1 κουταλιά σούπας λάδι από λευκή τρούφα και λίγο περισσότερο για γαρνιτούρα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή μαύρη τρούφα είτε από κονσέρβα είτε αποξηραμένη κομμένη σε λεπτές φετούλες
Εκτέλεση
Βάζουμε το
ζωμό σε μία κατσαρόλα και τον σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμο κρασία. Σε
ένα άλλο κατσαρολάκι ζεματίζουμε το σχοινόπρασο με το μαϊντανό για 15-20
δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με κρύο
νερό. Στεγνώνουμε τα μυρωδικά με χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε και τα
αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο βαρύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να
μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι. Με μία
ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για ένα λεπτό το ρύζι μέχρι να θωρακιστούν
οι κόκκοι τους ρυζιού από το λάδι. Αυτό μας βοηθάει ώστε το ριζότο να μη
γίνει πολτός. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε
συχνά. Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο ½
φλιτζάνι ζωμού. Κρατάμε ¼ φλιτζανιού ζωμό για το τέλος. Ανακατεύουμε
συχνά για να μην κολλήσει το ριζότο. Μετά από περίπου 18 λεπτά όταν το
ρύζι θα κρατάει ακόμα, προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Το
ριζότο είναι έτοιμο όταν οι κόκκοι θα έχουν μαλακώσει αλλά όταν το τρώμε
κρατάει και δε λιώνει. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο,
τα μυρωδικά, τα 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνας και τη 1 κ.σ λάδι τρούφας,
ανακατεύοντας για να αναμειχθούν καλά με το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και
πιπέρι.
Σερβίρουμε το ριζότο αμέσως σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, το λάδι τρούφας και τις φετούλες τρούφας.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.