Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ζωμό και κρατήστε τον ζεστό, μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε.
Σε μια άλλη μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια
θερμοκρασία και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε
τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και συνεχίστε το σωτάρισμα μέχρι να
αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για
λίγο μέχρι το ρύζι να γυαλίσει και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε ένα
φλυτζάνι από το ζωμό και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σωθεί ο
ζωμός. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας ένα φλυτζάνι ζωμό τη
φορά. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι από έξω είναι κρεμώδες
και στο κέντρο λίγο σκληρό (η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20- 25
λεπτά). Όταν λοιπόν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας. Αν το ριζότο γίνει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη ζωμό μέχρι να γίνει κρεμώδες. Σερβίρετέ το αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Το
ριζότο είναι από τα λίγα φαγητά που πρέπει να σερβίρονται αμέσως. Δεν
μπορεί να περιμένει, γιατί δεν θα είναι πια κρεμώδες. Αν πρέπει να
προετοιμαστείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία, να τη σταματήσετε
πριν προσθέσετε ζωμό και να την ολοκληρώσετε αργότερα λίγο πριν το
γεύμα.
Eαν θέλετε να είναι ακόμη πιο διαίτης αφαιρείται την
παρμεζάνα στο τέλος και είτε πασπαλίζεται λίγο τριμένο FINA ή τρικαλινό
light.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.