Υλικά για 2 άτομα ( ίσως και κάτι παραπάνω...) - 300γρ. Φρέσκο σολωμό
- 250γρ λιγκουίνι (ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι)
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- ½ φοινόκιο μικρό ψιλοκομμένο
- 5-6 κλώνια μάραθο (ή άνιθο) ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε φλούδες (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες ή τα καρότα), ή σε ζουλιέν
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 125ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 πακέτο λινγκουίνι
- 6 φέτες σολομό καπνιστό
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. Βότκα
- ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
- Κόβετε το σολομό σε λετπές λωρίδες, λιώνετε το βούτυρο
στο τηγάνι και σωτάρετε λίγο τις λωρίδες σολομού. - Χαμηλωστε τη φωτια. Προσθέτετε στο τηγάνι τη βότκα,
την κρέμα γάλακτός, λίγο πιπέρι και τ`αφήνετε 5 λεπτά. - Πασπαλίζετε με λίγο άνιθο.
|
Υλικά
- Γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας γούστερ σως
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 πακετάκι cream cheese
Εκτέλεση
Σωτάρω στο βούτυρο
τις γαρίδες και το σκόρδο λιωμένο, σβήνω με τη γούστερ σως και το κρασί
και αφήνω λίγο να βράσει. Ρίχνω και το πακετάκι cream cheese και
ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και να δέσει η σάλτσα.
Παράλληρα βράζουμε τα λιγκουίνι και σερβίρουμε το φαγητό καυτό.
|
Υλικά
- 300gr μοσχαράκι ποντίκι
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- λίγο λάδι για το σοτάρισμα
- 1 πατάτα
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά κόκκινη
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- κεφαλοτύρι σε κύβους
- παρμεζάνα τρυμμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λίγο
λαδάκι το κρέας κομμένο σε κομματάκια (προτιμώ τη χύτρα ταχύτητος για
ευκολία) και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια επίσης.
Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και το νερό και βράζουμε στη χύτρα. Μόλις
βράσουν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι και σιγοβράζουμε
μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει και τα λιγκουίνι
και τα σερβίρουμε μαζί με τρυμμένη παρμεζάνα από πάνω.
|
Υλικά
- 300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 250 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
- 1/2 κιλό λιγκουίνι
- 4 κ.σ. χυμός ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
Εκτέλεση Σκίζουμε τη
μεμβράνη από τα λουκάνικα και βγάζουμε το ψαχνό τους. Σε ένα τηγάνι βαθύ
ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τη
γέμιση από το λουκάνικο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε
να βράσουν για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μαραθόσπορο, το μπούκοβο και
αλάτι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι (al dente) και μόλις
είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με το
λουκάνικο. Προσθέτουμε και τη ρικότα και ανακατεύουμε. Καλή όρεξη!
|
Υλικά - 1 πακέτο linguine ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 150 γρ φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
- 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1/3 πιπεριά(κατά προτίμηση φλωρίνης) κομμένη σε κυβακια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι(σαν αυτά του στιφάδου)ψιλοκομμένο
- 1 ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος(μπορείτε να βάλετε και με χαμηλά λιπαρά)
- ½ ποτήρι γάλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
- 1 κ.γ κέτσαπ
- Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ βιταμ ή lurpak
- Παρμεζάνα και ρεγκάτο τριμμένα
- Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το κρεμμύδι με το κοτόπουλο και την πιπεριά.
- Αλατοπιπερωνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ ή το ουίσκι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε την κρέμα,το γάλα και την κέτσαπ.
- Αφήνουμε
να πάρει λίγες βράσεις η σάλτσα έχοντας το νου μας να μη φουσκώσει και
μόλις έχει δέσει ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Πασπαλίζουμε
τα ζυμαρικά με ρεγκατο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη μισή
σάλτσα(τα κομματάκια κοτόπουλου τα κρατάμε να τα βάλουμε από πάνω).
