1 κούπα λάδι (καλαμποκελαιο ή ηλιελαιο ή μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκέλαιο)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
½ φλ καφέ κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. κοφτό σόδα
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
3-4 κ.σ κακαο (συν 1 κ.σ εξτρα λαδι)
750 γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Στο μιξερ ή σε
μια λεκανη αναμιγνυουμε το λαδι, με τη ζαχαρη, την πορτοκαλαδα στην
οποια εχουε διαλυσει τη σοδα,το κονιακ, τη βανιλια, το ξυσμα και την
κανελλα.
Προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη ευπλαστη.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 ισα μερη και βαζουμε στην ακρη την μιση ζυμη.
Στην
υπολοιπη προσθετουμε το κακαο και πεειδη θα σφιξει 1 κουταλια εξτρα
λαδι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει ομοιομορφα καφε.
Χωριζουμε τις δυο ζυμες (τη λευκη και τη σοκολατενια) σε 4 -5 ισα μερη.
Περνουμε 1 κομματι απο την καθε ζυμη και ανοιγουμε με το καθενα μια λωριδα ζυμης στον παγκο μας.
Τοποθετουμε την καφε λωριδα πανω στη λευκη και κλεινουμε σε ρολο απο τη φαρδια πλευρα.
Ρολαρουμε λιγο για να μακρυνει το μπαστουνι μας και τοποθετουμε στη λαμαρινα του φουρνου στην οποια εχουμε στρωσει λαδοκολλα.
Με την ιδια διαδικασια φτιαχνουμε και τα υπολοιπα μπαστουνια μας
Χαραζουμε το καθε μπαστουνι με ενα μαχαιρι σε ισα μερη.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στη χαμηλοτερη θεση στους 180 βαθμους για μιση ωρα.
Μολις
βγαλουμε τη λαμαρινα κοβουμε ως κατω τα κομματια στο σημειο που τα
ειχαμε χαραξει και τα ξαναστρωνουμε στη λαδοκολλα με την κομμενη πλευρα
τωρα προς τα πανω.
Ψηνουμε για ακομα 40 λεπτα στον αερα αυτη τη φορα στους 140 βαθμους μεχρι τα παξιμαδια να στεγνωσουν.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.