11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ) 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι) 1 κούπα νερό 1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Eκτέλεση Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν. Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν. Βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα κράκερς.
Cocottine = Φόρμες μίας δόσης, από πορσελάνη ή πηλό, μικρού μεγέθους και κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα, σε μπεν μαρί, κρεμών ή σουφλέ. Οι δικές μας cocottine με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα είναι ένα κυρίως πιάτο, πολύ γευστικό, μελετημένο για παιδιά, ιδιαίτερα τα πιο "δύσκολα”, εκείνα που δεν έχουν και πολύ διάθεση να φάνε, γενικώς. Για τα άλλα, στο χέρι σας είναι να επιλέξετε συνδυασμούς υλικών τέτοιους που θα τα κάνουν να φάνε "δύσκολα” φαγητά. Εδώ αναφέρομαι στην βασική συνταγή (μόνο με τυριά), στην οποία όμως μπορείτε να προσθέτετε γεύσεις όπως μπρόκολου, σπανακιού, φρέσκων φασολιών, διαλέξτε που είναι το... πρόβλημά σας. Θα σερβίρετε αυτή τη νοστιμιά σε τέσσερα μικρά πήλινα σκεύη, έχοντας εξασφαλίσει ότι παρά την ευκολία της (αρκούν δέκα λεπτά προετοιμασίας και άλλα είκοσι ψησίματος), η συνταγή θα αποδειχθεί μία πραγματική νοστιμιά, όχι μόνο για τους πιτσιρικάδες αλλά και για τους μεγαλύτερους και πιο λιχούδηδες συνδαιτυμόνες σας.
Cocottine = Φόρμες μίας δόσης, από πορσελάνη ή πηλό, μικρού μεγέθους και κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα, σε μπεν μαρί, κρεμών ή σουφλέ. Cocottes = Μεγαλύτερες σε μέγεθος φόρμες, από πορσελάνη ή πηλό, κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα κρεμών ή σουφλέ. Οι σημερινές Cocottes με τυριά, ζαμπόν και... άλλα είναι μια διασκευή του "Cocottine με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα”, ενός πιάτου φτιαγμένο για παιδικά στομαχάκια, στο οποίο έγιναν όλες εκείνες οι αλλαγές (ακόμη και στην ονομασία) ώστε να μπορεί να χαρακτηρισθεί πλέον "… για ενήλικες”. Η ιδέα είναι να μετατρέψουμε τις παιδικές cocottines σε... cocottes για ενήλικες. Κρατάμε, λοιπόν, την αρχική ιδέα, ενισχύοντας τα υλικά. Έτσι, πέρα από τα βασικά υλικά (γάλα, αλεύρι, ζαμπόν –που δεν υπάρχει πλέον λόγος να είναι άπαχη γαλοπούλα– και τυριά) μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα. Εδώ χρησιμοποίησα σχεδόν ότι βρήκα στο ψυγείο. Κοφτό μακαρονάκι, κορφές μπρόκολου, χοντροκομμένο σπανάκι, επιπλέον ζαμπόν σε κύβους, μπλε τυρί. Θα σερβίρουμε αυτή τη νοστιμιά σε τέσσερα μικρά πήλινα σκεύη, έχοντας εξασφαλίσει ότι παρά την ευκολία της (αρκούν δέκα λεπτά προετοιμασίας και άλλα είκοσι ψησίματος), η συνταγή θα αποδειχθεί μία πραγματική νοστιμιά
Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγκινάρας, του καρότου, των λεμονιών, αλλά επίσης θα βρείτε και φρέσκα κουνουπίδια, αντίδια, λάχανα και λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρια, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι και φινόκιο. Για φρούτα επιλέξτε ανάμεσα στα νόστιμα και υγιεινά εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ κλπ) και βέβαια μήλα. Και όπως και τους προηγούμενους μήνες, μπορούμε ακόμα να βρούμε νόστιμα αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες και κάστανα. Μπορείτε να μάθετε πως καθαρίζουν την αγκινάρα και μετά να φτιάξετε νόστιμες αγκινάρες τηγανιτές, ή γεμιστές, με χοχλιούς, με κιμά ή με λαζάνια, φτιάξτε λάχανο με σπανάκι, αρακά με καρότα και μαρούλι ή σπανάκι ο'γκρατέν. Και για γλυκάκι φτιάξτε κυδωνόπαστο, γλυκό πορτοκάλι ή μηλοκαρυδόπιτα. Αυτές φυσικά είναι μόνο λίγες από τις συνταγές που χρησιμποιούν τα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Κάντε ένα ψάξιμο μέσα στο χώρο και.... καλή όρεξη!
