½ κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο-κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε
τις μελιτζάνες και με ένα μαχαιράκι βγάζουμε λίγη από την ψίχα τους,
έτσι ώστε να δημιουργηθούν στις μελιτζάνες θηκούλες.
Τις αλατίζουμε και τις ξεπικρίζουμε.
Στη
συνέχεια, τις ξεπλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο
οποίο έχουμε καλύψει το πάτο του με λαδόκολλα, με τη ανοιγμένη θήκη τους
προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω τους λίγο
λαδάκι. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Εν
τω μεταξύ, όσο οι μελιτζάνες ψήνονται, κόβουμε τα λαχανικά - δηλαδή τις
πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ψίχα της μελιτζάνας που πήραμε
όταν ανοίξαμε τις θήκες στις μελιτζάνες, το μαϊντανό και τα καρότα.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
μέχρι να μαραθούν και αμέσως μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, το κέτσαπ, το
μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και βράζουμε
το μείγμα για λίγο, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις γεμίζουμε με το μείγμα της κατσαρόλας μας. Ρίχνουμε στο ταψί μας λίγο νεράκι.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φαγητό μας και μείνει με το λαδάκι του!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.