| Υλικά - 200 γρ. τυρί εμεντάλ (περασμένο από χοντρό τρίφτη)
- 4 αβγά
- 2/3 φλ. γάλα
- 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 1 μεγάλο αχλάδι (ξεφλουδισμένο, κομματάκια)
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάτουερ
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι (ανάμικτα)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε σιγανή φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Με 1 1/2 κουταλάκι από το λιωμένο βούτυρο βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ 24 περίπου εκ.
- Κοσκινίζετε
το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα τα αβγά
(χτυπημένα), το βούτυρο (χλιαρό) και το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύετε το μείγμα με το σύρμα και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα.
- Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό με το κρεμμυδάκι και το αχλάδι.
- Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.
|
|
| Υλικά
- 350 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
- Αμυγδαλα ολόκληρα για γαρνιτούρα(προαιρετικα)
- 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλοψιχα
- κρόκους από 2 αυγα
- 120 γρ. ζαχαρη αχνη
- σοκολάτα κουβερτουρα
- 250 γρ. βιταμ
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε μπολ το βιταμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνετε ώσπου να έχετε ζύμη λεία και ομοιογενή.
- Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και την κόβετε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς.
- Τοποθετείτε τις καρδιές σε λαμαρίνα με λαδόκολα και μπήγετε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο αν θελετε (ε
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
| Υλικά
-
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
- 4-5 ξυλακια καννελα
- 2 1/2 φλυτζανια λαδι
-
1 3/4 φλιτζανι ζαχαρη
- 1 1/2 φλυτζανι τσαι
-
1 κ.γ σοδα
χυμος απο ενα λεμονι
Εκτέλεση - σε ενα κατσαρολακι βραζουμε το τσαι με την καννελα και το αφηνουμε να κρυωσει
- σε ενα μπωλ βαζουμε το λαδι με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε καλα με το μιξερ να γινουν σαν αλοιφη
- σε ενα ποτηρι βαζουμε το λεμονι προσθετουμε τη σοδα και τα ριχνουμε στο μειγμα
- ριχνουμε το τσαι και προσθετουμε το αλευρι τοσο ωστε η ζυμη να ειναι μαλακη και να μην κολαει στα χερια μας
- πλαθουμε μικρα κουλουρακια και τα βαζουμε σε ταψι στρωμμενο με λαδοκολα
- ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30-35 λεπτα
|
|
| Υλικά - 2 1/2 φλιτζάνια αλευρι φαρινα
- 6 κ.σ σκληρη μαργαρινη (εκτος ψυγειου)
- 1 1/2 φλιτζανι κιτρινα τριμμενα τυρια
- 1 φλιτζανι εβαπορε αδιαλυτο ή κρεμα γαλακτος
- 1/2 φλιτζανι γιαουρτι πληρες
- 1 κ.γ σοδα
- 1 κ.γ αλατι
- 1 κ.γ ζαχαρη
- 1 κ.σ παπρικα γλυκια
Εκτέλεση - Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανιτσα και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν τα υλικα
- Δεν ζυμωνουμε παρα πολυ, ωστε το μειγμα να παραμεινει ανωμαλο
- Στη
λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε λαδοκολλα και βαζουμε
κουταλια-κουταλια απο το μειγμα μας, βρεχοντας ενδιαμεσα το κουταλι, σαν
βραχακια
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους, για 45 περιπου λεπτα
- Τα διατηρουμε σε ενα ταπερ για να μην σκληρυνουν
Αν δε θελουμε την παπρικα μπορουμε να τα κανουμε σκετα τυριου και να προσθεσουμε γλυκανισο ή οτι αλλο μας αρεσει. Η γεύση τους θυμίζει τα bake rolls με γευση pizza. Ειναι εξωτερικα τραγανα ενω μεσα διατηρουνται μαλακα.
|
|
| Υλικά: - 1 κόκκινη φαρίνα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά+1 αυγό για το άλειμμα
- 2 φλυτζ. τσαγιού τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
- 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια(προαιρετικά)
- 1 κρασοπότηρο καλαμποκέλαιο
- Αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.
- Πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κουλουράκια και τα πατάμε λίγο.
- Αν θέλουμε, καρφώνουμε και 1 ολόκληρο αμύγδαλο στη μέση.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με λίγο αυγό.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' σε καλά λαδωμένο ταψί.
|
|
| Γρήγορη λύση για να συνοδεύσει τον καφέ ή το ποτό και ακόμα πιο δελεαστική για μέρες νηστείας.
