Δευτέρα, 2025-02-10, 3:07 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Υλικά
    • 90γρ. βουτυρο αγελαδος
    • 70γρ.μελι
    • 65γρ.καστανη ζαχαρη
    • 65γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο 
    Εκτέλεση
    • Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το βουτυρο, το μελι και τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και το βουτυρο και να γινει το μειγμα ομοιογενες
    • Προσθετουμε το αλευρι και ανακατευουμε.
    • Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ανακατεουμε πολυ καλα.
    • Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολα βαζουμε κουταλακια του γλυκου απο το μειγμα μας με τη βοηθεια 2 κουταλιων (με το ενα, περνετε ενα κουταλακι μειγμα και με το αλλο, το σπρωχνετε να πεσει)σε αρκετη αποσταση μεταξυ τους γιατι απλωνουν.
    dsc_0054_425_01dsc_0056_425dsc_0057_425
    • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους μεχρι να χρυσισουν για 12 λεπτα περιπου.

    Η εμφανιση τους π ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 135 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Συστατικά
    • 4 φλυτζάνια αλεύρι
    • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
    • 1 βιτάμ
    • 1 φλυτζάνι σταφίδες , καρύδια και αμύγδαλα (σύνολο)
    • 3 αυγά
    • 2 κγ κοφτά μπαίκιν πάουντερ
    • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
    Οδηγίες
    • Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού κι εξακολουθούμε το χτύπημα.
    • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
    • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη σφικτή.
    • Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά .

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 99 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    22112011117_425
    Υλικά
    • 250γρ. βούτυρο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 2 αβγά
    • 1 βανιλέτα
    • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει και λίγο ακόμα
    Εκτέλεση
    • 22112011116_425Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,τη βανιλέτα και το αλεύρι.
    • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
    • Φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια με κουπ-πατ ή με πρέσα μπισκότων
    • Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    • Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε μαρμελάδα και τα ενώνουμε.
    • Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τάρτες ή πάστα φλώρα.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 110 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 500 γρμ. φυτινη
    • 250 γρμ. ζάχαρη άχνη
    • 3 αυγά
    • 1 κουτ. του γλυκού σόδα
    • 1 κουτ. του γλυκού μπεικ παουτερ
    • Άρωμα τις αρεσιάς μας (βανίλια, κονιάκ, πορτοκάλι κτλ)
    • Αλεύρι μπλε παρά μια χούφτα
    .. και αν τα βουτήξουμε σε σοκολάτα θέλουμε και
    • 3 κουβερτούρες
    Εκτέλεση
    •  Χτυπάμε την φυτίνη με την ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε τα αυγά και μετά την σόδα, το μπεκιν το άρωμα και το αλεύρι
    • Ζυμώνουμε…. κάνουμε ένα φύλλο 1 εκ περίπου και κόβουμε με κουτ πατ
    • ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφριά
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 93 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    • 220 γρ. βούτυρο (σκληρό)
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγω εβαλα καστανή)
    • ¼ κ.γλ. αλάτι
    • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλιες σε σκόνη)
    • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
    • 1 μεγάλο αυγό
    • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
    • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (εγω εβαλα αμυγδαλα)
    Εκτέλεση
    • Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
      Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
      Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’.
    • Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
    • Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
    • Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.
    • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’.
    • Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
    • Τέλος προσθέτουμε τα κο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 127 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 150 γρ Κουβερτούρα
    • 175 γρ βούτυρο
    • 60 γρ ζάχαρη άχνη
    • 250 γρ αλεύρι
    • 70 γρ αμυγδαλόψιχα
    • βανίλια και αλάτι
    Εκτέλεση

    Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 30΄να ξεκουραστεί. Ζυμώνουμε τα μπισκότα στρογγυλά και κάνουμε στη μέση με το χέρι μια μικρή λακκουβίτσα........

    Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και βάζουμε στη λακκουβίτσα λιωμένη κουβερτούρα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 114 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    party24
    Η συνταγή αυτή είναι για μπισκότα σε ξυλάκι και όχι μόνο. Ιδανικά για βάφτιση, πάρτυ κ.λ.π.
    Συστατικά
    • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κούπα ζάχαρη κοινή
    • 1 κούπα μαργαρίνη (μαλακή)
    • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 1 κουταλιά γλυκού baking powder
    • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλάκι άρωμα εσάνς της αρεσκείας σας
    Οδηγίες
    • Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
    • Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
    • Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
    • Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
    • Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
    • Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
    • Κόβω με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
    • Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    • Βάζω τα ξυλάκια περίπου έως το μέσο του μπισκότου, τα πιέζω με προσοχή να μην φαίνεται το ξυλάκι από την πίσω πλευρά.
    • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 4 κ.σ Φυτινη(αυτη που εχει μεσα το φρέσκο βούτυρο)
    • 1μιση κ.σ ζαχαρη αχνη
    • 1μιση κ.σ ανθόνερο(αν δε σας αρεσει βαλτε κονιακ)
    • 1/2 κ.γ μπεικιν
    • 1/8 κ.γ αλατι
    •  500 γρ αλευρι ισως και παραπανω για να εχουμε μια σφικτή ζύμη
    • Μαρμελαδα της αρεσκειας μας
    Εκτέλεση
    • Χτυπάμε ολα τα υλικα στο μιξερ και προσθετουμε το αλευρι ωστε να εχουμε μια σφικτη ζύμη.
    • Απλωνουμε τη ζυμη μας (καλυτερα πανω σε λαδοκολλα)και κοβουμε μπισκοτακια με ενα κουπ πατ ή με ενα ποτηρι στο μεγεθος που θέλουμε.
    • Στα μισα κανουμε μια τρύπα στη μεση(εγω την εκανα με ενα πλαστικο εργαλειο που καθαριζουμε κολοκυθια αλλα γινεται και με δακτυληθρα) και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
    • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισουν.
    • Μολις κρυωσουν γεμίζουμε με μαρμελαδα της αρεσκειας μας και κολλαμε τα μισα απο πανω.
    • Πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη.

    Σημείωση:Η ζυμη ειναι τριφτη σαν του κουραμπιε και οχι πολυ γλυκια μιας και τα πασπαλιζουμε με αχνη(εγω εβαλα λιγη λιγοτερη απο πανω γιατι τα τρωει και ο μικρος μου και αφησα και τα μισα χωρις).

    Καλή επιτυχία !!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 110 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    Για τα μπισκότα
    • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 3 κρόκους
    • ½ ποτηράκι του κρασιού καθαρό οινόπνευμα ή βότκα ή τσίπουρο
    • Φλούδα 1 λεμονιού χωρίς τη λευκή σάρκα.
    • Ξύσμα πολύ ψιλό από 1 λεμόνι
    • Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
    • ½ κ.γ τσίλι τριμμένο
    Για την επικάλυψη
    • ½ φλ. νερό
    • ½ φλ. χυμό λεμονιού
    • 1 φλούδα λεμονιού
    • ζάχαρη άχνη
    Εκτέλεση
    Για τα μπισκότα
    Βάζουμε τη φλούδα του λεμονιού σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε το οινόπνευμα ή τη βότκα ή το τσίπουρο. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε ελαφρά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-6 ημέρες. Αφαιρούμε τη φλούδα. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και ανακατεύουμε με το ξύσμα. Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα το βούτυρο με τους κρόκους, το οινόπνευμα, το τσίλι και τη ζάχαρη. Το μίγμα θα πρέπει να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, πρέπει να κολλάει ελαφρά στο χέρι. Φτιάχνουμε μέτριες μπάλες με το χέρι και τις πατάμε ελαφρά ή κόβουμε με κουπ πατ. Απλώνουμε ένα φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

