Τετάρτη, 2025-02-05, 7:53 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 74 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
    • 1,5 κιλά πατάτες
    • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1/2 ματσάκι άνηθο
    • 1 ματσάκι μαϊντανό
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • ρίγανη
    • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
    • 2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι
    • αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση:
    • Ανοίγουμε το μπουκέτο των μανιταριών ξεχωρίζοντάς τα. Τα μεγάλα μανιτάρια τα κόβουμε στη μέση.
    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές (όπως για τηγανιτές).
    • Σε ένα ταψί βάζουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο ταψί.
    • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (και το λάδι) και με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά να αλειφθούν καλά τα μανιτάρια και οι πατάτες με όλα.
    • Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 82 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    dsc00511_420
    Υλικά:
    • 350ml μπύρα
    • 2 κύβους κότας
    • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
    • 1 κ.γλ μείγμα μπαχαρικών (όποια προτιμάτε)
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 250γρ. μικρά καροτάκια
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 450γρ. καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
    • 1 μικρό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
    • Ελαιόλαδο
    Εκτέλεση:
    • Ρίχνουμε τη μπύρα σε κατσαρόλα μαζί με τους κύβους,  σε μέτρια φωτιά.
    • Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και τέλος, το λάχανο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
    • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 115 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά (για 4 άτομα)
    • 1 μέτριο λάχανο
    • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας (δεν είχα και έβαλα μισό ποτήρι τριμμένη ντομάτα με μισό νερό)
    • 2 φλιτζανάκια ρύζι (έβαλα λίγο παραπάνω γιατί το θέλω πιο… ρυζωμένο. Καρολίνα, κλασικά)
    • 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το καβουρδίζουμε στο λάδι (για 3-4 λεπτά).
    • Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές (αυτό δεν κατάλαβα πώς γίνεται, στο τσακ του πρόλαβα να μη μου γίνει καφέ, ίσως χρειαζόταν πιο χαμηλή θερμοκρασία, αλλά με παρέσυρε το «καβουρδίζουμε») και ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
    • Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε λίγο (ζεστό) νερό ακόμα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 78 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 μεσαίο λάχανο
    • 1/2 κούπα ρύζι
    • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
    • λάδι
    • αλάτι - πιπέρι
    Εκτέλεση

    Σε κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι και στη συνέχεια το σέλινο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνω και το λάχανο ψιλοκομμένο και αφήνω να σωταριστεί καλά. Προσθέτω 2 φλυτζάνια νερό, τη ντομάτα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω μια μικρή κοκκινη πιπερίτσα) και αφήνω να βράσει το λάχανο. Συμπληρώνω νερό και αν χρειάζεται αλάτι και ρίχνω το ρύζι. Αφήνω το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι και να μείνει με το ζουμάκι του.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 71 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικα

    • 1 λαχανο μετριο κομμενο σε μικρα κομματια
    • 2 πρασα κομμενα χοντρες ροδελες
    • 3-4 κλωναρια σελινο χοντροκομμενα
    • 1 1/2 φλυτζανι ρυζι για πιλαφι
    • μισο φλυτζανι λαδι
    • λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
    • αλτι πιπερι
    • το χυμο απο ενα 1-2 λεμονια

    Εκτελεση

    • σωταρουμε τα πρασα και το σελινο στο λαδι για 5 λεπτα και προσθετουμε το λαχανο το μαιντανο αλατι και πιπερι
    • προσθετουμε λιγο νερο και το αφηνουμε να βρασει για ενα τεταρτο
    • προσθετουμε νερο τοσο ωστε να ειναι 3 φλυτζανια
    • βαζουμε το ρυζι και βραζουμε σε χαμηλη φωτια 15 λεπτα ακομα
    • τελος ριχνουμε το λεμονι κουναμε την κατσαρολα καλα και το φαγητο μας ειναι ετοιμο


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 465 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά

    • 1 μικρό κόκκινο λάχανο
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • 1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
    • 1/3 φλιτζ λάδι
    • Αλάτι πιπέρι
    • 1 φλιτζανάκι ξύδι κατά προτίμηση μηλόξυδο
    • 1 ξυνόμηλο (προαιρετικό)

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε το λάχανο όπως για σαλάτα και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
    • Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά.
    • Συνεχίζουμε με το λάχανο ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
    • Προσθέτουμε και το μήλο ,αν θέλουμε , κομμένο σε μικρές φετούλες.
    • Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι.
    • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.

