Κυριακή, 2024-06-16, 0:08 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Ο Σπύρος Θεοδωρίδης έφυγε από το Αιγάλεω και πήγε στην Ιταλία για να κυνηγήσει το όνειρό του.
    Από μικρός έλεγε ότι θα γίνει διάσημος και όπως όλα δείχνουν τα κατάφερε. Ο Σπύρος Θεοδωρίδης ήταν ο νικητής του περσινού ιταλικού «Master Chef» έχει δική του εκπομπή και έχει εκδώσει δυο βιβλία μαγειρικής. Η αδελφή του chefμίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μίλα».
    Δείτε το video :

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 438 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-04-18 | Comments (0)

    Λαχταριστοί μικροί λουκουμάδες


    Από την Ελβετία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ, διάσημοι ζαχαροπλάστες βάζουν τη γκουρμέ υπογραφή τους...


    σε σοκολάτες που υπόσχονται όχι μόνο να λιώσουν στο στόμα αλλά και να αποκαλύψουν παράξενους συνδυασμούς γεύσεων από την πρώτη δαγκωματιά (για τους μυημένους!). Φρούτα βουτηγμένα στη σοκολάτα, λουλούδια βρώσιμα επικαλύπτονται από παχιές στρώσεις κακάο αλλά και μπαχαρικά κρύβονται μέσα σε λαχταριστά σοκολατάκια. Περίτεχνες διακοσμήσεις και απρόσμενα υλικά κάνουν τη διαφορά, ενώ το περιτύλιγμα κερδίζει τις εντυπώσεις. Δέκα διάσημες σοκολάτες αποκαλύπτονται… 
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 388 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-03-14 | Comments (0)

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
    Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο.
    Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ μας το Flora Soft μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διογκωθεί το μίγμα μας.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 380 | Added by: Vickydark | Date: 2013-03-09 | Comments (0)

    Τσαλακωμένα φύλλα κρούστας, χοντροτριμμένη φέτα, αυγό και πιπέρι, ξανά τσαλακωμένα φύλλα και ψήσιμο. Στο μεταξύ, φτιάξε μια μυρωδάτη ντοματοσαλάτα.
    Υλικά

    Για την τυρόπιτα

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 359 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Περιεχόμενα...

    ~1/2 φλυτζάνι κρασί
    ~αλάτι και πιπέρι
    ~4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    ~ρίγανη
    ~2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    ~3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
    ~1 φλυτζάνι λάδι
    ~1 ξυλαράκι κανέλλα
    ~1/2 κιλό κιμά
    ~2 κουταλιές πελτέ
    ~1 πακέτο κανελόνια
    ~1/2 ματσάκι μαϊντανό
    ~2 κονσέρβες τοματάκι

    Οδηγίες..

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

    -Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

    -Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

    -Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

    -Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 335 | Added by: zetoni9463 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Κέϊκ Σοκολάτα - Περιεχόμενα

    ~4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
    ~2 βανίλλιες
    ~4 αυγά
    ~2 φλυτζάνια ζάχαρη
    ~1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    ~1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
    ~1 φλυτζάνι κακάο
    ~1 φλυτζάνι γάλα


    Οδηγίες / Εκτέλεση


    -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

    -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ

    -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει

    -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο

    -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ

    -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς

    -Ζεσταίνετε λίγο το γάλα

    -Λιώνετε το κακάο στο γάλα

    -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα

    -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο

    -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα

    -Ψήνετε για μία ώρα περίπου
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 323 | Added by: zetoni9463 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

     
    Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Το μέλι αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για τη διατροφή τους, όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή μας.

    Στους αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3.500 χρόνια, αναφέρεται ως θεραπευτικό μέσο. Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι.

    Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων ολύμπιων θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη μέλισσα.
    Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

    Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού.

