1 μεγάλη κόκκινη και γερή ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες ροδέλες
1 κουτ. γλ. κόρν-φλάουρ
Εκτέλεση:
Ξεβράζουμε
το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου :ΞΕΒΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ και όταν
είναι καλά στραγγισμένο το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι
να ροδίσει σαν λουκουμάς.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε συχνά και απαλά μέχρι να πάρει χρώμα σταράτο (όχι να καεί !).
Μετά
το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, νερό να είναι
ίσα-ίσα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 20'-30'.
Όταν
το κρέας είναι ψημένο, ρίχνουμε την ντομάτα με τις πιπεριές, το
αλατίζουμε και το ψήνουμε 5' ακόμα φροντίζοντας το ζουμί να είναι πάντα
ίσα-ίσα. Η ντομάτα και οι πιπεριές δεν πρέπει να καλοψηθούνε, πρέπει να
στέκουν, να έχουν τη φρεσκάδα και τη γεύση της σαλάτας.
Όταν το
κατεβάσουμε, παίρνουμε με μια κουτάλα 1-2 κουταλιές ζουμί, το βάζουμε σε
ένα μπολ και το ανακατεύουμε φυσώντας το να χλιαρείνει, διαλάμε καλά το
κόρν-φλάουρ και το ρίχνουμε στο τσικάλι.
Το αναχουμίζουμε γύρω-γύρω και το αφήνουμε 5' να δέσει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.