1 μεγάλο
χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (αυτό που χρησιμοποιήσαμε
εδώ, ήταν από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, και πρέπει να
ήταν περίπου 400 γρ)
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα χοντρές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ζουπηγμένες αλλά ολόκληρες
2 μελιτζάνες κομμένες μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές κέρατα κομμένες μεγάλα κομμάτια
1 καυτερή πιπεριά (αν δεν το θέλετε πολύ πικάντικο την παραλείπετε)
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κύβους
1 κουτ. σούπας πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το λουκάνικο για 5-10 λεπτά και σουρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σωτάρουμε με λάδι όλα τα λαχανικά. Πρώτα τις
μελιτζάνες με τα κρεμμύδια να μελώσουν χωρίς να αρπάξουν, μετά
προσθέτουμε τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο. Μόλις μαραθούν
ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ, το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι, και
σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Κατά τη γνώμη μου, θα του ταίριαζε πολύ και λίγο μοσχοκάρυδο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.