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ,φρεσκοτριμμενη παρμεζάνα και την υπόλοιπη σάλτσα μας με τα κοτοπουλάκια.
|
Υλικά:
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 250gr κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- ½ κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό κλασσικό)
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε
στο ελαιόλαδο πολύ καλά τις μελιτζάνες, μετά από λίγο προσθέτουμε την
πιπεριά και το κρεμμύδι κι έπειτα τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το
πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς καλά. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και αν η σάλτσα μας είναι αραιή προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε ελάχιστο νεράκι. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι, τα καίμε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα. Καλή επιτυχία!!!
|
Υλικά
- 1 πακέτο λιγγουίνι ή σπαγγέτι
- 500 γρ γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- λίγο κονιάκ ή και περισσότερο (κατά βούληση)
- 3 –4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια
κατσαρόλα με βαρύ πάτο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον
μαϊντανό και το ελαιόλαδο, στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα,
τον πελτέ και τις γαρίδες. Τα γυρνάμε όλα μαζί για λίγο με την κουτάλα
και μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, το κονιάκ, το αλάτι και το πιπέρι. Το
παρακολουθούμε βέβαια στην πορεία μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε και
άλλο νερό. Παράλληλα έχουμε βάλει να βράσουμε και τα λιγγουίνι(α) ή το σπαγγέτι κατά την γνωστή μέθοδο. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και έτοιμες οι γαρίδεςμας. Σερβίρουμε
σε μεγάλο ρηχό πιάτο μια μερίδα λιγγουίνι, τοποθετούμε στην μέση λίγες -
έως αρκετές – γαρίδες, ρίχνουμε σαλτσούλα τριγύρω, φρεσκοτριμμένο μαύρο
πιπέρι και voila. Επίσης εαν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί. TIP: Εαν
οι γαρίδες είναι φρέσκιες και μεγάλες καθαρίζουμε την φλούδα τους εκτός
απο το κεφάλι και την ουρά. Καθαρίζουμε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 300 γρ. τυρί Philadelphia
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλυτζάνι νερό από το βράσιμο των λιγκουίνι
- λίγα καρύδια χοντροκομμένα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Βράζουμε
τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο βρασμού τους.
Κρατάμε 1 φλυτζάνι νερό και τα σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε
την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα καρύδια. Κανονικά
έπρεπε να τα ανακατέψω όλα μαζί τα λιγκουίνι και τη σάλτσα για πιο
σωστό σερβίρισμα, αλλά δεν ήξερα αν θα αρέσει στα παιδιά. Τελικά, τους
άρεσαν (αν και η κόρη μου τα βρήκε παράξενα!!). Καλή σας όρεξη!!
|
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο χοντρό για πίτες
- 1/2 κιλό λαζάνάκι (το μακαρόνι όχι το φύλλο)
- 1 φλυτζ. τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 400 γραμ.κιμά
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά πελτέ
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 200 γραμ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κοταλάκι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνη
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτυρώνουμε.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά.
- Σε
κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρυμμύδι και
προσθέτουμε τον κιμά,την τομάτα, τη δάφνη, το μαιντανό, τη ρίγανη, το
αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες.
- Προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Στην
κατσαρόλα που έχουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια,
το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, το τυρί και τέλος τον κιμά.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ταψί καλά βουτυρωμ'ενο στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το στρώνουμε να πάει παντού.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά:
- ½ κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
- 250-300gr κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 πιπεριές Φλώρινας ψιλοκομμένες
- Μανιτάρια σε φέτες (μία κονσέρβα μικρή)
- Ελαιόλαδο
- 1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 6 φέτες τυρί gouda
Εκτέλεση:
Για
να κάνω τη γέμιση σοτάρω τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι,
τη πιπεριά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω
για λίγο να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και τον
πελτέ ντομάτας και δένω τη σάλτσα αν χρειαστεί με το corn flour το οποίο
το έχω διαλύσει σε λίγο νεράκι.
Έπειτα βουτυρώνω ένα πυρέξ.
Στρώνω τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την
οποία απλώνω. Ξαναστρ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 πακέτο λαζάνια (έτοιμα για ψήσιμο)
- 1
κουτάκι Pumaro (ή οποιονδήποτε πελτέ τομάτας προτιμάτε-για ακόμη
καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τρίψετε στο multi 4-5 τομάτες.
- Αλάτι,πιπέρι,λίγο βασιλικό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 7 μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας
- 300-350 γραμμάρια Έμενταλ
Εκτέλεση - Ξεκινάμε
ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια.Τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με λίγο νεράκι
ίσα για να μαραθούν.Προσθέτουμε την τομάτα και αφήνουμε να πάρει μια
βράση.Βάζουμε το λάδι (κατά βούληση-εγώ βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας)
και τα μυρωδικά.Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά.Προσθέτουμε τα 3 από τα
7 μπαλάκια μοτσαρέλας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσουν.
- Τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια τα κόβουμε σε μικρά
κομματάκια.Στο πυρέξ μας τώρα στρώνουμε μια στρώση από λαζάνια, μια
στρώση σάλτσα και απλώνουμε και μερικά από τα κομματάκια μοτσαρέλας
ομοιόμορφα.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια , η σάλτσα και η
μοτσαρέλα.Τέλος απλώνουμε στην κορυφή το έμενταλ ώστε να λιώσει κατά το
ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για
45' περίπου.Κατά το ψήσιμο καλό είναι να έχουμε σκεπασμένο το πυρέξ με
αλουμινόχαρτο ώστε να μην ξεραθούν τα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια (αν ειναι μεγαλο το πυρεξ μας ισως χρειαστουμε και μια στρωση απο δευτερο κουτι)
- 7-8 μελιτζάνες κομμενες σε φέτες
- 350-400 γρ.μοτσαρελα(συν λιγο τριμμενο κεφαλοτυρι)
- 1-2 ντοματες σε φέτες
- 2 κουπες μπεσαμελ
- 1 κουπα τυρι τριμμενο
- 1 κουπα σαλτσα ντοματας (λιγο λαδι, χυμος ντοματας, αλατι, πιπερι και λιγη κανελλα)
- 1 ποτηρι γάλα(εγω βάζω εβαπορε)
Εκτέλεση - Κοβουμε σε φετες κατα μηκος τις μελιτζανες και τις αλατιζουμε. Τις τηγανιζουμε ή τις ψήνουμε στο γκριλ μεχρι να ροδίσουν.
- Σε ενα πυρεξ απλωνουμε στον πατο λιγη μπεσαμελ και απο πανω καλυπτουμε με φετες ντομάτας που εχουμε αλατισει ελαφρα.
- Στρωνουμε
την πρωτη στρωση λαζανια και απλωνουμε με ενα κουταλι λιγη σαλτσα
ντοματας την οποια βρασαμε μέχρι να δλεσει με ελαχιστο νερο, λαδι, αλατι
και πιπερι σε μια κατσαρολιτσα.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - Ένα κουτί μικρό φρέσκα μανιτάρια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 τομάτα μεγάλη
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πιπεριές και σε ροδέλες τα κολοκύθια.
- Σε
αντικολλητικό βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με
ελάχιστο λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη συνέχεια τις πιπεριές και
μετά τα κολοκύθια.
- Προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη τομάτα και
αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά. Σε αυτό το σημείο
βάζουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Τέλος προσθέτουμε κομμένη σε κομμάτια την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Σε
ένα ταψί (κατά προτίμηση τετράγωνο για να στρωθούν εύκολα τα λαζάνια)
αφού το λαδώσουμε τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια. Από πάνω μία στρώση
λαχανικά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις λαζάνια-λαχανικά.
- Στην τελευταία στρώση πάνω από τα λαζάνια ρίχνουμε λίγα λαχανικά και τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια με λεπτές φέτες μοτσαρέλας.
- Σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά. Αν θέλουμε στο
τέλος ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
|
Υλικά
- 1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα ποτήρια νερό
- 5 καρότα τριμμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια και ψιλοκομμένα
- 500 γρ. cottage cheese ή ανθότυρο
- 5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
- 375 γρ. λαζάνια (πλάκες έτοιμες για το φούρνο)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με τα ντοματάκια και ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το cottage cheese.
- Παίρνουμε
ένα πυρεξ, βάζουμε μια στρώση λαζάνια και με μία κουτάλα ρίχνουμε από
πάνω την σάλτσα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια
και η σάλτσα.
- Τελειώνουμε με την σάλτσα και το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρις ότου βράσουν τα λαζάνια και πιούν το ζουμί.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό 10' και σερβίρουμε
Σημείωση:
Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ νερουλή, για να έχουν υγρά τα λαζάνια να
βράσουν στο φούρνο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω
νεράκι. Καλή όρεξη
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1 κουτί φύλλα λαζάνια ανάμικτα (πράσινα και λευκά)
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 8 μεγάλα μανιτάρια
- 3 καρότα
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
- Λίγο τριμμένο βασιλικό
- ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- ½ ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο
- 2 γιαούρτια στραγγιστά
- 2 αυγά
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση - Τρίβουμε
το ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι. Σβήνουμε με το
κρασί και προσθέτουμε το κονκασέ, λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και τον
βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Καθαρίζουμε
τη μελιτζάνα από το εξωτερικό περίβλημα και την κόβουμε σε μικρά
κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το
κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τρίβουμε στο χοντρό
μέρος του τρίφτη το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος με καπάκι,
μαζί με το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ενώ τα
ανακατεύουμε περιοδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα
πυρέξ βάζουμε με την κουτάλα της σούπας μία κουταλιά από τη σάλτσα
ντομάτας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα με τη
σάλτσα και ανακατεύο
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια με κιμά (λίγο πιό ζουμερό)
- λαζάνια
- τυρί τριμμένο
- 1 κρέμα γάλακτος (για μικρό πυρέξ και 2 για μεγάλο)
Εκτέλεση :
- Βάζουμε
στο πυρέξ λίγο λαδάκι και στρώνουμε μία σειρά από το λαζάνια (χωράνε
περίπου 3 στο μεγάλο και 2 φύλλα στο μικρό). Ρίχνουμε από πάνω λίγο κιμά
και μετά τυρί τριμμένο και αυτό συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα
φύλλα λαζάνια τελευταία στρώση τα λαζάνια.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και πιπέρι και τυρί τριμμένο.
- Σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20
λεπτά έπειτα ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Έγινε στην τύχη αυτή η συνταγή και πλέον όλοι μου την ζητάνε είναι εύκολη και νόστιμη. Καλή επιτυχία!!!
|
Υλικά (για 2 μερίδες) - 450 γρ λαζάνια βρασμένα
- 100 γρ. κάστανα ελαφρώς, βρασμένα και καθαρισμένα
- 100 γρ. βασιλομανίταρα η ζαρκαδίσια (πορτο μπέλο)
- 10 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα (είδος μανιταριού)
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 50 ml ζωμό κότας
- λίγες φλοίδες παρμεζάνας
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο τηγανισμένο μπέϊκον ή προσούτο για διακόσμηση
Διαδικασία Τα λαζάνια να
είναι μακριά και αρκετά πλατά, Όπως όλα τα ζυμαρικά, ένα από τα μυστικά
τους βρίσκεται στο καλό βράσιμο. Κι όταν λέμε "καλό", δεν εννοούμε
πολύ. - Πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να πάρουμε μία μεγάλη
κατσαρόλα να τη γεμίσουμε με 2 λίτρα νερό και να τη βάλουμε στη φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίζει τις μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε αλάτι και τα
ζυμαρικά (γύρω στα 250 γρ. τα οποία όταν βράσουν θα αντιστοιχούν σε δυο
μερίδες). Αν τα θέλουμε al dente τα βράζουμε 2-3 λεπτά, λιγότερο από
αυτό που λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε, δεν τα ξεπλένουμε με νερό
και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κάστανα,
σταδιακά ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος, την
τρούφα και ανακατεύουμε.
- Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαζάνια, και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 κιλό γαρίδες,
- 2/3 φλιτζανιού λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- ½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
- λαζάνια βρασμένα
Εκτέλεση - Καθαρίζω τις γαρίδες και τις τηγανίζω με το μισό λάδι, μαζί με το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Προσθέτω το ανάλογο αλατοπίπερο και σοτάρω για 5-6 λεπτά ακόμη.
- Στο υπόλοιπο λάδι σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες το κρασί λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνω την σάλτσα να βράσει για 1 ώρα περίπου.
- Βράζω
τα λαζάνια για 8 λεπτά περίπου. Στραγγίζω και τα βάζω σε μια πιατέλα,
ρίχνω και από επάνω τις γαρίδες και τις περιλούζω με την σάλτσα την
κόκκινη.
Έτοιμη η μακαρονάδα !!!
|
| Υλικά - 1 πακέτο λαζανάκι
- 200 γραμμ. τυρί φιλαδέλφεια light
- 200 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 8 κ. σούπας καλαμπόκι
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 5 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- μπόλικο πιπέρι
- λίγο λάδι
Εκτέλεση - Βράζουμε τα λαζάνια και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε ελαφρώς την πιπεριά, τα μανιτάρια και το καλομπόκι.
- Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαζάνια. τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη! |
|
| Υλικά (για 2 άτομα) - 300γρ. λαζανάκι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 300γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σφικτή ντομάτα, ξεσποριασμένη σε καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε στην άκρη, ζεστά.
- Σωτάρουμε
στο λάδι το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μισοψηθεί
το κρέας και να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε και την πιπεριά, αλάτι και
πιπέρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι
να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε την τομάτα και το βασιλικό, και αφού
δέσει λίγο η σάλτσα μας , περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη!
|
|
| Υλικά
-
μισο κιλο κοχυλια
- 3 κ.σ ελαιολαδο
- 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 250 μανιταρια φρεσκα
- 1 ποτηρι κρεμα γαλακτος
- 2 κονσερβες τονου σε νερο
- 1/2 φλιτζανι λευκο κρασι
- 1 φλιτζανι τυρι τριμμενο
Εκτέλεση
- Βραζουμε τα κοχυλια, τα σουρωνουμε, τα περιχυνουμε με λιγο ελαιολαδο και τα διατηρουμε ζεστα
-
Ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι, προσθετουμε τα
μανιταρια και μετα τον τονο στραγγισμενο. Σβηνουμε με το κρασι και
προσθετουμε την κρεμα γαλακτος αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε τη σαλτσα
να βρασει μεχρι να δεσει.
- Ριχνουμε τα ζυμαρικα στη σαλτσα, προσθετουμε το μισο τυρι και ανακατευουμε.
- σερβιρουμε τα ζυμαρικα πασπαλιζοντας με το υπολοιπο τυρι
|
|
| Υλικά:
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
- 200 γραμ, λουκανικάκια φρανκφούρτης
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κονσέρβα μανιτάρια
- 1 πιπεριά
- 300 γραμ. ρεγγάτο τριμμένο
- 1 κουτί χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- διάφορα μυρωδικά
Εκτέλεση:
Βράζω
τα κοχύλια για 10' σε αλατισμένο νερό. Σουρώνω και αφήνω στην άκρη.
Ψιλοκόβω τα λουκανικάκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια (εγώ
τα έκοψα παρα πολύ μικρά) και τα σωτάρω σε λίγο λάδι. Γεμίζω τα κοχύλια
με το μειγμα και τα βάζω σε πυρεξ. Ετοιμάζω μια σάλτσα με το χυμό
ντομάτας, λίγο λαδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τα κοχύλια.Ρίχνω απο
πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνω στους 170 C μέχρι να ροδίσει. Καλή όρεξη! | |
|
|
| Υλικα - 1/2 κιλο κοχυλια φρεσκα μεγαλα
- 1/2 κιλο γαριδες καθαρισμενες
- 1/2 κιλο μυδια ψιχα
- 1/2 ποτηρι λαδι
- 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
- 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
- 1 κουτι ντοματακια κονκασε η φρεσκια ντοματα
- 1/2 ποτηρι μαυροδαφνη
- 2 ποτηρια ζωμο λαχανικων
- αλατι
- πιπερι
Εκτελεση - σε μια κατσαρολα βραζουμε 5-6 λεπτα τα κοχυλια και τα σουρωνουμε
- σε ενα τηγανι βαζουμε το λαδι, το κρεμμυδι, το σκορδο και σωταρουμε για λιγο
- προσθετουμε τα μυδια, τις γαριδες σωταρουμε λιγο ακομα και σβηνουμε με το κρασι
- κατοπιν ριχνομε τη ντοματα το ζωμο, αλατι, πιπερι και βραζουμε 7-8 λεπτα
- σε ενα ταψι βαζουμε λιγη απο τη σαλτσα και μετα τα κοχυλια με το ανοιγμα προς τα πανω
- κουταλια κουταλια γεμιζουμε τα κοχυλια με τα θαλλασινα και σκεπαζουμε με την υπολοιπη σαλτσα
- σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μιση ωρα περιπου
|
|
| Υλικά :
- 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
- 250 γρ.κασέρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
- Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.
- Προσθέτουμε
το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους.Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση
μακαρονάκι, μιά δεύτερη κασέρι, μιά τελευταία στρώση μακαρονάκι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.
|
|
Υλικά: - 500 γρ. πένες ή ταλιατέλλες
- 8-10 φέτες μπέϊκον ρολέ
- 8-10 φέτες ζαμπόν μπούτι ή σπάλα
- 1 μεσαίο κουτί μανιτάρια κομμένα
- 250 γρ. κρέμα γάλ. ή 2 φλιτζάνες γάλα φρέσκο.
- 1 φλιτζάνα ρεγγάτο τριμμένο
- 1 φλιτζάνα γραβιέρα τριμμένη
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά τριμμένη (προαιρετικά)
|  |
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (ALDENTE). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.- Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .
- Μετά
ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες
και προσθέτουμε την κρέμα γάλ. ή το γάλα και τα τυριά. Τα ανακατεύουμε
να πάρουν μια βράση και τα τραβάμε απ'τη φωτιά.
- Παίρνουμε ένα
ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα), αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη
σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε από πάνω και τα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 300gr πένες
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 μικρό καρότο
- 250gr φρέσκα μανιτάρια
- ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
- 1 κούπα regato
- Μισή πιπεριά κόκκινη
- Μισή πράσινη
- 1 κρέμα γάλακτος telia με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- πιπέρι λευκό
- μαιντανό
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση - Βράζουμε τις πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε σε αλατισμένο νερό.
- Σε
φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο το κολοκύθι
και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές (εγώ εδώ δεν
έβαλα γιατί δεν αρέσουν στα παιδιά μου-δίνουν ωραίο χρώμα και άρωμα
όμως)
- Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν και
προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύω ρίχνω αλάτι και πιπέρι και μόλις
πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και
ανακατεύουμε.
- Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα
ζυμαρικά τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και
σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο
Καλή επιτυχία
|
|
|
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,
- 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,
- 5-6 κρόκους αβγών,
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
- μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,
- 2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
- Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
- Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
- Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
- Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
- Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
- Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.
|
|
|
Υλικά (για 4 άτομα): - 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
- 20 γρ βούτυρο (καλύτερα ζωικό)
- 125 γρ μπέικον (ή παραδοσιακά καπνιστό ζαμπόν ή πανσέτα) κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 4 κρόκοι αβγών
- 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 6 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα( ή 8 κουτ. πεκορίνο)
- 1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: - Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- Ταυτόχρονα
τσιγαρίζουμε το κρεατάκι και όταν καραμελώσει στο χρώμα το αφήνουμε
στην άκρη (αν έχετε ζαμπόν χρησιμοποιήστε λίγο βουτηράκι)
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε μισό ποτήρι απο το μακαρονόζουμο
- Καίμε το βούτηρο στη κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια και ριχνουμε μέσα τα μακαρόνια
- Χτυπάμε τους κροκούς δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά το κρασί, το ζουμί απο τα μακαρόνια και το τυράκι.
- Μόλις γίνει πηχτό σα κρέμα το αναμειγνύουμε με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε ολα μαζί.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.
|
|
|
Υλικά - 1/2 κιλ. Μακαρόνια Νο.7
- παντσέτα
- 2 αυγά
- 200 γρ. κεφαλοτύρι
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 3-4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
- αλάτι, πιπέρι
- ένα μεγάλο φλιτζάνι μακαρονόζουμο απ’ αυτό που βράσανε τα μακαρόνια
Διαδικασία
- Βράζομε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και πρίν τα σουρώσουμε κρατάμε μία φλιτζάνα ζουμί.
- Σοτάρουμε
την παντσέτα ψιλοκομμένη στο βούτυρο Κτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα
ανακατεύομε με το μακαρονόζουμο, που εχουμε φυλάξει.
- Πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι πάνω στα μακαρόνια και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε την παντσέτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τα αυγά και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύομε
- Πασπαλίζουμε την παρμεζάνα από πάνω
|
|
|
| ΥΛΙΚΑ
- 1/2 πακετο λαζανια
- 150 γρ. μπεικον
- 250 γρ. κρεμα γαλακτος
- Τριμμενη παρμεζανα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε αλατισμενο
νερο βραζω τα λαζανια.Στραγγιζω και σουρωνω τα μακαρονια καλα,ενω
διατηρω την κατσαρολα στη φωτια και σωταρω μονο του το μπεικον
ψιλοκομμενο μεχρι να ξανθινει.Οταν αρχισει να παιρνει χρωμα,ριχνω την
κρεμα γαλακτος και την αφηνω να βρασει.Μολις αρχισει να βγαζει φουσκαλες
προσθετω τα μακαρονια και αποσυρω απο την φωτια ανακατευοντας καλα, να
παει παντου η κρεμα και το μπεικον. Σερβιρω με τριμμενη παρμεζανα. Καλη μας ορεξη!
|
|
ΛΙΚΑ | | - 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
- 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό)
- 2 αβγά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
|
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά :
Για τις κρέπες: - 3 αυγά
- 130 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 μπουκάλι γάλα (1 ποτ. και κάτι)
- φυτίνη για το τηγάνι
Για τη γέμιση :
- 320 γρ. κιμά
- 2 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
- 2 ψιλοκομμένες φέτες μπέϊκον
- 1 αυγό ωμό χτυπημένο
- 150 γρ. παρμεζάνα & γραβιέρα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
- Λίγη σάλτσα ντομάτα
- 4-5 κ. σ. εβαπορέ
Παρασκευή : Ετοιμάζουμε
το χυλό για τις κρέπες και τον αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες. Φτιάχνουμε
τις κρέπες βάζοντας λίγη ποσότητα χυλού κάθε φορά σε ελεφρώς βουτυρωμένο
τηγάνι. Τσιγαρίζουμε πολύλ καλά το κρεμμύδι με τον κιμά, προσθέτουμε
το μπέϊκον και το ζαμπόν και αφού κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το αυγό
και τα τυριά.Γεμίζουμε τα καννελόνια και τα βάζουμε σε πυρέξ. Βάζουμε 1
κ. σούπας σάλτσα ντομάτα πάνω σε κάθε κρέπα και την πασπαλίζουμε με λίγο
τυρί.Περιχύνουμε τα κανελλόνια με το γάλα και τα ψήνουμε στο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
|
|
|
Υλικά : - 600 γρ. κιμά κοτόπουλου (μισό από μποτάκια μισό από φιλέτο)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 3-4 ντομάτες φρέσκες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ κούπα τυριά
π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα με Gruyere - 1/4 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα γαλέτα
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος λίγα λιπαρά
- 1/2 λίτρο γάλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά κοτόπουλου.
- Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, και τέλος αλάτι, πιπέρι
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του.
- Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει λίγο
προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα και τη γαλέτα.
- Γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε πυρέξ σε μία στρώση κανελόνια.
- Μόλις
γεμίσει το πυρέξ περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα (τόσο
ώστε ίσα που να σκεπάζονται τα κανελόνια). Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο
τυρί
- Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 για 45'
|
|
|
| Υλικά - 1 πακέτο ριγκατόνι ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό
- 150 γραμμάρια ρεγκάτο καπνιστό τριμμένο
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος ή γάλα (Προαιρετικά γαλοπούλα ή ζαμπόν)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα
ζυμαρικά μας al dente και τα σουρώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1
ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά την κρέμα γάλακτος ή το
γάλα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μαζί με το τριμένο τυρί και εφ' όσον
θέλουμε το ζαμπόν ή την γαλοπούλα, και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να
πήξει. Στο σερβίρισμα τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι.
|
|
| Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή τρομπετίνια)
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 φέτες μπείκον καπνιστό κομμένο κομματάκια
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 300γρ τυρί που λιώνει π.χ ρεγκάτο
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ όλες τις πιπεριές να γίνουν σχεδόν πουρές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον.
- Προσθέτουμε τις αλεσμένες πιπεριές και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε το τυρί.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει το φαγητό (περίπου 45')
|
|
| Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή τρομπετίνια)
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 φέτες μπείκον καπνιστό κομμένο κομματάκια
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 300γρ τυρί που λιώνει π.χ ρεγκάτο
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ όλες τις πιπεριές να γίνουν σχεδόν πουρές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον.
- Προσθέτουμε τις αλεσμένες πιπεριές και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε το τυρί.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει το φαγητό (περίπου 45')
|
|
| Υλικά - 1 πακέτο ζυμαρικά (πέννες, χυλοπίτες, βίδες, ότι θέλουμε)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες όχι πολύ ψιλές
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 250γρ. φέτα τριμμένη
- δυόσμο ή μαϊντανό ή μάραθο – ότι υπάρχει φρέσκο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε να μην κολλήσουν.
- Μαραίνουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια στο λάδι, να μείνουν ζωντανά και να μην πάρουν χρώμα.
- Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις σταματήσει ο κοχλασμός ρίχνουμε τη φέτα.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μυρωδικό και το πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Η σάλτσα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε με το ζυμαρικό.
|
|
| Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 κ.σ. βιτάμ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγη ρίγανη
- 20 περίπου κομματάκια στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- Λίγα μανιτάρια φέτες
- Κάρυ
- Ασπρο κρασί
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση - Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο και βαθύ το βιτάμ και το σκόρδο ψιλοκομμένο να ζεσταθεί.
- Οταν κάψει ρίχνετε το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες.
- Το ανακατεύετε συχνά μέχρι να ψηθεί και προσθέτετε τη ρίγανη.
- Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το εργαλείο για το λάχανο και το βάζετε κι αυτό στο τηγάνι.
- Προσθέτετε την πιπεριά σε φέτες κι αυτή, το κάρυ και τα μανιτάρια.
- Σβήνω με άσπρο κρασί.
- Οταν πιεί το κρασί ρίχνω κρέμα γάλακτος μέχρι την μέση του τηγανιού και αλατοπιπερώνω.
- Αφήνω να βράσει μέχρι να φουσκώσει και μόλις κάτσει η κρέμα γάλακτος κατεβάζω από την φωτιά για να μην "κόψει".
Σερβίρετε βάζοντας την σάλτσα πάνω στα βρασμένα ζυμαρικά. |
|
| Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 2 χούφτες χοντρό αλάτι
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 φλ. ζωμός βοδινού
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Βράζουμε σε
αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα
μανιτάρια και την πανσέτα στο βούτυρο. Σβήνουμε με το κονιάκ και
αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε
και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κατεβάζουμε από το μάτι.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό\ |
|
| Συστατικά:
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά ξύδι
- μισό κουταλάκι αλάτι
- νερό λιγότερο από ένα ποτήρι βούτυρο αγνό
Εκτέλεση: Πιάνετε μια
κανονική ζύμη και ανοίγεται φύλλα λεπτά. Τα ψήνετε λίγο όπως τα έτοιμα
και λίγο παραπάνω. Τα τυλίγετε τρία μαζί και τα κόβετε σε γιουφκάδες,
όπως τις φωλιές. Τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα να αεριστούν λίγες ώρες
και μετά τα ροδίζετε σε φούρνο. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί, τα ζεματάτε με
βραστό νερό αλατισμένο κανονικά και τα στραγγίζετε αμέσως. Καίτε
βούτυρο αγνό και τα περιχύνετε.
|
|
| Υλικά
- 1/2 κριθαράκι (εγώ βάζω μέτριο)
- 3 λουκάνικα πικάντικα χωριάτικα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- μαϊντανό ψιλοκομμένο (2 κ.σ. περίπου)
- 3-4 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
- 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση - Σε μια
κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, το αλάτι
και το πιπέρι, στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό. Προσθέτετε 5 φλ.
ζεστό νερό και το κριθαράκι.
- Μόλις έχει μισό γίνει το κριθαράκι
το στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνετε να ψηθεί. Εν το μεταξύ
κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι. Σβήνετε με
κρασί και αφήνετε έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
- Βγάζετε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσέθετε τα λουκάνικα
- ανακατέψετε και ψήνετε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι.
- Βγάζετε από τον φούρνο πασπαλίζετε με κεφαλογραβιέρα και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
|
|
« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |

|
|
Calendar |
« Ιούνιος 2025 » |
Κυρ |
Δευτ |
Τρ |
Τετ |
Πεμ |
Παρ |
Σαβ |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6 Φίλοι-Επισκέπτες: 6 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|