Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Χτυπάμε στο μίξερ το μέλι μαζί με το λάδι και
προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το
γιαούρτι, τη κανέλα και τέλος τα μήλα και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε το
μείγμα σε στενόμακρη φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει και
αλευρώσει και στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
1. Αυτό το κέικ είναι λίγο άγλυκο γιατί δεν
χρησιμοποιούμε καθόλου ζάχαρη. Για μένα το μέλι και οι σταφίδες, είναι
υπεραρκετά. Αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε και λίγη καστανή
ζάχαρη.
2. Τα μήλα τα καθαρίζω και τα κόβω σε κομμάτια ρίχνοντας τα κατευθείαν στο μείγμα. Έτσι δεν χρειάζεται να βάλω χυμό λεμονιού.
1 κούπα πολτό πεπονιού (πεπόνι λιωμένο στο multi) 200 γρ. γιαούρτι 2 αυγά 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης λίγο αλάτι 2 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Καλοκαιρινή Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Καρύδα Γιαούρτι Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά και αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τον πολτό, τη βανίλια, το ινδοκάρυδο και το γιαούρτι. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα με τα αυγά κουταλιά-κουταλιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα στο πάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Ανοιξιάτικη Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα βρασμένα παντζάρια κομμένα σε χοντρούς κύβους στο μπλέντερ για να γίνουν «πουρές», τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον πολτό παντζαριών, το αλεύρι, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο και το κακάο. Προσθέτετε τα 200 γρ. λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί αυτό το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη (το έβαλα σε φόρμα μακρόστενη 30 εκατ.). Το ψήνουμε για μια ώρα στους 180°C. Ή εώς ότου βγαίνει η λάμα ενός μαχαιριού καθαρή. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε μπολ ανακατεύετε την σοκολάτα και την κρέμα με το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ.
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει 1 γιαούρτι στραγγιστό 250 γρμ. 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο λίγο γλυκάνισο 5 αυγά
Για το γλάσο ούζου
1 φλιτζάνι άχνη 1 κουταλάκι ούζο 1 κουταλιά νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Γιαούρτι Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε τρία μπολ. Στο πρώτο μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών και 1 ποτήρι ζάχαρη. Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και μερικές σταγόνες λεμονιού. Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,μέχρι ν' ασπρίσουν . Στην συνέχεια,πάντα με το μίξερ, χτυπάμε για 5 λεπτά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ούζο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος τη μαρέγκα με απαλές και κυκλικές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο. Ενδιάμεσα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αν θέλετε ρίχνετε άχνη πάνω απο το κέικ ή φτιάχνετε γλάσο με ούζο με την ζάχαρη άχνη,το ούζο και το νε
... Διαβάστε περισσότερα »
2 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 3/4 του ποτηριού σπορέλαιο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλάκι baking powder 2 βανίλιες 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 πορτοκάλια
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά τα πορτοκάλια. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο multi. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει χυλός. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το χυμό και το σπορέλαιο. Μετά βάζουμε το baking, τις βανίλιες, το χυλό πορτοκαλιού που ετοιμάσαμε στην αρχή και το αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν. Το βάζουμε σε φόρμα η ταψί και ψήνουμε στους 180°C για μια ώρα περίπου.
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλι, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν). Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνουμε 1 - 1 τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέκιν, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια. Αδειάζουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το κέικ και ψήνουμε 50-60 λεπτά, στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και το τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα. Λιώνω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, βράζω για 2-3 λεπτά και περιχύνω το κρύο κέικ με το σιρόπι πορτοκαλιού.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Φρούτα Αβγά Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τα λεμόνια (μέτρια σε μέγεθος). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με νερό, σχεδόν να τα σκεπάζει, να βράσουν για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο τα κάνουμε πολτό στο μπλέντερ., βγάζοντας τα κουκούτσια και τις κορυφές. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στη λεκάνη του μίξερ βάζω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη να χτυπηθούν 2 λεπτά. Μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα. Στο τέλος ρίχνω τον πολτό λεμονιών. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 24 εκατ. περίπου και ψήνω για 50-60 λεπτά. Ή ψήστε μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει η λάμα ενός μαχαιριού καθαρή. Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρετε.
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 1 φλυτζάνι χυμός της αρεσκείας σας (θα ήταν προτιμότερο να είναι ανάμεικτος για να είναι πιο φρουτένιο το άρωμα) 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη 3 κοφτές κουταλιές του γλυκού baking powder 3/4 του φλυτζανιού φυστίκια αιγίνης, καρύδια και αμύγδαλα φιλέ μία πρέζα κανέλλα μία πρέζα γαρίφαλλο 1 φλυτζανάκι κονιάκ 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μισή κουταλίτσα του γλυκού μαρμελάδα (προαιρετικά για άρωμα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Περιέχει Ξηρούς καρπούς Νηστίσιμα Νηστίσιμα Πως το κάνουμε:
Καθαρίζετε τα φυστίκια από τα τσόφλια και τα ρίχνετε μαζί με τα καρύδια στο multi (μπλέντερ) για λίγο, ίσα ίσα να γίνουν χοντροκομμένα. (Επειδή τα αμύγδαλα είναι φιλέ, δεν χρειάζεται να τα ψιλοκόψουμε άλλο. Αν δεν έχετε φιλέ και έχετε ολόκληρα, τότε τα βάζετε και αυτά με τους άλλους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ.) Σε ένα μπωλ ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό και το baking powder και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κανέλλα, το γαρίφαλλο, το κονιάκ,τους ξηρούς καρπούς και αν θέλετε τη μαρμελάδα. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Αν χρειαστεί περισσότερο αλεύρι από τα 2 1/2 φλυτζάνια, συμπληρώστε. Συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά. <
... Διαβάστε περισσότερα »
350 γρ. νεκταρίνια (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια) 2 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. κανέλα 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 110 ml ελαιόλαδο 175g καστανή ζάχαρη 2 αυγά 150 γρ. κρέμα καρύδας
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε κατά σειρά τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μείγμα με το αλεύρι σε τρεις δόσεις εναλλάξ με τη κρέμα καρύδας. Τελευταία ρίχνουμε τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη, αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50-55 λεπτά περίπου.
350 γρ. νεκταρίνια (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια) 2 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. κανέλα 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 110 ml ελαιόλαδο 175g καστανή ζάχαρη 2 αυγά 150 γρ. κρέμα καρύδας
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε κατά σειρά τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μείγμα με το αλεύρι σε τρεις δόσεις εναλλάξ με τη κρέμα καρύδας. Τελευταία ρίχνουμε τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη, αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50-55 λεπτά περίπου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
1. Αυτό το κέικ είναι λίγο άγλυκο γιατί δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ζάχαρη. Για μένα το μέλι και οι σταφίδες, είναι υπεραρκετά. Αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε και λίγη καστανή ζάχαρη.
2. Τα μήλα τα καθαρίζω και τα κόβω σε κομμάτια ρίχνοντας τα κατευθείαν στο μείγμα. Έτσι δεν χρειάζεται να βάλω χυμό λεμονιού.