Main » 2012»Φεβρουάριος»22 » Pesto με κολοκυθόσπορο, κουκουνάρι, μαϊντανό και δυόσμο
11:29 PM
Pesto με κολοκυθόσπορο, κουκουνάρι, μαϊντανό και δυόσμο
Υλικά (για 4-6 άτομα)
50 γρ. ανάλατο κολοκυθόσπορο
15 γρ. κουκουνάρι
15 γρ. φύλλα μαϊντανού ή μια γερή χούφτα
15-20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 σκόρδα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερο για γαρνίρισμα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
μη ραφιναρισμένο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλό μακαρόνια linguini, spaghetti, tagliatelle χωρίς αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό
τηγάνι με χοντρό πάτο, καβουρδίζετε τους κολοκυθόσπορους έως ότου
αρχίσουν να φουσκώνουν, να κάνουν ένα χαρακτηριστικό ήχο και να αρχίσει
να αναδίδεται το άρωμα τους. Τους ρίχνετε σε ένα πιάτο μέχρι να
κρυώσουν.
Καβουρδίζετε στο ίδιο ζεστό τηγάνι το κουκουνάρι
μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τους βάζετε και αυτούς στο
ίδιο πιάτο με τους κολοκυθόσπορους για να κρυώσουν.
Πλένετε τα φύλλα του μαϊντανού και του δυόσμου και τα στεγνώνετε καλά.
Σε
ένα μίξερ, προσθέτετε πρώτα τους κολοκυθόσπορους και το κουκουνάρι και
τους αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά (μην
ξεχάσετε κανένα!) και τελευταίο αρχίζετε να ρίχνετε, καθώς δουλεύει το
μίξερ, λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Σταματάτε, καθαρίζετε την σάλσα που έχει
κολλήσει στα πλαϊνά του μίξερ και συνεχίζετε να την χτυπάτε στο μίξερ,
προσθέτοντας τόσο ελαιόλαδο όσο να αποκτήσετε μια ελαφρά ρευστή
σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια, κρατάτε 1 κούπα από το νερό τους,
τα σουρώνετε και τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα όπου τα βράσατε. Στην
σάλσα pesto που έχετε ετοιμάσει, ρίχνετε περίπου 5-6-7 κουταλιές της
σούπας από το νερό των μακαρονιών και την ανακατεύετε...
Την
ρίχνετε στα μακαρόνια, τα ανακατεύετε καλά για να πάει παντού η σάλτσα
και αν θέλετε προσθέτετε και άλλη τριμμένη παρμεζάνα πριν τα
σερβίρετε...
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.