Σε μια
κατσαρόλα με βαρύ πάτο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον
μαϊντανό και το ελαιόλαδο, στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα,
τον πελτέ και τις γαρίδες. Τα γυρνάμε όλα μαζί για λίγο με την κουτάλα
και μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, το κονιάκ, το αλάτι και το πιπέρι. Το
παρακολουθούμε βέβαια στην πορεία μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε και
άλλο νερό. Παράλληλα έχουμε βάλει να βράσουμε και τα λιγγουίνι(α) ή το σπαγγέτι κατά την γνωστή μέθοδο.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και έτοιμες οι γαρίδεςμας.
Σερβίρουμε
σε μεγάλο ρηχό πιάτο μια μερίδα λιγγουίνι, τοποθετούμε στην μέση λίγες -
έως αρκετές – γαρίδες, ρίχνουμε σαλτσούλα τριγύρω, φρεσκοτριμμένο μαύρο
πιπέρι και voila. Επίσης εαν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
TIP:
Εαν
οι γαρίδες είναι φρέσκιες και μεγάλες καθαρίζουμε την φλούδα τους εκτός
απο το κεφάλι και την ουρά. Καθαρίζουμε και την άμμο που έχουν στην
πλάτη τους.
Εαν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε να
πάρουν μια βράση με λίγο νερό και λίγο ξύδι, τις σουρώνουμε τις
ξεπλένουμε λίγο και μετά τις μαγειρεύουμε όπως τις φρέσκιες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.