6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (500γρ. ασπρομανίταρα)
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (ή παραπάνω, ώστε να έχετε δυο στρώσεις στο ταψάκι που θα φτιάξετε)
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 ντομάτες ώριμες
½ κιλό γάλα
4 αυγά
Τυριά: φέτα, κασέρι κ.α. (έβαλα περίπου 400γρ. φέτα και μια κούπα κεφαλοτύρι)
1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε
τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε
και τις σοτάρουμε με λάδι ελαφρώς (εγώ απλά τις σκούπισα με χαρτί, τις
λάδωσα και τις έψησα στο γκριλ για 10-15 λεπτά συνολικά κι από τις δυο
πλευρές).
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την ντομάτα.
Προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να
βράσουν μέχρι να σωθούν ότα τα υγρά.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι
ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά
τυριά και τα μανιτάρια. Έπειτα βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Χτυπάμε
τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο ταψάκι με τις
μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το φαγητό σε
δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα.
Φαντάζομαι πως αυτό το φαγητό θα είναι εξίσου ωραίο και με κοκκινιστό κιμά για όσους δεν προτιμούν τα μανιτάρια.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.