Υλικά
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1/4 φλιτζ. νερό
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- ελάχιστο πιπέρι
- 1 κουταλάκι baking powder
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση Φτιάχνουμε τη
ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια ή ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπ
πατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους
200ο C . Τα έφτιαξα ψήνοντας 10 λεπτά με αντιστάσεις και 5 με αέρα.
Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν με παρμεζάνα (εκει δε βάζουμε αλάτι) και
ότι άλλο είδους τυρί θέλουμε πάντα τριμμένα ή με σωταρισμένο σπανάκι.
Δυστυχώς οι πρώτες φωτογραφίες μου βγήκαν χάλια λόγω κινητού και μέχρι ο
καλός μου να μου τα φωτογραφίσει με την ψηφιακή είχαν φαγωθεί σχεδόν
όλα. |
|
| Αυτή
την συνταγή την βρήκα σε ένα ξένο περιοδικό είναι Γερμανική παραδοσιακή
Χριστουγεννιάτικη. Έχω χρησιμοποιήσει μεζούρα φλιτζάνι
Υλικά - 1/3 φλυν. μελασσα
- 60 ρ. βούτυρο
- 2 φλυν αλεύρι για όλες της χρήσης
- ¼ φλυν μαύρη ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα με κανέλλα γαρύφαλλο κάρδαμο ,λέγετε σμυρνιό
- 1 αυγό
Εκτέλεση Σε ένα κατσαρόλακι
ζεσταίνουμε το βούτυρο με την μελάσσα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και σιγά σιγά ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι
με την ζάχαρη και τα μπαχαρικα με την μελάσσα, αν χρειαστεί βάζουμε και
το χεράκι μας. Όταν τελειώσουμε το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να
παγώσει .. Χωρίζουμε το μείγμα σε περίπου 10 μηλίτσες και της
ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι περίπου σαν το δάχτυλο μας και το κόβουμε 1 ½
πόντο. Το τοποθετούμε σε αλάδωτο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μόνο 10 λεπτά |
|
| Υλικά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 150 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κγ βανίλια
- 1 κγ μαγειρική σόδα
- 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ αλεύρι ολικής
- 3/4 φλ κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση - Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 º C.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τη σόδα.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Πλάθουμε τα cookies και τα βάζουμε σε αντικολητικό χαρτί ή σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 7-8 λεπτά
Καλή επιτυχία
|
|
| Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα
- 1 αυγό
- μία μπανάνα λιωμένη
- μία βανίλια
- 1/2 φακελάκι μπέικεν
Εκτέλεση - Προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου.
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη .Μόλις αφρατέψει το μείγμα βάζω τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνω
μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και με 1 κουτάλι βάζω το μείγμα σε
μικρές μπαλίτσες φροντίζοντας να αφήσω ενδιάμεσα αρκετό χώρο έτσι ώστε
όταν φουσκώσουν τα μπισκότα να μην κολλήσουν. Τα ψήνω για 15 λεπτά.
- Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
|
|
| Υλικά (για 30 μπισκότα περίπου) - 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 6 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί
- Σε
ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το
αυγό και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας. Αν το μίγμα μας είναι στο
ανακάτεμα αρκετά σκληρό, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα επιπλέον
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε σιγά σιγά με το μίξερ το μίγμα της
- Παίρνουμε κουταλιές από τη ζήμη μας και τις απλώνουμε στη λαμαρίνα μας αραιά και χωρίς να τα απλώνουμε
- Ψήνουμε έως ότου τα μπισκότα απλώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή τα καταναλώσουμε Καλή επιτυχία
|
|
Υλικά (για 22-24 τεμ.) - 1 και 1/3 κουπας αλευριο γ.ο.χ
- 1 κ.γ μπεικιν
- 1 κ.γ σοδα
- 2 βανιλιες
- 1/4 κ.γ αλατι
- 1 κουπα βρωμη
- 3/4 κουπας m&m καραμελες
- 3/4 κουπας νιφαδες σοκολατας
- 1/2 κουπα λευκη ζαχαρη
- 1/2 κουπα καστανη ζαχαρη
- 1/3 κουπας χοντροκομμενο φουντουκι ή αμυγδαλο (καβουρντισμενο)
Επιπλέον: - 1 ελαφρα χτυπημενο αυγο
- 1/2 κουπα λιωμενο βουτυρο ή μαργαρινη (εγω εβαλα λουρπακ)
Για το βάζο: - Ολα τα παραπανω στερεα υλικα (εκτος απο το αυγο και το βουτυρο)
- 1 βαζο χωρητικοτητας 1 λιιτρου
- κορδελα,διακοσμητικα
Εκτέλεση - Αναμιγνυουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπωλ
- Προσθετουμε τα υγρα, αυγο και βουτυρο λιωμενο.
