1 κούπα τριμμένο μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να
κάψει και σωτάρουμε καλά τον κιμά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε
το καπνιστό μπέικον και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι
να πάρουν όλα τα υλικά ένα ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ
και ανακατεύουμε να πάει παντού , συνεχίζουμε ρίχνοντας τη τομάτα, τη
ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι και βράζουμε το φαγητό για περίπου
μισή ώρα ή όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Βράζουμε
ότι ζυμαρικό θέλουμε, σε αλατισμένο νερό και το χρόνο που αναφέρεται
πάνω στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, και τα βάζουμε σε ένα κατά
προτίμηση στρογγυλό πυρέξ ρίχνουμε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο και τη
κούπα ξυσμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά, από πάνω βάζουμε τον
κιμά και τελειώνουμε με το τριμμένο μετσοβόνε. Ψήνουμε το φαγητό για
μισή ώρα περίπου στου 180 – 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και μέχρι
να λιώσει ωραία το τυρί.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.