λίγο τηγανισμένο μπέϊκον ή προσούτο για διακόσμηση
Διαδικασία
Τα λαζάνια να
είναι μακριά και αρκετά πλατά, Όπως όλα τα ζυμαρικά, ένα από τα μυστικά
τους βρίσκεται στο καλό βράσιμο. Κι όταν λέμε "καλό", δεν εννοούμε
πολύ.
Πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να πάρουμε μία μεγάλη
κατσαρόλα να τη γεμίσουμε με 2 λίτρα νερό και να τη βάλουμε στη φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίζει τις μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε αλάτι και τα
ζυμαρικά (γύρω στα 250 γρ. τα οποία όταν βράσουν θα αντιστοιχούν σε δυο
μερίδες). Αν τα θέλουμε al dente τα βράζουμε 2-3 λεπτά, λιγότερο από
αυτό που λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε, δεν τα ξεπλένουμε με νερό
και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κάστανα,
σταδιακά ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος, την
τρούφα και ανακατεύουμε.
Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαζάνια, και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και σερβίρουμε γαρνίροντας με κάστανα, και φλοίδες παρμεζάνας και μπέικον η προσούτο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.