Δευτέρα, 2025-01-13, 5:38 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
    11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι)
    1 κούπα νερό
    1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    Eκτέλεση
    Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
    Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
    Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
    Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
    Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.
    Βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα κράκερς.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 132 | Added by: Giwrgakis_Treloutsiko | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Cocottine = Φόρμες μίας δόσης, από πορσελάνη ή πηλό, μικρού μεγέθους και κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα, σε μπεν μαρί, κρεμών ή σουφλέ.
    Οι δικές μας cocottine με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα είναι ένα κυρίως πιάτο, πολύ γευστικό, μελετημένο για παιδιά, ιδιαίτερα τα πιο "δύσκολα”, εκείνα που δεν έχουν και πολύ διάθεση να φάνε, γενικώς.
    Για τα άλλα, στο χέρι σας είναι να επιλέξετε συνδυασμούς υλικών τέτοιους που θα τα κάνουν να φάνε "δύσκολα” φαγητά. Εδώ αναφέρομαι στην βασική συνταγή (μόνο με τυριά), στην οποία όμως μπορείτε να προσθέτετε γεύσεις όπως μπρόκολου, σπανακιού, φρέσκων φασολιών, διαλέξτε που είναι το... πρόβλημά σας.
    Θα σερβίρετε αυτή τη νοστιμιά σε τέσσερα μικρά πήλινα σκεύη, έχοντας εξασφαλίσει ότι παρά την ευκολία της (αρκούν δέκα λεπτά προετοιμασίας και άλλα είκοσι ψησίματος), η συνταγή θα αποδειχθεί μία πραγματική νοστιμιά, όχι μόνο για τους πιτσιρικάδες αλλά και για τους μεγαλύτερους και πιο λιχούδηδες συνδαιτυμόνες σας.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 139 | Added by: Giwrgakis_Treloutsiko | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Cocottine = Φόρμες μίας δόσης, από πορσελάνη ή πηλό, μικρού μεγέθους και κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα, σε μπεν μαρί, κρεμών ή σουφλέ.
    Cocottes = Μεγαλύτερες σε μέγεθος φόρμες, από πορσελάνη ή πηλό, κυλινδρικού σχήματος, που χρησιμεύουν στο μαγείρεμα κρεμών ή σουφλέ.
    Οι σημερινές Cocottes με τυριά, ζαμπόν και... άλλα είναι μια διασκευή του "Cocottine με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα”, ενός πιάτου φτιαγμένο για παιδικά στομαχάκια, στο οποίο έγιναν όλες εκείνες οι αλλαγές (ακόμη και στην ονομασία) ώστε να μπορεί να χαρακτηρισθεί πλέον "… για ενήλικες”.
    Η ιδέα είναι να μετατρέψουμε τις παιδικές cocottines σε... cocottes για ενήλικες. Κρατάμε, λοιπόν, την αρχική ιδέα, ενισχύοντας τα υλικά.
    Έτσι, πέρα από τα βασικά υλικά (γάλα, αλεύρι, ζαμπόν –που δεν υπάρχει πλέον λόγος να είναι άπαχη γαλοπούλα– και τυριά) μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα. Εδώ χρησιμοποίησα σχεδόν ότι βρήκα στο ψυγείο. Κοφτό μακαρονάκι, κορφές μπρόκολου, χοντροκομμένο σπανάκι, επιπλέον ζαμπόν σε κύβους, μπλε τυρί.
    Θα σερβίρουμε αυτή τη νοστιμιά σε τέσσερα μικρά πήλινα σκεύη, έχοντας εξασφαλίσει ότι παρά την ευκολία της (αρκούν δέκα λεπτά προετοιμασίας και άλλα είκοσι ψησίματος), η συνταγή θα αποδειχθεί μία πραγματική νοστιμιά


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 126 | Added by: Giwrgakis_Treloutsiko | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγκινάρας, του καρότου, των λεμονιών, αλλά επίσης θα βρείτε και φρέσκα κουνουπίδια, αντίδια, λάχανα και λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρια, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι και φινόκιο. Για φρούτα επιλέξτε ανάμεσα στα νόστιμα και υγιεινά εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ κλπ) και βέβαια μήλα.
    Και όπως και τους προηγούμενους μήνες, μπορούμε ακόμα να βρούμε νόστιμα αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες και κάστανα.
    Μπορείτε να μάθετε πως καθαρίζουν την αγκινάρα και μετά να φτιάξετε νόστιμες αγκινάρες τηγανιτές, ή γεμιστές, με χοχλιούς, με κιμά ή με λαζάνια, φτιάξτε λάχανο με σπανάκι, αρακά με καρότα και μαρούλι ή σπανάκι ο'γκρατέν.
    Και για γλυκάκι φτιάξτε κυδωνόπαστο, γλυκό πορτοκάλι ή μηλοκαρυδόπιτα.
    Αυτές φυσικά είναι μόνο λίγες από τις συνταγές που χρησιμποιούν τα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Κάντε ένα ψάξιμο μέσα στο χώρο και.... καλή όρεξη!

