1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα ή κερασάκια μαρασκίνος
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
Κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί με 1 κουταλίτσα λικέρ, και μια κουταλίτσα βιτάμ ή βούτυρο γάλακτος.
1 κορνέ με χοντρές μυτούλες και 2 χάρτινα χωνάκια για την μαρμελάδα και την σοκολάτα
Εκτέλεση
Κτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά ξεχωριστά και τα ενώνουμε όλα.
Χρησιμοποιούμε
κορνε χοντρό και κάνουμε με το μείγμα μαργαρίτες και sticks διάφορα
σχέδια, ή λεπτά cookies που τα ενώνουμε δύο- δύο κατόπιν με
μαρμελάδα…(αυτό μετά το ψήσιμο)…
Παίρνουμε λίγη –1 κουταλιά
φράουλα μαρμελάδα και την βάζουμε σε ένα κορνέ, λιθόκολλας, κόβουμε μια
πολύ λεπτή μυτούλα στην άκρη και βάζουμε στις μαργαρίτες λίγη φράουλα
σαν κερασάκι ή αληθινό κερασάκι, ή ένα μυγδαλάκι στο κέντρο, και τα
ψήνουμε στους 160ο-170ο Κ. για 20΄.
Κατόπιν έχουμε λιώσει κουβερτούρα με 1 κουταλίτσα βιτάμ και ελάχιστο λικέρ, και βουτάμε τα μισά sticks μέχρι την μέση..
Τα
άλλα μισά τα διακοσμούμε κάνοντας πάλι ένα κορνέ με λαδόκολλα και
κόβοντας την μυτούλα και βάζοντας μέσα λίγη-1 κουταλιά της σούπας-
λιωμένη κουβερτούρα και κάνουμε ανακατεμμένες γραμμές επάνω στα υπόλοιπα
sticks και στις μαργαρίτες.
Μπορούμε να ανταμώσουμε 2 –2 τα
sticks κολόντας τα με μαρμελάδα ή σοκολάτα και τα cookies επίσης, πριν
να τα διακοσμήσουμε με την σοκολάτα αυτά λέγονται βουτήματα σαμπλέ….. Καλή επιτυχία
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.