...σερβίρει !!
Κόβουμε το σουρίμι σε μικρά κομματάκια (κόβεται καλύτερα μόλις βγει από την κατάψυξη). Τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σουρίμι να τσιγαριστεί και αυτό λίγο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πήξει. Βράουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα & φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τρώγονται αμέσως.
Την συνταγή αυτή μου την έμαθε ένας φίλος, ο οποίος σπούδαζε στην Ιταλία και εργαζόταν σε Ιταλικό εστιατόριο.
Σε ενα τηγανι
σωταρουμε τα καροτα μας με βουτυρο 60 gr, αφου τα εχουμε παρεσει στον
τρυφτη και εχουμε ετοιμα τα μακαρονια μας, τα ανακατευουμε, ψιλικοβουμε
τον μαιντανο μας και τον ανακατευουμε στα μακαρονια μας. Αφηνουμε τα
μακαρονια μας στη κατσαρολα.
Σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε τα καλαμαρακια μας 10 λεπτα, βγαζουμε τον ζωμο και τον κραταμε σε ενα αλλο σκευος.
Στην κατσαρολα μας με τα καλαμαρακια ριχνουμε ελαιολαδο και ψιλικομμενο το σκορδο και τα σωταρουμε για 5 λεπτα
Περναμε
στον τρυφτη την ντοματα μας και την ριχνουμε, περιμενουμε την πρωτη
βραση και ριχνουμε την ζαχαρη και μισο ποτηρι ζωμο απο τα καλαμαρακια
μας που εχουμε κρατησει
Περναμε στο multi το μηλο αφου το καθαρισουμε εξω και μεσα, το κανουμε πουρε και το ριχνουμε και αυτο
Ενδεχομενος
να χρειαστει και λιγο ζωμο ακομα. Αυτο το καταλαβαινουμε οταν η σαλτσα
μας λερωνει (πιτσιλαει) μεσα και εξω απο την κατσαρολα μας. Αφηνουμε για
5 λεπτα και ριχνουμε τα μυδια μας και τις γαριδες μας μονο για
... Διαβάστε περισσότερα »
Ρίχνουμε τα
θαλασσινά σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε και σουρώνουμε το
νερό τους ώστε να μείνει καθαρό. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε το
κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά μας, αφήνουμε λίγα
λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τις ντομάτες αφού τις
πολτοποιήσουμε μαζί με την μουστάρδα και την πιπερίτσα. Προσθέτουμε δύο
ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 15' περίπου (η
σάλτσα πρέπει να μείνει αραιή). Αφαιρούμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε
προς το παρόν στην άκρη κρατώντας την σάλτσα τους ζεστή. Στο νερό που
βράσαμε τα θαλασσινά βράζουμε τώρα τα μακαρόνια ώστε να μείνουν αρκετά
al dente. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας πολύ
καλά. Από πάνω βάζουμε τα θαλασσινά. Κλείνουμε την κατσαρόλα μας για 5'
αφήνοντας να ζεσταθούν καλά και κατόπιν σερβίρουμε.
βραζουμε τα ζυμαρικα σε αλατισμενο νερο και τα σουρωνουμε
ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε τα κρεμμυδακια και το σκορδο,
προσθετουμε το κρασι και την κρεμα και σγοβραζουμε μεχρι να πηξει.
προσθετουμε τη μουσταρδα και ανακατευουμε
αδειαζουμε τα μακαρονια στη σαλτσα μαζι με το τυρι και ανακατευουμε
σερβιρουμε και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο
Μισή πουμαρό ή ένα ποτήρι νερού σπιτική σάλτσα ντομάτας (το καλοκαίρι)
1 κρεμμύδι
2-3 δαφνόφυλλα
Ένα ποτηράκι κρασί (εγώ βάζω κόκκινο)
Ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρι
Αλάτι/ Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα Aστακού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα λαδώνουμε. Βάζουμε
τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να
φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην
άκρη. Ξεπλένουμε τον τόνο και τον αφήνουμε στην άκρη. Ρίχουμε στην
κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε
ελαφρώς, ρίχνουμε την σάλτσα, λίγη ζάχαρι και αφήνουμε να πάρουν μια
βράση. Μετά ρίχνουμε τον τόνο, το κρασί, λίιιιιγο αλάτι, τα
δαφνόφυλλα και το κουκουνάρι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τέλος ρίχουμε και τις
σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε 2-3 λεπτά. Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη γραβιέρα αστακού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι και κρατάμε μισό φλιτζάνι νερό.
Σωτάρουμε
τον σολομό στο λάδι και σβήνουμε με την βότκα. Προσθέτουμε το μισό
φλιτζάνι νερό από τα λιγκουίνι με τον άνιθο και αφήνουμε να βράσει για
1-2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , αλάτι - πιπέρι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.