Μουλιάζουμε για 2-3 ώρες σε μπράντι, κονιάκ ή άριστης ποιότητας κόκκινο κρασί σπασμένο κάρδαμο ή κόλιαντρο (σε 1 λίτρο 1 κουταλάκι) και προσθέτουμε λίγο μέλι. Σουρώνουμε και πίνουμε ένα αρωματικό και πολύ αισθησιακό ποτό.
To Kahlua μάς προτείνει ένα «ερωτικό» κοκτέιλ για τη νύχτα του Aγίου Bαλεντίνου. Mαζί με τα δώρα ανταλλάξτε και μια πρόποση με το εξωτικό Mayan Passion. KAHLUA MAYAN PASSION -60 ml Kahlua -45 ml Olmeca Tequila -15 ml Eoliki Triple Sec -60 ml χυμό passion fruit Aνακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ και σερβίρετε το περιεχόμενο σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρετε με μια λωρίδα πορτοκάλι.
Μαζί με τις άγουρες πράσινες ντομάτες βάλτε ένα κόκκινο μήλο και σε 2-3 ημέρες θα ωριμάσουν. Το ίδιο θα συμβεί αν, αντί για μήλο, χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ξεφλουδισμένης μπανάνας.
Το χαβιάρι αλλοιώνεται πολύ εύκολα, γιατί περιέχει 8-25% λιπαρά. Για να αποφευχθεί, λοιπόν, η αλλοίωση, διατηρείται σε αλάτι, που μπορεί να υπερβαίνει το 5-10%. Το αλάτι όμως είναι διαβρωτικό, αντιδρά δηλαδή με το υλικό κατασκευής των συνηθισμένων κουταλιών και παράγει ίχνη χημικών, που προσδίδουν μεταλλική γεύση στο χαβιάρι. Γι' αυτό ορισμένοι γευσιγνώστες ισχυρίζονται ότι το χαβιάρι τρώγεται μόνο με κουτάλι κατασκευασμένο από χρυσό! Ωστόσο, ένα πλαστικό κουταλάκι μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του, αφού το πλαστικό δεν διαβρώνεται από το αλάτι. Απογοητευτήκατε;
Ψιλοκόβουμε
τιε ελιές και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ όπου πριν βάλαμε
το τυρί τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Τα δουλεύουμε με ξύλινο κουτάλι
ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε τις φέτες με βούτυρο
και μετά με το μείγμα τα κόβουμε σε τρίγωνα και τα τοποθετούμε σε
πιατέλα γαρνιρισμένη με κόκκινο λάχανο. .
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με όποια γέμιση θέλουμε. Εγώ προτείνω αυτές γιατί μου αρέσουν...
Για την 1η γέμιση (σαν λυχναράκια)
1750 μυζήθρα
650γρ ζάχαρα
3 αυγα
2κ.σ μελι
1κ.σ βιταμ
ξυσμα ενος λεμονιού
1κ.γ κανέλα
Για την 2η γέμιση (σαν καλιτσουνάκια):
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανθότυρο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη η λίγο μέλι
1 αυγό
1 μικρό δάκρυ μόνο κοπανισμένη μαστίχα είναι προαιρετική αλλά δίνει ωραίο άρωμα και γεύση…
Λίγη κανέλα σκόνη για το πασπαλισμα ή μέσα στην ζύμη.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ,
αναμιγνύουμε τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και
μαλακή ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με
διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1
ώρα).
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί ανοίγουμε φύλλο χοντρούλι και με
ποτήρι του νερού κόβουμε κύκλους (κουπ πατ), και τους χαράσουμε σταυρωτά
αλλά ό
... Διαβάστε περισσότερα »
6 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
3 κ.σ σταφίδα
4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
4 κ.σ κουκουνάρι
½ κούπα λευκό κρασί
1 κούπα ζωμό κρέατος,
Αλάτι / πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κούπα χυμό μήλου
1 ½ κ.σ νισεστέ
Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό
μαχαίρι ανοίγουμε το κάθε φιλέτο χωρίς να το αποκόψουμε εντελώς. Το
χτυπάμε να πλατύνει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και
βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γαλοπούλας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο
ψυγείο για 12
... Διαβάστε περισσότερα »
3 αγγούρια κομμένα σε πολύ λεπτές μακριές φέτες των 3 χιλιοστών πάχους…
250 γραμ. σαλάτα του κηπουρού ή 250 γραμ. σκορδάτο γιαούρτι, ή ρώσικη σαλάτα ή σαλάτα Βουδαπέστης ή σαλάτα τυρί Φιλαδέλφεια ανακατεμένο με τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
Μερικά τοματίνια για διακόσμηση (αν θέλουμε τα γεμίζουμε και αυτά με ένα από αυτά τα υλικά)
Μερικές οδοντογλυφίδες για στερέωμα..
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά
τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε με ένα κουταλάκι
κρέμα- σαλάτα όποιο από τα παραπάνω σαλατικά μας αρέσει (ή κάνουμε
ποικιλία….) σε όλη την επιφάνεια του αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολάκι.
Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Έτοιμο το ορεκτικό μας.
Πρωτα
μας βημα ειναι να αλατοπιπερωσουμε τις γαριδες . Κατοπιν αφου εχουμε
ετοιμες τις γαριδες (καθαρισμενες-την ουρα την αφηνουμε- και βρασμενες )
, περνουμε λιγα απο τα ¨μαλλια¨ κατάϊφι και τα τυλιγουμε γυρω απο την
γαριδα μεχρι να την καλυψουμε ολοκληρη . Πιεζουμε λιγο με τα δαχτυλα μας
καθως τις τυλιγουμε για να σταθεροποιηθει το φυλλο καταΙφι .
Σε ενα μεγαλο τηγανι βαζουμε λιγο λαδι και τις τηγανιζουμε μεχρι να ροδοκοκκινησουν .
Τις
σερβιρουμε σε μεγαλη στρογγυλη πιατελα με συνοδευτικο ή μαγιονεζα ή
γιαουρτι με δυοσμο και λιγο σκορδο ή με κινεζικη σως γλυκου τσιλι για
ντιπινγκ (που του παει τρέλα..)
Καλη επιτυχια ΥΣ: Μπορειτε να ετοιμασετε πολλες γαριδες και να τις διατηρησετε στην καταψυξη για αρκετο διαστημα
Στρωνουμε την λαμαρινα του φουρνου με λαδοκολλα και τοποθετουμε τα μισα σφολιατινια με αποσταση μεταξυ τους.
Τα αλειφουμε με το αυγο το οποιο εχουμε αραιωσει με 2 κουταλιες νερο.
Απο πανω σκεπαζουμε το καθενα με τα υπολοιπα σφολιατακια.
Με
ενα μαχαιρι χαραζουμε στο επανω φυλλο ενα τετραγωνο μικροτερο περιπου
ενα εκατοστο πιο μεσα απο τις ακρες της σφολιατας. Προσεχουμε να μην
κοψουμε ως κατω.
Πλένουμε καλά τα φυλλαράκια του σικορέ και τα στεγνώνουμε.
Τα
απλώνουμε σε μία πιατέλα, αλοίφουμε 1 κγ μαγιονέζα στο κάθε ένα, από
πάνω μία λεπτή φετούλα αβοκάντο, στην συνέχεια καλύπτουμε όλη την
επιφάνεια με σολωμό, πάνω στον οποίο στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Γαρνίρουμε με το χαβιάρι, τον άνιθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το πιάτο αυτό μου αρέσει πολύ να το σερβίρω είτε σε μπουφέ ή ως πρώτο πιάτο.
Κόβουμε
τα αυγά στη μέση και ξεχωρίζουμε τους κρόκους τους. Βάζουμε τους
κρόκους σε ένα μπολ και τα υπόλοιπα τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να
ετοιμάσουμε τη γέμιση
Λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι η γέμισή μας να γίνει κρεμώδες (όχι πολύ σφικτή)
Γεμίζουμε τα ασπράδια και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε
1 ολόκληρο κομμάτι καπνιστό ζαμπόν καλής ποιότητας, 2,5-3kg. Περίπου
1 κούπα χυμό μήλου
½ κούπα μουστάρδα dijon
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Τοποθετούμε το ζαμπόν σε γάστρα η οποία να κλείνει καλά με καπάκι και το περιχύνουμε με το χυμό μήλου.
Ψήνουμε
με κλειστό καπάκι για 2,5-3 ώρες. 1 ώρα για κάθε κιλό. Αν το κομμάτι
είναι μεγάλο για το σκεύος μας, το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος, από
πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε χωρίς καπάκι.
Μετά το πέρας των ωρών, αδειάζουμε τα υγρά από τη γάστρα και τα κρατάμε στην άκρη.
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την επιφάνεια του ζαμπόν σε ρόμβους.
Καλύπτουμε με τη μουστάρδα, έπειτα με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το μέλι.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200C και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, για μισή ώρα ακόμη.
Κάθε 10' βρέχουμε το ζαμπόν με κουταλιές από τους χυμούς του, που κρατήσαμε στην άκρη.
Είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και έχει πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ζαμπόν.
Τρίβετε
τα φριγανάκια στο μούλτι και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Τα
ρίχνετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (28 εκ.) και τα πιέζετε για να
καλύψουν όλη την επιφάνεια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και
σωτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Ρίχνετε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε όλα τα τυριά
και συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Ρίχνετε τον μαιντανό, τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια, κρατώντας λίγα για τη διακόσμηση. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε να
... Διαβάστε περισσότερα »
250γρ. μικρές γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες
1 άισμπεργκ ψιλοκομμένο
1 κούπα μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ουίσκι
1 πρέζα πάπρικα
1 κ.σ. worcestershire sauce
1 λεμόνι σε φετάκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε την
μαγιονέζα, την κέτσαπ, το ουίσκι, τη γούστερ και την πάπρικα για την
cocktail sauce. Διορθώνετε τη γεύση με πάπρικα, αναλόγως με το πόσο
πικάντικη τη θέλετε. Βάζετε στον πάτο κάθε μπωλ ή, ακόμη καλύτερα,
κοκτέιλ ποτηριού από 1 κουταλιά της cocktail. Απλώνετε από πάνω το
άιμπεργκ, σκεπάζετε με ακόμη λίγη σως και μοιράζετε στα ποτήρια τις
γαρίδες. Απλώνετε από 1 κουταλιά ακόμη σως, πασπαλίζετε με λίγη έξτρα
πάπρικα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Παλιότερα το είχα
φτιάξει σε μπουφέ με μεγαλύτερες γαρίδες. Το σέρβιρα σε μικρά ποτηράκια
(λίγο μεγαλύτερα από σφηνάκια) με 1 γαρίδα στο καθένα. Στην πρασινάδα
είχα προσθέσει και ψιλοκομμένο αβοκάντο, αλλά δεν άρεσε σε όλους κι έτσι
δεν το ξαναέβαλα. Μια άλλη ιδέα, είναι να το σερβίρετε σε μεγάλο
γυάλινο μπωλ ώστε να φαίνονται οι στρώσεις, σαν σαλάτα. ... Διαβάστε περισσότερα »
Καθαρίζουμε τους
βολβούς μας, όπως τα μικρά κρεμμύδια. (Μόνο το εξωτερικό περίβλημα).
Τους τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για μερικές ώρες, αλλάζοντας το
νερό 1-2 φορές. Εγώ τους αφήνω ένα βράδυ στο νερό. για να φύγει λίγο η
πικράδα τους.Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν. Εδώ θέλει προσοχή για να μην λιώσουν γιατί μετά
διαλύουν.Σουρώνουμε το νερό, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά
τους βάζουμε σε ένα βάζο, και τους καλύπτουμε με ξύδι. (Αν είναι δυνατό
το ξύδι προσθέτουμε και λίγο νερό) Στην επιφάνεια μετά προσθέτουμε λάδι
για να «σφραγίσουμε» τους βολβούς ,να μην περάσει αέρας, για να μην
χαλάσουν.Την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι για να τους καταναλώσουμε. Τους
βάζουμε σε πιάτο, και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο λάδι ακόμα.
Αφού κόψουμε στη μέση κι αλατίσουμε λίγο τις τομάτες, τοποθετούμε από πάνω τους τις φέτες της μοτσαρέλλας. Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε το πέστο.
Κατ'αρχας παιρνουμε το βρασμενο το ρυζι και το βαζουμε σε μια μπασινα(λεκανη)
Μετα
κοβουμε το κρεμμυδι,αλλα να ειναι ευδιακριτο και παιρνουμε μετα και
κοβουμε σε ζαρακια ολα μας τα
φρουτα(μπανανα,αχλαδι,μανγκο,ακτινιδιο,ροδακινο) τα βαζουμε και αυτα
μεσα στιν μπασινα. Ψιλλοκοβουμε τον μαιντανο να μην υπαρχουν χοντα
κομματια μεσα και ανακατευουμε πολυ καλα ωστε να γυρισουμε ολα τα υλικα
μας μαζι.
