Νερό ή ζωμό από κρέας και λαχανικά αν έχουμε ή και τα δύο
1 φλιτζανάκι του καφέ μανέστρα
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε
τα ρεβίθια σε νερό από βραδύς και μισή ώρα πριν τα βράσουμε ρίχνουμε
μέσα στο νερό 1 κουταλιά της σούπας σόδα. Τα στραγγίζουμε και τα
ξεπλένουμε ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο
ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης,
μουστάρδα σε σκόνη και νερό ή ζωμό (ή και τα δύο) έτσι ώστε να τα
σκεπάζει με το παραπάνω.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την
κατσαρόλα και προς το τέλος ρίχνουμε τη μανέστρα. Προσθέτουμε νερό αν
χρειάζεται. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και τέλος
ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το ταχίνι. Έτσι
έχουμε μία αρκετά πηχτή, νόστιμη και θρεπτική σούπα.
Όσο για τη
μουστάρδα σε σκόνη σε όλα τα όσπρια είναι μια ιδέα που άκουσα από την
Αργυρώ. Η μουστάρδα λοιπόν σε σκόνη (λέει η Αργυρώ) μειώνει το φούσκωμα
που νιώθουμε στο στομάχι από τα όσπρια. Τελικά το δοκίμασα κι εγώ και
πετυχαίνει!!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.