    Για την επικάλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 146 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 πακέτα πτι μπερ
    • 1 φλυτζάνι τρούφα σοκολάτας
    • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
    • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
    • 2-3 κ.σ κακάο 
    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγί.Παίρνουμε δύο μπισκότα και τα ενώνουμε με την κρέμα σαντιγι που φτιάξαμε.Τα αλείφουμε και απο την εξωτερική πλευρά.Βάζουμε τρόυφα σε ένα πιάτο και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα μας στην τρούφα φροντίζοντας να τυλιτούν καλά με αυτήν.Συνεχίζουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα.Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

    καλή όρεξη

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 108 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 150 γραμμάρια μαργαρίνη
    • 20 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
    • 1,5 φλυντζάνι καστανή ζάχαρη
    • 4 κρόκοι αυγών
    • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
    • 1/3 φλυντζανιού γάλα
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • 75 ml χυμό πορτοκάλι
    • 500 γραμμάρια (και κάτι επιπλέον) φαρίνα κόκκινη
    • 1 φλυντζάνι μαύρες σταφίδες
    • 1/3 κουταλάκι αλάτι
    Εκτέλεση:

    Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τη μαργαρίνη, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μπαίκιν πάουντερ με το γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Συμπληρώνουμε με την φαρίνα και το αλάτι. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.

    Καλή επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 109 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 50γρ. παπαρουνόσπορο αλεσμένο
    • 125 γρ. βούτηρο
    • 60γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 αυγό
    • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κουτ. τσαγιού μπέικιν
    • κερασάκια ζαχαροπλαστικής
    • 1 κουτ. σούπας χυμό κεράσι
    Εκτέλεση:
    • Παίρνουμε λίγα κερασάκια και τα κόβουμε πολύ μικρά.
    • Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη άχνη. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό κεράσι και τα ψιλοκομμένα κερασάκια.
    • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τον αλεσμένο παπαρουνόσπορο και το μπέικιν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα που κάναμε ανακατεύοντας απλά με μία κουτάλα κι όχι με το μίξερ.
    • 'Επειτα παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε σε κορνέ (σχήμα μεγάλου αστεριού κατά προτίμηση) και βγάζουμε το σχέδιο σε ταψί (μέγεθος ενός καρυδιού) κι επάνω βάζουμε ένα κεράσι.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο κι έπειτα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς γύρω στα 10-12 λεπτά.

    Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 126 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
    • 1 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 μεγάλα αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
    • 2 κ.σ. νερό
    • 1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κ.γ βανίλια σκόνη
    • ¼ κ.γ αλάτι
    • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
    • ½-1 κούπα από την αγαπημένη μας μαρμελάδα
    thumbprint

    Εκτέλεση
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C̊ ή 350 F̊. Βουτυρώστε 2 λαμαρίνες.
    • Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο για περίπου 2-3 λεπτά. Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα και προσθέστε τους κρόκους, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε πάλι το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μετά προσθέστε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε όλα τα υλικά.
    • Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπωλ μέχρι να κάνουν αφρό. Βάλτε τα καρύδια σε ένα μπωλ.
    • Μετρήστε περίπου 2κ.γ από το μίγμα για κάθε μπισκότο. Πλάστε το μίγμα σε μπαλάκια και μετά βουτήξτε πρώτα το μίγμα στα ασπράδια και μετά στα καρύδια. Με το πίσω μέρος του κ.γ ή του αντίχειρα σας κάντε μια λακουβ ... Διαβάστε περισσότερα »
      Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 108 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 100 γρ. κακάο
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • 150 γρ. ηλιέλαιο
    • 4 αυγά
    • 2 βανίλιες
    • 300 γρ. αλεύρι
    • 2 κουταλιές του γλυκού μπεϊκιν πάουτερ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
    Εκτέλεση:
    • Ανακατεύουμε καλά το κακάο, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ίσα - ίσα να δέσει το μείγμα μας.
    • Κλείνουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
    • Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού κάνουμε μπαλάκια και πασπαλίσουμε καλά με άχνη ζάχαρη ψήνουμε για 10 λεπτά.
    p1030442_425
    p1030447_425
    p1030449_425

    Καλή επιτυχί ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 102 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 100 γρ. βούτυρο
    • 100 γρ. ζάχαρη και 2-3 κ.σ. επιπλέον
    • 1 κρόκος αυγού
    • ξύσμα από ένα λεμόνι
    • ελάχιστο αλάτι
    • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    Εκτέλεση
    • Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
    • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 100 γρ. ζάχαρης. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
    • Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κάνουμε μία γούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
    • Αφήνουνε τη ζύμη μας μία ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκ.
    • Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 20' στους 200C.
    Οταν γίνουν τα τοποθετούμε σε σειρά σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με πινελάκι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

    Καλή επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 94 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    632_420

    Αυτη τη συνταγη την εχω διαβασει σε καποιο αλλο σαιτ (δε θυμαμαι πιο) και ειναι πεντανοστημα. Όταν τα φτιαχνω μυριζει ολο το σπιτι απο την κανελα και το ξυσμα λεμονιου.

    Υλικά
    • 560γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
    • 225γρ ζαχαρη
    • 1κ.σ κανελα
    • 2κ.γ αμμωνια
    • 1/2κ.γ αλατι
    • 2κ.γ ξυσμα λεμονιου
    • 3 αβγα χτυπημενα
    Εκτέλεση
    • Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι, τη ζαχαρη, τη κανελα, την αμμωνια και το αλατι.
    • Προσθετουμε το βουτηρο λιωμενο τα αβγα και το ξυσμα. Θελουμε να γινει μια ζυμη να πλαθεται.
    • Σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε τη ζυμη σε 3 χιλιοστα παχος και κοβουμε τα μπισκοτα με τις καταληλες φορμες στο σχημα που θελουμε.
    • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 10'-15', αναλογως ποσο δυνατος ειναι ο φουρνος μας.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 110 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:

    • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 2,5 κούπες αλεύρι
    • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
    • 1 κρόκο αυγού
    • 1 κουτ.σούπας γλυκάνισο τριμμένο μέσα στις παλάμες να σπάσουν οι σπόροι
    Εκτέλεση:

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε να γίνει ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, 15-30 λεπτά, ανάλογα τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, στη μέση του φούρνου, 13-15 λεπτά την κάθε λαμαρίνα. Δεν πρέπει να σκουρήνουν πολύ, αλλά να μείνουν λευκά. Μην φοβηθείτε αν είναι μαλακά μόλις βγούν, κρυώνοντας σκληραίνουν.
    Αν τα θέλουμε νηστίσιμα, αντικαθιστούμε το βούτυρο με σπορέλαιο, και παραλείπουμε τον κρόκο.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά
    • 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό)
    • 135γρ. φυστικοβούτυρο
    • 90γρ. ζαχαρη
    • 90γρ. μαυρη ζαχαρη
    • 1 αυγό
    • 180γρ. αλευρι
    • 3γρ. μπεικιν παουντερ 
    • Εγω προσθεσα 1 βανίλια
    Εκτέλεση
    • Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα.
    • Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν.
    • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
    • Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα.
    • Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι.
    • Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.
    dsc_0088_420avg_420dsc_0109_420


    Υλικά:
    • 2 φύλλα σφολιάτας
    • 4 κουτ.σούπας κακάο σε σκόνη
    • 8 κουτ.σούπας ζάχαρη
    • 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
    • αμυγδαλόψιχα(προαιρετικά)
    • Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
    Εκτέλεση:
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.
    • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και τα ανοίγουμε λίγο ακόμα με τον πλάστη.
    • Μοιράζουμε  πάνω στα φύλλα της σφολιάτας το μίγμα του μπολ.
    • Τυλίγουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας από το στενό του μέρος, όπως θα τυλίγαμε για παράδειγμα έναν χάρτη, δηλαδή σε ρολό.
    • Κόβουμε με το μαχαίρι τα ρολά της σφολιάτας σε στρογγυλά  μπισκότα, πάχους περίπου ένα δάχτυλο. Τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
    • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
    • 5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο τα πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 96 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 175γρ. σοκολάτα (με περιεκτικότητα κακάο 60% και πάνω)
    • 175γρ. αλεύρι
    • 125γρ. βούτυρο
    • 60γρ. φρέσκο γάλα
    • 60γρ. ζάχαρη
    • 75γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 αυγό
    • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    Εκτέλεση:
    • Βάζουμε στον κάδο στου μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
    • Χαμηλώνουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το αλεύρι και το μπέικινι πάουντερ. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στον κάδο.
    • Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και πλάθουμε κουλουράκια (το δικό μου μείγμα δεν ήταν τόσο σφιχτό ώστε να το πλάσω κι έτσι το έβαζα με ένα κουτάλι της σούπας).
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (εγώ τα έψησα 5 λεπτά περισσότερο κι έγιναν πιο τραγανά).

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 145 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ποτήρι μούστο
    • 1ποτήρι ελαιόλαδο
    • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
    • 2 κουταλάκια κανέλα
    • 1 κουταλάκι σόδα
    • 1κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1/2πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

    25102011103_425

    Εκτέλεση
    • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Ζυμώνουμε λίγο ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο) για 15-20λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 127 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1.800γρ -2 κιλά αλευρι γ.ο.χ(περιπου)
    • 2 1/2 φλιτζανια λάδι
    • 2 φλιτζάνια μουστο ή πετιμέζι
    • 1 1/2 φλιτζανι χυμο πορτοκάλι
    • 1/2 φλιτζανι κονιακ
    • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 2 κ.σ σόδα
    • 2 κ.σ χυμο λεμονιου
    • 2 κ.γ αμμωνία
    • 2 κ.γ μπεικιν
    • 1 κ.γ κανέλλα
    • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
    • 1 κ.σ κακαο (προαιρετικα για να πιο σκουρο χρώμα)
    Εκτέλεση
    • Βαζουμε όλα τα υλικα μαζι (εκτος απο το αλευρι) στο μιξερ και χτυπαμε για 5 λεπτα
    • Την σόδα την εχουμε διαλυσει στο κονιακ.
    • Σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι.
    • Αν θελουμε να σκουρήνει κι αλλο η ζυμη μας ριχνουμε το κακαο.
    • Πλαθουμε κουλουρακια σε οτι σχημα θελουμε και τα βαζουμε στη λαμαρινα του φουρνου.
    • Ψηνουμε στους 180 βαθμους με αντιστασεις πανω κατω για 25 λεπτά.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 126 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ποτήρι νερού με  μούστο βρασμένο
    • ½ κιλό αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του ΑΠ
    • 2 κουταλάκια μπέϊκιν
    • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο,
    • ¾ του ποτηριού ζάχαρη διότι δεν τα θέλω πολύ γλυκά,
    • 1 χούφτα σταφίδες διάφορες,
    • 1 χούφτα τριμμένα καρύδια χοντρά,
    • 1-2 μεγάλες κουταλιές σουσάμι
    • 1 ποτήρι νερού λάδι καλαμποκέλαιο.

    Προαιρετικά : Άμα τα θέλω πολύ αφράτα  και όχι τραγανά  μπορώ να προσθέσω και  1 φακελάκι  ή 1 ουγκιά (30 γραμμάρια) αμμωνία σκόνη διαλυμένη σε λίγη πορτοκαλάδα.

    Παραλλαγή :Μερικοί  προτιμούν τα κουλουράκια τους αντί με μπέικιν να βάλουν μαγιά την οποία διαλύουν σε λίγη χλιαρή πορτοκαλάδα.  Γίνονται επίσης τραγανά αλλά πιο ινώδη.

