Σε λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Ρίχνουμε
το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένα και ανακατεύουμε
ελαφρά έως ότου έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα
χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και χωρίζουμε τη ζύμη στα
δύο.
Πλάθουμε δυο ή τρία μπαστούνια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (στην περίπτωση που έχουμε κάνει τα τρία) διαφορετικά για 40.
Βγάζουμε το ταψί μας, χαράζουμε σε κάθετες λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου (όχι έως κάτω) και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε
πάλι το ταψί μας και χωρίζουμε τις λωρίδες μας, έως κάτω αυτή τη φορά
και τις γυρίζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μας στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ακόμα, έως τα παξιμάδια μας ξεραθούν καλά.
Τα βάζουμε πάνω σε σχάρα τα κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη μας.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.