4 μπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες) ή 4 στήθη κοτόπουλο.
4 κουταλάκια migma baxarikwn cajuan
3 κουταλάκια italiko migma baxarikwn
αλάτι (προαιρετικά)
Μαρινάτα:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, στιμμένο
2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών Cajun
Εκτέλεση
Καλύπτουμε
τις μπριζόλες ή τα στήθη με λαδόχαρτο ή πλαστική ζελατίνα κουζίνας και
χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο (π.χ. γουδοχέρι ή ειδικό σφυράκι) σε πάχος 1
εκ. Πασπαλίζουμε την κάθε μία με 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών Cajun και
όλες με το ιταλικό μίγμα μπαχαρικών. Αλατίζουμε κατά βούληση.
Ετοιμάζουμε
τη μαρινάτα, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο.Τοποθετούμε
το κρέας με τη μαρινάτα σε πλαστική σακούλα ειδική για το ψυγείο,
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών Cajun, κλείνουμε τη σακούλα
και κουνάμε καλά να πάει παντού η μαρινάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε
στο ψυγείο 30 λεπτά ή αν θέλουμε περισσότερο.
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντας το κρέας και από τις 2 πλευρές.
Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σαλάτα.
Μπορούμε
να ετοιμάσουμε το κρέας και να το βάλουμε στην κατάψυξη. Βγάζουμε με τη
σακούλα να ξεπαγώσει και ψήνουμε, όποτε χρειαστούμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.