    Εκτέλεση
    Τα ζυμώνω  όλα μαζί και πλάθω  και ψήνω  σε μέτριο φούρνο στους 185ο Κ. μέχρι να γίνουν χρυσορόδινα


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 108 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά (για 60 τεμάχια):
    • 2 φλιτζάνια του καφέ σουσάμι
    • 2 φλιτζάνια του καφέ ρετσίνα
    • 2 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο
    • 1 πακέτο vitam
    • 1 φακελάκι baking powder
    • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
    • ½  κ.γ. σόδα
    • Όσο αλεύρι πάρει ~1kgr
    Εκτέλεση:
    • Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μαλακή μάζα. Δεν θα πάρει πάνω από 10 λεπτά το ζύμωμα.
    • Πλάθουμε την  ζύμη σε  μικρές πλεξούδες ή οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε.
    • Αλείφουμε με αυγό για να πάρουν χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο άνω κάτω αντίσταση στους  190-200ο  για περίπου 15-20 λεπτά  ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος που έχουν τα κουλουράκια.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 132 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 πακέτο αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του
    • 1 πακέτο ΒΙΤΆΜ
    • 1 /2 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη
    • 1              «               « σουσάμι
    • 1              «               « κρασί
    • 1 βανιλίνη
    Εκτέλεση 
    • Πλάθω μικρά  λεπτά κουλουράκια σαν   το μικρό δακτυλάκι στριφταράκια
    • και ψήνω σε λαδόκολα στους 180ο  Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 87 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
    • 320γρ Νεα φυτινη+5%Βουτυρο γαλακτος
    • 1κ.γλ. κοφτό σόδα
    • 1 δαχτυλάκι (σε κρασοπότηρο) κονιάκ
    • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    • 2 κ.γλ. μπέικιν
    • περίπου 1 κιλό αλέυρι για όλες τισ χρήσεις
    • 1 αυγό για το άλειμμα
    Εκτέλεση
    • Αφού διαλύσω την σόδα μέσα στο κονιάκ ανακατεύω όλα τα υλικά και ρίχνω λίγο λίγο το αλέυρι.
    • Απλώνω λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετώ τα κουλουράκια.
    • Ψήνω στους 180 για 20' με 30'

    Καλή επιτυχία



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 109 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 & 1/2 φλυντζάνι βούτυρο γάλακτος
    • 1/2 φλυντζάνι σουσαμέλαιο
    • 3 φλυντζάνια ζάχαρη
    • 5 κρόκοι αυγού
    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • (2 & 1/2) κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    • 1 φλυντζανάκι κονιάκ
    • 1 φλυντζάνι γάλα
    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λειωμένο

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε μόνο του το βούτυρο γάλακτος, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το σουσαμέλαιο (εγώ, στην προκειμένη περίπτωση δεν είχα και έβαλα φρέσκο βούτυρο) και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε, έναν-έναν, τους κρόκους και εξακολουθούμε να χτυπάμε το μίγμα. Τοποθετούμε, τμηματικά, το αλεύρι και το μπαίκιν. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε στο μίγμα. Τέλος, βάζουμε και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, που να μήν κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε τη ζύμη για κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί κι έπειτα, πλάθουμε κουλουράκια. Αλοίφουμε την επιφάνεια του ταψιού, με το λειωμένο βούτυρο. Αλοίφουμε τα κουλουράκια με τον πέμπτο κρόκο, επί του συνόλου, αφού τον αραιώσουμε με λίγο νεράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.

    Καλή επιτυχία!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 156 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά    
    • 1 ½ κούπας χυμό πορτοκάλι
    • 1 ½ κούπας ελαιόλαδο
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • ½ κρασοπότηρο κονιάκ
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 2 κ.γ μπέικιν
    • 1 κ.γ σόδα
    • ½ κιλό αλεύρι φαρίνα
    • 1 κιλό περίπου αλεύρι  μαλακό
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι , το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα και το κονιάκ που έχουμε βάλει μέσα τη σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη φαρίνα , το μπέικιν και το μαλακό αλεύρι.
    •  Ρίχνουμε σιγά σιγά ίσως να μην το πάρει όλο. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας 15 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.
    • Πλάθουμε κουλουράκια σε ό, τι σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε και λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση έως ότου πάρουν χρώμα ελαφρά τα κουλουράκια μας.

     Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων για αρκετό  καιρό.
    Καλή επιτυχία



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    •  2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
    •  2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
    •  2 ποτήρια νερού ζάχαρη
    •  1500 γρ. αλεύρι
    •  1 φακελάκι μπέκιν
    •  ξύσμα πορτοκαλιού
    •  λίγο κανέλλα
    Εκτέλεση
      Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο – λίγο το αλεύρι γιατί θέλουμε μια ζύμη όχι σφιχτή. Πλάθουμε μπαστουνάκια ή κουλουράκια και τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη προαιρετικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 112 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 ποτήρι λάδι
    • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
    • 5-6 βανίλιες
    • 1 μπεικιν πάουντερ
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ξύσμα πορτοκάλι
    Εκτέλεση
    • Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι , το λάδι και την ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.
    • Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
    • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά τα προσθέτουμε στην λεκάνη.
    • Ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως προσθέτουμε αλεύρι.
    • Ζυμώνουμε το μείγμα.
    • Μόλις γίνει μαλακό , αφράτο και ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
    • Με ένα πινελάκια λαδώνουμε το ταψί.
    • Παίρνουμε το ζυμάρι κάνουμε οτι σχεδιάκια θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμανσμένο φόυρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (περίπου 10-15 λεπτά).
    Καλή σας επιτυχία!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 95 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 ½ φλυτζ. ηλιέλαιο
    • ζάχαρη μαύρη
    • Κρασί
    • 1 κιλό αλεύρι, το μισό να είναι απλό σκληρό και το άλλο μισό ολικής άλεσης
    • 1 κουταλιά γεμάτη κανέλα τριμμένη
    • 6 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
    • τριμμένο αμύγδαλο
    • κουκουνάρι
    • τριμμένα καρύδια
    • λιναρόσπορο
    • καβουρδισμένο σουσάμι
    Εκτέλεση
    • Ανακατεύω το λάδι με την ζάχαρη ελαφρά κτυπώντας και το κρασί και ανακατεύω όλα τα άλλα υλικά κατόπιν.
    • Ζυμώνω μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, για να πλάθονται τα κουλουράκια και τα πλάθω.
    • Τα ψήνω στους 200ο Κ. για 20΄της ώρας.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 126 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κούπες λάδι
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
    • 1/4 κούπας κονιάκ
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κουταλάκι σόδα
    • 1 κουταλάκι κανέλα
    • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
    • ξηρούς καρπούς ή σταφίδες
    Εκτέλεση
    • Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
    • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170β για 15 λεπτά περίπου.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 125 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
    • 1 κουταλακι μπεικιν παουντερ
    • 1&1/2 κουταλακι κανελλα
    • 1/2 κουταλακι γαρυφαλλο
    • 1/2 κουπα βουτυρο μαλακο
    • 1/4 κουπας ζαχαρη
    • 1/4 κουπας μελι
    • 1/4 κουταλακι σοδα διαλυμενη σε 1 κουταλια κονιακ
    • 2 κουταλιες γιαουρτι
    Εκτέλεση
    • Σ'ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι, το μπεικιν και τα μυρωδικα. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη ν' αφρατεψει.
    • Ριχνουμε το μελι και ανακατευουμε μ' ενα κουταλι. Ριχνουμε και τα στερεα υλικα λιγα-λιγα εναλλαξ με το γιαουρτι και το κονιακ με την σοδα.
    • Ζυμωνουμε ελαφρα. Εδω θελει υπομονη γιατι το ζυμαρακι ισως να κολαει και να χρειαστει κι αλλο αλευρακι. Προσοχη ομως γιατι "μπουκωνει"ευκολα η ζυμη. Ισως να βοηθουσε αν ριχνατε λιγο αλευρακι στο τραπεζι και τα δουλευατε εκει πανω.
    • Πλαθουμε κορδονακια και τους δινουμε οτι σχημα θελουμε. Εγω προτιμω τις κοτσιδουλες.
    • Αν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι.
    Ψηνουμε στους 180 για 15', εξαρταται το φουρνο. Προσοχη μην τα παραψησετε γιατι το μελι καραμελωνει και γινονται σκληρα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 117 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 1/2 κούπα λάδι
    • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
    • 1 κουτ. γλ. σόδα
    • 1 κούπα κρασί
    • 1 κουτ. γλ. baking powder
    • 1 κιλό αλεύρι
    • κανέλα και ζάχαρη (ανακατεμένα σε ένα πιατάκι)
    Εκτέλεση
    Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρις ότου η ζάχαρη λιώσει.
    Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλέυρι και το baking powder μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε κουλουράκια, ρίχνουμε στην πάνω μεριά μόνο ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170) μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

    Καλή επιτυχία




    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 101 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)



    Υλικα για την ζυμη μας
    • 2,5 ποτ.λαδι σογιελαιο
    • 1,5 ποτ.ζαχαρη
    •  2  ποτ.μικρα κρασι κοκκινο
    • 2 μπεικιν παουντερ
    • 1 ποτ.σουσαμι
    • 1κ.γ.σοδα μαγειρ.
    • 1κ.γ κανελλα
    • 1,5/2 κιλα αλευρι
    Εκτέλεση
    • Ανακατευουμε ολα τα υλικα μας μαζι σε μια λεκανιτσα και αφου φτιαξουμε την ζυμη μας αρχιζουμε να τα πλαθουμε τα κουλουρακια δινοντας τους σχημα
    • Τα τοποθετουμε στο ταψακι μας στο οποιο εχουμε στρωσει αντικολλητικο χαρτι.
    • Αφου τελειωσουμε τα βαζουμε στο φουρνο για ψησιμο στους 180 βαθμους για 15'.
    Καλη επιτυχια σε ολους!!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 123 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)



    dsci2656_420
    Τρώγονται μετά μανίας

    Υλικά
    • 1 ½ κούπα σπορέλαιο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
    • 1/3 κούπας κονιάκ
    • 2 βανίλιες
    • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    • 5 κούπες αλεύρι μαλακό
    Εκτέλεση
    • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.
    • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
    • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

    Διατηρούνται αρκετές μέρες

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 148 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    Ύλικά:
    • 2 1/4 φλυτζάνια λάδι
    • 1 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
    • 1 1/4 φλυτζάνι νερό
    • 4-5 ξύλα κανέλλας
    • χυμος λεμονιού
    • 1 κιλό αλεύρι
    Εκτέλεση
    • Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη.
    • Προσθέτετε και 1 1/4 φλυτζάνι νερό (μέσα στο οποίο έχετε βράσει από πριν, τα ξυλάκια της κανέλλας για 10 λεπτά περίπου), χυμό λεμονιού,στον οποίο έχετε διαλύσει ένα κιλό αλεύρι περίπου.
    • Πλάθετε τα κουλουράκια και τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 131 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)


    dsc04225_425
    Γρήγορα κουλουράκια, εύκολα, νόστιμα και γρήγορα για να συνοδεύσουν το απογευματινό καφεδάκι σας και όχι μόνο.
    Υλικά:
    • 1 φλυτζανάκι του καφέ σουσάμι
    • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρετσίνα
    • 1 φλυτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
    • 1 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη
    • 1 φλυτζάνα τσαγιού βιτάμ
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 1 βανίλια
    • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει
    Εκτέλεση
    • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπωλ και ζυμώνουμε καλά σε μια μπάλα.
    • Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε, τοποθετούμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180C για 20’ περίπου. 
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 154 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-21 | Comments (0)

    « 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz