1 ½ κούπα φουντούκια χονδροσπασμένα και μερικά φουντούκια ολόκληρα για στόλισμα
½ κούπα αλεύρι
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
½ κ.γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 μεγάλα αυγά
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.γλ. βανίλια
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 170βαθμούς. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Κοσκινίζετε αλεύρι, κακάο, baking powder και αλάτι.
Χτυπάτε
στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, δυνατά για 5’ να
αφρατέψουν. Χαμηλώστε την ένταση, ρίξτε το γλάσο σοκολάτας και μετά το
μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα, με σπάτουλα, τα φουντούκια
και τις σταγόνες.
Απλώστε με ένα κουτάλι της σούπας μπαλάκια από
το μείγμα, πάνω στις λαμαρίνες. Μην τα πιέσετε να απλώσουν, θα το
κάνουν με το ψήσιμο. Στολίστε κάθε ένα με μερικά φουντούκια ή σταγόνες
λευκής κουβερτούρας.
Φουρνίστε για 8’-10’ το πολύ, ώστε να
παραμείνουν μαλακά αφού κρυώσουν. Αφήστε στις λαμαρίνες γα 2’, να
κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρείτε με σπάτουλα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.