- Ανακατευουμε με κουταλι και ισως χρειαστει να ζυμωσουμε λιγο με το χερι για να ενωθουν καλα.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 300γρ. τριμμένη καρύδα
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- Μισή δοσομετρική κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα (αν έχουμε καρύδας ακόμα καλύτερα)
- μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
- λίγο corn flour
Εκτέλεση - Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε
το γάλα, την καρύδα και την εσάνς και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
το μείγμα. Αν είναι κάπως νερουλό προσθέτουμε λίγο corn flour.
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Αν αγαπάτε την καρύδα είναι υπέροχα!!! |
|
|
Υλικά (για 20 περίπου κομμάτια) - 175γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 50γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 1 ½ κούπα φουντούκια χονδροσπασμένα και μερικά φουντούκια ολόκληρα για στόλισμα
- ½ κούπα αλεύρι
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- ½ κ.γλ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γλ. βανίλια
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση - Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 170βαθμούς. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Κοσκινίζετε αλεύρι, κακάο, baking powder και αλάτι.
- Χτυπάτε
στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, δυνατά για 5’ να
αφρατέψουν. Χαμηλώστε την ένταση, ρίξτε το γλάσο σοκολάτας και μετά το
μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα, με σπάτουλα, τα φουντούκια
και τις σταγόνες.
- Απλώστε με ένα κουτάλι της σούπας μπαλάκια από
το μείγμα, πάνω στις λαμαρίνες. Μην τα πιέσετε να απλώσουν, θα το
κάνουν με το ψήσιμο. Στολίστε κάθε ένα με μερικά φουντούκια ή σταγόνες
λευκής κουβερτούρας.
- Φουρνίστε για 8’-10’ το πολύ, ώστε να
παραμείνουν μαλακά αφού κρυώσουν. Αφήστε στις λαμαρίνες γα 2’, να
κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρείτε με σπάτουλα.
|
|
|
Υλικά
- 30 γρ. αλεύρι
- 6 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κουβερτούρα
- 40 γρ. βιτάμ
Εκτέλεση - Λιώνετε το βιτάμ σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε σε μπώλ τους κρόκους με τη ζάχαρη ωσπου ν'ασπρίσει το μειγμα. Σ'αλλο μπώλ χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα.
- Λιώνετε
τη σοκολάτα σε κατσαρόλα μπαίν-μαρί την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη
ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε και
προσθέστε στο τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά.
- Αλείφετε με λίγο βιτάμ μικρά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και τα γεμίζετε λίγο παραπάνω απο τη μέση με το μείγμα του σουφλέ.
- Ψήνετε το σουφλέ σε φούρνο προθερμασμένο στούς 210 βαθμούς εως οτου φουσκώσουν τα σουφλέ για 40 λεπτά περίπου.
|
|
|
Υλικά
- 2 1/2 κουβερτουρες (εγώ βάζω ΠΑΥΛΙΔΗΣ 125γρ η μία)
- 1 βιταμ
- 7 αυγα
- 1 φλ.αχαρη (χρησιμοποιώ την κόκκκινη κούπα του NES CAFE)
- 1 1/2 φλ.φαριν απ
- 2 βανιλιες
Εκτέλεση
- Λιώνουμε
το βιτάμ με τη κουβερτούρα σε καμματάκια σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
και όταν λειώσουν αφήνω το μείγμα να κρυώσει όχι όμως να παγώσει γιατί
σφίγγει.
- Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα άσπρο.
- Προσθέτω τη σοκολάτα και το φαριν απ και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα του μιξερ.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα στρογγυλή αυτή με την τρύπα στη μέση και ρίχνω το μείγμα μου.
- Ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 μονο για 13 λεπτα.