     http://www.sintagespareas.gr/#ixzz1mjY83UUJ
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 107 | Added by: Giwrgakis_Treloutsiko | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Μουλιάζουμε για 2-3 ώρες σε μπράντι, κονιάκ ή άριστης ποιότητας κόκκινο κρασί σπασμένο κάρδαμο ή κόλιαντρο (σε 1 λίτρο 1 κουταλάκι) και προσθέτουμε λίγο μέλι. Σουρώνουμε και πίνουμε ένα αρωματικό και πολύ αισθησιακό ποτό.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 165 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    To Kahlua μάς προτείνει ένα «ερωτικό» κοκτέιλ για τη νύχτα του Aγίου Bαλεντίνου. Mαζί με τα δώρα ανταλλάξτε και μια πρόποση με το εξωτικό Mayan Passion.
    KAHLUA MAYAN PASSION
    -60 ml Kahlua
    -45 ml Olmeca Tequila
    -15 ml Eoliki Triple Sec
    -60 ml χυμό passion fruit
    Aνακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ και σερβίρετε το περιεχόμενο σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρετε με μια λωρίδα πορτοκάλι.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 182 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)



    Μαζί με τις άγουρες πράσινες ντομάτες βάλτε ένα κόκκινο μήλο και σε 2-3 ημέρες θα ωριμάσουν. Το ίδιο θα συμβεί αν, αντί για μήλο, χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ξεφλουδισμένης μπανάνας.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 186 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)



    Το χαβιάρι αλλοιώνεται πολύ εύκολα, γιατί περιέχει 8-25% λιπαρά. Για να αποφευχθεί, λοιπόν, η αλλοίωση, διατηρείται σε αλάτι, που μπορεί να υπερβαίνει το 5-10%. Το αλάτι όμως είναι διαβρωτικό, αντιδρά δηλαδή με το υλικό κατασκευής των συνηθισμένων κουταλιών και παράγει ίχνη χημικών, που προσδίδουν μεταλλική γεύση στο χαβιάρι. Γι' αυτό ορισμένοι γευσιγνώστες ισχυρίζονται ότι το χαβιάρι τρώγεται μόνο με κουτάλι κατασκευασμένο από χρυσό! Ωστόσο, ένα πλαστικό κουταλάκι μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του, αφού το πλαστικό δεν διαβρώνεται από το αλάτι. Απογοητευτήκατε;
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 184 | Added by: marilou | Date: 2012-02-17 | Comments (0)

    Υλικά (για 8 άτομα)
    • Μικρές ντοματούλες
    • Κατσικίσιο τυρί

    Άλλα υλικά

    • 100 μλ . ελαιόλαδο
    • φρέσκος μαϊντανός,
    • ½ ματσάκι σχοινόπρασσο (τσάίβς),
    • 1 κρεμμύδι μικρό,
    • ½ κουταλάκι θυμάρι,
    • 80 γρ. πολτός ελιάς,
    • 10 μλ. ξϊδι μπαλσάμικο,
    • Υλικά καρύκευσης
    • Αλάτι,
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

    Υλικά διακόσμησης

    • Μαύρες ψιλοκομμένες ελιές
    • Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά,
    • Κάπαρη
    Εκτέλεση
    • Παίρνω ντοματούλες πλυμένες και στεγνωμένες, και τις αδειάζω  προσεκτικά με κουταλάκι και φυλάω το καπελάκι τους.
    • Τις αφήνω ανάποδα να στραγγίσουν σε ένα ταψί.
    • Πλένω και  ψιλοκόβω τα αρωματικά φυτά. Καθαρίζω και  ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
    • Λιώνω με ένα πιρούνι το κατσικίσιο τυρί, και το ενώνω σε βαθύ πιάτο με το λάδι 
    •  και το κρεμμύδι.
    • Χωρίζω το μείγμα σε 2 ίσια μέρη..
    • Ενώνω το πρώτο μέρος με  τον πολτό ελιάς , και το άλλο  με τα ψιλοκομμένα       αρωματικά φυτά.
    • Ετοιμάζω μια βινεγκρέτ  με το  βαλσάμικο ξίδι. Αλατοπιπερώνω, το μείγμα και το εσωτερικό κάθε ντομάτας..
    • Γεμίζω με μια κουταλιά  τυριού και αρωματικά φυτά, .και μια κουταλιά  από το μείγμα τυριού ελιάς.
    • ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 134 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    YΛΙΚΑ (για 20 τριγωνάκια)
    • 150 γρ. τυρί κρέμα
    • 80 γρ. ελιές πράσινες
    • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • Μουστάρδα λίγη
    • 10 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα ή φόρμας
    • Μαϊντανός
    • Βούτυρο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψιλοκόβουμε τιε ελιές και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ όπου πριν βάλαμε το τυρί τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Τα δουλεύουμε με ξύλινο κουτάλι ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε τις φέτες με βούτυρο και μετά με το μείγμα τα κόβουμε σε τρίγωνα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα γαρνιρισμένη με κόκκινο λάχανο. .


