Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (ALDENTE). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .
Μετά
ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες
και προσθέτουμε την κρέμα γάλ. ή το γάλα και τα τυριά. Τα ανακατεύουμε
να πάρουν μια βράση και τα τραβάμε απ'τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα
ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα), αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη
σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε από πάνω και τα
πασπαλίζουμε με ρεγγάτο.
Ψήνουμε στους 220 c για 20'-30' μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρουμε μετά από 1 ώρα για να κόβεται όμορφα.
Είναι στεγνή, δεν λασπώνει, ιδανική για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.
Εγώ
αντικαθιστώ την κρέμα γάλ. με 2 φλιτζάνες γάλα, για λιγότερες θερμίδες
και τα παιδιά μου δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά γιατί κυριαρχούν οι
γεύσεις των τυριών και των αλλαντικών.
Αυτή η συνταγή είναι δική μου παραλλαγή και αυτοσχεδιασμός, αφαιρώντας αυγά, κρέμα γάλ., βούτυρο κ.α. την κάνω λίγο πιο light.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.