- Ξεφορμάρω μετά από 3-4 ώρες για να έχει κρυώσει και να μη σπάσει.
Όταν το κόψετε από τη μέση θα τρέχει θεϊκή ρευστή σοκολάτα!!! Καλή σας απολαυση!!
|
|
|
Υλικά
- 7 ασπράδια αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ.σούπας αλεύρι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ.γλ.βανίλια
- γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση - Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη.
- Χτυπάμε
τους κρόκους με 40 γρ. ζάχαρη. Ενώνουμε απαλά την μαρέγκα με τους
κρόκους, προσθέτοντας συγχρόνως το ξύσμα, την βανίλια και το αλέυρι.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα του σουφλέ κα ψήνουμε στους 200 C για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό κουταλιού.
|
|
|
| Υλικά: - 250 γραμ. μαργαρίνη(1 Βιτάμ δηλαδή)
- 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
- 1 φλυτζ. βραστό νερό
- 5 αυγά
Εκτέλεση: - Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει.
- Βάζουμε και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
- Τέλος προσθέτουμε και το βραστό νερό.
- Σ΄ένα
άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και ρίχουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και
τις βανίλιες, στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα του βούτυρου και του
κακάο ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα κρατήσουμε 1 φλυτζάνι από το
μίγμα του κακάο στην άκρη.
- Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες κουβερτούρας.
- Σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' ακριβώς στους 180C.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το γλυκό μας με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.
Τη σερβίρουμε σκέτη ή με σιρόπι σοκολάτας και 1-2 κερασάκια ή με παγωτό καϊμάκι.
|
|
| Υλικά: - 50 γρ βούτυρο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κουπα αλέυρι
Για το γλάσο: - 100 γρ. κουβερτούρα
- 9-10 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση Χτυπάμε
τα αυγά με το σύρμα (ή στο μίξερ) και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα και το βούτυρο
και τα προσθέτουμε κι αυτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε
μέχρι να γίνει χυλός. Βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 25'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με το γάλα και απλώνουμε επάνω στο γλυκό. | ![mas_093_400 mas_093_400](http://www.greekmasa.gr/images/mas_093_400.jpg) | Καλή επιτυχία!
|
|
Υλικά - 3/4 κούπας βούτυρο
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1κούπα νερό
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 5 αυγά
- 1/2 κούπα κονιάκ
Παρασκευή
- Σε μια
μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό
και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
- Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για αφού ψηθεί το κέικ.
- Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε
τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο
και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
- Όταν
ψηθεί η πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και
αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες
λίγο λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.
|
|
|
Υλικά
- 8 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι τύπου φαρίνα
- 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (όχι υγείας)
- 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 γραμ. βούτυρο
Παρασκευή
Λιώνουμε το
βούτυρο & τις σοκολάτες σε μπαίν-μαρί και αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μείγμα
& συνεχίζουμε αργά το χτύπημα προσθέτοντας τη φαρίνα λίγη-λίγη.
Μόλις τελειώσει η φαρίνα ρίχνουμε το μίγμα βούτυρο+σοκολάτες λίγο-λίγο
διπλώνοντας το με ξύλινη κουτάλα στο μίγμα με τα αυγά. Αλείφουμε με
βούτυρο μια φόρμα με τσέρκι* και ρίχνουμε φαρίνα φροντίζοντας να έχει
κολλήσει φαρίνα παντού αφού την τινάξουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα μας
στην φόρμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα σε καλά
προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αν όλα έχουν πετύχει πρέπει το
σουφλέ μας να έχει ξεκολλήσει στις άκρες και στη μέση να είναι ρευστό.
Σε περίπτωση που το ψήσετε παραπάνω μην το πετάξετε - είναι ένα
ωραιότατο κεϊκ σοκολάτας με πολλές θερμίδες!
|
|
|
Υλικά
- 2οο γρ. βούτυρο
- 1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 βανίλιες
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλυτζάνα καρυδόψυχα
Γλάσο γιαουρτιού
- 1 κουβερτούρα
- 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1-2 κ.σ ζεστό νερό.
Εκτέλεση Λιώστε το
βούτυρο και την σοκολάτα σε μπεν μαρί.Αποσύρετε από την φωτιά και ρίξτε
την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά, το αλεύρι κοσκινισμένο και τα
καρύδια.Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάλτε το μίγμα σε
φόρμα 25 εκ. που έχετε καλύψει την βάση της με λαδόχαρτο αφού το
βουτυρώσετε πρώτα. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία στους 180 για 30'
περίπου. Αφήστε να κρυώσει. Μετά βγάλτε από την φόρμα, απλώστε το γλάσο και βάλτε στο ψυγείο.
