1 κουτί φύλλα λαζάνια ανάμικτα (πράσινα και λευκά)
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλα κολοκυθάκια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
8 μεγάλα μανιτάρια
3 καρότα
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
Λίγο τριμμένο βασιλικό
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
½ ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο
2 γιαούρτια στραγγιστά
2 αυγά
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε
το ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι. Σβήνουμε με το
κρασί και προσθέτουμε το κονκασέ, λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και τον
βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Καθαρίζουμε
τη μελιτζάνα από το εξωτερικό περίβλημα και την κόβουμε σε μικρά
κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το
κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τρίβουμε στο χοντρό
μέρος του τρίφτη το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος με καπάκι,
μαζί με το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ενώ τα
ανακατεύουμε περιοδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα
πυρέξ βάζουμε με την κουτάλα της σούπας μία κουταλιά από τη σάλτσα
ντομάτας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα με τη
σάλτσα και ανακατεύομαι το παρασκεύασμα μέχρι να ενοποιηθεί. Στο πυρέξ
στρώνουμε μία στρώση από τα φύλλα λαζανιών, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα
ντομάτας/κρέμας γάλακτος, βάζουμε τα μισά λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε
το ένα τρίτο από το τριμμένο τυρί. Ακολούθως επαναλαμβάνουμε την ίδια
διαδικασία και στο τέλος βάζουμε μία στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα
από τη σάλτσα ντομάτας/κρέμας γάλακτος.
Χτυπάμε τα γιαούρτια με
τα αυγά , ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και αδειάζουμε πάνω από τα λαζάνια.
Σκορπίζουμε λίγο ακόμα τυρί στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.