Κυριακή, 2024-09-29, 3:25 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 05


    Φοβάστε μην κολλήσετε κάτι όταν κάνετε έρωτα;
    Έχετε δικαιολογημένο λόγο να φοβάστε.
    Το να έχουμε σεξουαλικές σχέσεις είναι φυσιολογικό και υγιές. Αλλά υπάρχουν και περισσότερα από τριάντα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ένας στους τέσσαρες Αμερικανούς ηλικίας 15-55 ετών μπορεί να κολλήσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα νοσήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ενώ λίγα από αυτά τα νοσήματα είναι απλώς δυσάρεστα, τα περισσότερα έχουν σοβαρές συνέπειες και απαιτούν ιατρική αντιμετώπιση. Μερικά μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα.

    Άλλα μπορεί να επηρεάσουν ένα έμβρυο κατά την ανάπτυξή του ή μετά τη γέννηση. Μερικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και άλλα όπως η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και το AIDS μπορεί να σας σκοτώσουν. Κανείς δεν έχει ανοσία στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες φλεγμονές Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν κάποιο νόσημα, είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τα συμπτώματα, είτε γιατί δεν είχαν συμπτώματα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι έχουν μολυνθεί μέχρι που έπαθαν σοβαρές και συχνά μόνιμες βλάβες ή μέχρι που κόλλησαν την φλεγμονή στον σύντροφό τους.
    - Γνωρίζετε πως πρέπει να μιλήσετε εάν μολυνθείτε;
    - Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε;
    - Γνωρίζετε πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους συντρόφους σας;

    Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχει στα γεννητικά του όργανα κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, πηγαίνετε σε έναν ειδικό γιατρό.
    Δύσοσμα υγρά από τον κόλπο, το πέος, ή το ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 161 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Μερικά από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να περάσουν από τη μάνα στο αναπτυσσόμενο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στο παιδί κατά την ώρα του τοκετού. Μερικά μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο μέσα στη κοιλιά άλλα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ανάπτυξη του παιδιού, προβλήματα υγείας του νεογέννητου, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και το θάνατο. Έγκυες γυναίκες και γυναίκες που πρόκειται να μείνουν έγκυες θα πρέπει να ελέγχονται για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

    Έρωτας - Ασφάλεια και ικανοποίηση
    Η ερωτική πράξη είναι ένα από τα πιο δυνατά πράγματα στην ανθρώπινη φύση. Είναι φυσιολογικό να θέλουμε να δυναμώσουμε την αγάπη με το να κάνουμε έρωτα. Επίσης όμως είναι φυσικό να θέλουμε να κάνουμε έρωτα χωρίς να έχουμε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και χωρίς να κολλήσουμε ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να αποφύγουμε μια εγκυμοσύνη, είναι να αποφύγουμε να έλθει σε επαφή το σπέρμα με τον κόλπο ή το αιδοίο. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να μην κολλήσουμε κάποιο νόσημα, είναι να μην έχουμε σεξουαλική επαφή με κανέναν. Το προφυλακτικό βοηθάει άνδρες και γυναίκες να ελαττώσουν σημαντικά τον κίνδυνο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

    Το προφυλακτικό
    Tι είναι το προφυλακτικό;
    Το προφυλακτικό είναι ένα κάλυμμα το οποίο φοριέται επάνω στο πέος. Γίνετ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 201 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πέντε βήματα για μια υγιή, ασφαλή ερωτική ζωή

    1. Κάθε φορά χρησιμοποιείτε προφυλακτικό. Το προφυλακτικό προσφέρει την καλύτερη προστασία έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Το προφυλακτικό έχει αποτέλεσμα. Σε μια μελέτη από το 1987 έως το 1991, σε 123 ζευγάρια στα οποία ο ένας από τους συντρόφους είχε HIV, τα ζευγάρια που κάθε φορά χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό πρόλαβαν την μετάδοση του HIV σε αντίθεση με 122 ζευγάρια που δεν χρησιμοποιούσαν πάντα προφυλακτικό από τα οποία 12 σύντροφοι μολύνθηκαν. Μια ίδια μελέτη του 1993 έδειξε ότι μόνο δύο από 172 γυναίκες που οι σύντροφοί τους είχαν HIV και χρησιμοποιούσαν πάντοτε προφυλακτικό κόλλησαν τον ιό. Αντιθέτως 8 από 55 γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν πάντοτε προφυλακτικό, μολύνθηκαν.

    2. Συζητήστε με το σύντροφό σας πριν από τη θέρμη του πάθους, και, κάθε φορά χρησιμοποιήστε προφυλακτικό. Ο ένας σύντροφος πρέπει να φροντίζει και να ενδιαφέρεται για την ευχαρίστηση, την απόλαυση και την υγεία του άλλου. Να είστε ανοικτοί. Αφήστε τον σύντροφό σας να γνωρίζει για την υγεία σας και το σεξουαλικό σας ιστορικό. Να είστε ευθείς Μιλήστε για τις σεξουαλικές σας ανάγκες. Να είστε επίμονοι. Μην αφήνετε τον σύντροφό σας να παραμένει σιωπηλός γύρω από αυτά τα ζητήματα.

    3. Διατηρήστε την ιατρική σας φόρμα και χρησιμοποιείστε πάντοτε ένα προφυλακτικό. Κάντε έναν έλεγχο για αυτά τα νοσήματα μια φορά το χρόνο Προστατεύστε το ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Περιβάλλον και γενετική

    Στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών το ποσοστό της υπογονιμότητας στα ζευγάρια έχει τετραπλασιαστεί, από 4% το 1965 σε 10% το 1982 και 16% σήμερα. Στις μέρες μας ο πιο συχνά απαντώμενος λόγος υπογονιμότητας είναι ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων στους άντρες. Τι συμβαίνει λοιπόν και όλα πάνε στραβά;

    Κατά κάποιο τρόπο τίποτε δεν πάει στραβά. Απλά πολλοί παράγοντες επιδρούν σε μικρό βαθμό ο καθένας, αρκετά όμως ώστε συνολικά να αλλάξουν την εικόνα της ποιότητας του αντρικού σπέρματος.

    Η εύθραυστη συμμαχία του Χρωμοσώματος Υ και του σπέρματος

    Η παραγωγή σπέρματος στα αρσενικά κάθε είδους ελέγχεται από μια ποικιλία γονιδίων, τα οποία βρίσκονται κυρίως στο χρωμόσωμα Υ. Πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια περίπου, όταν άρχισε η εξέλιξη των πιθήκων, ένα γονίδιο -που σήμερα ονομάζεται DAZ- μεταπήδησε από το χρωμόσωμα 3 στο Υ. Στη διάρκεια των εκατομμυρίων ετών και αλλαγών του γενετικού υλικού που ακολούθησαν, το χρωμόσωμα Υ συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό γονιδίων που ελέγχουν την αναπαραγωγή, τόσο στους ανθρώπους όσο και στους πιθήκους.

    Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, τα γονίδια που αυξάνουν τις σωματικές ικανότητες του άνδρα –περιλαμβανομένης και της ποιότητας του σπέρματος- μετατέθηκαν από τα αυτοσωμικά χρωματοσώματα –τα οποία δεν έχουν σχέση με το φύλλο- στο χρωμόσωμα Υ.

    Σύμφ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 196 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Περισσότεροι από 94 εκατ. άνδρες σε όλον τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Τα αίτια, σ’ ένα ποσοστό 85% είναι οργανικά. Σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα ή χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορμονικές διαταραχές, αλκοολισμός κλπ.

    Αντιμετώπιση-θεραπεία

    Τα τελευταία χρόνια οι ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη μπορούν να βοηθήσουν θεαματικά όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

    Εκτός από τα φάρμακα στα οποία μόνο ένα ποσοστό ανδρών ανταποκρίνεται και βεβαίως δεν θεραπεύουν τη δυσλειτουργία της στύσης, την οριστική λύση έρχεται να δώσει μια απλή επέμβαση διάρκειας 30’, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

    Η επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την ερωτική ζωή του άντρα αλλά και της συντρόφου του.

    Τι είναι η πεϊκή πρόθεση

    Η πρόθεση είναι μια ‘αντλία’ σιλικόνης που τοποθετείται ενδοπεϊκά και δίνει την απαραίτητη σκληρότητα με τα υγρά που περιέχει. Μιμείται δηλ. απόλυτα τη φυσική στύση και χάλαση. Τοποθετείται από ειδικά εκπαιδευμένο ουρολόγο, με μια απλή επέμβαση, η οποία διαρκεί μόλις 30’ και απαιτείται νοσηλεία μιας μέρας στην κλινική. Η τομή είναι τόσο μικρή στην κάτω επιφάνεια του πέους και η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή, ούτε ακόμη και από τη σύντροφο την ώρ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Συλλογή σπέρματος απαιτείται όταν χρειάζεται να γίνει σπερμοδιάγραμμα, τεστ Percoll, κατάψυξη ή κάποια άλλη δοκιμασία ή επεξεργασία, ή όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για σπερματέγχυση ή εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο τρόπος λήψης σπέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντικός ώστε το σπέρμα να μπορέσει να αξιολογηθεί και να επεξεργαστεί σωστά από το ανδρολογικό εργαστήριο.

    Για να διατηρήσει το σπέρμα τα χαρακτηριστικά του και τις πλήρεις γονιμοποιητικές του δυνατότητες χωρίς επιμολύνσεις ή απώλειες πρέπει όσο το δυνατό να ακολουθούνται οι εξής οδηγίες:

    • Πρέπει να υπάρχει αποχή από σεξουαλική επαφή ή εκσπερμάτιση από δύο μέχρι τέσσερις μέρες. Είναι εξ ίσου βασικό να μην υπάρχει αποχή μικρότερη από 2 ή και μεγαλύτερη από 4 μέρες. Το διάστημα αυτό υπολογίζεται από τις μέρες που μεσολαβούν χωρίς να μετράμε τη μέρα της επαφής και τη μέρα της εξέτασης.
    • Η λήψη του σπέρματος μπορεί να γίνει κατόπιν ραντεβού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο ανδρολογικό εργαστήριο της μονάδας γονιμότητος και εξωσωματικής γονιμοποίησης του ΜΗΤΕΡΑ, σε ώρα που θα σας υποδείξουν από την γραμματεία της μονάδας.
    • Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε την λήψη του σπέρματος στο σπίτι σας, με την προϋπόθεση ότι η μεταφορά δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, εκτός κι αν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες από το γιατρό σας. Κατά τη μεταφορά προσπαθήστε να κρατήσετε το δείγμα σε θερμοκρασία μεταξύ 18 και 30 °C μακριά από τον ήλιο.
    • Αν η συλλογή γίνει στο εργασ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 186 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (1)

    Ο οργασμός αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Διαχρονικά, αποτελεί το βασικό προβληματισμό, τόσο των ειδικών θεραπευτών, όσο και των αντίστοιχων ερευνητών που επιχειρούν να κατανοήσουν τους βιολογικούς και ψυχικούς μηχανισμούς που τον διέπουν.

    Θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το γυναικείο οργασμό ως ένα πολύπλοκο σύστημα πολυπαραγοντικών δεδομένων, που οι μύθοι και οι αντιλήψεις, τον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Η σημαντικότητά του, αναγκάζει τη γυναίκα να καθηλώνεται αγχωτικά στην αναζήτησή του, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να παγιδεύεται μοιραία, όταν πιστεύει ότι όλη της η σεξουαλική συμπεριφορά είναι η οργασμική της κορύφωση.

    Ποια είναι τα στάδια της σεξουαλικής πράξης;

    Η σεξουαλική πράξη αποτελείται από τέσσερα στάδια. Το πρώτο είναι το στάδιο της επιθυμίας, όπου έχουμε την αφύπνιση των ψυχικών και σωματικών αισθήσεων. Ακολουθεί η φάση της διέγερσης, όπου πραγματοποιείται η σωματική προετοιμασία και κυρίως η κολπική εφύγρανση.

    Η επόμενη φάση είναι αυτή του οργασμού, όπου έχουμε την οργασμική κορύφωση, και τη φάση της χαλάρωσης (ηρεμίας), που τόσο ψυχικά όσο και σωματικά η γυναίκα επανέρχεται στην αρχική της εικόνα προ της σεξουαλικής της εμπλοκής.

    Η γυναίκα, από τη φάση της επιθυμίας, με την εγκεφαλική της ενεργοποίηση αφυπνίζει τους μηχανισμούς στο σώμα της και στα γεννητικά της όργανα, α ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που έχουν ημερομηνία λήξης της γονιμότητάς τους. Όπως προκύπτει από έρευνες και οι άντρες έχουν βιολογικό ρολόι.

    Οι άντρες δεν γίνονται μόνο λιγότερο γόνιμοι όσο μεγαλώνουν, αλλά η γονιμότητά τους αρχίζει να εξασθενεί σε σχετικά νεαρή ηλικία-περίπου στα 24-έξι χρόνια πριν των γυναικών.

    Παραδοσιακά, η υπογονιμότητα θεωρείται γυναικείο θέμα όπως και ο αυξημένος κίνδυνος για Σύνδρομο Down και άλλων γενετικών ανωμαλιών, αλλά οι έρευνες τώρα συνδέουν και υψηλότερα ποσοστά αυτισμού, σχιζοφρένειας και συνδρόμου Down σε παιδιά που έχουν γεννηθεί από άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.

    Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος διπολικής διαταραχής στα παιδιά αυξάνει με την ηλικία του πατέρα, ειδικά σε παιδιά που γεννιούνται από άντρες 55 ετών και άνω.

    Παλιά, όλα αποδίδονταν στη γυναίκα, δηλώνει ο Barry Behr, Καθηγητής γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Stanford Medical School.

    Ακόμα και τώρα, αν και περίπου μισές από τις περιπτώσεις υπογονιμότητας προκαλούνται από αντρικούς παράγοντες, όπως η χαμηλή ποσότητα σπέρματος, ή η κινητικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερες εξετάσεις που αξιολογούν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, από όσες υπάρχουν για τον άντρα.

    Σε ορισμέν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 191 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η επικράτηση των σεξουαλικών διαταραχών στο γενικό πληθυσμό είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, επειδή λίγες είναι οι μελέτες που αφορούν τη σεξουαλική δραστηριότητα υγιών ατόμων. Πιστεύεται ότι αποτελούν τις πιο συχνές ψυχολογικές διαταραχές στο γενικό πληθυσμό. Τέτοιου είδους είναι οι διαταραχές της επιθυμίας, της διέγερσης, του οργασμού.

    Το 50% των σεξουαλικών διαταραχών των αντρών που αναζητούν βοήθεια για σεξουαλικές δυσλειτουργίες αφορά διαταραχές στύσης. Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή παροδική αδυναμία για επίτευξη και διατήρηση επαρκούς στύσης μέχρι την ολοκλήρωση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

    Τα τελευταία 50 χρόνια, οι μελέτες, που έχουν γίνει γύρω από τη στυτική λειτουργία, συνηγορούν στην άποψη ότι ο άνδρας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ζωής του, μπορεί αιφνίδια και αναίτια να εμφανίσει ένα επεισόδιο παροδικού τύπου στυτικής δυσλειτουργίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποκτήσει μόνιμο πρόβλημα.

    Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα αρκετά κοινό και σύμφωνα με μία σημαντική μελέτη, η οποία έγινε στις Η.Π.Α. το 52% των ανδρών ηλικίας 40-70 ετών παρουσίαζε από ελαφριά έως βαριά στυτική δυσλειτουργία.

    Επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πλέον συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, με ποσοστό 29%. Με τον όρο αυτό εννοούμε την επίμονη ή επαναλαμβανόμενη εκσπερμάτιση με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν ή αμέσως μετά την εισαγωγή στον κόλπο και πριν από την ε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 188 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Τα τελευταία χρόνια το φάσμα των πέντε 'κλασικών' αφροδισίων νοσημάτων ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) έχει διευρυνθεί αρκετά με διάφορα νοσήματα, στα οποία η σεξουαλική επαφή παίζει σημαντικό ρόλο, όχι όμως και αποκλειστικό. Αυτά είναι:
    Σύφιλη: Εμφανίζεται σπανιότερα στις μέρες μας. Οι πληγές στα γεννητικά όργανα είναι σαφώς περιγεγραμμένες, ανώδυνες και συνήθως επουλώνονται πλήρως. Πληγές μπορούν να εμφανιστούν και στον τράχηλο της μήτρας, στο στόμα, στο περίνεο, στον πρωκτό και στον μαστό. Θεραπεύεται πλήρως.
    Βλεννόρροια: Προσβάλλει τον βλεννογόνο της ουρήθρας οφείλεται στο γονόκοκκο (Naisseria). Στους άνδρες χαρακτηρίζεται από παχύρρευστη έκκριση από το στόμιο της ουρήθρας. Στη γυναίκα δεν προκαλεί έκδηλα συμπτώματα.
    Μη γονοκοκκική ουρηθρίτιδα: Άτυπη ουρηθρίτιδα - λευκόρροια με συμπτώματα παρόμοια της βλεννόρροιας.
    Οξυτενή κονδυλώματα: Οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Η βλάβη είναι ένα είδος θηλώματος (κρεατοελιάς) που εμφανίζεται τόσο στα γεννητικά όργανα όσο και στο στόμα ή στην περιπρωκτική περιοχή. Οι τύποι του HPV είναι πάρα πολλοί. Η μόλυνση είναι πολύ συχνή στις γυναίκες 18 - 25 ετών και στην πλειονότητα θα παραμείνει λανθάνουσα ή με ελαφρές αλλοιώσεις για λίγα χρόνια και μετά θα υποχωρήσει. Μπορεί να μεταδοθούν με άμεση ή έμμεση ε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 170 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Σημαντικός αριθμός αντρών επισκέπτεται το γραφείο ειδικών περιγράφοντας με άγχος και αγωνία το φόβο ότι το μέγεθος του γεννητικού τους οργάνου δεν κυμαίνεται στις φυσιολογικές διαστάσεις και, κυρίως, ότι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

    Τις περισσότερες φορές οι ίδιοι παρουσιάζουν συγκεκριμένες μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει και οι οποίες ‘αποδεικνύουν’, κατά τα λεγόμενά τους, ότι πράγματι το μέγεθος του πέους δεν είναι φυσιολογικό. Η ανησυχία και η αγωνία που τους διακρίνει είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς και η αίσθηση ματαίωσης ότι δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτέ ουσιαστικά να ικανοποιήσουν σεξουαλικά μια γυναίκα. Νιώθουν ντροπή, αμηχανία και άγχος. Ο φόβος της κριτικής και της απόρριψης από τη γυναίκα είναι μεγάλος, για αυτό και καταλήγουν να αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές. Οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο από μια γυναίκα μπορεί να τους διαλύσει ψυχολογικά… Πράγματι, μοιάζει σαν να μην αντιλαμβάνονται καθόλου τη συναισθηματική διάσταση της σεξουαλικής πράξης. Για εκείνους η σεξουαλική πράξη αποτελεί κυρίως μια ‘εξέταση’ που θα αποκαλύψει και θα αξιολογήσει το αντρικό γεννητικό όργανο με σκοπό να τους ντροπιάσει και να τους εξευτελίσει.

    Το παράδοξο στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι παρά τις πλήρεις ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε περίπτωση και οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το άτομο κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια μεγέθους των γεννητικ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Οι θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα είναι οι εξής:

    Παρακέντηση Επιδιδυμίδας. Η διαδικασία αυτή αφορά τη συλλογή σπέρματος από την επιδιδυμίδα. Είναι η πιο απλή από τις αναφερόμενες, αλλά επίσης χρησιμοποιείται στις πιο ελαφρές περιπτώσεις ολιγοσπερμίας ή αδυναμίας εκσπερμάτωσης (π.χ. παραπληγία). Γίνεται με τοπική αναισθησία.

    Παρακέντηση Όρχεων. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο στη διαδικασία ανεύρεσης σπέρματος. Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και αποσκοπεί στη συγκέντρωση μικρής ποσότητας ορχικού ιστού.

    Η βιοψία όρχεων, γίνεται υπό γενική αναισθησία (μέθη). Λαμβάνονται τεμάχια ιστού και από τους δύο όρχεις αν χρειαστεί. Αποτελεί την πιο σίγουρη μέθοδο συλλογής σπερματοζωαρίων, ειδικά σε περιπτώσεις αζωοσπερμίας ή υποψίας χρωμοσωμικών ανωμαλιών (μωσαϊκισμός). Ο ασθενής παραμένει στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης μόνο για λίγες ώρες μετά την επέμβαση και εν συνεχεία επιστρέφει στο σπίτι του.

    Κατάψυξη Σπέρματος και Ορχικού Οστού. Σε περιπτώσεις όπου ο σύντροφος δεν μπορεί να είναι παρών την ημέρα της σπερματέγχυσης ή της ωοληψίας, το σπέρμα του μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης ή θεραπείας που μπορεί να καταστρέψει σε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 166 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Σχεδόν στα μισά ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί το πρόβλημα εντοπίζεται στο 'ισχυρό φύλο', εν αντιθέσει με ό,τι πίστευαν παλαιότερα. Έτσι, στις περιπτώσεις αυτές είναι απαραίτητη πλήρης σειρά εξετάσεων και για τον άνδρα, ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα και να ακολουθήσει η αντίστοιχη θεραπεία.


    Δεν απέχει πολύ η εποχή όπου σε περιπτώσεις στις οποίες ένα ζευγάρι δεν κατάφερνε να αποκτήσει παιδί η γυναίκα υποβαλόταν σε σειρά εξετάσεις, πολλές φορές επώδυνες, χωρίς να εξετάζεται καθόλου ο άνδρας. Η νοοτροπία αυτή είχε επικρατήσει από αρχαιοτάτων χρόνων, όπου τη λύση για την αδυναμία του άνδρα να τεκνοποιήσει την έδινε ο... Δίας μεταμορφωμένος πότε σε ταύρο, πότε σε κύκνο και πότε σε βροχή. Σήμερα όμως έχει βρεθεί ότι το 40% - 50% της υπογονιμότητας οφείλεται στον ανδρικό παράγοντα. Άρα, λοιπόν, ο έλεγχος του υπογόνιμου ζευγαριού θα πρέπει να ξεκινά από τον άνδρα.
    Οι τιμές αναφοράς σπέρματος γόνιμων ανδρών όπως καθορίστηκαν από τον WHO (το 2003) είναι:
    • Όγκος ≥ 2 ml.
    • PH ≥ 7,2.
    • Συγκέντρωση σπερματοζωαρίων ≥ 20x106 /ml.
    • Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων ανά εκσπερμάτιση ≥ 40x106.

    Οι αιτίες

    Οι αιτίες για την ανδρική υπογονιμότητα είναι οι εξής:

    Ασπερμία. Στην περίπτωση αυτή δεν εκκρίνεται σπέρμα από τον οργανισμό. Αιτίες γι’ αυτό μπορεί να είναι:

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 190 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Σεξουαλικότητα είναι η έκφραση της ψυχικής και βιολογικής λειτουργίας με σκοπό τη σωματική και συναισθηματική ικανοποίηση και πληρότητα μέσω της ηδονής. Είναι μια έννοια πολυδιάστατη, που αφορά στη βιολογική, ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική πλευρά του ανθρώπου.

    Η σεξουαλικότητα αποτελεί μια αυστηρά ατομική και ιδιωτική πτυχή της ζωής μας και συνδέεται με έννοιες όπως η ερωτική έλξη, η ερωτική πράξη, η σεξουαλική ταυτότητα, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες κ.α.

    Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει μια εγγενής σεξουαλικότητα. Μπορεί να πάρει τη μορφή ετεροσεξουαλικότητας, ομοσεξουαλικότητας και αμφισεξουαλικότητας.

    Η σεξουαλικότητα ξεκινά να διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλο. Είναι χρήσιμο, να δούμε πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι έφηβοι τη σεξουαλικότητά τους. Έτσι, λοιπόν, τα κορίτσια στην εφηβεία, συνήθως, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αμφιθυμία, ως προς τη θηλυκότητά τους και περισσότερους περιορισμούς στη σεξουαλικότητά τους. Ενώ στα αγόρια, υπάρχει εμφανής και ελεύθερη έκφραση του ανδρισμού τους και της σεξουαλικότητάς τους.

    Πώς, ωστόσο, αντιμετωπίζει η κοινωνία τη σεξουαλική έκφραση των εφήβων;

    Τα κορίτσια, συνήθως, ενθαρρύνονται να αναστέλλουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες μέχρι να αφοσιωθούν σε μια σχέση και να αποφεύγουν ευκαιριακές σχέσεις, για τη διατήρηση της ηθικής τους. Από την άλλη, τα αγόρια ενθαρρύνονται να επιδεικνύ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 162 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Δοκιμάζουμε να βάλουμε σε λέξεις όσες σκέψεις γεννιούνται από την επιθυμία να ανακαλύψουμε πώς λειτουργεί ερωτικά το σώμα μας έχοντας μια σοβαρή ή λιγότερο σοβαρή κινητική αναπηρία, αλλά και πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε την εμπειρία του σεξ με τον ερωτικό μας σύντροφο απενοχοποιώντας την αναπηρία και την περιορισμένη κινητικότητα και αισθητικότητα του σώματός μας.

    Πώς συστήνω την αναπηρία μου

    Για πολλούς ανθρώπους με αναπηρία είναι δύσκολο να αναδείξουν τη σεξουαλικότητά τους, ειδικά όταν επιθυμούν να προσεγγίσουν υποψήφιους ερωτικούς παρτενέρ που δεν έχουν αναπηρία:
    'Οι πιo ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες που είχα μέχρι σήμερα ήταν με ανθρώπους με αναπηρία. Πώς όμως μπορώ να πείσω τους πιθανούς μη ανάπηρους συντρόφους μου ότι έχω λίμπιντο και ότι το σώμα μου μπορεί όντως να ανταποκριθεί σεξουαλικά;'

    Εάν θέλετε να προσεγγίσετε ερωτικά/σεξουαλικά έναν άνθρωπο που δεν έχει αναπηρία, θα χρειαστεί τις περισσότερες φορές να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να παίξετε έναν πιο ενεργητικό ρόλο κατά το ξεκίνημα της σχέσης. Στόχος είναι να τον κάνετε να νιώσει αρχικά οικεία μαζί σας και αρκετά άνετα ώστε να κάνει ερωτήσεις για το πώς αντιδρά το σώμα σας. Ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετός χρόνος εξοικείωσης και αρκετές συζητήσεις και συναντήσεις.

    Από την άλλη, ίσως ο υποψήφιος σύντροφός σας να δείχνει αρχικά απροθυμία στο να μιλήσετε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά σας. Σε αυτή την περίπτω ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 190 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πρέπει να ήταν άνοιξη αν θυμάμαι καλά, όταν μετά από σχεδόν 6 μήνες παραμονής σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης και όλα τα σχετικά, έφτασε η μεγάλη στιγμή που θα επέστρεφα σπίτι μου.. Στην κανονική ζωή, όπως συνήθιζαν τότε να τη λένε οι συγκάτοικοί μου στο θάλαμο. Είχα μάθει να χειρίζομαι το καρότσι μου, είχα κάνει πολλές ώρες φυσικοθεραπεία, είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με την καινούργια ‘κατάσταση’, και ήταν πλέον η ώρα της αλήθειας…

    Ανέκαθεν κοινωνικός, με μεγάλη αδυναμία στο ‘ασθενές’ φύλο, θυμάμαι πόσο πολύ είχα αγχωθεί όσον αφορά στη σεξουαλική αποκατάσταση και κατά πόσο αυτό θα ήταν εύκολο… Και πολύ καλά έκανα και είχα αγχωθεί, οι πληροφορίες που είχα ήταν ελάχιστες, οι περισσότερες ήταν από το διαδίκτυο και ελάχιστες από την περίοδο της αποκατάστασής μου. Ήταν περίεργα, γιατί ήταν μια κατάσταση που δεν μπορούσα να τη συζητήσω με κανέναν στο κέντρο αποκατάστασης, γιατί ήταν και οι υπόλοιποι στην ίδια μοίρα με εμένα… Κανείς δεν ήξερε ακόμα τίποτα.

    Επιτέλους μετά από 6 μήνες είμαι σπίτι μου, όλα μου φαίνονται διαφορετικά, αλλά πάντα πίστευα ότι ο άνθρωπος έχει την τάση να προσαρμόζεται σε καινούριες συνθήκες, ασχέτως αν είναι εύκολες ή δύσκολες. Προσαρμόστηκαν άλλοι κι άλλοι, δεν θα προσαρμοστώ εγώ; Το καλοκαίρι ήταν κοντά, και θέλοντας και μη, οι βόλτες ήταν αναγκαίες, έως υποχρεωτικές θα έλεγα… Το ίδιο μάλλον και οι γνωριμίες με καινούρια πρόσωπα. Στην αρχή δειλά-δειλά, μετά όλο και περισσότερο. Ήμουν περίεργος για τ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 189 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η βακτηριδιακή κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του κόλπου ή οποία προκαλείται από μια σειρά βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένου του αιμόφιλου του κόλπου και του μυκοπλάσματος.
    Αυτή η κολπίτιδα δεν είναι πάντα σεξουαλικώς μεταδιδόμενη.

    Συνήθη συμπτώματα

    Μια έντονη και ασυνήθιστη κολπική υπερέκκριση η οποία συχνά είναι γκριζωπή και αφρώδης και μπορεί να έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά.

    Πώς μεταδίδεται

    Μερικές φορές με την κολπική επαφή.

    Διάγνωση

    Μικροσκοπική εξέταση του κολπικού υγρού.

    Θεραπεία

    Ο ένας ή μερικές φορές και οι δύο σύντροφοι θεραπεύονται με επιτυχία με αντιβιοτικά.

    Προφύλαξη

    Τα προφυλακτικά προσφέρουν πολύ καλή προφύλαξη έναντι της βακτηριδιακής κολπίτιδας.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 186 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Συνήθη συμπτώματα:

    • Έντονη φαγούρα στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό
    • ελαφρό πυρετό
    • αίσθημα καταβολής
    • ευερεθιστότητα

    Η φαγούρα αρχίζει συνήθως πέντε ημέρες μετά την έναρξη του παρασιτισμού. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν φαγούρα και δεν γνωρίζουν ότι έχουν το παράσιτο.

    Πως μεταδίδονται οι ψείρες του εφηβαίου:
    επαφή με μολυσμένα κλινοσκεπάσματα, ρούχα και καθίσματα τουαλετών, στενή σεξουαλική επαφή.

    Αυτοδιάγνωση:
    Φαίνονται με γυμνό μάτι ή μεγεθυντικό φακό και μοιάζουν με μικρές ψείρες. Αυτές είναι ανοικτόγκριζες αλλά σκοτεινού χρώματος όταν είναι φουσκωμένες. Κολλούν τον εαυτό τους και τα αυγά στις τρίχες του εφηβαίου, της μασχάλης, τα φρύδια και τα τσίνορα. Τα αβγά τους είναι άσπρα και εναποτίθενται σε μικρούς σωρούς κοντά στις ρίζες των τριχών.

    Θεραπεία:
    Αντιφθειριδικά φάρμακα και πλύσιμο όλων των ρούχων.

    Προφύλαξη:
    Περιορισμός του αριθμού των σεξουαλικών επαφών.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 178 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Τα χλαμύδια είναι ένα βακτηρίδιο. Μπορούν να αποτελέσουν αίτιο στειρώσεως και στην γυναίκα και στον άνδρα. Στις γυναίκες προκαλούν φλεγμονή του τραχήλου και μπορεί να επεκταθούν στην ουρήθρα, τις σάλπιγγες, και, τις ωοθήκες. Μπορεί να είναι η αιτία φλεγμονών της ουροδόχου κύστεως (κυστίτιδα) και σοβαρής πυελικής φλεγμονής, εξωμήτριας εγκυμοσύνης και στειρώσεως Στους άνδρες προκαλεί ουρηθρίτιδα και μπορεί να επεκταθεί στους όρχεις. Τα χλαμύδια μπορεί επίσης να φθάσουν σε αρθρίτιδα. Στα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν πνευμονία φλεγμονές των ματιών και τύφλωση. Στην Αμερική τέσσαρα εκατομμύρια άτομα μολύνονται κάθε χρόνο από χλαμύδια..

    Συμπτώματα:

    • υγρά από τον κόλπο ή το πέος
    • πόνο ή κάψιμο στην ούρηση
    • αίμα από τον κόλπο. πόνος στην κοιλιά, ναυτία. πυρετός
    • πόνος κατά την συνουσία στις γυναίκες
    • ερεθισμός του ορθού
    • ερεθισμός του τραχήλου
    • πρήξιμο ή πόνος στους όρχεις

    Το 75% των γυναικών και το 25% των ανδρών με χλαμύδια δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ότι έχουν χλαμύδια μόνο επειδή οι σύντροφοί τους βρήκαν πως έχουν τη νόσο ή επειδή αντιμετωπίστηκαν για στείρωση. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε 7-21 μέρες, εάν εμφανιστούν.

    Πως μεταδίδονται τα χλαμύδια:

    • πρωκτική και κολπική επαφή
    • από το γεννητικό σωλήνα στο νεογέννητο
    • σπανία με τα χέρια στα μάτια

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Αίτιο:
    Ένα μικρό πρωτόζωο που λέγεται τριχομονάδα του κόλπου

    Χρόνος επώασης:
    4-28 μέρες.

    Μετάδοση:
    Με την κολπική επαφή. Είναι περισσότερη συχνή στις γυναίκες, και δεν αναπτύσσονται καλά στο πέος το στόμα, ή το έντερο. Μεταδίδεται εύκολα από κόλπο σε κόλπο με δεύτερη επαφή. Συνήθως, όταν ένα άτομο έχει τριχομονάδες, μπορεί να έχει και γονόρροια χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Αν έχετε τριχομονάδες, καλό θα είναι να κάνετε εξέταση και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό το νόσημα προσβάλει συνήθως γυναίκες, αλλά οι άνδρες μπορεί να είναι μεταφορείς που δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.

    Όταν οι άνδρες εμφανίσουν συμπτώματα:
    Αυτά μπορεί να είναι μια έκκριση από την ουρήθρα. Στις γυναίκες, εμφανίζεται μια κάκοσμη, αφρώδης έκκριση από τον κόλπο, φαγούρα, κάψιμο και ερυθρότητα. Μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα, ή και αν υπάρχουν, τότε μπορεί να είναι πολύ ελαφρά.

    Θεραπεία:
    Χρησιμοποιούνται φάρμακα από το στόμα τα οποία έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτή η νόσος είναι θεραπεύσιμη.

    Επιπλοκές:
    Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να επεκταθεί στους μηρούς. Στην εγκυμοσύνη χειροτερεύει , όπως επίσης και στη διάρκεια της περιόδου.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 152 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Αίτιο:
    Τρεπόνημα το ωχρό, ένα μικρό βακτηρίδιο

    Περίοδος επώασης:
    Μια εβδομάδα μέχρι τρεις μήνες, κατά μέσο όρο τρεις βδομάδες πριν δείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα.