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 129 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    1. Ροκφόρ με καρύδι
    • 125 γρ. ροκφόρ
    • 5 κρόκους βρασμένους
    • 75γρ. βούτυρο (1κ.σ.)

    Ανακατεύω τα υλικά και φτιάχω μπαλάκια που τοποθετώ σε χαρτάκια γλυκών

    2. Σαντουιτσάκια ριγέ
    • Μαύρο γερμανικό ψωμί
    • βούτυρο
    • τυρί τοστ

    Φτιάχνω τα σαντουιτσάκια και τα κόβω σε μικρά τεμάχια.
    Προσοχή κόβονται ΠΑΓΩΜΕΝΑ.

    3. Μαύρα μπαλάκια
    • 2 κουτιά Philadelphia
    • 1 πακέτο μαύρο χοντροκομμένο πιπέρι
    • 50γρ. σαλάμι Ουγγαρίας σε φετούλες
    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Ανακατεύω τα υλικά και φτιάχνω μπαλάκια. Τα αφήνω να κυλίσουν στο πιπέρι μέχρι να τυλιχτούν καλά.Τα βάζω σε χαρτάκια γλυκών

    4. Φουαγκρά με καρύδι

    Κάνω το φουαγκρά μπαλάκια και κολλάω απ' έξω τα 2 μισά ενός ολόκληρου καρυδιού. Τα βάζω σε χαρτάκια γλυκών.

    5 Μπαλάκια μανουριού
    • 150 γρ. μανούρι
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • κουκουνάρια ή κύμινο χοντροκομμένο
    Ίδια διαδιακασία ενώνω τα υλικά φτιάχνω μπαλάκια και τα κυλάω σε κουκουνάρια ή κύμινο
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 102 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)


    Υλικά

    Για την ζύμη

    • 200γρ βούτυρο
    • 200γρ.ζαχαρη
    • 850γρ αλευρι
    • 3 αυγα
    • 1κ.γ μπεικιν παουντερ
    • 100γρ γαλα

    Μπορούμε να τα γεμίσουμε με όποια γέμιση θέλουμε.  Εγώ προτείνω αυτές γιατί μου αρέσουν...

    Για την 1η γέμιση (σαν λυχναράκια)

    • 1750 μυζήθρα
    • 650γρ ζάχαρα
    • 3 αυγα
    • 2κ.σ μελι
    • 1κ.σ βιταμ
    • ξυσμα ενος λεμονιού
    • 1κ.γ κανέλα
    Για την 2η γέμιση (σαν καλιτσουνάκια):
    • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανθότυρο)
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη η λίγο μέλι
    • 1 αυγό
    • 1 μικρό δάκρυ μόνο κοπανισμένη μαστίχα είναι προαιρετική αλλά δίνει ωραίο άρωμα και γεύση…
    • Λίγη κανέλα σκόνη για το πασπαλισμα ή μέσα στην ζύμη.
    Εκτέλεση
    • Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
    • Όταν η ζύμη διπλασιαστεί ανοίγουμε φύλλο χοντρούλι και με ποτήρι του νερού κόβουμε κύκλους (κουπ πατ), και τους χαράσουμε σταυρωτά αλλά ό ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 151 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)


    Υλικά:
    • 2 φιλέτα στήθους γαλοπούλας
    • 8 φέτες μπέικον στρογγυλές
    • Για τη μαρινάδα
    • 1 κούπα ελαιόλαδο
    • ½ κούπα λευκό κρασί ή λευκό ξύδι
    • 4 κ.σ soya sauce
    • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
    • 5-6 κόκκους γλυκάνισο
    • 3 κ.σ καστανή ζάχαρη
    • 5-6 κόκκους πιπέρι

    Για τη γέμιση

    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 5-6 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
    • 5-6 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
    • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
    • 5 δαμάσκηνα κομμένα σε φετούλες
    • 6 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
    • 3 κ.σ σταφίδα
    • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
    • 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
    • 4 κ.σ κουκουνάρι
    • ½ κούπα λευκό κρασί
    • 1 κούπα ζωμό κρέατος,
    • Αλάτι / πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    • 1 κούπα χυμό μήλου
    • 1 ½ κ.σ νισεστέ
    Εκτέλεση

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το κάθε φιλέτο χωρίς να το αποκόψουμε εντελώς. Το χτυπάμε να πλατύνει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γαλοπούλας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 112 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 12 λεπτές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 6 φέτες
    • 10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 ½ κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 24 φέτες καπνιστό φιλέτο πέστροφας
    • άνηθο για το γαρνίρισμα
    • τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι (οχι τρίμμα αλλά λωριδίτσες)
    • αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Ψήνουμε τις πιπεριές και από τις 2 μεριές (για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά)
    • Τις τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας το μπολ σκεπασμένο για 20 λεπτά.
    • Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τους σπόρους.
    • Τις στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτες και τις κόβουμε.
    • Τις τηγανίζουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
      για 7 - 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
    • Τις χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
    • Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
    • Ψήνουμε το ψωμί και από τις 2 πλευρές και απλώνουμε σε κάθε φέτα την κρέμα από τις πιπεριές.
    • Τοποθετούμε 2 φέτες πέστροφα σε κάθε φέτα ψωμιού και διακοσμούμε με τα φύλλα άνηθου και το ξύσμα από το λεμόνι.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 118 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 3 αγγούρια κομμένα σε πολύ λεπτές μακριές φέτες των 3 χιλιοστών πάχους…
    • 250 γραμ. σαλάτα του κηπουρού
      ή 250 γραμ. σκορδάτο γιαούρτι,
      ή ρώσικη σαλάτα
      ή σαλάτα Βουδαπέστης
      ή σαλάτα τυρί Φιλαδέλφεια ανακατεμένο με τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
    • Μερικά τοματίνια για διακόσμηση (αν θέλουμε τα γεμίζουμε και αυτά με ένα από αυτά τα υλικά)
    • Μερικές οδοντογλυφίδες για στερέωμα..
    Εκτέλεση
    • Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε με ένα κουταλάκι κρέμα- σαλάτα όποιο από τα παραπάνω σαλατικά μας αρέσει (ή κάνουμε ποικιλία….) σε όλη την επιφάνεια του αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολάκι.
    Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Έτοιμο το ορεκτικό μας.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 117 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 500 gr γαριδες καθαρισμες & βρασμενες
    • 500 gr φυλλο καταϊφι
    • αλατι, πιπερι
    • λιγο λαδι για το τηγανισμα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Πρωτα μας βημα ειναι να αλατοπιπερωσουμε τις γαριδες . Κατοπιν αφου εχουμε ετοιμες τις γαριδες (καθαρισμενες-την ουρα την αφηνουμε- και βρασμενες ) , περνουμε λιγα απο τα ¨μαλλια¨ κατάϊφι και τα τυλιγουμε γυρω απο την γαριδα μεχρι να την καλυψουμε ολοκληρη . Πιεζουμε λιγο με τα δαχτυλα μας καθως τις τυλιγουμε για να σταθεροποιηθει το φυλλο καταΙφι .
    • Σε ενα μεγαλο τηγανι βαζουμε λιγο λαδι και τις τηγανιζουμε μεχρι να ροδοκοκκινησουν .
    • Τις σερβιρουμε σε μεγαλη στρογγυλη πιατελα με συνοδευτικο ή μαγιονεζα ή γιαουρτι με δυοσμο και λιγο σκορδο ή με κινεζικη σως γλυκου τσιλι για ντιπινγκ (που του παει τρέλα..)

    Καλη επιτυχια
    ΥΣ: Μπορειτε να ετοιμασετε πολλες γαριδες και να τις διατηρησετε στην καταψυξη για αρκετο διαστημα


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 129 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά (για 10 τεμαχια)
    • 20 τετραγωνα σφολιατινια  
    • 1 αυγο αραιωμενο με λιγο νερακι

    Για τη γέμιση

    • 1 πακετο λουκανικακια κοκτειλ
    • 1 κονσερβα 400γρ.μανιταρια σε φετακια
    • 1/3 κουτι philadelphia light
    • 2 κ.σ μουσταρδα
    • 2 κ.σ λαδι
    • 1/2 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
    • 3 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμένο
    • 1 σφηνάκι λευκο κρασι 
    • Πιπερι
    Εκτέλεση
    • Στρωνουμε την λαμαρινα του φουρνου με λαδοκολλα και τοποθετουμε τα μισα σφολιατινια με αποσταση μεταξυ τους.
    • Τα αλειφουμε με το αυγο το οποιο εχουμε αραιωσει με 2 κουταλιες νερο.
    • Απο πανω  σκεπαζουμε το καθενα  με τα υπολοιπα σφολιατακια.
    • Με ενα μαχαιρι χαραζουμε στο επανω φυλλο ενα τετραγωνο μικροτερο περιπου ενα εκατοστο πιο μεσα απο τις ακρες της σφολιατας. Προσεχουμε να μην κοψουμε ως κατω.
    • Αλειφουμε ξανα με το αυγο.
    • Ψηνουμε στους 180 στον αερα για 25 λεπτα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 154 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 8 φυλλαράκια σικορέ
    • 8 κγ μαγιονέζα
    • 1 πακέτο καπνιστός σωλομός
    • 1- 2 αβοκάντο ώριμα (ανάλογα με το μέγεθος)
    • λίγο λεμόνι
    • 1 κουτάκι μαύρο χαβιάρι
    • λίγο άνιθο
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Πλένουμε καλά τα φυλλαράκια του σικορέ και τα στεγνώνουμε.
    • Τα απλώνουμε σε μία πιατέλα, αλοίφουμε 1 κγ μαγιονέζα στο κάθε ένα, από πάνω μία λεπτή φετούλα αβοκάντο, στην συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σολωμό, πάνω στον οποίο  στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
    • Γαρνίρουμε με το χαβιάρι, τον άνιθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Το πιάτο αυτό μου αρέσει πολύ να το σερβίρω είτε σε μπουφέ ή ως πρώτο πιάτο.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 128 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)


