3 φλ. Τραχανά, εγώ έβαλα χειροποίητο, της γιαγιάς μας
2 κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη
5-6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
½ ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
λαιόλαδο
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ανοίγουμε
τις πιπεριές όπως στα κλασσικά «γεμιστά» και τις ρίχνουμε για 2 λεπτά σε
βραστό νερό. Τις βγάζουμε στο πυρεξάκι που θα τις ψήσουμε και τις
αφήνουμε στην άκρη.
Σιγοβράζουμε τον τραχανά με 3 φλυτζάνια νερό, μέχρι να το πιει όλο, ανακατεύοντας συχνά.
Σε
τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το
κολοκύθι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις λιαστές και
σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τον τραχανά, την τομάτα,
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.
Λαδώνουμε τις
πιπεριές, τις αλατίζουμε και γεμίζουμε με το μείγμα. Σκεπάζουμε κάθε
πιπεριά με τριμμένη φρυγανιά, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.