    Μετάδοση:
    Φυσικά μπορείτε να κολλήσετε με παθητική ή ενεργητική επαφή, στοματική, κολπική, ή πρωκτική. Μπορείτε επίσης να την κολλήσετε από άλλου τύπου στενής επαφής του δέρματος. Οι μητέρες μπορεί να την μεταδώσουν στα παιδιά τους κατά την διάρκεια της γέννας. Το φιλί το χάδι και το ερωτικό παιχνίδι , αποτελούν στενή επαφή. Επίσης μπορείτε να κολλήσετε από ένα άτομο που δεν έχει καμία πληγή αλλά δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε θεραπεία.

    Τι να ψάξετε:
    Υπάρχουν τρία στάδια της σύφιλης. Πρώτα, εμφανίζεται μια μεγάλη, ανοικτή πληγή, που ονομάζεται πρωτοπαθές έλκος. Είναι ανώδυνο και σχηματίζεται στο σημείο που είχατε πρώτα επαφή με το βακτηρίδιο της σύφιλης.
    Στους άνδρες, το έλκος μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο πέος, στο εσωτερικό της ουρήθρας, ή στους όρχεις. Στις γυναίκες τα έλκη μπορεί να εμφανισθούν έξω ή μέσα στον κόλπο, στον τράχηλο, και μέσα στη ουρήθρα.
    Και στους δύο, τα έλκη μπορεί να εμφανισθούν στα χείλη. τη γλώσσα, και οπουδήποτε μέσα στο στόμα. Επίσης στα βλέφαρα, το πρόσωπο, το στήθος, τα δάκτυλα, τους μαστούς. το έντερο, και το περίνεο.
    Τα έλκη διαρκούν δύο βδομάδες, αλλά η αρρώστια συνεχίζει να βρίσκεται στο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αμέσως μόλις καταλάβετε ότι μπορεί να έχετε κόλλησει κάποια από αυτά τα νοσήματα. Όσο πιο γρήγορα πάρετε φάρμακα, τόσο πιο γρήγορα θα γίνετε καλά και θα λιγοστέψουν οι πιθανότητες για επιπλοκές. Επίσης κάνετε έλεγχο στους συντρόφους σας και σταματήστε να έχετε σεξουαλικές σχέσεις μέχρι να θεραπευτείτε. Διαφορετικά, εσείς και οι σύντροφοί σας θα ξανακολλήσετε ο ένας τον άλλον .

    Μερικές συμβουλές που βοηθούν στην αποφυγή κάθε σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.
    Εάν πρέπει να κάνετε έρωτα, Χρησιμοποιείστε προφυλακτικό!! Μην παίρνετε το ρίσκο!!
    Το διάφραγμα που χρησιμοποιούν μερικές φορές οι γυναίκες είναι για αντισύλληψη αλλά όχι και για την πρόληψη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα

    Κάθε φορά που θα πέφτετε στο κρεβάτι με κάποιον ή κάποια, σκεφθείτε:

    • Πόσο καιρό τον / την γνωρίζετε;
    • Πόσους άλλους συντρόφους είχε αυτός /αυτή πριν από σένα;
    • Χρησιμοποιούσε πάντοτε ασφαλές SEX;
    • Τι άλλο κάνει ο σύντροφός σας που θα μπορούσε να τον /την βάλει σε κίνδυνο να έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα;
    • Κάνοντας έρωτα αυτή τη χρονική στιγμή με αυτόν /αυτήν δικαιολογείται, να βάλετε τον εαυτό σας στον κίνδυνο να κολλήσει μια θανατηφόρο αρρώστια όπως το AIDS.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 168 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Το μαλακό έλκος είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα επειδή τα έλκη που προκαλεί αυξάνουν τον κίνδυνο της μετάδοσης του AIDS.

    Συνήθη συμπτώματα:
    Αρχικά εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα ένας μικρός καλόγερος ή πληγή. Αλλά δεν επουλώνεται όπως ένα συνηθισμένο σπυρί. Αργότερα μένει μια ανοικτή πληγή. Μπορεί να πυορροεί και να πονάει. Οι γυναίκες μπορεί να μην έχουν πληγές, αλλά μπορεί να έχουν πόνο στην ούρηση ή κωλικούς εντέρου, πόνο στην επαφή, αίμα από τον πρωκτό ή κολπικά υγρά. Το αθεράπευτο μαλακό έλκος μπορεί να επιμολύνει και να διογκώσει τους βουβωνικούς αδένες Οι άνδρες μολύνονται πιο συχνά από τις γυναίκες Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μέσα σε μια βδομάδα από την μόλυνση.

    Πως μεταδίδεται το μαλακό έλκος:
    Με την κολπική, στοματική, ή την πρωκτική σεξουαλική επαφή.

    Διάγνωση:
    Το μαλακό έλκος μπορεί να μπερδευτεί με τον έρπητα, τη σύφιλη, και άλλες καταστάσεις. Η μικροσκοπική εξέταση του υγρού των πληγών είναι απαραίτητη.

    Θεραπεία:
    Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να αντιμετωπισθούν με αντιβιοτικά από το στόμα.

    Προστασία:
    Το προφυλακτικό προσφέρει πολύ καλή προστασία έναντι του μαλακού έλκους.

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 210 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Υπάρχουν 60 διαφορετικοί ιοί των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων. Αυτοί προκαλούν μια σειρά από κονδυλώματα και άλλες καταστάσεις, και παραμένουν στο γεννητικό σύστημα για όλη τη ζωή. Μερικοί από αυτούς προκαλούν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αλλά οι περισσότερες από τις προκαλούμενες από τον ιό βλάβες, δεν είναι ορατές και δεν έχουν συμπτώματα.

    Μερικές από αυτές συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου, του κόλπου ή του πέους. Κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανοί μολύνονται με αυτόν τον ιό. Όπως και άλλοι ιοί, ο ιός των κονδυλωμάτων παραμένει στο σώμα ισόβια.

    Συνήθη συμπτώματα

    Κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα, την ουρήθρα, τον πρωκτό και σπανίως τον λάρυγγα. Τα κονδυλώματα είναι μαλακά στην αφή, μπορεί να φαίνονται σαν μινιατούρα κουνουπιδιού, και συχνά φαγουρίζουν. Αν τα αφήσουμε αθεράπευτα, μπορεί να μεγαλώσουν τόσο που να φράξουν την είσοδο του κόλπου, του εντέρου ή του λάρυγγα και γίνονται πολύ ενοχλητικά. Για να εμφανισθούν τα κονδυλώματα περνούν 2-3 εβδομάδες από τη μόλυνση. Στις έγκυες γυναίκες ή σε παρουσία άλλων κολπικών φλεγμονών, η ανάπτυξη είναι ταχύτερη.

    Πώς μεταδίδονται τα κονδυλώματα

    • με την κολπική και πρωκτική επαφή
    • πολύ σπάνια, τα κονδυλώματα μπορεί να μεταδοθούν στο έμβρυο κατά τη διάρκεια του τοκετού

    Διάγνωση

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 226 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Υπάρχουν δύο τύποι ιού έρπητα των γεννητικών οργάνων: ο τύπος 1 και ο τύπος 2. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο ιός μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Εάν υπάρχει φλεγμονή κατά τη διάρκεια του τοκετού, το νεογνό μπορεί να υποστεί σοβαρές βλάβες της υγείας του.

    Συνήθη συμπτώματα

    Ένα επαναλαμβανόμενο εξάνθημα με σωρό από φυσαλιδώδη έλκη εμφανίζεται στο αιδοίο, το πέος, το στόμα , τον πρωκτό, τους γλουτούς, ή αλλού στο σώμα, υπάρχει πόνος και δυσανεξία γύρω από την φλεγμένουσα περιοχή, φαγούρα, καύσος  κατά την ούρηση, πυρετός, πονοκέφαλος  και γενική καταβολή.

    Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται από 2-20 μέρες μετά την μόλυνση αλλά μπορεί να περάσουν και χρόνια πριν εμφανισθεί το πρώτο επεισόδιο.

    Οι επανεμφανίσεις συνδέονται συνήθως με την ψυχική και φυσική κατάσταση. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων είναι σπουδαίο να τηρηθούν απαρέγκλιτα μερικοί κανόνες υγιεινής. Πλένετε συχνά τα χέρια σας και μην ακουμπάτε τις πληγές. Εάν ακουμπήσετε τις πληγές κατά λάθος, πλύνετε αμέσως τα χέρια σας.
    Να είστε όταν ακουμπάτε τους φακούς επαφής. ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Πώς μεταδίδεται

    Πιάσιμο, σεξουαλική επαφή (συμπεριλαμβανομένου του φιλιού) κολπική, πρωκτική ή στοματική.
    Ο έρπης μπορεί να μεταδοθεί από τον ένα σύντροφο στον άλλο, ή από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο, οσάκις συμβεί επαφή με τον ιό.

    Ο έρπης είναι περισσότερο με ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 172 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η γονόρροια οφείλεται σε ένα βακτηρίδιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει στείρωση, αρθρίτιδα, προβλήματα καρδιάς, και ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει πυελική φλεγμονή, η οποία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εξωμήτριο εγκυμοσύνη ή στειρότητα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι φλεγμονές από γονόρροια μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό ή νεκρό έμβρυο. Για να προληφθούν σοβαρές φλεγμονές των ματιών οι οποίες προκαλούνται από την γονόρροια στα νεογέννητα παιδιά, ρίχνουμε στα μάτια του νεογέννητου, αμέσως μετά τον τοκετό ,σταγόνες νιτρικού αργύρου. Περισσότερες από ένα εκατομμύριο περιπτώσεων γονόρροιας αναφέρονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

    Συνήθη συμπτώματα:

    Στις γυναίκες:
    Συνήθως, συχνή επώδυνος ούρηση, πόνος στην κοιλιά, κιτρινοπράσινη έκκριση από τον κόλπο, πρήξιμο ή ευαισθησία του αιδοίου, και ακόμη πόνοι στις αρθρώσεις.

    Στους άνδρες:
    Μια πυώδης έκκριση από την ουρήθρα ή πόνος στην ούρηση. Από τους άνδρες 10% και στις γυναίκες 8% με γονόρροια δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, αυτά εμφανίζονται στους άνδρες από 1-14 μέρες και στις γυναίκες μέσα σε 10 μέρες

    Πώς μεταδίδεται η γονόρροια:
    με κολπική, πρωκτική ή στοματική επαφή.

    Διάγνωση:
    Με τη μικροσκοπική εξέταση του κολπικο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 179 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η μόλυνση των ανδρών με τα βακτηρίδια χλαμύδα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα.

    Η μόλυνση με τα μικρόβια αυτά ήταν γνωστό ότι μπορούσε να προκαλέσει στείρωση στις γυναίκες. Τώρα για πρώτη φορά βρέθηκε σε έρευνα ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα.

    Τα χλαμύδια μεταδίδονται δια μέσου της σεξουαλικής επαφής. Η μόλυνση αυτή είναι η συχνότερη ασθένεια που μεταδίδεται δια μέσου του σεξ.

    Ερευνητές από τη Σουηδία εξέτασαν και παρακολούθησαν για 3 χρόνια, 244 ζευγάρια που είχαν πρόβλημα στειρότητας. Οι άνδρες που είχαν αντισώματα εναντίον του βακτηριδίου Chlamydia Trachomatis, γεγονός που έδειχνε ότι μολύνθηκαν με χλαμύδια, είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν.

    Η μόλυνση με χλαμύδια φαίνεται ότι προκαλεί στειρότητα στον άνδρα λόγω του ότι μειώνει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

    Η μόλυνση με χλαμύδια είναι επικίνδυνη διότι σε μεγάλο αριθμό ασθενών δεν προκαλεί συμπτώματα. Σε 50% των ανδρών και 90% των γυναικών, η μόλυνση με χλαμύδια δεν προκαλεί συμπτώματα.

    Το πρόβλημα καθίσταται πολύ σοβαρό διότι εκτός του ότι η μόλυνση με χλαμύδια δεν προκαλεί σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων συμπτώματα, κατά τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει μια ανησυχητική αύξηση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η αύξηση αυτή κυμαίνεται από 10% έως 30%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται ότι 10% των ανδρών πάσχουν από μόλυνση λόγω χλαμυδίων.