    Υλικά

    για την γέμιση μουστάρδας

    • 5 Αυγά
    • Ζαμπόν σε κύβους περίπου 3-4 κουταλιές
    • 1 κουταλιά μουστάρδα
    • 1 κουταλιά λάδι
    • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
    • Μερικές σταγόνες ξύδι
    • 5 φυλλαράκια μαϊντανού
    για την γέμιση τυρί κρέμα, ζαμπόν και πιπεριά
    • 5 Αυγά
    • Ζαμπόν σε κύβους περίπου 3-4 κουταλιές
    • 3 κουταλιές ψιλοκομμένη Πιπεριά Φλωρίνης Τουρσί
    • 5 κουταλιές τυρί κρέμα
    • 1/2 κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
    Ας δούμε πώς φτιάχνεται

    για την γέμιση μουστάρδας

    • Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε ακριβώς στην μέση.
    • Αφαιρούμε τους κρόκους και κόβουμε λίγο από την βάση του μισού αυγού για να στέκεται.
    • Σε ένα μπώλ βάζουμε τους 5 βρασμένους κρόκους αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
    • Γεμίζουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τοποθετούμε ένα φυλλαράκι μαϊντανού για ντεκόρ.

    για την γέμιση τυρί κρέμα, ζαμπόν και πιπεριά

    • Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε ακριβώς στην μέση.
    • Αφαιρούμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)


    Υλικά
    • 12 αυγά σφιχτά
    • 1/4 κγ μαύρο πιπέρι
    • 1/2 κγ αλάτι
    • 6 κσ μαγιονέζα
    • 1 πρέζα χυμό λεμονιού
    • Λίγο πιπέρι καγιέν
    Εκτέλεση:
    • Κόβουμε τα αυγά στη μέση και ξεχωρίζουμε τους κρόκους τους. Βάζουμε  τους κρόκους σε ένα μπολ και τα υπόλοιπα τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση
    • Λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά
    • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι η γέμισή μας να γίνει κρεμώδες (όχι πολύ σφικτή)
    • Γεμίζουμε τα ασπράδια και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
    • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε
    • Καλύψτε και ψύχρα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 166 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)


    Υλικά

    παντεσπάνι για ταψί νούμερο 25χ35χ2,5

    • 2 κούπες γάλα
    • ¼ κούπας βιταμ
    • ½ κούπας αλεύρι
    • 4 αυγά χωριστά κρόκοι από τα ασπράδια σε μαρέγκα
    • ½ κ.γ αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 1 στήθος βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
    • ½ κοκκινη,1/2πρασινη,1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε μικρά κυβάκια
    • Μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
    • 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
    • Λίγο μαϊντανό
    • Κάπαρη
    • Τυρί ρεγκατο 100γρ
    • Μαγιονέζα ένα μικρο βαζάκι
    • Μουστάρδα κατά προτίμηση

    Εκτέλεση:

    p1010465_120

    • Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το αλεύρι στο βιταμ.
    • Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και όταν χλιαραινει ρίχνουμε τους κρόκους και το αλάτι.
    • Όταν κρυώσει προσθέτουμε στο μίγμα αργά τα ασπράδια σε μαρέγκα
    • Ψήνουμε για ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 231 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά

    Για τα ρολακια ζαμπον- τυρί

    • Συνταγή υλικα και εκτελεση θα βρειτε εδώ

    Για τα καναπεδακια σολωμου

    • Ψωμι του τοστ χωρις κόρα
    • Καπνιστος σολωμος σε φέτες
    • Τυρι κρεμα τυπου φιλαδελφεια
    • Αγγουρακια τουρσιι

    Για τα ταρτακια με ροκφορ

    • Ταρτακια ετοιμα ή φτιαχνουμε μόνοι μας με ζυμη για ταρτα
    • 200 γρ.ροκφορ
    • 1 κουτι τυρι κρεμα φιλαδελφεια
    • 1/2 κουτι τυρι κρεμα dirollo
    • 1 -2 κ.σ μαγιονεζα
    • Κομματακια πιπεριας φλωρίνης
    Εκτέλεση

    Για τα καναπεδακια σολωμου

    • Κοβουμε το ψωμι μαζι με το σολωμο σε τριγωνα κομματια
    • Αλειφουμε το τυρι κρεμα στο ψωμι και απο πανω βαζουμε τον σολωμο
    • Γαρνιρουμε με αγγουρακι τουρσι σε μπαστουνακια

    Για τα ταρτακια με ροκφορ

    • Παταμε με το πηρουνι το τυρι κρεμα μαζι με το ροκφορ 
    • Μολις ενωθουν τα βαζουμε στο μουλτι μαζι με λιγη μαγιονεζα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.
    • Γεμιζουμε τα ταρτακια με κορνε και στολιζουμ με πιπερια φλωρινης.

    Τοποθετουμε τα μεζεδακια μας σε μεγαλη πιατελα και σερ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 137 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    glazed_ham_400
    Υλικά
    • 1 ολόκληρο κομμάτι καπνιστό ζαμπόν καλής ποιότητας, 2,5-3kg. Περίπου
    • 1 κούπα χυμό μήλου
    • ½ κούπα μουστάρδα dijon
    • 2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
    • 2 κ.σ. μέλι
    Εκτέλεση
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
    • Τοποθετούμε το ζαμπόν σε γάστρα η οποία να κλείνει καλά με καπάκι και το περιχύνουμε με το χυμό μήλου.
    • Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 2,5-3 ώρες. 1 ώρα για κάθε κιλό. Αν το κομμάτι είναι μεγάλο για το σκεύος μας, το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος, από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε χωρίς καπάκι.
    • Μετά το πέρας των ωρών, αδειάζουμε τα υγρά από τη γάστρα και τα κρατάμε στην άκρη.
    • Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την επιφάνεια του ζαμπόν σε ρόμβους.
    • Καλύπτουμε με τη μουστάρδα, έπειτα με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το μέλι.
    • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200C και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, για μισή ώρα ακόμη.
    • Κάθε 10' βρέχουμε το ζαμπόν με κουταλιές από τους χυμούς του, που κρατήσαμε στην άκρη.
    • Είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και έχει πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ζαμπόν.
    • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ½ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
    • 500 γρ. ρικότα
    • 300 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
    • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 3 αυγά
    • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι-πιπέρι

    για τη βάση

    • 1 1/2 πακέτο φρυγανάκια με σουσάμι
    • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
    100_0716_400
    Εκτέλεση

    Τρίβετε τα φριγανάκια στο μούλτι και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Τα ρίχνετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (28 εκ.) και τα πιέζετε για να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
    Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνετε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε όλα τα τυριά και συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 

    100_0720_400
    Ρίχνετε τον μαιντανό, τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια, κρατώντας λίγα για τη διακόσμηση.
    Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 157 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • Γλιστρίδα
    • Σκόρδο
    • Λάδι ξύδι

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε καλά τη γλιστρίδα και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια.
    • Καθαρίζουμε σκόρδο ανάλογα με την επιθυμία μας,το ψιλοκόβουμε,και ανακατεύουμε με τη γλιστρίδα
    • Χτυπάμε 2 μέρη λάδι 1 μέρος ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας

    Γρήγορα κι απλά καλοκαιρινά!!!!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 138 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά (για 4 άτομα)
    • 250γρ. μικρές γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες
    • 1 άισμπεργκ  ψιλοκομμένο
    • 1 κούπα μαγιονέζα
    • 2 κ.σ. κέτσαπ
    • 1 κ.σ. ουίσκι
    • 1 πρέζα πάπρικα
    • 1 κ.σ. worcestershire sauce
    • 1 λεμόνι σε φετάκια για γαρνίρισμα
    _coctail2
    Εκτέλεση
    Ανακατεύετε την μαγιονέζα, την κέτσαπ, το ουίσκι, τη γούστερ και την πάπρικα για την cocktail sauce. Διορθώνετε τη γεύση με πάπρικα, αναλόγως με το πόσο πικάντικη τη θέλετε.
    Βάζετε στον πάτο κάθε μπωλ ή, ακόμη καλύτερα,  κοκτέιλ ποτηριού από 1 κουταλιά της cocktail. Απλώνετε από πάνω το άιμπεργκ, σκεπάζετε με ακόμη λίγη σως και μοιράζετε στα ποτήρια τις γαρίδες. Απλώνετε από 1 κουταλιά ακόμη σως, πασπαλίζετε με λίγη έξτρα πάπρικα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

    Παλιότερα το είχα φτιάξει σε μπουφέ με μεγαλύτερες γαρίδες. Το σέρβιρα σε μικρά ποτηράκια (λίγο μεγαλύτερα από σφηνάκια) με 1 γαρίδα στο καθένα. Στην πρασινάδα είχα προσθέσει και ψιλοκομμένο αβοκάντο, αλλά δεν άρεσε σε όλους κι έτσι δεν το ξαναέβαλα. Μια άλλη ιδέα, είναι να το σερβίρετε σε μεγάλο γυάλινο μπωλ ώστε να φαίνονται οι στρώσεις,  σαν σαλάτα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 133 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά

    • 1 με 1 ½ κιλό βολβούς
    • Ξύδι
    • Λάδι
    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τους βολβούς μας, όπως τα μικρά κρεμμύδια. (Μόνο το εξωτερικό περίβλημα). Τους τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για μερικές ώρες, αλλάζοντας το νερό 1-2 φορές. Εγώ τους αφήνω ένα βράδυ στο νερό. για να φύγει λίγο η πικράδα τους.Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Εδώ θέλει προσοχή για να μην λιώσουν γιατί μετά διαλύουν.Σουρώνουμε το νερό, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τους βάζουμε σε ένα βάζο, και τους καλύπτουμε με ξύδι. (Αν είναι δυνατό το ξύδι προσθέτουμε και λίγο νερό) Στην επιφάνεια μετά προσθέτουμε λάδι για να «σφραγίσουμε» τους βολβούς ,να μην περάσει αέρας, για να μην χαλάσουν.Την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι για να τους καταναλώσουμε. Τους βάζουμε σε πιάτο, και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο λάδι ακόμα.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 198 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 10 αυγά
    • 250γρ.φέτα
    • 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
    • ελαιόλαδο
    • πιπέρι και ξύδι κατά την επιθυμία σας
    Εκτέλεση
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
    • Μην βάλετε αλάτι ,είναι αρκετά αλμυρή η φέτα.

    Καλή όρεξη !!!!!


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 155 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικα:
    • μαρουλι
    • ροκα
    • ντοματινια
    • φετα
    • ελια
    • παξιμαδια ελαιολαδου
    Για το dressing:
    • ελαιολαδο
    • μπαλσαμικο
    • λιγο μελι
    • μουσταρδα

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Υλικά
    • 2 τομάτες κομμένες στη μέση
    • 1 κεφάλι μοτσαρέλλα
    • 2 κουτάλια ελαιόλαδο
    • 2 κουτάλια πέστο βασιλικού
    insalata_caprese
    Οδηγίες

    Αφού κόψουμε στη μέση κι αλατίσουμε λίγο τις τομάτες, τοποθετούμε από πάνω τους τις φέτες της μοτσαρέλλας.
    Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε το πέστο.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 122 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ:
    • 4 κουπες ρυζι γλασσε βρασμενο
    • 1 Κρεμμυδι φρεσκο
    • 1 Ματσακι Μαιντανο
    • 1 Μπανανα
    • 1 Αχλαδι
    • 1 Ροδακινο
    • 1 Ακτινιδιο
    • 2 Ροδελες ανανα
    • 1 Μανγκο
    • 5-6 κ.σ. εδεσμα μαγιονεζας
    • Garnitoure: 2 φυλλα απο Μαρουλι για πατο

    Εκτέλεση : 

    Κατ'αρχας παιρνουμε το βρασμενο το ρυζι και το βαζουμε σε μια μπασινα(λεκανη)

    Μετα κοβουμε το κρεμμυδι,αλλα να ειναι ευδιακριτο και παιρνουμε μετα και κοβουμε σε ζαρακια ολα μας τα φρουτα(μπανανα,αχλαδι,μανγκο,ακτινιδιο,ροδακινο) τα βαζουμε και αυτα μεσα στιν μπασινα. Ψιλλοκοβουμε τον μαιντανο να μην υπαρχουν χοντα κομματια μεσα και ανακατευουμε πολυ καλα ωστε να γυρισουμε ολα τα υλικα μας μαζι.

    Βαζουμε στο πιατο μας τα φυλλα απο το μαρουλι και βαζουμε να πατησει πανω η σαλατα αφου την στερεωσουμε και ειναι ολα ενταξει παιρνουμε το εδεσμα μαγιονεζας το βαζουμε σε ενα κορνε και κανουμε μικρες μικρες τρουφιτσες πανω στην σαλατα μας

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 131 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-16 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 92 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)



    Τι χρειαζόμαστε:
    1/2 φλυτζάνι αλεύρι
    2 φλυτζάνια νερό
    1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι
    1/2 του φλυτζανιού λάδι
    αλάτι και λευκό πιπέρι κατά βούληση
    (προαιρετικά 4 σταγόνες ταμπάσκο 1/2 κ.γ σόγια sause)

    Πως το κάνουμε:
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.
    Αφήνουμε να κρυώσει.
    Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι ή ξύδι και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύοντας, 1/2 του φλυτζανιού λάδι. Είναι καλό να μπαίνει σταδιακά το λάδι, για να ελέγχουμε την ποσότητα.
    Αλατίζουμε, πιπερώνουμε (με άσπρο πιπέρι), ελέγχουμε αν μας αρέσει (μπορούμε να προσθέσουμε ταμπάσκο & σόγια sause) και είναι έτοιμη
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Πλεονέκτημα: Είναι εύκολη, νηστήσιμη συνταγή, δεν έχει φόβο να κόψει, δεν περιέχει ωμά αυγά και είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 144 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)



    Τι χρειαζόμαστε:
    4 αυγά
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 πράσινη πιπεριά
    1 κίτρινη πιπεριά
    1 πορτοκαλί πιπεριά
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Πως το κάνουμε:
    Για να φτιάξουμε το «περίγραμμα» του λουλουδιού κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και κρατάμε τις μεσαίες και πιο μεγάλες ώστε να χωρέσει το αβγό.
    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες.
    Σε κάθε μία ροδέλα σπάμε ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά.
    Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 113 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)



    Τι χρειαζόμαστε:
    75 g Quaker (3/4 της κούπας)
    150 g σοκολάτα κουβερτούρα
    75 g γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο

    Πως το κάνουμε:
    Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί) και την ανακατεύουμε με το Quaker και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι.
    Τοποθετούμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο και το στρώνουμε με τον πλάστη, δίνοντας του τετράγωνο σχήμα πάχους ενός δάχτυλου.
    Αφαιρούμε το επάνω λαδόχαρτο και κόβουμε με μαχαίρι σε μακρόστενα κομμάτια, όσο είναι ακόμη μαλακό το μίγμα.
    Χωρίζουμε τα κομμάτια αφού τα αφήσουμε λίγη ώρα να κρυώσουν.
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, διατηρούμε τα Bars στο ψυγείο.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 115 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:
    Βρασμένα και κρυωμένα μακαρόνια πένες ή βίδες
    Ντομάτες (για δύο άτομα αρκεί μια μισή μέτρια ντομάτα, αλλά αν θέλετε φουλ σάλτσα, βάλτε περισσότερες)
    Φέτα (όση βάζετε στη χωριάτικη σαλάτα, όσο προτιμάτε)
    1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο αποξηραμένο
    πιπέρι
    λίγο αλάτι (λόγω της φέτας)
    ρίγανη
    ελαιόλαδο
    Προεραιτικά :
    Πιπεριά (το ίδιο με τη φέτα, όσο θέλετε)
    Ελιές χωρίς κουκούτσι



    Πως το κάνουμε:
    Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι, λιώνετε και ρίχνετε στα μακαρόνια, ανακατεύετε και είναι έτοιμο.
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Τρώγεται και από το ψυγείο μια χαρά, ό,τι πρέπει για γρήγορο γεύμα, δεν έχει και πολλές θερμίδες
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 88 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:
    1 κούπα ρύζι βρασμένο
    2-3 αυγά βρασμένα καλά
    6-7 μέτριες πίκλες
    1 μικρή κονσέρβα τόνο
    3-4 κ.σ. μαγιονέζα
    μισό κρεμμύδι
    αλάτι
    πιπέρι

    Πως το κάνουμε:
    Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.
    Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
    Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές.
    Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε.
    Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη μητέρα μου, δεν ξέρω από που προέρχεται αλλά ξέρω σίγουρα πως της ταιριάζει το μπόλικο πιπέρι!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 107 | Added by: marilou | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

     

    Υλικά για 5 άτομα
    • 15 μεγάλες αγκινάρες
    • 600 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    • 1 κουτ σούπας πελτέ
    • 1 κρασοπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
    • 1 πρέζα κανέλα
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 2 φλιτζ τριμμένο κασέρι
    • Λίγα φυλλαράκια μαϊντανού για τη διακόσμηση


    Αφαιρείτε τα φλούδια από τις αγκινάρες, κόβετε τα κοτσάνια τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το χνούδι.  Τις βουτάτε σε παγωμένο νερό που έχετε στύψει μέσα ½ λεμόνι για να μην μαυρίσουν.  Τις ζεματάτε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.  Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.

    Ετοιμάζετε τη γέμιση.  Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι  και σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια το κρεμμύδι.  Ρίχνετε μέσα τον κιμά και τον καβουρδίζετε καλά ανακατεύοντας.  Σβήνετε με το λευκό κρασί.  Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για να διαλυθεί καλά ο κιμάς και ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 219 | Added by: alexia | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

     

    Υλικά για 6 άτομα

    • 1 κιλό σουπιές ολόκληρες
    • 1 κιλό φρέσκα κουκιά με το λουβί τους
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο
    • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι

    Καθαρίζετε τα κουκιά από τις ίνες που έχουν στα πλάγια και από τις μύτες τους. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Φοράτε γαντάκια μιας χρήσεως και καθαρίζετε τις σουπιές κρατώντας το μελάνι τους σε ένα ποτηράκι. Αφαιρείτε και πετάτε εντόσθια και κόκαλο.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις σουπιές τεμαχισμένες. Τις σοτάρετε καλά ανακατεύοντας. Ρίχνετε μέσα το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε μέσα τα φρέσκα κουκιά, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το μελάνι σουπιάς. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατίζετε πιπερώνετε και σιγοβράζετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να γίνουν τρυφερά τα κουκιά. Λίγο προτού ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 252 | Added by: alexia | Date: 2012-02-15 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 194 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 197 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 176 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 162 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 180 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 200 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 194 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 211 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 208 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 196 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-13 | Comments (0)

    « 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 16 17 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιανουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz