Πλύντε το λάχανο
πολύ καλά και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κυκλικά γύρω από το κοτσάνι,
σε βάθος, ένα κομμάτι και αφαιρέστε το, ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα
και να ξεχωρίζουν εύκολα. Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε νερό που
βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και βράστε το, ώσπου να
μαλακώσουν τα φύλλα (προσοχή, δεν πρέπει να λιώσουν). Βγάλτε το, αφήστε
το να κρυώσει και ξεχωρίστε τα φύλλα. Αν στο εσωτερικό τα φύλλα είναι
ακόμη σκληρά και δεν ξεχωρίζουν, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα με το νερό
και βράστε το και πάλι, ώσπου να μαλακώσουν τα υπόλοιπα φύλλα. Αφαιρέστε
από τα φύλλα τα σκληρά μέρη κι κόψτετα σε μικρά κομματια. Παράλληλα
κάνουμε τη σάλτσα.. Κόβουμε τη ντομάτα με κυβάκια και την σιγοβράζουμε
στο νερό που βράσαμε το λάχανο μαζί με το λάδι και το σκόρδο.. έπειτα
απο την πρώτη βράση ρίχνουμε το λάχανο, το τσίπουρο και τα αρωματικά
βότανα, αλάτι και αν χρειαστεί και λίγο ζαχαρη.. Τα αφήνουμε να ενωθούν
και τα σερβίρουμε μαζί με ενα ποτηράκι τσίπουρο ή ουζο ανάλογα με το τι
έχουμε χρησιμοποιήσουμε και στο φαγητό.. Καλή σας όρεξη..
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.