    Συνοδεύει πολύ ωραία ψητά κρέατα και λουκάνικα.Στη Γερμανία, που το είχα φάει πριν πολλά χρόνια, το φτιάχνουν με λάχανο ψιλοκομμένο μάλλον τουρσί.

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 91 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά και εκτέλεση
    • Κάνουμε ενα χυλό με αλεύρι, νερό και αν θέλουμε λίγη μπύρα, αλάτι, πιπέρι, άνηθο (προαιρετικά)
    • Ρίχνουμε το βρασμένο κουνουπίδι κομμένο σε μικρα κομμάτι στο χυλό. Ανακατεύουμε καλά.
    • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και παίρνουμε κουταλιές από το κουνουπίδι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ενα χρυσαφί χρώμα


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 96 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά

    • 1 κουνουπίδι μέτριο
    • Αλάτι

    Για τη σάλτσα

    • 2 αυγά
    • 3 κουταλιές γάλα
    • 2 κουταλιές λάδι
    • 40 γρ. τυρί τριμμένο
    • 2 κουταλιές τοματοχυμός
    • 1 ποτήρι νερό
    • Αλεύρι όσο πάρει

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό, όχι πολύ, τόσο όσο να κρατάει .
    2. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια
    3. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γάλα, λάδι , τυρί χυμό, αλεύρι και νερό) μέχρις ότου γίνει ένας δεμένος χυλός.
    4. Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κουνουπίδι στο χυλό και τηγανίζουμε.
    5. Επειδή πολλές φορές μας μένει κουνουπίδι, είναι υγιεινό και κρίμα να το πεταμε


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε φούντες)
    • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
    • 1 κουπα διάφορα κίτρινα τυριά
    • 1 φύλλο δάφνης μία πρέζα μοσχοκάρυδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • πιπέρι μαύρο
    • 2 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
    Εκτέλεση
    • Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι.
    • Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το σκόρδο.
    • Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο (πρέπει λίγο να κρατάει) το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα.
    • Ανακατεύουμε με προσοχή (να μην λιώσει το κουνουπίδι) κια το αφήνουμε για περίπου 10' σε πολύ σιγανή φωτιά.
    • Αδέιάζουμε όλο το μίγμα σε πυρέξ (αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης)ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και την κάπαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ.κελσίου) μέχρι να ροδίσει και να απορροφηθεί όλη η κρέμα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 85 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 μέτριο κουνουπίδι
    • 200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
    • 1 μικρή κονσέρβα zwan
    • 3 κουταλιές αλεύρι
    • 1 αυγό
    • 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
    • Λάδι
    • Αλάτι
    • Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
    • Πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Βράζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
    • Κόβουμε το zwan σε κύβους, το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε.
    Για την μπεσαμέλ:
    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και λιώνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα αραιωμένο σε νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το μισό περίπου τυρί και το μοσχοκάρυδο.
    • Μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο κουνουπίδι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
    • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 89 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κουνουπίδι μέτριο σε τσαμπάκια
    • 200 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 1 χυμός ντομάτας (500 γρ.)
    • 1 κ.γ. πελτές
    • αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
    • 1 ματσάκι φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. φέτα 
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
    • 1/2 κούπα λάδι (να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας)
    _____400
    Εκτέλεση

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο κατόπιν αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε τον χυμο ντομάτας και τον πελτέ προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου σκεπασμένο σε μετρια φωτιά . Αν έχουν μείνει πολλά ζουμιά δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ξεσκεπάζουμε το φαι. Αφού μείνει με την σάλτσα που θέλουμε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε να πάει παντού 

    Σερβίρουμε σκέτο ή με τηγανιτές πατάτες και πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντάνο 

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 60 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:

    • 1 μέτριο κουνουπίδι
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 2 καρότα
    • 1 κουτί ντοματάκια
    • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
    • χυμό ενός λεμονιού
    • λάδι
    • αλάτι - πιπέρι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κουνουπιδιού. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον λάδι καθώς το κουνουπίδι τραβαει αρκετό. Αφαιρούμε απο την κατσαρόλα και σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε λίγο να βράσει η σάλτσα. Στη συνέχεια βάζουμε και το κουνουπίδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1κουνουπίδι
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδια
    • 1 δόντι σκόρδο
    • ¾  φλυτζάνας λάδι
    • 1 κουταλιάς σ.πελτέ ντομάτας
    • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
    • 2 ½  ποτήρια νερό
    • Αλάτι  
    • πιπέρι
    • γλυκιά πάπρικα
    • Τριμμένο μοσχοκάρυδο!
    Γαρνιτούρα
    • Κεμπάπ για όσες μερίδες έχουμε…
    Εκτέλεση
    • Στην κατσαρόλα με το λάδι σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα…
    • Κατόπιν προσθέτω τα πλυμένα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Τα σοτάρω ελάχιστα ελαφρά…
    • Προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα και ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
    • Προσθέτω το νερό όπου έχω διαλύσει σε αυτό την ντοματα πελτέ, και προσθέτω και την φρέσκια ντομάτα.
    dsc02587___425dsc02588_425

    Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
    • 1 κουνουπίδι 1,5 κιλό περίπου
    • 1 μεγάλο πράσο χοντροκομμένο
    • 1 μάτσο σέλινο        
    • 2-3 πατάτες κομμένες μέτριες (προαιρετικά)
    • 2-3 ντομάτες τριμμένες
    • 1 κ.σ. πελτέ
    • 1 φλ. λάδι1
    • 1 λεμόνι-πιπέρι- αλάτι
    Εκτέλεση :
    • Κόβουμε το κουνουπίδι από τα κοτσανάκια και πετάμε τη γούλα (κορμό).
    • Σοτάρουμε το πράσο και το σέλινο με το λάδι και όταν μαραθούν ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τον πελτέ και τα προψήνουμε 5’-10’.
    • Μετά  βάζουμε το κουνουπίδι με τα κοτσανάκια προς τα κάτω για να ψηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και  συμπληρώνουμε λίγο νερό να είναι λίγο πιο κάτω από τα υλικά, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10’- 15’περίπου.

    Όταν τα κοτσανάκια μαλακώσουν είναι ψημένο, του βάζουμε το λεμόνι να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 75 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 μέτριο κουνουπίδι (όχι μεγάλο)
    • 2 κρεμμύδια ξερά
    • 1 ξύλο κανέλλα
    • λίγο μαϊντανό ή σέλινο
    • 1 καρότο
    • λίγα μανιτάρια (προαιρετικά)
    • pummaro και 1 τομάτα τριμμένη
    • αλάτι, πιπέρι, λάδι
    Εκτέλεση:

    Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι και το σωτάρουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι.
    Σωτάρουμε και τα μανιτάρια, αν βάλουμε.
    Ρίχνουμε το pummaro και αν έχουμε τομάτες τρίβουμε και μια για επιπλέον νοστιμιά.
    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
    Το φαγητό αυτό θέλει μπόλικο λαδάκι για να δέσει καλά η σαλτσούλα.

    Καλή όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 94 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά 
    • 1 κουνουπίδι πλυμμένο και χωρισμένο σε τσαμπιά
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 3/4 κούπας λάδι
    • 2 ποτήρια νερό (του νερού)
    • 2 αυγά
    • 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε)
    • αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
    • λίγο τζίντερ σκόνη (προαιρετικά)
    • λίγη μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    Εκτέλεση

    img_1508_420_01

    • Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι ελαφρά και ρίχνουμε και το κουνουπίδι για ένα ελαφρύ τσιγάρισμα.
    • Κατόπιν σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί το αλκόολ ρίχνουμε το νεράκι και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει οσο θέλουμε το κουνουπίδι μας.
    • Μετά ανακατεύουμε χτυπημένα τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγάκι μας.

    Σερβίρεται ζεστό με φρεσκο ζεστό ψωμάκι και αν θέλουμε και πατάτες τηγανιτές!!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 64 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

     Υλικά:
    • 20-25 κολοκυθανθοί
    • 1 1/2 κούπα ρύζι για γεμιστά
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 3 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
    • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    • ελαιόλαδο
    • μισό λεμόνι
    • αλάτι πιπέρι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα και τα αφήνουμε επάνω σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι τη μισή ντομάτα, το μαϊντανό και το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει χωρίς πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν γεμίζουμε τα κολοθολούλουδα με προσοχή.  Τα στρώνουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα το χυμό μισού λεμονιού, ελαιόλαδο και νερό (με προσοχή, καλύτερα λίγο στην αρχή και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε). Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι.

    Καλη όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 91 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • Ανθοί κολοκυθιών
    • Τυρί πικάντικο κομματάκια όσα και οι ανθοί π.χ.κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
    • αλεύρι - αυγό- φρυγανία για το πανάρισμα
    Εκτέλεση:
    Πλένουμε τους ανθούς καλά και εσωτερικά μην έχουν κανένα ζουζούνι.
    Βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί στρίβουμε τα φύλλα να κλείσουν, πανάρουμε βουτώντας διαδοχικά σε αλεύρι-αυγό-φρυγανιά και
    τηγανίζουμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 102 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες (την κορυφή από το φυτό και όχι το λουλούδι)
    • 1 κρεμμύδι
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο
    • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες στο μούλτι
    • 2 μέτριες πατάτες (προερετικά)
    • 2 μέτρια κολοκυθάκια
    • μισό φλιτζάνι λάδι
    • αλάτι , πιπέρι
    • ρίγανη ή δυόσμο και μαϊντανό
    • φέτα (προερετικά)
    Εκτέλεση
    • Καθαρίζουμε τα χόρτα από μεμβράνες και κρατάμε μόνο τα τρυφερά μέρη.
    • Πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που με το λάδι που έχει κάψει και το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε έως κάτσουν τα χόρτα και προσθέτουμε την ντομάτα (photo 1).
    • Αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να τσιγαριστεί λίγο η ντομάτα και βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες (photo 2).
    • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυριστικά μας. Εγώ σήμερα έβαλα ρίγανη. Άλλες φορές βάζω μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε και ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
    • Όταν τελειώσει το βράσιμο και κλείσουμε το φαγητό προσθέτουμε την φέτα και σκεπάζουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο (photo 3).
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 102 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κιλό κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 2-3 εκ.
    • 2 φλιτζανάκια ρύζι τύπου καρόλίνα
    • 2 καρότα σε φέτες
    • 1 κρεμμύδι σε φέτες
    • 1/2 κουτί σάλτσα συμπυκνωμένης ντομάτας
    • Ελαιολάδο
    • Αλατι
    • Πιπέρι
    • Ζάχαρη
    • Ανηθο
    Ετοιμασία
    1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι.
    2. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά (5 λεπτά αρκούν) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
    3. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το άνηθο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί τελείως το ζουμί και να γίνει το ρύζι.
    Tip: Σε περίπτωση που δεν έχει μείνει πολύ ζουμί προσθέτω λίγο ζεστό νερό πριν ρίξουμε το ρύζι.

    Είναι πολύ καλοκαιρινό φαγητό και τρώγεται ακόμα και κρύο.
    Εύχομαι να το πετύχετε και καλή σας όρεξη!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 113 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 κιλό κολοκύθια
    • 1-2 καρότα
    • 3-4 πιπεριές κέρατα
    • 4 αυγά
    • Γάλα
    • Λάδι
    • Τυρί τριμμένο
    • Πάπρικα γλυκιά
    • Ρίγανη
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ντομάτα τριμμένη
    • Μαϊντανός
    Εκτέλεση:
    Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη ή με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε λωρίδες. Ομοίως κάνουμε με το καρότο και την ντομάτα. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια. Ανακατεύουμε έπειτα το τριμμένο κολοκύθι με το τριμμένο καρότο και την πιπεριά που ψιλοκόψαμε πριν. Χτυπάμε τα αβγά σε ομελέτα μαζί με το γάλα και προσθέτουμε το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα γλυκιά και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα της ομελέτας στο μίγμα μας από κολοκύθι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Συμπληρώνουμε με τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει προηγουμένως και αδειάζουμε όλο αυτό το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει από πριν. Περιχύνουμε από πάνω με λάδι και ψήνουμε στους 180C για περίπου 1 ώρα, ίσως και λιγότερο.

    Καλή σας όρεξη!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 87 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

     Υλικά:
    • 4 στρογγυλά κολοκύθια
    • 1/4 κ. κιμά μοσχαρίσιο
    • μισή κονσέρβα μανιτάρια
    • 2-3 φέτες μπέικον
    • 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 κρεμμύδια
    • 1 κουτί ντοματάκια 
    • 1 κούπα πουρέ πατάτας ή μπεσαμέλ
    Εκτέλεση:

    Πλένουμε και κόβουμε το επάνω μέρος των κολοκυθιών. Τα αδειάζουμε προσεκτικά και περνάμε τη μισή τους σάρκα από το μούλτι. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτουμε το μέσα των κολοκυθιών που έχουμε λιώσει και τέλος τα μανιτάρια. Αφου σωταριστούν καλά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μισό ποτηράκι νερό. Οταν εξατμιστούν καλά τα υγρά ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και σκεπάζουμε με τον πουρέ πατάτας ή την μπεσαμέλ (εγώ τα έκανα με πουρέ). Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν απ' εξω (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε). Τα ξεσκεπάζουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

    Καλή επιτυχία!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 113 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 3 μεγάλα κολοκύθια 
    • 10-12 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
    • λίγο λουκάνικο χωριάτικο
    • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
    • δεντρολίβανο
    • 1 φύλλο δάφνη
    • αλάτι, πιπέρι
    • λάδι
    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κολοκύθια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Σκεπάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα την κατσαρόλα και κατόπιν προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κολοκύθια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 82 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • Λάδι
    • 3 κολοκύθια σε κυβάκια
    • 6 φέτες μπεικον σε κομματάκια
    • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 κουταλιά μπελντε
    • Κόκκινο κρασί
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Θυμάρι
    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μπέικον, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο.  Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μπελντέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε.Ο

    Το σερβιρουμε ζεστο

    Καλή επιτυχία



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 95 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Ένα πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο και πάμφθηνο φαγητό αλλά και νόστιμο

    Από τα Δωδεκάνησα!

              3/4 ποτήρι ελαιόλαδο ι

    • 1 κολοκύθα σε κυβάκια  χοντρά κομμένη αν επιθυμούμε προηγουμένως τα σοτάρουμε λιγάκι για περισσότερη νοστιμιά…
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι  χοντροτριμμένο
    • Πελτέ ντομάτας  κατά βούληση,
    • 1 ποτήρι  νερό χλιαρό.
    • Ελάχιστο ξερό δυόσμο  για να κόψει την… κολοκυθίλα!
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
    Εκτέλεση
    • Ζεσταίνω το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι
    • Ρίχνω την κολοκύθα με αλατοπίπερο και την φέρνω δυό βόλτες να γυαλίζει (να λαδωθεί)
    • Την σκεπάζω  να μειωθεί ο όγκος της καθώς αχνίζεται…


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 134 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά (για 4 άτομα)
    • 6 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομμάτια 3-4εκ.
    • 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κομμάτια 3-4 εκ.
    • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φετάκια
    • 500γρ. χυμό τομάτας
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 1 πρέζα κανέλλας
    • ½ κ.γλ.  ζάχαρη
    • Ελαιόλαδο
    Εκτέλεση
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 61 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    mas_057_400
    Υλικά:
    • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες
    • 6 μεγάλα κρεμμύδια
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    • λίγο χυμό ντομάτας
    • λάδι
    Εκτέλεση

    Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω λάδι. Τις ψήνουμε ελαφρά περίπου 15'. Βγάζουμε το ταψί και στώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τέλος τις ντομάτες και το χυμό. Αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε επιπλέον λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 63 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά:

    • 8 μελιτζάνες τσακώνικες
    • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες λεπτές
    • 4 σκ. σκορδο ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
    • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
    • 1 κ.σ. πελτέ
    • Λάδι
    Εκτέλεση:

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες. Σε μπωλ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκορδο και το μαιντανό. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα στη σειρά και τις σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, ότι περίσσεψε από τη γέμισηι και ενα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα.

    Καλή όρεξη!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 87 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    Υλικά
    • 8 μελιτζάνες τσακώνικες (οι μακρόστενες)
    • 5 πατάτες
    • 2 κρεμμύδια
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
    • ½ κουτί χυμός ντομάτας
    • Αλάτι -πιπέρι
    • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
    melitzanes
    Εκτέλεση

    Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με κάθετες γραμμές σε 3 σημεία. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για ½ ώρα σε τρυπητό για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και στίβουμε ελαφρά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
    Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες ελαφρά, ίσα ίσα να ροδίσουν λίγο (αυτό το στάδιο μπορούμε να το παραλείψουμε για να μη γίνει βαρύ το φαγητό μας-η αλήθεια είναι όμως ότι γίνεται πεντανόστιμο έτσι).
    Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, το οποίο έχουμε κόψει σε φετάκια, και τα σκόρδα και στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγοβράσει το ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 58 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-24 | Comments (0)

    « 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 26
    Φίλοι-Επισκέπτες: 26
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz