2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ώριμες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα
κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού. Σε ένα
μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Η
ντομάτα μπορεί να μπει με δύο τρόπους στο φαγητό, ή τριμμένη στο
μπλέντερ ή κομμένη και αυτή σε φέτες σαν το κολοκύθι. Εσείς
αποφασίζετε. Εγώ το κάνω κι έτσι και αλλιώς. Δεν αλλάζει κάτι. Μόλις
ετοιμάσουμε τα υλικά μας παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λάδι
να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος της. Στη συνέχεια αρχίζουμε το στρώσιμο των
υλικών. Πρώτα καλύπτουμε τον πάτο με τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε στη
σειρά σαν να φτιάχναμε μια τούρτα. Από πάνω ρίχνουμε μια χούφτα από το
μείγμα των μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Η ίδια διαδικασία
επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε ρίχντοντας
το υπόλοιπο λάδι. Εγώ συνήθως κάνω τρεις στρώσεις. Αν την ντομάτα την
κόψετε φέτες θα τη βάζετε πάνω από τα μυρωδικά και μετά θα ρίχνετε τα
μπαχαρικά. Αν την τρίψετε στον τρίφτη, θα τη ρίξετε στο τέλος από πάνω
μαζί με το λάδι. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε δυνατή φωτιά (12).
Μόλις αρχίσει ο βρασμός (θα ακούσουμε το λάδι που τσιτσιρίζει) θα τη
χαμηλώσουμε (8) και θα αφήσουμε το φαγητό να σιγοψηθεί χωρίς να βάλουμε
ούτε σταγόνα νερού. Όταν δείτε τι ζουμί βγάζει δε θα το πιστέψετε..
Παραλλαγές Η
μητέρα μου αντί για μαϊντανό χρησιμοποιεί και δυόσμο. Επίσης,
τσιγαρίζει τα μυρωδικά. Εγώ δεν το κάνω για να γίνει πιο ελαφρύ το
φαγητό. Αν έχετε μικρά παιδάκια, καλό θα είναι μία στρώση του φαγητού να
γίνει με πατάτες κομμένες σε ροδέλες και αυτές. Πάντα έτσι το κάνω για
το γιόκα μου. Μην τις βάλετε όμως κάτω κάτω και κολλήσουν. Καλύτερα μια
στρώση στη μέση... Και... μην ξεχάσετε τη ρίγανη. Αυτή κάνει τη διαφορά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.