1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά (μισές κομμένες σε λωρίδες, μισές σε κομματάκια)
3-4 φύλλα δάφνης
2-3 κουταλιές θυμάρι
4-5 χούφτες ρύζι αναποφλοίωτο
1/2 λεμόνι στιμμένο
1 κουταλιά κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric/κιτρινόριζα)
1 κουταλάκι μπούκοβο
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το
σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι που έμεινε,
τις πιπεριές σε λωρίδες, τη δάφνη και 1 κουταλιά θυμάρι.
Ανακατεύουμε
5 λεπτά και προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά θυμάρι, το ρύζι, το λεμόνι και
τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά
και ύστερα μεταφέρουμε σε ταψί.
Ανακατεύουμε στο ταψί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και πασπαλίζουμε με την τελευταία κουταλιά θυμάρι (προαιρετικά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.