    Στις γυναίκες τα χλαμύδια προκαλούν φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας, στις σάλπιγγε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Στην καθημερινή μου ιατρική πρακτική ολοένα και συχνότερα αντιμετωπίζω άνδρες ασθενείς που εμφανίζονται με HPV λοίμωξη της γεννητικής χώρας ή έρχονται να ελεγχθούν, καθώς στην ερωτική τους σύντροφο διαγνώστηκε ο ιός αυτός. Σημείο των καιρών μας; Ο HPV, ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ελληνιστί, είναι ένας ιός που μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή και μολύνει το δέρμα και τους βλεννογόνους μας.

    Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 100 τύποι του ιού και ίσως η διεθνής έξαρση των κρουσμάτων του συνάδει με τις σύγχρονες σεξουαλικές συνήθειες και πρακτικές μας. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές και μελέτες, περίπου 75% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει μολυνθεί με κάποια μορφή του ιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ενδεικτικά, μια μελέτη φοιτητών στις ΗΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 2 έτη από την έναρξη της μελέτης η συχνότητα νέων λοιμώξεων από HPV ήταν 62 % για τους φοιτητές και 43% για τις φοιτήτριες. Τα νούμερα λένε ότι το 26,8% των γυναικών ηλικίας από 14 έως 59 έχουν μολυνθεί από τουλάχιστον μια μορφή HPV.

    Ο ΗPV είναι, λοιπόν, ένας πολύ διαδεδομένος, σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός, που από πολλούς θεωρείται συνώνυμος με τα ‘Κονδυλώματα’. Στην ουσία, με τον όρο κονδυλώματα περιγράφουμε ογκίδια, που προκαλούνται από τον HPV, επάνω ή γύρω από τα γεννητικά όργανα ή την περιπρωκτική περιοχή στους άνδρες και στις γυναίκες. Τα κονδυλώματα είναι διαφόρων μεγεθών. Μπορεί να μοιάζουν με μικρό κουνουπίδι ή να είναι επίπεδα και δύσκολα ορατά ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 229 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η σεξουαλική υγεία αποτελεί το βασικό προνόμιο της σεξουαλικής επιλογής και αυτονομίας ενός ανθρώπου που θέλει να απολαμβάνει, αλλά και που πρέπει να γνωρίζει, για να προλαβαίνει όλα αυτά που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή του. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, απειλούν όλες τις ηλικίες και δεν συγχωρούν αυτούς που λένε ‘δεν πειράζει θα χρησιμοποιήσω το προφυλακτικό την επόμενη φορά’!

    Τα πιο χαρακτηριστικά και κοινά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι τα οξυτενή κονδυλώματα, το A.I.D.S., οι ηπατίτιδες Β και C, τα χλαμύδια, ο έρπις, η βλεννόρροια.

    Οξυτενή κονδυλώματα

    Το κύριο σύμπτωμα της νόσου των κονδυλωμάτων είναι η εμφάνιση χαρακτηριστικών διογκώσεων στα γεννητικά όργανα, στην ουρήθρα, στον πρωκτό και η μετάδοση γίνεται με τη σεξουαλική επαφή. Μεγάλη προσοχή θέλει η νόσος αυτή κυρίως στις γυναίκες, γιατί ορισμένοι από αυτούς τους ιούς συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η διάγνωση γίνεται με εξέταση δείγματος από την βλάβη, ενώ η θεραπεία περιλαμβάνει τοπικές φαρμακευτικές αγωγές, χειρουργικές τεχνικές, κρυοπηξία. Το προφυλακτικό προσφέρει μερική προφύλαξη, γιατί είναι δυνατή η μετάδοση από περιοχές που δεν καλύπτονται από το προφυλακτικό.

    AIDS

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το 2006, ο αριθμός των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS διεθ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 152 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η εφαρμογή του προφυλακτικού εμβολίου (για την ώρα κυκλοφορούν δύο) για τη λοίμωξη από τους ιούς των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρωτογενή πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Παρ’ όλα αυτά, γυναίκες που εμβολιάστηκαν με το τετραδύναμο εμβόλιο και για τους 4 τύπους του ιού HPV (16 και 18), οι οποίοι ευθύνονται για το 70% των περιπτώσεων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, συνεχίζουν να διατρέχουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης από άλλους υψηλού κινδύνου τύπους. Έτσι, ο έλεγχος με τεστ Παπανικολάου δεν πρέπει να σταματά μετά τον εμβολιασμό, αλλά να θεωρείται επιτακτικός.

    Επιπρόσθετα, η προώθηση συγκεκριμένων σεξουαλικών συμπεριφορών (όπως αποχή, αμοιβαία μονογαμική σχέση και χρήση προφυλακτικού) ίσως αποδειχθεί αποτελεσματική για τον περιορισμό της περαιτέρω μετάδοσης του ιού HPV και της σχετιζόμενης με αυτόν θνητότητας. Η αποχή και η αμοιβαία τηρούμενη μονογαμία στα ζευγάρια αποδεδειγμένα μειώνουν τον κίνδυνο της HPV λοίμωξης.

    Η χρήση προφυλακτικού έχει αποδειχθεί ότι σε μεγάλο βαθμό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV (AIDS), όμως η έκταση της προστασίας που παρέχει ενάντια σε άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα παραμένει ασαφής. Υπάρχει, όμως, ισχυρή ένδειξη ότι το προφυλακτικό προστατεύει κάποιες γυναίκες από την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Προστασία

    Πρόσφατη έρευνα στην Ολλανδία έδειξε ότι η χρήση προφυλακτικού σχετί ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 189 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η σεξουαλική υγεία είναι η φυσική και συναισθηματική κατάσταση που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε και να δρούμε βάσει των σεξουαλικών μας επιθυμιών. Μπορούμε να είμαστε σεξουαλικά υγιείς με το να μάθουμε το σώμα μας και ό,τι μας δίνει ικανοποίηση, αλλά και με το να μειώνουμε τον κίνδυνο εγκυμοσύνης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

    Σε ορισμένες κοινωνίες, προκαταλήψεις για το τί σημαίνει να είσαι γυναίκα, εμποδίζουν τις γυναίκες να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Το γεγονός πως συχνά οι γυναίκες έχουν ελάχιστο έλεγχο στο θέμα του σεξ, καθώς και το ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να το αρνηθούν, έχει σαν συνέπεια εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να μολύνονται από τον ιό του HIV (AIDS) και από άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν).

    Ο κόσμος πολλές φορές πιστεύει (λανθασμένα) πως οι γυναίκες με αναπηρία δεν μπορούν να μολυνθούν. Αυτό βεβαίως δεν είναι αλήθεια. Οι γυναίκες με αναπηρία μπορεί να έχουν ακριβώς τα ίδια νοσήματα με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες με αναπηρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι γυναίκες χωρίς αναπηρία: Όχι μόνο είναι δύσκολο να βρουν πληροφορίες για τη σεξουαλική τους υγεία, αλλά τείνουν να έχουν μικρότερο έλεγχο στο πώς και με ποιον κάνουν σεξ. Αυτό τις κάνει περισσότερο ευάλωτες στη σεξουαλική εκμετάλλευση και αυξάνει τις πιθανότητες για Σ.Μ.Ν, συμπεριλαμβανομένου και του HIV.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 161 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Το κληροδότημα του καλοκαιριού δεν είναι μόνο το μαύρισμα. Ήλιος, θάλασσα και παραλία πολλές φορές μας αποκαλύπτουν την άλλη τους όψη τους, τη δυσάρεστη. Πολλοί από εμάς, τώρα το φθινόπωρο, θα έρθουμε αντιμέτωποι με Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα νοσήματα, μυκητιάσεις, γυναικολογικές λοιμώξεις και ουρολοιμώξεις. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε τον γιατρό μας για το ετήσιο check up;

    Γυναικολογικές λοιμώξεις - ουρολοιμώξεις

    Τι γίνεται όμως όταν η μυκητίαση προσβάλλει τα γεννητικά όργανα; Ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας οδηγήσουν στον ειδικό γιατρό; Ιδίως τις γυναίκες;

    Aν μια γυναίκα δει αυξημένα κολπικά υγρά, αν πονάει κατά τη διάρκεια της ούρησης, ή της σεξουαλικής πράξης, τότε πιθανώς να πάσχει από κάποια λοίμωξη, η οποία θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Ούτως ή άλλως μια γυναίκα χρειάζεται αμέσως μετά το καλοκαίρι να υποβληθεί σε μια γυναικολογική εξέταση, καθώς και καλλιέργεια ούρων και κολπικών υγρών.

    Σε ό,τι αφορά στους άνδρες, αν παρατηρήσουν κάποιο έκκριμα απ' την ουρήθρα, ή νιώθουν πόνο κατά τη διάρκεια της ούρησης, χρειάζεται και αυτοί να απευθυνθούν στον ειδικό γιατρό.
    Τι γίνεται όμως όταν δεν μιλάμε για μια απλή ουρολοίμωξη, αλλά για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα;

    Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

    Τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι η Σύφιλη, η Βλεννόρροια, η Γονόρροια, τα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 204 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η έννοια της ‘ερωτικής επιθυμίας’ δύσκολα προσδιορίζεται επακριβώς. Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος έχει ‘χαμηλή ερωτική επιθυμία’, ‘έλλειψη ερωτικής επιθυμίας’, ή, αντιθέτως, ‘υπέρμετρη ερωτική επιθυμία’;

    Ο όρος ισχύει για το ίδιο άτομο σε κάθε περίσταση, σε κάθε επιλογή ερωτικού συντρόφου και σε κάθε ερωτική επαφή; Πρόκειται για το πάθος, τη λαχτάρα, τη λαγνεία ή την υπέρμετρη σεξουαλική δραστηριότητα; Στις επιστήμες ψυχικής υγείας η ερωτική επιθυμία συχνά ταυτίζεται με τη φροϋδική έννοια της λίμπιντο (libido). Κατά τον Φρόιντ, η λίμπιντο αποτελεί ενδογενές ερωτικό ένστικτο, μια παρόρμηση που απαιτεί άμεση εκτόνωση.

    Όταν το άτομο δεν είναι σε θέση να βιώσει αυτή την παρόρμηση, το γεγονός αυτό επιφέρει σημαντικές επιδράσεις στην ψυχική του ισορροπία και αποτελεί σημαντική ένδειξη ψυχοπαθολογίας.

    Αντιθέτως, οι σύγχρονες θεωρίες και τα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν μια περισσότερο πολυδιάστατη έννοια της ΄ερωτικής επιθυμίας΄ που αποτελεί σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης πολλών διαφορετικών παραμέτρων: βιολογικών (π.χ. νευρολογικών, ενδοκρινολογικών), ψυχολογικών (συναισθηματικών και γνωσιακών), κοινωνικών (π.χ. σχέσεις, επικοινωνία) και πολιτισμικών (π.χ. θρησκευτική παιδεία).

    Ερωτική Επιθυμία και Ερωτική Διέγερση

    Μια επιπλέον δυσκολία στην περιγραφή και τον επακριβή προσδιορισμό της ‘ερωτικής επιθυμίας’ επέρχεται και από το γεγονός ότι συχνά συγχέεται με τ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 182 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πολλά εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν από δυσκολία στύσεως, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση άγχους και δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

    Στυτικός μηχανισμός ονομάζεται το σύνολο των ψυχολογικών και βιολογικών λειτουργιών, οι οποίες οδηγούν το πέος σε στύση. Στυτική αδυναμία παρουσιάζει ένας άνδρας όταν δεν έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει την ερωτική επαφή. Η έλλειψη της επιθυμίας και του οργασμού, καθώς και η αδυναμία εκσπερμάτισης είναι συμπτώματα τα οποία μπορούν να συνοδεύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία, δεν θεωρούνται όμως η βασική έκφραση αυτής.

    Ο ελλιπής στυτικός μηχανισμός θεωρείται αποτέλεσμα δύο παραγόντων: πρώτος παράγοντας είναι η ψυχική ισορροπία και δεύτερος η φυσιολογική γήρανση του οργανισμού. Χωρίς να σημαίνει ότι οι δύο αυτοί παράγοντες δεν λαμβάνουν μέρος στα προβλήματα της στύσης, αυτή η θεωρία δεν είναι πάντοτε σωστή.

    Αιτίες, όπως ειδικές παθήσεις (σακχαρώδης διαβήτης, πλαστική σκλήρυνση του πέους), φαρμακευτικές θεραπείες (αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά), αγγειακά και καρδιολογικά προβλήματα, μεγάλα χειρουργεία, όπως επεμβάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ή για τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του προβλήματος και μία σωστή ιατρική παρέμβαση είναι δυνατό να δώσει λύση εκεί όπου μέχρι πριν από 25 χρόνια δίνονταν μόνο λόγια παρηγοριάς.

    Συνολική αντιμετώπιση

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Στο άλλο άκρο της υποτονικής ερωτικής επιθυμίας βρίσκεται η  εκδήλωση υπέρμετρης ερωτικής επιθυμίας.

    Οι περιπτώσεις αυτές έχουν κατά καιρούς περιγραφεί με πολλούς διαφορετικούς όρους, όπως σεξουαλικός εθισμός, σεξουαλικός ψυχαναγκασμός, νυμφομανία κλπ. Είναι γεγονός όμως ότι δεν έχουν μελετηθεί διεξοδικά και έχουν αποτελέσει περισσότερο στόχο περιέργειας παρά διεξοδικής επιστημονικής έρευνας και μελέτης.

    Συνήθως πάντως, οι περιπτώσεις αυτές αναγνωρίζονται ως περιπτώσεις εκδήλωσης ψυχαναγκαστικής διαταραχής, ανάγκης δηλαδή του ατόμου να έχει ‘διαρκώς’ σεξουαλική επαφή προκειμένου να αποφύγει άλλα δυσάρεστα και επώδυνα συναισθήματα που ασυνείδητα τον απασχολούν.

    Τέλος, σε κάθε περίπτωση διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας είναι σημαντικό να αποκλείονται οι πιθανότητες οργανικής αιτιότητας έτσι ώστε το ‘τοπίο’ να παραμένει ξεκάθαρο για την ψυχολογική εκτίμηση. Πιο συχνά οργανικά αίτια διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας μπορεί να είναι τα χρόνια νοσήματα και οι ενδοκρινοπάθειες (νόσος του Άντισον, Νόσος του Κάσιγκ, νόσοι του θυροειδούς, ακρομεγαλία), η λήψη φαρμάκων που αναχαιτίζουν την ερωτική ορμή, ο χρόνιος υποσιτισμός, οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού, ο διαβήτης, η μαστεκτομή, η αρθρίτιδα, οι χειρουργικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η τύφλωση και η βαρηκοϊα.

    Αντιμετώπιση

    Η αντιμετώπιση των διαταραχών της ερωτικής επιθυμίας απαιτεί αρχικά μ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 161 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πολλά ζευγάρια σήμερα διανύουν τον έγγαμο βίο θέτοντας σημαντικά ερωτηματικά για την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής, την έλξη που νιώθουν για τον σύντροφό τους και τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών που διακρίνει την καθημερινότητά τους.

    Πώς χάθηκε η έντονη έλξη που ένιωθαν για τον σύντροφό τους στην αρχή της γνωριμίας τους ή πριν το γάμο, η παράφορη επιθυμία να βρεθούν μαζί του ερωτικά κάθε στιγμή, κάθε λεπτό της ημέρας… Tι άλλαξε; Τι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον; Αναρωτιούνται…

    Εξιδανίκευση

    Είναι γεγονός ότι λίγα ζευγάρια σήμερα που αποφασίζουν να παντρευτούν, συνειδητοποιούν ή προετοιμάζονται για αυτό που αποτελεί και την ουσία μιας συμβίωσης: τη συνύπαρξη και τη συντροφικότητα με έναν άλλον άνθρωπο. Ο έρωτας και το πάθος της αρχής κάνουν τα πάντα να φαίνονται ιδανικά και, βέβαια και τον (τη) σύντροφό τους, που μοιάζει και αυτός ιδανικός, ‘τέλειος’ σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικότητάς του! Έτσι θεωρούν ότι και η ζωή μαζί του θα είναι ιδανική, ένα όνειρο που θα διαρκέσει για πάντα χωρίς ματαιώσεις ή συμβιβασμούς.

    Μέσα στην καθημερινότητα του γάμου όμως, τα πράγματα αλλάζουν, ο εξιδανικευμένος και μυθοποιημένος εραστής, με τον οποίο μοιράζονταν όμορφες βραδιές ή κάποιες στιγμές της ημέρας απλά και μόνο ‘για να περάσουν καλά’, αλλάζει, παίρνει άλλη μορφή! Οι μάσκες πέφτουν και οι δύο σύντροφοι πλησιάζουν περισσότερο, γνωρίζονται ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Σε όλα τα στάδια της σεξουαλικής δραστηριότητας -επιθυμία, διέγερση, οργασμό, αποκατάσταση- μπορεί να προκύψουν δυσκολίες, έως και δυσλειτουργίες, που να οφείλονται σε αμιγώς ψυχολογικούς παράγοντες. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην κατανόηση της επίδρασης του ψυχολογικού παράγοντα στη σεξουαλική συμπεριφορά και τη συναισθηματική αντίδραση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

    Τις περισσότερες φορές αναζητείται μια οργανική αιτιότητα ή και ένα ιατρικό πρόβλημα που να ευθύνεται για τη συγκεκριμένη δυσκολία που αντιμετωπίζεται κατά τη σεξουαλική επαφή. Για παράδειγμα, η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας αναζητείται σχεδόν πάντα σε κάποια ορμονική διαταραχή, τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας σε αντίστοιχα ορμονικά ή ουρολογικά προβλήματα κοκ.

    Ο συναισθηματικός/ ψυχολογικός παράγοντας μοιάζει σχεδόν ‘αόρατος’, ‘αδιευκρίνιστος’, ‘μη συγκεκριμένος’ και επικρατεί μια τάση εστίασης του σεξ και των δραστηριοτήτων του σε αντίστοιχες σωματικές αντιδράσεις και καθαρά ανατομικές λειτουργίες. Η εστίαση σε ένα συγκεκριμένο όργανο του σώματος, που ‘ευθύνεται’ για το σεξουαλικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, φαίνεται πάντοτε πολύ πιο εύκολη και απλή. Το γεγονός αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζονται από άντρες, για τους οποίους η συσχέτιση της οποιαδήποτε ‘ευκολίας’ ή ‘δυσκολίας’ κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με τη λειτουργία του πολλαπλά συναισθηματικά επενδεδυμένου φαλλού είναι δε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 220 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Τρεις στους πέντε άνδρες που ζήτησαν βοήθεια, αντιμετώπιζαν στυτικής δυσλειτουργία και ένας στους τρεις πρόωρη εκσπερμάτιση. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη σε 1.800 άνδρες και παρουσιάζει, με άρθρο του στο ΙΑΤRΟΝΕΤ, ο δρ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος – ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Στην επεξεργασία των στοιχείων συνεργάστηκαν οι ψυχολόγοι του Ινστιτούτου κ. Άννα Πετράκη και Παναγιώτης Παπαδήμας.

    Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας, σε σύνολο 1800 ανδρών που κάλεσαν οι ίδιοι το τελευταίο τρίμηνο (από το Δεκέμβριο του 2007 έως το Φεβρουάριο 2008), το κύριο σεξουαλικό πρόβλημα που τους απασχολεί είναι η στυτική δυσλειτουργία με ποσοστό 61% και ακολουθεί το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης, με ποσοστό 32%.

    Aπό τους 1800 άνδρες, το 54% είναι έγγαμοι και το 42% άγαμοι . Το υπόλοιπο 4% που κάλεσε στη συμβουλευτική γραμμή αφορά άνδρες διαζευγμένους και χήρους. Το σεξουαλικό πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τους άγαμους άνδρες, είναι η διαταραχή της στύσης σε ποσοστό 52% των καλούντων και ακολουθεί η διαταραχή της πρόωρης εκσπερμάτισης με ποσοστό 30%. Αντίστοιχα για τους έγγαμους, το στυτικό πρόβλημα επικρατεί με ποσοστό 51%, έναντι 25% της πρόωρης εκσπερμάτισης.

    Παρατηρούμε δηλαδή ότι η στυτική δυσκολία θεωρείται για τους έγγαμους και για τους άγαμους η κύρια σεξουαλική δυσλειτουργία που απειλεί περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς και ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 212 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία που οφείλεται σε αμιγώς ψυχολογικά αίτια, απασχολεί ως πρόβλημα σημαντικό ποσοστό του αντρικού πληθυσμού όλων των ηλικιών, των κοινωνικοοικονομικών ομάδων, των μορφωτικών επιπέδων κλπ.

    Σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα αντιμετωπίζεται περιστασιακά και παρέρχεται ή, σε άλλες περιπτώσεις, ταλαιπωρεί τον άντρα για αρκετό χρονικό διάστημα και καθίσταται χρόνιο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η στυτική δυσλειτουργία βιώνεται από τον ίδιο τον άντρα και πιθανώς και από τη σύντροφό του ως μια κατάσταση ματαιωτική και ταπεινωτική και σίγουρα δύσκολη στο χειρισμό, νοητικό και συναισθηματικό.

    Το γεγονός αυτό οφείλεται στην υψηλή ‘επένδυση’ της αντρικής αυτοεικόνας και αυτοεκτίμησης στο αντρικό γεννητικό όργανο, το φαλλό, και τη λειτουργία της στύσης ως σύμβολο της αντρικής δύναμης και επάρκειας. Η παραμικρή ‘δυσκολία’ στη στυτική λειτουργία, έστω και συμπτωματική, εύκολα γιγαντώνεται και εξελίσσεται σε ανησυχία, εκνευρισμό, καταστροφολογική σκέψη και άγχος απόδοσης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

    Πολλοί άντρες θεωρούν ότι το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας θα διαρκέσει για πάντα, θα τους απασχολεί για πάντα ή ότι έχουν στιγματιστεί για πάντα! Πολλές γυναίκες επίσης αντιδρούν με άγνοια ή αίσθηση υποτίμησης, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. ‘Είναι να μην σου μπει η ιδέα’, λέγεται συχνά χαρακτηριστικά!

    Πότε σ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 170 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η πρόωρη εκσπερμάτωση αποτελεί την πιο συχνά εμφανιζόμενη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άντρες, σε ποσοστό 25%-40%. Οι περισσότεροι άντρες έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους την εμπειρία της πρόωρης εκσπερμάτισης. Συχνά επίσης οι έφηβοι και οι νεαροί άντρες εμφανίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση κατά τις πρώτες σεξουαλικές τους εμπειρίες μέχρι να μάθουν να ελέγχουν το ρεφλέξ της εκσπερμάτισης.

    Σημαντική δυσκολία παρουσιάζει πάντα ο σαφής ορισμός της πρόωρης εκσπερμάτωσης καθώς είναι δύσκολο να οριστεί επακριβώς τι εννοούμε όταν λέμε ‘ικανοποιητική διάρκεια’ μιας επαφής πριν την επερχόμενη εκσπερμάτιση. Παράλληλα, κάθε ζευγάρι μπορεί να ορίζει με το δικό του τρόπο την ‘ικανοποιητική διάρκεια’ μιας επαφής και ό,τι μπορεί να ορίζεται ως ‘γρήγορο’ σε μια σχέση, να μην είναι σε μια άλλη...

