λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε
τη φάβα, τη στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε
με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, και μόλις αρχίσει να αφρίζει
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε με προσοχή τον αφρό με ένα κουτάλι.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, λάδι,
αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά για περίπου 30-40’, μέχρι να χυλώσει (ανακατεύοντας σε
τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει, ιδίως προς το τέλος).
Αφού, λοιπόν, χυλώσει η φάβα τη χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι για να γίνει πιο ομοιογενής, σαν πουρές.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο λάδι και μπόλικο λεμόνι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.