1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 2.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τις πιπεριές, και τις σοτάρετε σε λίγο
ελαιόλαδο, προσθέτετε ψιλοκομμένα τα λουκάνικα και τα μανιτάρια,
σοτάρετε καλά και σβήνετε με το κρασί. 3. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να πιει τα υγρά. 4.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ πυρέξ.
Ρίχνετε τη σά
... Διαβάστε περισσότερα »
1.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα πορτσίνι σε ένα
μπωλ με ζεστό νερό να τα καλύπτει και αφήστε τα για 10 λεπτά. 2. ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο κα
... Διαβάστε περισσότερα »
1.
Βράστε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Προς το τέλος, ρίξτε τον
αρακά, τα καρότα και την κίτρινη πιπεριά, και αφήστε τα να βράσουν μέχρι
να μαλακώσουν. Κρατήστε 1/2 φλιτζ. από το νερό, σουρώστε τις βίδες και
τα λαχανικά και ρίξτε τα πίσω στην κατσαρόλα. 2. Στο μεταξύ,
ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Η Καρμπονάρα, αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών στην Ελλάδα, έχει
κακοποιηθεί με παραλλαγές όσο κανένα πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Εμείς
σας δίνουμε την 100% αυθεντική συνταγή.
Υλικά (για 6 άτομα)
600 γρ. σπαγκέτι ή bucatini 120 γρ. Guanciale (μη καπνιστό ιταλικό μπέικον από λαιμό χοιρινού) ή πανσέτα 1 σκελίδα σκόρδο 2 μέτρια αβγά (πολύ φρέσκα, ιδανικά) 100 γρ. Παρμεζάνα και Πεκορίνο ανακατεμένα ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε
το αλλαντικό σε ένα τηγάνι μαζί με ολόκληρη, ξεφλουδισμένη, τη σκελίδα
σκόρδου και πολύ λίγο ελαιόλαδο, μέχρι αυτό να ροδίζει καλά. Πετάξτε το
σκόρδο.
Χτυπήστε σε ένα μπωλ τα αβγά με λίγο από το τυρί και μια πρέζα αλάτι.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, στεγνώστε και ρίξτε τα στο τηγάνι με το αλλαντικό. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέστε το μείγμα των αβγών.
Calamari with sweet potato mash served with Brown rice and red capsicums!I made it last Sunday and tasted soooo good!!!CALAMARI > FAT : When deep fried,contains a high amount of fat. One serving has 16 to 20 g eeeeeekkk! So I cooked it in a pan with NO oil for 3mins eac side ...PROTEIN AND CARBS > Each serving of calamari provides 60 to 65 g of protein and 32 to 117 g carbs ;)VITAMINS AND MINERALS > One serving of calamari serves as an excellent source of iron & calcium ! Sweet Potato mash > Boil for 20mins, peal them. Mix with herbs and finely chopped red onion! Easy!! Note: NO added salt used! Enjoy!!!
To Kahlua μάς προτείνει ένα «ερωτικό» κοκτέιλ για τη νύχτα του Aγίου Bαλεντίνου. Mαζί με τα δώρα ανταλλάξτε και μια πρόποση με το εξωτικό Mayan Passion.
Μαρινάρουμε αποβραδίς 2 κιλά αγριογούρουνο (μπούτι) σε μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Σκουπίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε 3 κουτ. σούπας βούτυρο. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασί, 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 3 δαφνόφυλλα. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Ροδίζουμε σε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 σελινόριζες κομμένες κυδωνάτες, 3 καρότα σε ροδέλες και 2 κρεμμύδια σε καρέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ο κύριος λόγος είναι ότι το ψωμί περιέχει αρκετό νερό, σε ποσοστό 30-40%, το οποίο εξατμίζεται και χάνεται όταν το ψωμί έλθει σε επαφή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται.
Χρήσιμη γνώση:Το ψωμί διατηρείται για περισσότερο χρόνο φρέσκο και μαλακό εάν το φυλάξετε σε σακούλα με λίγο σέλινο και την κλείσετε καλά.
Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε στο μείγμα 1-2 κουταλάκια μέλι.
Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές ή τροφικές δηλητηριάσεις, περιορίζει τα επίπεδα των καρκινογόνων χημικών ουσιών που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο του κρέατος και το κάνει πιο νόστιμο. Διαπιστωμένο!
Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των σακχάρων που περιέχουν τα συγκεκριμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις! Εντούτοις, μπορείς να το βρείς με σχετικά απλό τρόπο.
Φτιάξε ένα πυκνό σιρόπι όπου τα φρούτα επιπλέουν και άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό. Σταμάτα την προσθήκη νερού όταν τα φρούτα βρεθούν στο μέσο του διαλύματος. Τότε η αναλογία ζάχαρης-νερού είναι η ιδανική και εξασφαλίζει ότι η μαρμελάδα σου θα έχει την κατάλληλη πυκνότητα και γεύση.
Τις κάναμε παίζοντας ένα μεσημέρι και μετά βίας από όλες κατέφερε ένα πιάτο να φτάσει τελικά στο τραπέζι. Δοκιμάσαμε και διάφορες εκδοχές, ανάμεσα στις οποίες με ρίγανη, με πιπέρι και με μίγμα tandoori. Καταλήξαμε πως οι καλύτερες είναι οι σκέτες, μόνο με αλάτι, για τις υπόλοιπες οι απόψεις βρέθηκαν διχασμένες, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου κι αξίζει να πειραματιστείτε με βάση τη δική σας έμπνευση. Την επόμενη φορά πάντως, θα τις δοκιμάσω και με την καπνιστή πάπρικα, που μου διέφυγε.
Μπορείτε να τις κάνετε είτε με την φλούδα τους (πλυμένη) είτε καθαρισμένες. Ως προς την ευκολία τώρα, βοηθάει ιδιαίτερα η χρήση μαντολίνου που κόβει τις πατάτες ομοιόμορφες, γρήγορα και εξαιρετικά λεπτές. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο ανάλογος δίσκος ενός μίξερ. Το κόψιμο στο χέρι απαιτεί περισσότερο χρόνο, κάποια υπομονή και ακρ
... Διαβάστε περισσότερα »
400 γραμμάρια φρούτων με το γούστο σας 1 πακέτο παγωτό (βανίλια είναι το καλύτερο που ταιριάζει σε κάθε είδος φρούτου) 5 αυγά 3 κουταλιές ζάχαρη
Εδώ είναι πώς αυτό λειτουργεί:
Δώστε τα φρούτα να πλένονται, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια σε ένα ταψί. Απλώστε ένα παχύ στρώμα πάγου. Τα φρούτα θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως.
Τώρα μπορειτε να διαχωρίζετε τα πέντε αυγά,απο τα ασπράδια αυγών να αρχίσετε σε ένα υψηλό μπολ. Από τον κρόκο, μπορείτε ακόμα να κάνετε ομελέτα,γι'αυτήν την συνταγή δεν απαιτείται.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.Πραγματικό δύσκολο είναι όταν το μπολ και τα λευκά δεν έχουν εξαντληθεί.Τώρα εισάγετε τη μάζα αυγό πάνω στον πάγο και απλώνεται τη ζάχαρη.
Δώστε το επιδόρπιό σας στους 180 βαθμούς χωρίς καπάκι στο φούρνο και ψήστε περίπου 10 λεπτά. Το μίγμα των αυγών πρέπει να είναι ανοιχτό καφέ κορυφή. Σερβίρετε την τέχνη σας είναι έτοιμο.
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα 1 φλιτζάνι γάλα /2 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα ½ φλιτζάνι νερό 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο flora soft 200 ρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52 % κακάο 5 κ.σ κακάο σε σκόνη/100 γρ. ζάχαρη
Για την σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος 500 γρ. φυτική κρέμα /1 κ.σ ζάχαρη άχνη 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
Για το πασπάλισμα
1 φλιτζάνι τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
Διαδικασία
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας με κουβερτούρα και τα αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις αποκτήσουμε μια ωραία κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει ελαφρώς
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος .
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη .Mόλις αφρατέψει και γίνει σαντιγί αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος .Aνακατεύουμε μαλακά. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία αν θέλουμε .
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα που τα έχουμε βυθίσει στο μίγμα γάλα –κονιάκ. Απλώνουμε πάνω το μισό από το μίγμα με τη κρέμα με τη κουβερτούρα . Συνεχίζουμε με μια στρώση μπισκότα ,πάλι περασμένα από το μίγμα γάλα –κονιάκ. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί που τη στρώνουμ
... Διαβάστε περισσότερα »
Σήμερα είπα να κάνω φρικασέ χοιρινό, μπας και αρχίσουμε λίγο να νιώθουμε κάτι από χειμώνα, γιατί αν περιμένουμε από τον καιρό σωθήκαμε....
Λίγο εναλλακτικό φρικασέ πάλι, (αν και είναι μιά απλή συνταγούλα)...γιατί αν βλέπανε τα μικρά ζωντόβολα το πιάτο τίγκα στην πρασσινάδα ...μάλλον με ξεροκόματα θα την βγάζανε....σαν τα σκυλιά...