    Σύμφωνα με αυτά, το επίσημο διαγνωστικό εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση ως τη μη ικανότητα του άντρα να ελέγχει ο ίδιος την εκσπερμάτισή του με αποτέλεσμα να κορυφώνει χωρίς τη θέλησή του, με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν, κατά τη διάρκεια, ή σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση και πριν το επιθυμήσει ο ίδιος. Παράλληλα, η διαδικασία αυτή να επιφέρει σημαντική αίσθηση ματαίωσης και έντασης στη διαπροσωπική σχέση του ζευγαριού και περαιτέρω προβλήματα στη σχέση τους.

    Στην εκτίμηση και τον προσδιορισμό αυτό λαμβάνονται πάντα υπόψη και άλλοι σημαντικοί παράγο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 191 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Δεν παραιτούνται από το σεξ οι ηλικιωμένοι άνδρες στην Ελλάδα. Στις ηλικίες 60 έως 80 ετών, έχουν έντονη σεξουαλική επιθυμία, καθώς ένας στους δύο δηλώνει ότι θα ήθελε να έχει σεξουαλικές επαφές παραπάνω από 15 με 20 φορές τον μήνα. Παρόλα αυτά η συχνότητα των επαφών δεν είναι αντίστοιχη της επιθυμίας καθώς ποσοστό 60% έχει σεξουαλικές επαφές μία με πέντε φορές τον μήνα.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.200 άτομα ηλικίας 60 έως 80 ετών, τη χρονική περίοδο 2007 – 2008.

    Η συγκεκριμένη ηλικία χαρακτηρίζεται από την παρουσία οργανικών νοσημάτων (χοληστερίνη, υπέρταση, στεφανιαία νόσος, κτλ) τα οποία σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών και κυρίως με την διαταραχή στύσης.

    Το αισιόδοξο μήνυμα που προκύπτει από τη έρευνα είναι ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στην χώρα μας φαίνεται να είναι κινητοποιημένοι σε σχέση με τα σεξουαλικά προβλήματα , επιθυμούν να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή και διεκδικούν την ενημέρωση τους γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής του υγείας.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας το ποσοστό κλήσεων ατόμων τρίτης ηλικίας είναι αρκετό υψηλό (18%), γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι ηλικίας 60-80 ετών αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους στη σεξουαλική ζωή και ενδιαφέρονται για τη διατήρηση ή ακόμη και βελτίωσή της.

    Ο άνδρας ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 229 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα αναφέρεται στην έλλειψη ανταπόκρισης της γυναίκας σε σεξουαλικό ερεθισμό. Παλαιότερα, η διαταραχή αυτή, αλλά και όλες οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες της γυναίκας συμπεριλαμβάνονταν στο γενικό όρο ‘ψυχρότητα’.

    Σήμερα, ο όρος αυτός τείνει να εκλείψει καθώς είναι πολύ γενικός και μη επακριβής όσον αφορά τα διαφορετικά στάδια σεξουαλικής λειτουργίας της γυναίκας. Για παράδειγμα, ο όρος αυτός δεν διαχωρίζει το στάδιο της ερωτικής διέγερσης από το στάδιο του οργασμού: μια γυναίκα όμως που δεν έχει διεγερθεί ερωτικά, είναι φυσικό να μη φτάνει και στο στάδιο του οργασμού κοκ.

    Παράλληλα, ο όρος ‘ψυχρότητα’, όπως αντίστοιχα και ο όρος ‘ανικανότητα’ για τον άντρα, υποδηλώνουν υποτιμητικό χαρακτηρισμό και δεν χρησιμοποιούνται πλέον από την πλειονότητα των ειδικών. Επέρχεται στιγματισμός και η γυναίκα και ο άντρας νιώθουν εγκλωβισμένοι στην ‘εικόνα’ εαυτού που τους επιβάλλεται από το συγκεκριμένο ‘όρο-ταμπέλα’.

    Κύρια χαρακτηριστικά

    Σε σωματικό επίπεδο η διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα χαρακτηρίζεται από μη εκδήλωση ή μερική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια και μέχρι την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, των σωματικών αποκρίσεων που συνοδεύουν τη φάση διέγε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 186 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση αφορά την επαναλαμβανόμενη δυσκολία ή μη δυνατότητα του άντρα να φτάσει στο στάδιο της εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί ένα στάδιο σεξουαλικής διέγερσης και ερεθισμού που ο ίδιος περιγράφει ως ικανοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα, ο άντρας νιώθει κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ότι επιθυμεί να φτάσει στο στάδιο της εκσπερμάτισης, κυρίως ότι προσπαθεί πολύ για αυτό, αλλά ότι δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει. Παράλληλα, δεν κατανοεί ‘πώς’ μπορεί να του συμβαίνει αυτό, νιώθει ότι δεν ελέγχει τον εαυτό του, τις επιθυμίες του, το σώμα του, και ‘αποσύρεται’ από τη σεξουαλική πράξη απογοητευμένος, ματαιωμένος και μη ικανοποιημένος. Η σύντροφός του επίσης νιώθει ματαιωμένη και απογοητευμένη, παράλληλα δε, μπορεί να ερμηνεύει το πρόβλημα ως δική της αδυναμία και ανεπάρκεια να τον διεγείρει ικανοποιητικά έτσι ώστε να φτάσει στην εκσπερμάτιση.

    Ο άντρας που αναζητά βοήθεια από έναν ειδικό για το θέμα της ανεσταλμένης εκσπερμάτισης έχει συνήθως προσπαθήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να βρει μια λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί και η σχέση με τη σύντροφό του έχει αρχίσει να επηρεάζεται δυσμενώς από την εξέλιξη του προβλήματος. Ο θυμός έχει αρχίσει να εγκαθιδρύεται στη σχέση τους και η απογοήτευση ότι δεν θα βρεθεί λύση και, κυρίως, ικανοποίηση στην ερωτική τους ζωή. Ο ένας ή και οι δύο μπορεί πλέον να αποφεύγουν την ερωτική επαφή για να μη νιώσουν και πάλι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πολλά ζευγάρια, κατά την πορεία της συμβίωσης ή του γάμου, δηλώνουν μείωση της ερωτικής τους επιθυμίας αλλά και μείωση της συχνότητας με την οποία έχουν ερωτική επαφή με τον σύντροφό τους.

    Συχνά η μείωση αυτή οδηγεί σταδιακά σε πλήρη απομάκρυνση από τη σεξουαλική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η ζωή του ζευγαριού να συνεχίζει να ‘υπάρχει’ σε μια νέα -συχνά απροσδόκητη- πραγματικότητα: την απουσία του σεξ. Πολλές οι αιτίες και οι δικαιολογίες που αναφέρονται, όπως η κούραση, η συνήθεια, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, το άγχος της δουλειάς…

    Οι αιτίες αυτές είναι πράγματι σημαντικές και θα δικαιολογούσαν την παροδική μείωση της ερωτικής διάθεσης ή και τη μείωση της συχνότητας των ερωτικών επαφών, όχι όμως και την ανυπαρξία της.

    Είναι γεγονός ότι σε πολλά ζευγάρια η ερωτική διάθεση δεν επανέρχεται ποτέ, συχνά μάλιστα συνοδεύεται και από σταδιακή απομάκρυνση ακόμη και από σκέψεις, εικόνες, σεξουαλικές φαντασιώσεις κοκ. Μοιάζει σαν να γίνεται ‘συνήθεια’ και το ζευγάρι δεν ενδιαφέρεται πια για σεξουαλική δραστηριότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, που είναι και οι πιο δύσκολες, λέγεται χαρακτηριστικά ότι το ζευγάρι δεν έχει πλέον ούτε την επιθυμία για να επιθυμήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα!

    Μια τέτοια εξέλιξη όμως πληγώνει βαθιά το ζευγάρι και προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια και αμηχανία και στους δύο συντρόφους. Οι ίδιοι δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και κρύβουν το ‘μυστικό’ ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 190 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν (χρονίως ή παροδικά) πρόβλημα στυτικής διαταραχής και τις επιπτώσεις του ιδίως στις κοινωνικές τους σχέσεις. Τα... θαυματουργά ‘χάπια’ που ανακαλύφθηκαν και κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια έχουν συντελέσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά πόσον, όμως, αυτά αποτελούν πλήρη και αποτελεσματική λύση;

    Στυτική αδυναμία παρουσιάζει ένας άνδρας όταν δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει σε πέρας την ερωτική επαφή λόγω μη επαρκούς σκληρότητας στο στυτικό σώμα και μειωμένης διάρκειας του στυτικού επεισοδίου. Η έλλειψη της επιθυμίας και του οργασμού όπως και τα προβλήματα εκσπερμάτισης είναι συμπτώματα τα οποία μπορούν να συνοδεύουν τη στυτική δυσλειτουργία, δεν θεωρούνται όμως η βασική έκφρασή της.

    Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο εκατομμύρια άνδρες πάσχουν από δυσκολία στύσεως, αποκτώντας έτσι άγχος και δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, με συνέπεια να δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα. Στον ευρύτερο πληθυσμό, ο ελλιπής στυτικός μηχανισμός θεωρείται αποτέλεσμα δύο παραγόντων: πρώτος είναι η ψυχολογική ισορροπία και δεύτερος η φυσιολογική γήρανση του οργανισμού. Χωρίς να σημαίνει ότι οι δύο αυτοί παράγοντες δεν λαμβάνουν μέρος στα προβλήματα της στύσης, αυτή η θεωρία δεν είναι πάντοτε σωστή.

    Μετά την ανακάλυψη και χρήση των αγγειοδιασταλτικών ουσιών στη θεραπεία της στυτικής διαταραχής τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 η ιατρική έρευνα και η τεχνολογική υποστήριξη προχώρησαν με ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Tο μέγεθος του προβλήματος

    Η σεξουαλική υγεία αποτελεί σημαντική παράμετρο της ποιότητα ζωής και της υποκειμενικής αντίληψης του ‘ευ ζην’. Στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης ή/και διατήρησης ικανοποιητικής στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία, έδειξαν ότι η στυτική δυσλειτουργία, σε κάποιο βαθμό, εκδηλώνεται σε έναν στους δύο ή τρεις άνδρες άνω των 40 ετών.

    Η συχνότητα εκδήλωσης του προβλήματος ετησίως είναι περίπου 26 περιπτώσεις σε πληθυσμό 1.000 ανδρών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 152 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν κάποιου βαθμού διαταραχή στη λειτουργία της στύσης και το 2025 εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί. H προβαλλόμενη επίπτωση για την Ελλάδα είναι περίπου μισό εκατομμύριο άνδρες.

    Ποιος είναι ο μηχανισμός

    Στις περισσότερες περιπτώσεις Στυτικής Δυσλειτουργίας, πάσχει το ενδοθήλιο, δηλαδή το στρώμα κυττάρων που επενδύει το εσωτερικό τμήμα των αγγείων και έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει ουσίες που χαλαρώνουν τα αγγεία, με αποτέλεσμα τα αγγεία του πέους να μη μπορούν να χαλαρώσουν και να επιτρέψουν τη δίοδο του αίματος με ευχέρεια μέσα από αυτά. Η μη ικανοποιητική εισροή αίματος είναι εκείνη που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης ικανοποιητικής στύσης.

    Ποι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 191 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    H σεξουαλική λειτουργιά και οι διαταραχές της

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανάμεσα στα δικαιώματα του κάθε ατόμου περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στη σεξουαλική υγεία, στην ευχαρίστηση και τον έλεγχο της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής μας συμπεριφοράς. Κατά συνέπεια, αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου με σεξουαλικό πρόβλημα να λάβει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Η ανδρική σεξουαλική λειτουργία αποτελείται από τις ακόλουθες φάσεις: Επιθυμία, Διέγερση, Οργασμό και Εκσπερμάτιση. Η εναρμόνιση των παραπάνω φάσεων οδηγεί στη σεξουαλική ικανοποίηση και αποτελεί έκφραση της σεξουαλικής υγείας.

    Οι διαταραχές της ανδρικής σεξουαλικότητας περιλαμβάνουν διαταραχές της Επιθυμίας (μειωμένη ή έλλειψη επιθυμίας, σεξουαλική αποστροφή), διαταραχές της Διέγερσης (στυτική δυσλειτουργία, παρατεταμένη στύση, ανωμαλίες της μορφής του πέους), διαταραχές του Οργασμού (ανοργασμία, καθυστερημένος οργασμός), διαταραχές της Εκσπερμάτισης (πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, έλλειψη εκσπερμάτισης και παλίνδρομη εκσπερμάτιση) και διαταραχές της Αισθητικότητας (υπό και υπέρ αισθητικότητα και πόνος).

    Η στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή διαταραχή στον ανδρικό πληθυσμό και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και τη σχέση πολλών ζευγαριών. Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή παροδική ανικανότητα για επίτευξη ή/και διατήρηση στύσης ικανής για την εκτέλεση της σεξουαλικής πράξης. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 177 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Η σεξουαλική αποστροφή αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία εκφράζεται, επίμονα και επανειλημμένα, ακραία αποστροφική διάθεση και αποφυγή κάθε, ή σχεδόν κάθε, συμπεριφοράς, διαδικασίας κλπ. που σχετίζεται με τη σεξουαλική συνεύρεση και επαφή. Η αποστροφή και η αποφυγή μπορεί να μην αφορούν μόνο τη στιγμή και τη διαδικασία της διείσδυσης του πέους στον κόλπο αλλά και άλλες συγκεκριμένες πτυχές της σεξουαλικής πράξης, όπως, για παράδειγμα, τις εκκρίσεις των γεννητικών οργάνων, τη θέα του γυμνού σώματος κ.ά. Μπορεί, μάλιστα, να γενικεύονται και να αφορούν αποστροφή και αηδία για οποιαδήποτε νύξη σεξουαλικού ερεθίσματος συμπεριλαμβανομένων των φιλιών, των χαδιών ή ακόμη και την παρακολούθηση μιας ερωτικής σκηνής στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

    Σε πολλές περιπτώσεις εκδηλώνεται έντονο άγχος έως και συμπτώματα κρίσης πανικού όταν το άτομο βρεθεί αντιμέτωπο με μια κατάσταση που ενεργοποιεί το φόβο του για τη σεξουαλική εμπειρία. Η βασική επιθυμία του τότε παραμένει το να μην συνεχιστεί περαιτέρω η ερωτική συνεύρεση και η σεξουαλική πράξη και 'να τελειώσουν όλα' το συντομότερο δυνατό. Η αποστροφική διάθεση εκδηλώνεται και με ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα, αίσθημα ναυτίας, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ.

    Το αίσθημα του φόβου λαμβάνει επίσης διάφορες μορφές και εμμονές όπως, για παράδειγμα, το φόβο απώλειας ελέγχου του εαυτού και των σωματικών λειτουργιών, το φόβο ανεπάρκειας, το φόβο σεξουαλικώς μεταδιδόμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 193 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πότε θεωρείται κακή η ποιότητα του σπέρματος;

    Τα σοβαρά προβλήματα με το σπέρμα σχετίζονται με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, τη μορφολογία και την κινητικότητα του σπέρματος. Προβληματικό σπέρμα έχουμε όταν η εξέταση σπέρματος δείξει ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι κάτω από 5-6 εκατομμύρια (οι φυσιολογικές τιμές στο σπερμοδιάγραμμα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια), η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων είναι κάτω από 20-30% ή η μορφολογία τους δεν είναι ομαλή.

    Ποια διαδικασία ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχουν προβλήματα με το σπέρμα;

    Όταν υπάρχει χαμηλή κινητικότητα σπέρματος, λίγα σπερματοζωάρια ή ανώμαλη μορφολογία σπέρματος, συνήθως κάνουμε μικρογονιμοποίηση. Παίρνουμε, δηλαδή, ένα σπερματοζωάριο και το εγχύουμε μέσα στο ωάριο.

    Σε ποιες περιπτώσεις καταφεύγει ένα ζευγάρι σε δωρεά σπέρματος;

    Ακόμα και αν υπάρχει αζωοσπερμία, δεν καταφεύγουμε απαραίτητα στην εξωσωματική με δανεικό σπέρμα. Σε περιπτώσεις όπου είτε δεν υπάρχει εκσπερμάτιση είτε δ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 133 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Για πολλούς ανθρώπους αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό το ζήτημα της ποιότητας της σεξουαλικής τους ζωής… ‘Γιατί δεν μπορώ να νιώσω ευχαρίστηση;’, ‘Γιατί δεν έχω επιθυμία πιο συχνά;’, ‘Γιατί δεν απολαμβάνω τη σεξουαλική πράξη;’, ‘Γιατί βαριέμαι εύκολα τον ερωτικό μου σύντροφο;’, ‘Γιατί οι άλλοι χαίρονται περισσότερο το σεξ;’… Αυτά είναι κάποια από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν σημαντικό ποσοστό ανθρώπων και τα οποία παραμένουν αναπάντητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα επηρεάζοντας σημαντικά την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής τους.

    Οι λύσεις που επιδιώκονται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συνήθως βιαστικές, ή κινούνται στα πλαίσια στερεοτύπων, όπως είναι, για παράδειγμα, η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, η χρήση διαφόρων μεθόδων αναζωογόνησης κατά τη σεξουαλική πράξη, η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων κοκ.

    Πώς μπορούν όμως να απαντηθούν ουσιαστικά αυτά τα ερωτήματα και ποιος είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι συναντούν δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή; Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται η άποψη ότι ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φοβούνται να έρθουν πιο κοντά σε συναισθηματικό επίπεδο και αυτή η αδυναμία εγγύτητας «χαλάει» και επηρεάζει άμεσα και με σημαντικό τρόπο την ποιότητα της ερωτικής πράξης. Ο φόβος της συναισθηματικής εγγύτητας αφορά επίσης τον τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος 'αφήνεται' γενικότερα σε πολλά πράγματα στη ζωή του, και αφορά επίσης και τον τρόπο με τον οποίο κανε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 125 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Ο ιός του AIDS που ονομάζεται και ιός HIV ή ιός της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας, μολύνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό, καταστρέφει σταδιακά το αμυντικό ή ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να τον αφήνει εκτεθειμένο σε βαριές λοιμώξεις ή διάφορες μορφές καρκίνου.

    Από το 1981 που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός έως σήμερα, επιστήμονες σ' όλο τον κόσμο αγωνίζονται εντατικά κατά του AIDS. Γνωρίζουμε πολλά για τον ιό και είναι απολύτως γνωστό το πως προκαλείται και πως προλαμβάνεται η μόλυνση.

    Δυστυχώς δεν έχει ακόμη παρασκευαστεί εμβόλιο και δεν υπάρχει θεραπεία αποτελεσματική για τη νόσο. Όμως, πολλές από τις εκδηλώσεις της λοίμωξης αντιμετωπίζονται, και οι φορείς της νόσου εμφανίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας πολλά χρόνια μετά τη μόλυνσή τους. Ακόμα, η επιβίωση των ασθενών με AIDS, με τη χρήση φαρμάκων όπως το ΑΖΤ, έχει παραταθεί και έχει καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής τους.

    Το AIDS δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα του οργανισμού. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές και οι άρρωστοι αντιμετωπίζονται ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν.

    Ο ιός, μολύνοντας τον άνθρωπο, τον καθιστά φορέα για όλη του τη ζωή. Ο φορέας δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι άτομο ικανό για κοινωνική δραστηριότητα έχοντας κάθε δικαίωμα να συνεχίσει την επαγγελματική και κοινωνική του ζωή ανάμεσά μας. Οι φορείς, όπως και οι ασθενείς, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους, με τρεις συγκεκριμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 182 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Τι είναι ο HIV;
    Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus) είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, ο ιός δηλαδή που προκαλεί το AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας). Ο HIV προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, όγκους και άλλες ασθένειες.

    Πως δρα ο HIV;
    O ιός καταστρέφει μία κατηγορία κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που λέγονται CD4+ κύτταρα. Αυτή είναι μια αργή αλλά σταδιακή διαδικασία. Όταν ο αριθμός των CD4+ κυττάρων πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τότε ο οργανισμός δεν μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά ενάντια σε διάφορες λοιμώξεις ή άλλες ασθένειες όπως όγκους με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μερικές χαρακτηριστικές νόσοι τις οποίες ένα οροαρνητικό άτομο θα μπορούσε κάτω από συνήθεις συνθήκες να αντιμετωπίσει.

    Τι σημαίνει ότι είμαι οροθετικός;
    Σημαίνει ότι έχετε μολυνθεί από τον ιό HIV. Ο ιός κυκλοφορεί μέσα στο σώμα σας. Στα αρχικά στάδια αυτό δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερα προβλήματα και γι' αυτό δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε. Είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε πάρα πολύ καλά.

    Τι σημαίνει ότι έχω αναπτύξει AIDS;
    Όταν ο HIV καταστρέψει σε σημαντικό βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα τότε ο οργανισμός δεν μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά σε διάφορες λοιμώξεις ή άλλες ασθένειες που ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 120 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    «Η ψυχική ευγένεια που ξεπερνάει την ανθρώπινη ανάγκη, δεν είναι ανεκτή: Δύο άνθρωποι που ζουν μαζί και μετέχουν σε μια ιδιωτική τελετουργία πρέπει να το σκέφτονται σοβαρά.
    Αισθανόμαστε ανεξήγητα μειωμένοι μπροστά σε μια ψυχική συγγένεια που δηλώνει ισόβια πίστη, χωρίς να βγάζει μιλιά» (Κώστας Παπαγιώργης).

    Αλήθεια, πόσο έχουμε περιφρονήσει, κοροϊδέψει, αυτή την εσωτερική μυσταγωγία του ανδρόγυνου, όπου σύμφωνα με τον Μπατώγ, φτάνει σε στιγμές της απώλειας του είναι.
    Η λατρεία της πάνδημης Αφροδίτης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, που έχει μετατρέψει τις συνειδήσεις μας σε «εξωγήινα» όντα, αφού βλέπουν τον ερωτισμό μόνο σαν ερέθισμα ηδονιστικό ή την απλή ρυθμική Γυμναστική σε δρόμο για σχέσεις επικίνδυνες, με ασθένειες μοιραίες της ψυχής και του σώματος, με θύματα, δυστυχώς, νέα παιδιά.
    Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι στους μοντέρνους καιρούς με την αρρώστια να χτυπάει την πηγή της ζωής, που είναι ο Έρωτας, το ζευγάρι αποτελεί την ιδεώδη προφύλαξη ψυχής και σώματος.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ A.I.D.S.
    Ο ιός που ονομάζεται HIV (από την αγγλική του σημασία: Human Immunodeficiency Virus, δηλαδή ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας), προσβάλλει και μειώνει την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού, αφήνοντάς τον έτσι εκτεθειμένο σε λοιμώξεις και στην ανάπτυξη ειδικών μορφών καρκίνου.
    Όποιος μολυνθεί από τον HIV, μπορεί με την σειρά του να μολύνει άλλα άτομα και ο ίδιος να νοσήσει από AIDS. Η λοίμωξη, δηλα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 200 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Πόση ώρα άσκησης απαιτείται για να ξεφορτωθεί κανείς τις θερμίδες ενός αναψυκτικού; Η απάντηση, πιστεύουν οι επιστήμονες, θα έπρεπε να …αναγράφεται στη συσκευασία του κάθε προϊόντος έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει προτού το καταναλώσει, πέρα από τη θερμιδική του αξία σε αριθμούς και την «πρακτική» του αξία, εκφρασμένη στο πόση άσκηση θα πρέπει να κάνει για να το «κάψει».


    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 150 | Added by: ludia | Date: 2012-02-05 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 7
    Φίλοι-Επισκέπτες: 7
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz