Πλένετε
και σκουπίζετε την πανσέτα. Την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας.
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μπούκοβο και από τις δύο μεριές.
Στρώνετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το χαλούμι κομμένο σε κομμάτια.
Με προσοχή αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας για να σχηματίσετε ένα ρολό.
Το δένετε σφιχτά με σπάγκο. Το τοποθετείτε στη γάστρα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω, στο μέσο του φούρνου για 3.5 ώρες περίπου.
Tips
Φροντίστε η πιο λιπαρή πλευρά του κρέατος να είναι από την έξω μεριά.
Το
ψήσιμο εξαρτάται από το βάρος της πανσέτας. Η δική μου ήταν 2.300 γραμ.
και την έψησα 3.5 ώρες. Αν αυτή που θα αγοράσετε είναι μεγαλύτερη ίσως
να χρειάζεται 4 ώρες ψήσιμο.
Μη προσθέσετε καθόλου νερό ή ζωμό.
Τον
ζωμό που άφησε το κρέας, αφού αφαίρεσα όσο το δυνατόν περισσότερο
λίπος, τον έβαλα σε μια κατσαρολίτσα και τον έδεσα με 1 κ.γ. κορν
φλάουρ.
Για να κοπεί καλά το ρολό φροντίστε να το αφήσετε να χλιαρύνει αρκετά. Αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι θα κοπεί ακόμα καλύτερα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.