Το έφαγαν και το ευχαριστήθηκαν κιόλας!
Υλικά
1 kg χοιρινό μπούτι σε μπουκίτσες
1 kg σέλινο όχι το σέλερυ το χοντρό, αλλά ούτε και το εντελώς μικρό όπως ο μαϊντανός, καλύτερα
το ενδιάμεσο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγος άνιθος
1 μικρή σαλάτα ή μαρούλι
4 πατάτες σε μικρά κυβάκια
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
5 μέτρια λεμόνια
3 αβγά
ζωμός από το φαγάκι μας
Εκτέλεση
Σωτάρω το χοιρινό στο ελαιόλαδο, ρίχνω και το σκόρδο, ρίχνω μπόλικο νερό να το σκεπάσει και βράζω μέχρι να μαλακώσει.
Οταν έχει μαλακώσει ρίχνω το σέλινο, τα κρεμμυδάκια, τη σαλάτα, τον άνιθο και την
... Διαβάστε περισσότερα »
Mερικα ταιριάσματα-κλειδιά που θα βοηθήσουν να απολαύσουμε το νηστίσιμο μενού μας δίνει η Μαρία Ταμιωλάκη, οινολόγος-οινοποιός, υπεύθυνη παραγωγής στο Κτήμα Ταμιωλάκη:
«Ενας από τους "πρωτοκλασάτους" μεζέδες της Σαρακοστής, η ταραμοσαλάτα, αποκτά άλλη γευστική διάσταση δίπλα σε μια μοντέρνου τύπου ρετσίνα που καταφέρνει να στρογγυλέψει με μαεστρία την οξύτητα του πιάτου. Το κλασικό μυδοπίλαφο βρίσκει το ιδανικό του ταίρι σε ένα φρέσκο λευκό κρασί, μέτριας οξύτητας και αρωματικής έντασης που αναδεικνύει τη γευστική του πολυπλοκότητα. Το συνοδεύουν άριστα κρασιά από Ροδίτη, Βηλάνα ή και κάποια χαρμάνια που περιέχουν Sauvignon. Για τα λαδερά πιάτα της κουζίνας μας, το καλύτερο ταίρι τους είναι ένα μοντέρνο, αρωματικό και καλής οξύτητας ροζέ από Κοτσιφάλι και Syrah που ισορροπεί άριστα τη λιπαρότητα αναδεικνύοντας τη γεύση τους. Το χταποδάκι στα κάρβουνα αναζητά
... Διαβάστε περισσότερα »
Ενας πελοποννησιακός τοπικός οίνος από ροδίτη και chardonnay. Φινετσάτο, μέτρια αρωματικό λευκό κρασί, που δίνει ωραίες ιδέες για το τραπέζι. Για τον δημιουργό του, συνιστά την έκφραση της χρυσής τομής, της αρμονίας.
Ασπρολίθι - Αγγελος Ρούβαλης Από τους ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας, ένα κρασί αριστοτεχνικής οινοποίησης, που χάρισε σημαντικές διακρίσεις στον δημιουργό του. Πολύπλοκα αρώματα φρούτων, φρεσκάδα και ευχάριστη επίγευση ανοίγουν τον δρόμο για το καθημερινό ελληνικό τραπέζι.
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά για 4 άτομα 5 μέτριες πατάτες 1 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, για 20' περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Υλικά για 12 κομμάτια 1 δόση ζύμη με ρικότα 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 1 1/2φλιτζ. τριμμένο έμενταλ 1/3 φλιτζ. κρεμά γάλακτος αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζ. χοντροκομμένο μπέικον
Για τη ζύμη με ρικότα 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μία πρέζα αλάτι 1/2 φλιτζ. βούτυρο, που έχετε μαλακώσει 125 γρ. μαλακή ρικότα
Εκτέλεση Σε μια καθαρή επιφάνεια αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε τη ρικότα και ανακατεύετε ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο
... Διαβάστε περισσότερα »
Ετοιµασία 1. Ζεστάνετε το λάδι σε µια κατσαρόλα και σοτάρετε το ρύζι για 4-5 λεπτά µέχρι να ξανθύνει. Ρίξτε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόµη. Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά, τη ρίγανη και το νερό και αφήστε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. 2. Χαµηλώστε τη θερµοκρασία και βράστε για 15 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά
Υλικά για ένα μέτριο ταψί 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες 1 κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός) 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 3 ντομάτες τριμμένες 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι του τσαγιού ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι) 2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ ½ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο για το φύλλο
Εκτέλεση Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινό
... Διαβάστε περισσότερα »
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική