250 γρ. μανιτάρια καστανά ψιλοκομμένα όπως ο κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 φλ. κρασί λευκό
2 φλ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ ζάχαρη
1 κουτάκι ζωμός λαχανικών φρέσκος
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα ζυμαρικά
Σε
μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και
προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι το καρότο και τα αυγά. Ανακατεύουμε για να
αναμειχθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για
να γίνει μια ελαστική ζύμη. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και την τυλίγουμε σε
πλαστική μεμβράνη για να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη
σε 4 μπάλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια τις πλάθουμε σε φύλλα. Με μυτερό
μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και στη
συνέχεια μήκους 6 εκατοστών και διπλώνουμε την κάθε λωρίδα στα δύο . Στη
συγκεκριμένη περίπτωση τα έχω περάσει από το μηχάνημα των ζυμαρικών.
Βράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι τα ζυμαρικά να βγουν στην
επιφάνεια. Σουρώνουμε και αφού κάψουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα
ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε
στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και
τον αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε
καλά και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το
κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το
καρότο, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να
πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.