Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές.
Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε το κοτσάνι , τα σποράκια και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Πλένουμε το δεντολίβανο, το στεγνώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια.
Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο,αλλά να μην πάρει χρώμα.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε καλά το κόκκινο κρασί , την πάπρικα, το κάρυ και τον πελτέ.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το ρύζι σς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά,ώσπου να πιει το ρύζι σχεδόν όλο το υγρό.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Ρίχνουμε
με την κουτάλα της σούπας 2 κουταλιές ζωμό βοδινού και αφήνουμε το
ριζότο να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά με ανοικτό καπάκι , ανακατεύοντας
συχνά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό και
σιγοβράζουμε ,ώσπου το ριζότο να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή αλλά να
κρατάει ακόμα.
Καλή σας επιτυχία!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στο
ριζότο αυτό πηγαίνει πολύ και ο αρακάς ,το καλαμπόκι ή φασολάκια
πράσινα τα οποία τα βράζετε και αυτά, ή μπορείτε να τα αγοράσετε σε
κονσέρβα και να τα προσθέσετε στο τέλος.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.