2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη και πράσινη)
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους(προαιρετικά)
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κύβους λαχανικών(προαιρετικά)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα
φασολιά και τα βάζουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί
βράζετε τα φασόλια σε νερό αρκετά καλά, μέχρι να μαλακώσουν και να
μπορείτε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, βράστε
τα για 30’.
Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το κέτσαπ και το μαϊντανό.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε γάστρα.
Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό.
Δεν
χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο αλάτι αφού ρίχνετε στα φασόλια
επιπλέον τους κύβους λαχανικών και τα λουκάνικα θα αφήσουν το αλάτι
τους..
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).
Όταν
είναι έτοιμο, καλύψτε τα φασόλια με την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό
και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.
Σημείωση:
Φυσικά, αν στο βράσιμο ή το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσετε νερό κάντε
το αλλά φροντίστε να είναι ζεστό για να μην διακόψει την βράση.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.