1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει 1 γιαούρτι στραγγιστό 250 γρμ. 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο λίγο γλυκάνισο 5 αυγά
Για το γλάσο ούζου
1 φλιτζάνι άχνη 1 κουταλάκι ούζο 1 κουταλιά νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Γιαούρτι Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε τρία μπολ. Στο πρώτο μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών και 1 ποτήρι ζάχαρη. Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και μερικές σταγόνες λεμονιού. Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,μέχρι ν' ασπρίσουν . Στην συνέχεια,πάντα με το μίξερ, χτυπάμε για 5 λεπτά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ούζο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος τη μαρέγκα με απαλές και κυκλικές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο. Ενδιάμεσα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αν θέλετε ρίχνετε άχνη πάνω απο το κέικ ή φτιάχνετε γλάσο με ούζο με την ζάχαρη άχνη,το ούζο και το νερό αναμιγνύουμε και έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο,το οποίο το ρίχνουμε πάνω στο αχνιστό κέικ.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.