Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 170°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ένα
φλ. ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το ένα κουταλάκι κανέλας και
το μοσχοκάρυδο. "Κόβουμε" μέσα το βούτυρο (με τα δάχτυλα καλύτερα).
Δηλαδή βάζουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι
μέχρι να γίνουν σαν μικροί σβώλοι.
2)
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά.
3)
Βάζουμε αυτό το μίγμα μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο.
4)
Βουτυρώνουμε και
αλευρώνουμε μια φόρμα. Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύουμε το δεύτερο
κουταλάκι κανέλας με 1/4φλ. ζάχαρη. Ρίχνουμε από αυτό το μείγμα στον
πάτο της φόρμας (κάπως να το καλύψουμε),
5)
μετά βάζουμε το μίγμα του κέικ (μη φοβάστε πως είναι σφιχτό, καλό είναι) και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα ζάχαρης- κανέλας.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.