Για το γλάσσο: λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε το γιαούρτι,
την άχνη και λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
γίνουν κρέμα.(Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμη). Καλή επιτυχία
|
|
|
ΥΛΙΚΑ - 250 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. βούτυρο αγνό
- 1 φλιτζ. .ζάχαρη
- 4 κρόκους + 2 αυγά
- 4 ασπράδια
- Σαντιγύ χτυπημένη
- κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ![_1_400_01 _1_400_01](http://i250.photobucket.com/albums/gg243/polladam/_1_400_01.jpg) Χτυπάμε
τους κρόκους + τα αυγά με ¾ του φλιτζ. ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα την
αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και
το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ( προσοχή να μην καίει ή σοκολάτα και
ψηθούν τα αυγά).Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και
την ενσωματώνουμε απαλά – απαλά και κυκλικά. Το βάζουμε σε ταψάκι
για τούρτα με βουτυρωμένη λαδόκολα. Το ψήνουμε για 30 ΄ στους 175 ̊
Κελσίου. Όταν κρυώσει βάζουμε επάνω τη σαντιγύ ακανόνιστα να μοιάζει με
σύννεφο αφράτο και πασπαλίζουμε με κακάο ή τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη.
|
|
|
ΥΥλικά:
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 120γρ. αλεύρι
- 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
- 1/4 φλιτζανιού μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε
τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά
μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας
στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και τις
σταφίδες.
- Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.
- Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
|
|
|
Υλικά - 4-5 αυγα
- μισο ποτηρι ζαχαρη
- 1 μισο ποτηρι αλευρι
- 1 μπεικιν
- 3 κουταλιες κακαο(προαιρετικα) εγω δεν εβαλα
Για το σιροπι
- 1 ποτηρι ζαχαρη
- 1 μισο ποτηρι νερο
Για την σαντιγυ
- 1 πρασινη φυτικη 500 γρ
- 3 κουταλιες αχνη
- χτυπαμε εως οτου σφιξει
| ![0167_420 0167_420](http://www.greekmasa.gr/images/cooks_fotos3/0167_420.jpg) |
Εκτέλεση - Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη και επειτα το αλευρι με το μπεικιν
- Τοποθετουμε
σε λαδοχαρτο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 15-20
λεπτα. Οταν το βγαλουμε, παιρνουμε μια πετσετα και το γυρναμε σε σχημα
ρολο και το αφηνουμε ετσι εως οτου κρυωσει.
- Όταν κρυωσει,
παιρνουμε το σιροπι οπως ειναι καυτο και με ενα πινελο αλειφουμε μεσα
το ρολό. Επειτα απο πανω γεμιζουμε με λιγη μαρμελαδα της αρεσκειας μας
και με σαντιγυ.
- Την υπολοιπη σαντιγυ θα την βαλουμε πανω στο ρολο και θα βαλουμε στο κορνε κανουμε ροζετες .
- Προσθετουμε σιροπι σοκολατας ή αμυγδαλα.
|
Υλικά - 2 φλιτζάνια γάλα
- ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- ¼ φλιτζανιού βούτυρο
- 3 αυγά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση - Βράζω το γάλα με το ρύζι και τις σταφίδες, μόλις πάρει βράση χαμηλώνω πολύ την φωτιά και βράζω 15΄ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
- Κτυπώ ξεχωριστά σε ένα μπολ τα αυγά την ζάχαρη και βανίλια
- Προσθέτω σιγά-σιγά το ρύζι.
- Ψήνω το μείγμα σε ταψάκι για 50' στους 170ο πασπαλισμένο με κανέλα.
|
Υλικά - 500 γρ. αλευρι (για όλες τις χρήσεις)
- 250 γρ. βουτυρο (τυπου βιτάμ)
- 3 κουτ.σουπας ζαχαρη
- 100 ml γαλα χλιαρό
- 3 αυγά ολοκλ. + 2 κροκους
- 25 γρ. μαγια (όχι ξερή)
Εκτέλεση - Ρίχνουμε το
αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά σε μια λεκάνη και το χλιαρό γαλα. Περιμένουμε
1-2 λεπτά και ζυμώνουμε προσθετοντας τα αυγά ενα-ενα.
- Τέλος προσθετουμε το βουτυρο, κομμένο σε μικρά κομματια. Ζυμώνουμε πιο γρήγορα.
- Αφήνουμε να ανεβεί πολλές ώρες (εγώ το αφησα γύρω στις 7 ώρες).
- Μοιράζουμε
τη ζύμη σε δυο φορμες του κεικ μακροστενες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά
στους 190 βαθμούς. Εγώ το έψησα στις αντιστάσεις
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμαρουμε
|
Υλικά και εκτέλεση - Αγοράζουμε ενα κεικ απο ζαχαροπλαστειο (ή φτιαχνουμε εμεις)
- Το κόβουμε σε τρια οριζοντια μερη.
- Τα ποτιζουμε με ουισκυ (εξ ου και το όνομα) και απλώνουμε μια δόση μαρμελάδα της
- αρεσκείας μας.
- Στο τελευταίο κομμάτι απλώνουμε μαρμελάδα και στα πλάγια και το καλύπτουμε όλo
|
Η φωτογραφία δεν είναι δική μου, αλλά τα έχω φτιάξει παλιότερα και γίνονται έτσι ακριβώς.
Υλικά - 4 αυγά
- 250 g αλεύρι
- 200 g βούτυρο
- 200 g ζάχαρη (ή 150 g, αν τα θέλουμε πιο άγλυκα)
- 16 g baking powder (περίπου 4 κ.γ. ή ενάμισι φακελάκι)
- 1 γιαούρτι
- 1 λεμόνι (ή 2, αν θέλουμε πιο έντονη γεύση)
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Ετοιμάζουμε τα
φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα
για muffins ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια μέσα στα μιας χρήσης φορμάκια
Sanitas). Κανονικά γίνονται περίπου 20 τεμάχια (τα magdalenas είναι πιο
κοντά από τα muffins), αλλά αν γεμίσουμε περισσότερο τα φορμάκια,
βγαίνουν λιγότερα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC.
- Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώνει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χτυπητήρι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό μισού (ή ολόκληρου) λεμονιού και το ρίχνουμε όλο μαζί στο μίγμα με τα αυγά.
- Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι (στη μύτη του
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 μεγάλο μήλο
- 1 φλυτζάνι σταφίδες
- δύο-τρία ξερα σύκα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
- 1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα
- 1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
(χρησιμοποιώ ένα που βρήκα χωρίς φωσφορικά άλατα)
Εκτέλεση - Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέκ διαμέτρου 20 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο.
- Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρωτα λίγα λεπτά στον ατμό.
- Ψιλοκόβετε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι.
- Σε
ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα
φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να
κρυώσει λίγο.
- Ανακατεύετε σε ένα μπώλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.
|
Υλικά: - 300γρ. βούτυρο
- 300γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40γρ. κορν φλάουρ
- 100γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
- 50γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα για πασπάλισμα
- Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: - Στον κάδο του
μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τους
κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το
αδειάζουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο.
- Ρίχνουμε στον
κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη σκόνη
φουντουκιού. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το
χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα. Ανακατεύουμε
απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
αλευριού - φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά
απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και
αδειάζουμε το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα χοντροκοπανισμένα
φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
|
Υλικά για το κέικ:
- 250gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 200gr βούτυρο
- 100gr ζάχαρη άχνη
- 2 συσκευασίες βανίλια
- 4 αυγά
- Υλικά για την επικάλυψη:
- 100gr λευκή σοκολάτα
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση: Βάζω
την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος στο μάτι
της κουζίνας σε πολύ μικρή θερμοκρασία ώστε να λιώσουν και να μην καεί η
σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί. Εμένα με
βολεύει ο πρώτος τρόπος. Έπειτα κατεβάζω από το μάτι και προσθέτω τη
ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω
πολύ καλά. Ρίχνω το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ (εγώ
χρησιμοποιώ μικρή καρδιά ή τη στενόμακρη την απλή φόρμα) και ψήνω στους
190oC στον αέρα μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε το κέικ να βγει
υγρή αλλά χωρίς ίχνη από αυτό. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη ως
εξής. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την λευκή σοκολάτα (ή σε μπεν
μαρί) προσθέτουμε λίγη κρένα γάλακτος και το βούτυρο κι ανακατεύουμε.
Με αυτή την επικάλυψη περιχύνουμε το κέικ το οποίο στη μέση του θα
βαθουλώσει λιγάκι (επειδή είνα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Την ειδα στην τηλεοραση και ενιωθα οτι το μυριζω απο την οθονη... - 150γρ κουβερτουρα σε κομματακια
- 250γρ βουτυρο
- 2 κουπες ζαχαρη
- 2 σφηνακια κονιακ ή λικερ
- 1+1/3 φλυντζανι ζεστο νερο
Λιωνουμε τα παραπανω υλικα σε μια κατσαρολα και αφηνουμε να βρασει για 5-6 λεπτα.
- 2κσ κακαο
- 2κσ nescafe
- 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1/2 κουπα Φαριναπ
Τα ανακατευουμε και τα κοσκινιζουμε πανω απο την κατσαρολα με το μειγμα. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ.. Προσθετουμε 2 αυγα ελαφρα χτυπημενα. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ.. 1 ωρα,150 βαθμους.. Μην φοβηθειτε,θα φουσκωσει μετα το πρωτο μισαωρο.. α! εγω εβαλα 2 κουπες Φαριναπ και μιση αλερι γιατι φοβηθηκα μηπως δεν φουσκωσει.. Καλη επιτυχιαααα
|
Υλικά - 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 κρόκοι αυγών
- 150 γρ. becel
- 220 γρ. αλεύρι
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
- 50 γρ. αμύγδαλα σκόνη στο multi
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 κουταλιές σούπας κακαο light
- δύο ατομικά γαλατάκια εβαπορέ light (λόγω ανωτέρας βίας, βλέπε κάτω)
Εκτέλεση Ανακατεύω becel me
ζάχαρη, μετά ρίχνω τα αυγά. Προσθέτω το λικέρ, τα αμύγδαλα και μετά
αλέυρι και baking. Επειδή μου βγήκε κάπως σφιχτή ζύμη έριξα και τα
γαλατάκια...που κανονικά δεν χρειάζονται... Μετά παίρνω από το μείγμα 2 κουταλιές σούπας περίπου και τα ανακατεύω με το κακάο.
Βουτυρώνω και αλευρώνω φόρμα του κεικ και ρίχνω μισό από το λευκό
μείγμα, στην μέση το σοκολατένιο μείγμα και πάνω πάλι το λευκό. Ψήνω σε αέρα και πάνω κάτω αντίσταση (αυτή την επιλογή την έχει ο φούρνος μου) για 70 λεπτά σε 140 βαθμούς. Σερβίρω με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο (με καστανή ζάχαρη και αυτή). Χωρίς την μαρμελάδα μια φέτα υπολογίζω ότι έχει 180 θερμίδες. Καλή Επιτυχία
|
Υλικά:
- 300γρ ζαχαρη
- 300γρ αλευρι φαρινα
- 4αυγα (εγω εβαλα 3)
- 100γρ φυστικια αιγίνης
- 120γρ αμυγδαλα ασπρισμενα
- 100γρ φουντουκια
- 1 φακελακι βανιλια
- 1κ.σ baking powder
- 1/2φλ φυστικελαιο
- 1κ.σ. Κακαο άγλυκο
- Λιγο γαλα
- Λικερ αμαρετο προαιρετικα!
Εκτέλεση:
- Αλεθουμε
τα φυστικια αιγινης μεχρι να γινουν σκονη και τα βαζουμε σε μπολ.
Κανουμε το ιδιο για τα αμυγδαλα και ακολουθως με τα φουντουκια.
- Βαζουμε
τη ζαχαρη στο μιξερ και την κανουμε αχνη, προσθετουμε τα αυγα και το
λαδι. Τα χτυπαμε καλα για 1 λεπτο. Προσθετουμε τη βανιλια το αλευρι το
baking και το λικερ αμαρετο.
Το
1/3 του παραπανω μιγματος το προσθετουμε στο φυστικι αιγίνης.
Ανακατευουμε πολυ καλα να αναμειχθει το μιγμα με τον ξηρο καρπο.
Ανακατευουμε αλλο 1/3 του μιγματος με τα αμυγδαλα . Στο τελευταιο 1/3
που εμεινε στον καδο του μιξερ προσθετουμε το τριμμενο φουντουκι και το
κακαο. Και τα 3 μιγματα χ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 250γρ βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 κουταλιές κανέλα
- 2 κουταλάκια κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι
να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το
αλέυρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Πέρνουμε
το 1/3 της γέμισης και προσθέτουμε την κανέλα. το βάζουμε στην φόρμα.
Στη συνέχεια από το αρχικό μείγμα προσθέτουμε το μισό μείγμα πάνω από το
κανελένιο μείγμα :).
- Στο υπόλοιπο μείγμα που έμεινε προσθέτουμε το κακάο και στη συνέχεια το βάζουμε πάνω από το άσπρο μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
|
Όταν
έχεις δύο παιδιά κλεισμένα για τόσες μέρες στο σπίτι, πρέπει να βρεις
τρόπο για να καλμάρεις την βαρεμάρα τους και την γκρίνια τους. Έτσι,
φτιάξαμε ένα κέικ το οποίο καιρό το λιγουρευόμουν αλλά δεν είχα
αποφασίσει να το φτιάξω. Η συνταγή είναι από το αμερικάνικο βιβλίο
μαγειρικής «Crazy for Chocolate». Υλικά (για μια φόρμα 20-23 cm) για το κέικ - 125 γρ. βούτυρο
- 1 φλυτζ. (185 γρ.) μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο
- 2 αυγά
- 3 βανίλιες
- 1/3 φλυτζ. (40 γρ.) αλεύρι απ
- 1 φλυτζ. (125 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 φλυτζ. (60 γρ.) κακάο
- 3/4 φλυτζ. (185 ml) κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζ. (90 γρ.) κομματάκια σοκολάτας
για την επικάλυψη - 125 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο
για τη διακόσμηση
Εκτέλεση - Βάζετε στο
μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν
σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζεται το χτύπημα για ακόμα 5
λεπτά. Ρίχνετε τις βανίλιες και τον καφέ και ανακατεύετε.
-
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Το πιο αφράτο και ζουμερό κέικ σοκολάτας, που έχω φτιάξει!!!
Υλικά: - 4 μεγάλα αυγά
- 1,5 κούπα ζάχαρη (375γρ.)
- 250γρ. μαγιονέζα Craft
- 2 κούπες αλεύρι fαrinα up (320γρ.)
- 2/3 της κούπας κακάο Van Houten (100γρ.)
- 1 1/4 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέϊκιν
- 1 βανίλια (250γρ.)
Γλάσο - 250γρ κρέμα γάλακτος
- 250γρ. κουβερτούρα Παυλίδης
Εκτέλεση: - Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν και τη σόδα.
- Στο
μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’ αυγά για 5’ λεπτά. Προσθέτουμε τη
μαγιονέζα και το νερό και μόλις ομοιογενοποιηθούν σβήνουμε το μίξερ.
- Προσθέτουμε στο μίγμα όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί, (διαμέτρου 28-30 εκ).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175˚για 55 ακριβώς λεπτά.
Γλάσο: - Όταν κρυώσει το κέικ, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα αφού την
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά : - 2 φλ τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- ¾ φλ. κακάο
- ¼ κουτ.γλ. σόδα
- 1 ¾ φλ. Ζάχαρη
- 1 βούτυρο 250 gr ή μαργαρίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κουτ. γλ. κοφτό κανέλα
- ¼ κουτ. γλ. γαρίφαλο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κουβερτούρα 125, γρ
Για το γλάσο
- 150 gr κουβερτούρα
- ½ φλ. γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κουτ. γλ. βούτυρο
- 1κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση : - Λιώνουμε
την κουβερτούρα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το
μείγμα μας σε μια λεκάνη. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τη σόδα τη
διαλύουμε στο κονιάκ.
- Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μας για 2 λεπτά και μετά στη μεσαία μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
- Αδειάζουμε
σε ταψάκι 26 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να
δούμε το γλυκό μας να έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να
κρυώσει και το βγάζουμε από τα ταψάκι μας.
- Βάζουμε σε
κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε
την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
εκτός φωτιάς, έως ότου λιώσ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |
![](http://feeds.feedburner.com/~fc/LostEmpirecom?bg=000000&fg=444444&anim=1&label=listeners)
|
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
![](/stat/1739151731)
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2 Φίλοι-Επισκέπτες: 2 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|