Βαζουμε στο πιατο μας τα φυλλα απο το μαρουλι και
βαζουμε να πατησει πανω η σαλατα αφου την στερεωσουμε και ειναι ολα
ενταξει παιρνουμε το εδεσμα μαγιονεζας το βαζουμε σε ενα κορνε και
κανουμε μικρες μικρες τρουφιτσες πανω στην σαλατα μας
Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλυτζάνι αλεύρι 2 φλυτζάνια νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι 1/2 του φλυτζανιού λάδι αλάτι και λευκό πιπέρι κατά βούληση (προαιρετικά 4 σταγόνες ταμπάσκο 1/2 κ.γ σόγια sause)
Πως το κάνουμε: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύοντας, 1/2 του φλυτζανιού λάδι. Είναι καλό να μπαίνει σταδιακά το λάδι, για να ελέγχουμε την ποσότητα. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε (με άσπρο πιπέρι), ελέγχουμε αν μας αρέσει (μπορούμε να προσθέσουμε ταμπάσκο & σόγια sause) και είναι έτοιμη Λίγα μυστικά ακόμα Πλεονέκτημα: Είναι εύκολη, νηστήσιμη συνταγή, δεν έχει φόβο να κόψει, δεν περιέχει ωμά αυγά και είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους.
Πως το κάνουμε: Για να φτιάξουμε το «περίγραμμα» του λουλουδιού κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και κρατάμε τις μεσαίες και πιο μεγάλες ώστε να χωρέσει το αβγό. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες. Σε κάθε μία ροδέλα σπάμε ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Τι χρειαζόμαστε: 75 g Quaker (3/4 της κούπας) 150 g σοκολάτα κουβερτούρα 75 g γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο
Πως το κάνουμε: Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί) και την ανακατεύουμε με το Quaker και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι. Τοποθετούμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο και το στρώνουμε με τον πλάστη, δίνοντας του τετράγωνο σχήμα πάχους ενός δάχτυλου. Αφαιρούμε το επάνω λαδόχαρτο και κόβουμε με μαχαίρι σε μακρόστενα κομμάτια, όσο είναι ακόμη μαλακό το μίγμα. Χωρίζουμε τα κομμάτια αφού τα αφήσουμε λίγη ώρα να κρυώσουν. Λίγα μυστικά ακόμα Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, διατηρούμε τα Bars στο ψυγείο.
Τι χρειαζόμαστε: Βρασμένα και κρυωμένα μακαρόνια πένες ή βίδες Ντομάτες (για δύο άτομα αρκεί μια μισή μέτρια ντομάτα, αλλά αν θέλετε φουλ σάλτσα, βάλτε περισσότερες) Φέτα (όση βάζετε στη χωριάτικη σαλάτα, όσο προτιμάτε) 1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο αποξηραμένο πιπέρι λίγο αλάτι (λόγω της φέτας) ρίγανη ελαιόλαδο Προεραιτικά : Πιπεριά (το ίδιο με τη φέτα, όσο θέλετε) Ελιές χωρίς κουκούτσι
Πως το κάνουμε: Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι, λιώνετε και ρίχνετε στα μακαρόνια, ανακατεύετε και είναι έτοιμο. Λίγα μυστικά ακόμα Τρώγεται και από το ψυγείο μια χαρά, ό,τι πρέπει για γρήγορο γεύμα, δεν έχει και πολλές θερμίδες
Πως το κάνουμε: Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε! Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη μητέρα μου, δεν ξέρω από που προέρχεται αλλά ξέρω σίγουρα πως της ταιριάζει το μπόλικο πιπέρι!
Αφαιρείτε τα φλούδια από τις αγκινάρες, κόβετε τα κοτσάνια τους
και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το χνούδι. Τις βουτάτε σε παγωμένο νερό
που έχετε στύψει μέσα ½ λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τις ζεματάτε για 5
λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.
Ετοιμάζετε
τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά
ανακατεύοντας συνέχεια το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και τον
καβουρδίζετε καλά ανακατεύοντας. Σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για να διαλυθεί καλά ο κιμάς και
... Διαβάστε περισσότερα »
Καθαρίζετε τα κουκιά από τις ίνες που έχουν στα πλάγια και από τις
μύτες τους. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Φοράτε γαντάκια μιας
χρήσεως και καθαρίζετε τις σουπιές κρατώντας το μελάνι τους σε ένα
ποτηράκι. Αφαιρείτε και πετάτε εντόσθια και κόκαλο.
Σε μια μεγάλη
κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις
σουπιές τεμαχισμένες. Τις σοτάρετε καλά ανακατεύοντας. Ρίχνετε μέσα το
χοντροκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και συνεχίζετε το
σοτάρισμα. Βάζετε μέσα τα φρέσκα κουκιά, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το
μελάνι σουπιάς. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
Αλατίζετε πιπερώνετε και σιγοβράζετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν οι σουπιές και να γίνουν τρυφερά τα κουκιά. Λίγο προτού
... Διαβάστε περισσότερα »
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική