πιπεριές: 2 πρασινες, 2 κοκκινες, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη
2 κονσερβες μανιτάρια σε φετες
1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο στον τρίφτη
150g μπεικον
3 κουτ.σουπας βουτυρο
αλατι, πιπερι
2 φακελακια κροκο Κοζανης σκονη
Εκτέλεση:
Βραζουμε το
ρυζι για 10 μονο λεπτα σε μπολικο αλατισμενο νερο, οπου εχουμε ριξει
μεσα τον κροκο και λιγο βουτυρο. Σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να
κρυωσει λιγο.
Κοβουμε σε κυβους τις πιπεριες και το μπεικον.
Σε
ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε λιγο νερο και το κρεμυδι. Μολις εξατμιστει
το νερο, ριχνουμε το βουτυρο και γυαλιζουμε το κρεμυδι ελαφρα.
Προσθετουμε τις πιπεριες, ανακατευουμε, χαμηλωνουμε την φωτια, κλεινουμε
το καπακι και αφηνουμε να μαλακωσουν για 5-7 λεπτακια ανακατεύοντας
ανά διαστηματα.
Στη συνεχεια αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε μεσα
τα μανιταρια και το μπεικον. Αφηνουμε για 2-3 λεπτακια ακομη μεχρι να
ψηθει λιγο το μπεικον και να μοσχομυρισει. Δεν μας ενδιαφερει αν εχουν
βγαλει πολυ νερακι η πιπεριες.
Με μια τρυπηπη κουταλα περνουμε κουταλιες απο το μειγμα αυτο και το ριχνουμε στο ρυζι ανακατευοντας
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.