    Γιατί μέλι και όχι ζάχαρη;

    Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για το μέλι, που εξυμνεί το θαυμάσιο αυτό προϊόν της φύσης. Για το μ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 385 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-12-28 | Comments (0)

    Υλικά για 8 άτομα:   

    • 1 φύλλο Φρέσκια σφολιάτα PillsburyΤΜ
    • 1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι χωρίς κόκαλο, γύρω στα 2 ½ κιλά (ψαχνό)

    • 2 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό
    4-6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 397 | Added by: Vickydark | Date: 2012-12-27 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 421 | Added by: kaliroy | Date: 2012-12-23 | Comments (0)

    Παράξενα φρούτα από όλο τον κόσμο, που δύσκολα συναντάμε στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετά κοινά για άλλους λαούς.

    Το χέρι του Βούδα
    Perierga.gr - Παράξενα φρούτα
    Είναι μια πικοιλία κίτρου που ευδοκιμεί στην Ασία και πήρε το όνομά του από τη μορφή του καρπού που μοιάζει με χέρι. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και άλλα φαγητά καθώς δεν είναι πικρό όπως τα κοινά κίτρα. Επίσης χρησιμοποιείται σε λατρευτικές τελετές σε βουδιστικούς ναούς. Πιστέυεται ότι ο Βούδας προτιμά καρπούς με τα «δάχτυλα» σε κλειστή θέση, καθώς τα κλειστά δάχτυλα συμβολίζουν την προσευχή.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 524 | Added by: kaliroy | Date: 2012-12-22 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    4 μεγαλες πατατες
    2κρεμμυδια
    αλατι και πιπερι
    ελαιολαδο λιγο για το τσιγαρισμα

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
    αλατι
    2 φακελακια ξερη μαγια
    250 γρ νερο χλιαρο(να αντεχει το δαχτυλο μας μετρωντας μεχρι το 10)

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    Σε ενα μπολ αδειαζουμε το χλιαρο νερο,ριχνουμε την μαγια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το αλατι και στην συνεχεια σιγα σιγα το αλευρι,ανακατευουμε.Θελουμε να πετυχουμε μια μαλακια πολυ ζυμη να κολλαει στα χερια.Αφηνουμε να ξεκουραστει για 40 λεπτα.Βαζουμε τις πατατεσ σε μια κατσερολα να βρασουν καλα.Κοβουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα.Σε ενα τηγανακι με λιγο ελαιολαδο τσιγαριζουμε μεχρι να μαλακωσουν καλα τα κρεμμυδια μας.Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και με την βοηθεια ενος πιρουνιου τις λιωνουμε.Τις προσθετουμε και αυτες στο τηγανι να ανακατευτουν και να τσιγαριστουν λιγακι με τα κρεμμυδια,αλατοπιπερωνουμε και αποσυρουμε.Βαζουμε ενα τηγανι με μπολικο λαδι να καψει.Παιρνουμε ενα κουταλι και παιρνουμε καθε φορα μια κουταλια απο το ζυμαρακι μας και το βαζουμε σε μια επιφανεια αλευρωμενη για να μην κολλαει.Ανοιγουμε πιτακια με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια απο το μειγμα πατατας,κλεινουμε καλα και τα τηγανιζουμε μεχρι να παρουν το επιθυμητο χρωμα!!!!!!!!!!!καλη επιτυχια ειναι πετανοστιμα.Μπορουμε αν θελουμε να τα γεμισουμε με φετα η να τηγανιζουμε σκετες πιτουλες και να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 493 | Added by: Vickydark | Date: 2012-12-09 | Comments (0)

    Όλοι μας αγαπάμε τη σοκολάτα, πολλοί από εμάς τη φράουλα και τη βότκα, οπότε σκεφτείτε πώς θα ήταν να τα συνδυάζαμε όλα μαζί σε μια γλυκιά απόλαυση!

    Κάπως έτσι πέσαμε πάνω σε φωτογραφία της σοκολατένιας φράουλας σφηνάκι και εννοείται μπήκαμε στον πειρασμό να μάθουμε λεπτομέρειες! Δεν είναι καθόλου δύσκολο και μάλλον αξίζει της προσοχής μας.

    Αγοράζουμε όσο μεγαλύτερες φράουλες μπορούμε.
    Κόβουμε το πάνω μέρος τους.
    Κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο εσωτερικό τους.
    Τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα (ή και μερέντα)
    Τις βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη να πήξει η λιωμένη σοκολάτα
    Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με βότκα και σιρόπι σοκολάτας (ή πολύ απλά με ό,τι άλλο θέλουμε).

    Και έτσι απλά έτοιμα τα σοκολατένια σφηνάκια από φ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 490 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-11-18 | Comments (0)

    Συνταγή για νόστιμα και μαλακά μπισκότα


    Υλικά

    1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
    1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
    2 βανίλιες σκόνη
    1 κρόκος από αυγό
    1 ολόκληρο αυγό 
    270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    150 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
    200 γραμμάρια βούτυρο
    ½ κουταλιά του γλυκού σόδα

    Εκτέλεση

    Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ γρήγορα.

    Σε ένα μπολ και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Αφού τα κοσκινίσουμε, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε σταδιακά ρίχνοντας και το μισό σακουλάκι από τις σταγόνες σοκολάτας.

    Το μείγμα μας θα πρέπει να είνα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 372 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-11-02 | Comments (0)


    Διαβάστε για τα "βότανα" που έχουμε σπίτι μας και δεν το γνωρίζουμε.

    1. Γαρύφαλλο. Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...

    Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 509 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-08-14 | Comments (0)


    Τραγανές φέτες ψωμιού με μανιτάρια και γραβιέρα

    Ζεστές, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, βγαλμένες μόλις από τον φούρνο, με λιωμένη γραβιέρα, ξεροψημένα μανιτάρια, μυρωδικά και φρέσκο ελαιόλαδο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα γρήγορο, υγιεινό αλλά απίστευτα νόστιμο ορεκτικό. Συνοδεύονται τέλεια με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα.

    Υλικά
    1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
    150γρ. μανιτάρια (όποιο είδος προτιμάτε)
    8 κουταλιές σούπας (όσες και οι φρυγανισμένες φέτες) τριμμένη γραβιέρα
    3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    8 φέτες ψωμί (ιδανικό θα ήταν να είναι ζυμωτό και μάλιστα χθεσινό)
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια γερή ποσότητα (αγοράστε ένα ματσάκι και βάλτε τουλάχιστον το 1/4)
    λίγο αλάτι

    Εκτέλεση
    1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε το ψωμί σε φέτες< ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 448 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (0)


    Μαλακή τυρόπιτα με ανθότυρο και μέλι

    Μια τυρόπιτα με γλυκιά γεύση, όχι ότι είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα δηλαδή, σίγουρα όμως κάτι που θα λατρέψετε. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη, αφού δεν έχει φύλλο και δεν χρειάζεται ούτε αλεύρι, ενώ η γλύκα του μελιού σε συνδυασμό με το ελαφρύ ανθότυρο θα σας προκαλέσουν σίγουρη εξάρτηση.

    Υλικά
    600γρ. ανθότυρο
    180γρ. μέλι
    400γρ. ζάχαρη
    2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
    2 κοφτά κουταλάκια κανέλα
    5 αυγά
    1 σφηνάκι Grand Marnier

    Εκτέλεση
    1. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
    3. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 423 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (0)

    Σπιτικά hot dogs

    Ένας υπέροχος τρόπος για να μετατρέψετε μια κλασική συνταγή fast food σε ένα πεντανόστιμο, σπιτικό πιάτο. Θέλει λίγη μαεστρία παραπάνω, αλλά για μια εκπαιδευμένη τεμπέλα που θέλει να τρώει καλά, είναι παιχνιδάκι.

    Υλικά
    12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
    12 μαλακά ψωμάκια hot dog
    5 κουταλιές ελαιόλαδο
    2 ποτήρια νερό
    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
    2 κουταλιές της σούπας πελτέ
    3-4 γαρύφαλλα
    3-4 μπαχαρικά της επιλογής σας
    αλάτι
    κόκκινο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το λάδι και τον πελτέ.
    2. Ρίχνετε το νερό, προσθέτετε τα λουκάνικα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνουν τα λουκάνικα.
    3. Χαράζετε τα ψωμάκια στη μέση από τη μία πλευρά και τα ζεσταίνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
    4. Βγάζετε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τοποθετείτε μέσα ένα λουκάνικο και λίγη σάλτσα. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 431 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (0)


    Αφράτα ζυμαροπιτάκια με φέτα

    Μια πανεύκολη συνταγή για αφράτα πιτάκια με φέτα, που γίνονται μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά και χορταίνουν και τον πιο απαιτητικό.

    Υλικά
    250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    ¾ ποτηριού χλιαρό νερό
    1 πρέζα αλάτι
    1 φλιτζάνι μαλακή φέτα, τριμμένη

    Εκτέλεση
    1. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέτετε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει.
    2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, όσο ένα καρύδι. Τα πλάθετε στρογγυλά και κάνετε μια λακκούβα στο καθένα. Γεμίζετε τη λακκούβα με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνετε τη τρύπα να καλυφθεί το τυρί.
    3. Πατάτε το ζυμάρι με τη παλάμη σας να γίνει πλακέ.
    4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, και ψήνετε τη κάθε ζυμαρόπιτα από 3-4 λεπτά σε κάθε π ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 519 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (3)


    Πέντε κινήσεις για την τέλεια τάρτα

    Μια εκπληκτική τάρτα, πάρα πολύ απλή και εύκολη στην εκτέλεσή της, που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας σπιτικά γλυκά της στιγμής.

    Υλικά
    1 φύλλο σφολιάτας
    1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι Bonne Maman
    1 κούπα κρέμα γάλακτος
    4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    1 βανίλια
    αμύγδαλο καβουρδισμένο

    Εκτέλεση
    1. Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας μέσα σε μια ταρτιέρα και κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν.
    2. Τρυπάτε τη σφολιάτα καλά με ένα πιρούνι και την ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα, περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
    3. Τη βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε πάνω της τα ¾ της μαρμελάδας, έτσι ώστε να πάει παντού.
    4. Ετοιμάζετε τη σαντιγί χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια.
    5. Στολίζετε τη τάρτα με τη σαντιγί, όπως σας αρέσει, και σερβίρετε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 396 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (0)


    Σπετζοφάι Πηλίου

    Ένας μεζές από το Πήλιο, ιδανικός για ούζο ή τσίπουρο

    Υλικά

    1 λουκάνικο Βόλου (ένα κομμάτι λουκάνικο), χοντροκομμένο 
    6 - 7 πιπεριές πράσινες κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες 
    1 κουτί ντοματάκι κονκασέ, ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βάζετε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει, σε ένα βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το λουκάνικο και το αφήνετε να θωρακιστεί, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
    Μετά από λίγα λεπτά, αφού έχει σκουρύνει ελαφρώς το λουκάνικο, προσθέτετε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συχνά.
    Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν α ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 547 | Added by: ludia | Date: 2012-07-29 | Comments (0)



    Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Κριστίν Χα στους τηλεθεατές της αμερικανικής έκδοσης στο τηλεοπτικό σόου του «Μάστερ Σεφ». Επιπλέον, θέλει να αποδείξει πως μια δυσκολία ή αναπηρία δεν είναι ικανή να σε σταματήσει από το να πετύχεις πράγματα.

    Η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από το Βιετνάμ αποφάσισε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είναι τυφλός και συμμετέχει σε δια ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 426 | Added by: annamaroulia | Date: 2012-07-05 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 530 | Added by: giorgarasole | Date: 2012-06-16 | Comments (0)

    • 1 κουνέλι 1 1/2 κιλό, κομμένο σε μερίδες
    • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
    • 1 κιλό φρέσκα στρογγυλά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
    • ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 432 | Added by: giorgarasole | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:
    4 φιλέτα μπακαλιάρου (εγώ χρησιμοποιησα κατεψυγμένο)
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
    1 κούπα αρακά
    2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    2 μεγάλα καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
    1 αυγό
    5 κουταλιές σούπας άνιθο
    αλάτι
    πιπέρι
    ελαιόλαδο

    Πως το κάνουμε:
    Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
    Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτοπίπερο, τον άνιθο και μια κούπα νερό.
    Βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι.
    Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι.
    Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτωντας λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα, το ριχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε να πάει παντού και βγάζουμε από τη φωτιά.
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Μην ανακατεύετε το φαγητό μετά από τα 15 λεπτά, γιατί θα σας διαλυθούν τα λαχανικά και το ψάρι.
    Να παρακολουθείτε να μη σωθεί το νερό, αλλά όταν θα φτιάξετε το αυγολέμονο, ωραίο είναι να μην είναι σαν σούπα, αλλά να έχει τη σάλτσα του.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 395 | Added by: giorgarasole | Date: 2012-06-06 | Comments (0)

    Υλικά

    6 μέτριες πατάτες
    1 φλιτζ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
    2 καρότα ψιλοκομμένα
    1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
    Χυμό 1 λεμονιού
    2 κ.σ. ξίδι
    ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτελεση
    Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Όσο είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.
    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσοι οι πατάτες είναι ζεστές για να ρουφήξουν. Ανακατεύουμε καλά.
    Διατηρούμε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 388 | Added by: kaliroy | Date: 2012-06-04 | Comments (0)

    Ευρήματα στο βυθό παραπέμπουν σε πειρατικό πλοίο

    Πλοίο που βρέθηκε στα ανοιχτά της Κορνουάλης ενδεχομένως να είναι πειρατικό σκάφος που βυθίστηκε πριν από περίπου 350 χρόνια. Ο «κυνηγός ναυαγίων» Todd Stevens πιστεύει πως το μήκους 25 μέτρων σκάφος ανήκε στο θρυλικό κουρσάρο John Mucknell που ήταν γνωστός ως ο Πειρατής Βασιλιάς του Σκίλι.

    Το πλοίο «The John» ήταν αρχικά φρεγάτα της East India Company αλλά ο «νταής» κυβερνήτης του, ο καπετάνιος John Mucknell το έκανε πειρατικό λίγο πριν την έναρξη του πολέμου το 1643.

    Το πλοίο προσάραξε το 1645 αφότου υπέστη σοβαρές ζημιές σε μάχη με τις δυνάμεις του Καρόλου του Ι. Από τότε, η ακριβής του θέση παρέμενε μυστήριο.

    Ο καπετάνιος συμμετείχε σε στόλο με μικρότερα σκάφη που είχαν τη βάση τους στα νησιά Σκίλι, τα οποία έκαναν επίθεση σε πλοία και άρπαζαν το φορτίο τους.

    Ο Mucknell πέρασε δύο χρόνια ως πειρατής μέχρι που εντοπίστηκε από τρία πολεμικά πλοία το 1645 και το πλοίο του χτυπήθηκε σε ναυμαχία κοντά στα νησιά Σκίλι.

    Τότε το προσάραξε σε ένα ύφαλο και διέφυγε στα νησιά με το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματός του αλλά το σημείο όπου προσάραξε το πλοίο παρέμενε μυστήριο.

    Ο Todd Stevens είναι πεπεισμένος πως το μεγάλο ναυάγιο που εντόπισε κοντά στα νησιά είναι το «John» και την άποψη αυτή ενισχύουν και κάποια αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό.

    Δύτες αναμένεται να βουτήξουν μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 434 | Added by: ludia | Date: 2012-06-04 | Comments (0)

    Νόστιμο και πρωτότυπο πιάτο


    Υλικά για 2-4 άτομα

    Μισό κιλό τορτελίνια με κρέας
    Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
    600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
    4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 τριμμένο κρεμμύδι
    1 κουταλάκι βασιλικός
    1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
    4 κουταλιές σούπας αλάτι
    1 κύβος λαχανικών
    8 κουταλιές σούπας λάδι
    Μισό ποτήρι νερό

    Εκτέλεση

    Αφήνουμε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.

    Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε το βασιλικό.

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 422 | Added by: ludia | Date: 2012-06-04 | Comments (0)

    ι χρειαζόμαστε:
    300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    100 γρ. βούτυρο
    60 γρ. ζάχαρη
    8 αυγά
    το ξύσμα ενός λεμονιού
    1 πρέζα κανέλλα
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
    1 σφηνάκι ούζο
    ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Πως το κάνουμε:
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό λίτρο νερό, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.
    Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα μονομιάς το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
    Όταν το δείτε ότι το μίγμα σας έχει αναμιχθεί καλά, ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά μέχρις ότου το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και να είναι σφιχτή και λεία.
    Αφήστε τη ζύμη να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία και τότε προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, το ούζο και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
    Βάλτε τώρα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, κόψτε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάστε τα σε στρογγυλές μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού κάστανου και όταν το λάδι ζεσταθεί (δεν πρέπει να είναι καυτό) ρίξτε μέσα τις castagnole και αφήστε τες μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
    Ακουμπήστε οπωσδήποτε τα γλυκάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και αμέσως μετά πασπαλίστε τα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 507 | Added by: giorgarasole | Date: 2012-06-04 | Comments (0)

    Τέλειο φρουτένιο επιδόρπιο με τυρί και δημητριακά

    Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, ο καιρός έχει ήδη φτιάξει και όλοι έχουμε ξεκινήσει, λίγο-πολύ, να προσέχουμε τι τρώμε και πόσο αθλούμαστε για να έχουμε μια αξιόλογη, τουλάχιστον, σιλουέτα στην παραλία, τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που συνδυάζει φρέσκα φρούτα, υγιεινά δημητριακά και μαλακό, ανάλαφρο τυρί, για να ξεγελάσουμε την λαχτάρα μας για γλυκό με τον πιο νόστιμο και υγιεινό τρόπο; Νομίζουμε πως είπαμε αρκετά...

    Υλικά
    300γρ. ανθότυρο (ή κατίκι)
70γρ. μούσλι
300γρ. φρούτα της επιλογής σας (εμείς επιλέξαμε φράουλες, πορτοκάλι και αχλάδι)
ζάχαρη (προαιρετικά αν δεν μπορείτε χωρίς αυτήν)

    Εκτέλεση
    1. Βάζετε το τυρί σε ένα μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει σαν πουρές.
    2. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα φρούτα, τα κόβετε σε κομματάκια και τα βάζετε στο μπολ με το τυρί.
    3. Ανακατεύετε καλά και έπειτα ρίχνετε τα δημητριακά και τη ζάχαρη (αν τη βάλ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 422 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)


    Καβουροκεφτέδες για να πάνε κάτω οι πίκρες

    Είδατε τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών, έτσι; Επειδή τα είδαμε κι εμείς και από το πρωί που ξυπνήσαμε έχουμε έναν μόνιμο κόμπο στο στομάχι, είπαμε να κάνουμε κάτι γι᾽ αυτό και να μην το αφήσουμε να μας πάρε, τελείως, από κάτω. Έτσι ανακαλύψαμε αυτή την υπέροχη συνταγή για crab cakes, κοινώς καβουροκεφτέδες, απλή, εύκολη και γρήγορη και, κυρίως, τόσο νόστιμη που μάλλον θα μας κάνει να ξεχαστούμε για λίγο. Μικρή λεπτομέρεια: Είναι προσωπική συνταγή του «μεγάλου» Robert Duvall.

    Υλικά
    1/2 κιλό καβουρόψιχα
1κ.σ. μαγιονέζα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2κ.γ. worcestershire sauce
    1/2κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/4κ.γ. αλάτι
1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
2κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
18 κρακεράκια, θρυμματισμένα

    Εκτέλεση
    1. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα κρακεράκια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο τέλος τα κρακεράκια και πλάθετε καλά τη ζύμη σ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 440 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)


    Εύκολο και λαχταριστό σνίτσελ στο φούρνο

    Μπορεί να έχετε συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, σας διαβεβαιώνουμε όμως πως ψήνοντάς τα στον φούρνο όχι μόνο κάνετε τον ίδιο χρόνο με το τηγάνι, αλλά κυρίως έχετε ένα άκρως πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Τα σνίτσελ που σας προτείνουμε είναι ελαφριά και πεντανόστιμα και σας παίρνουν μόνο μισή ώρα να τα ετοιμάσετε. Ότι ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή, για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα.


    Υλικά
    4 χοιρινά σνίτσελ μετρίου μεγέθους
    2 αυγά
    ½ φλυτζάνι γάλα
    μουστάρδα
    φρυγανιά
    τυρί τριμμένο
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
    1. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτετε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί.
    2. Βάζετε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και τα περιχύνετε το μείγμα.
    3. Βουτάτε τα σνίτσελ στην φρυγανιά.
    4. Απλώνετε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω του τα σνίτσελ, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν.
    5. Βάζετε την σχ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 504 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

    Δροσερή κρέμα λεμόνι για καλοκαιρινά απογεύματα

    Μια υπέροχη, ανάλαφρη, μυρωδάτη και λαχταριστή (μπορούμε να συνεχίσουμε με τα επίθετα για πάντα) κρέμα λεμόνι, πανεύκολη στη δημιουργία της και τόσο νόστιμη που μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σας «παρέα» για το καλοκαίρι.

    Υλικά
    500ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
110γρ. ζάχαρη
    50-60ml. χυμό λεμονιού
    ξύσμα λεμονιού

    Εκτέλεση
    1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να βράσει.
    2. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνετε για 3 λεπτά ακόμα.
    3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
    4. Την μοιράζετε σε μικρά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

    Τips: Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια μπισκότου για έξτρα απόλαυση ή ό, τι άλλο επιθυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 434 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)


    Καλοκαιρινή τονοσαλάτα με ρύζι και αυγό

    To καλοκαίρι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και οι διατροφικές μας συνήθειες όπως είναι φυσικό αλλάζουν λόγω της εποχής αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών. Τίποτα καλύτερο, νοστιμότερο και πιο υγιεινό λοιπόν από μία τονοσαλάτα οποία και σας χορταίνει και σας δίνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

    Υλικά:

    1 κούπα βρασμένο ρύζι

    2-3 αυγά βρασμένα καλά

    6-7 μέτριες πίκλες

    1 μικρή κονσέρβα τόνο

    3-4 κουταλάκια της σούπας μαγιονέζας

    μισό κρεμμύδι

    αλάτι

    πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βράζουμε το ρύζι και το ρίχ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 436 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)


    Το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο με φράουλες

    Φτιάξτε ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, τη φράουλα εύκολα και γρήγορα και γίνετε η καλύτερη οικοδέσποινα των φιλικών συγκεντρώσεων.

    Υλικά:

    • 500 γρ. φράουλες
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
    • μισό ποτήρι γάλα
    • 1 ποτηράκι του κρασιού sangria
    • 3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.) ή 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

    Εκτέλεση:

    1. Αφού ζεστάνουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.
    2. Διαλύουμε στο ζεστό μείγμα τα φύλλα ζελατίνης (τα οποία έχουμε μαλακώσει σε παγωμένο νερό).
    3. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το ζεστό μείγμα, το γάλα και το κρασί και χτυπούμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
    4. Αφού βάλουμε το μείγμα σε φορμίτσες ή μπωλάκια, τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 394 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

    Υπέροχο γιαουρτοζελέ εύκολα και γρήγορα

    Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εκτός από το ντύσιμό μας πιο ανάλαφρη θα πρέπει να είναι και η διατροφή μας ακόμα και αν πρόκειται για γλυκό. Εδώ σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή για το πιο ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

    Υλικά:

    1) 2 φακελάκια για ζελέ (κατά προτίμηση μπανάνα)
    2) 1 κομπόστα ανανά
    3) 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

    Εκτέλεση:

    Αρχικά στραγγίστε την κομπόστα και στη συνέχεια ανακατέψτε το σιρόπι της με το στραγγιστό γιαούρτι όσο πιο καλά μπορείτε. Ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη. Μην προσθέσετε κρύο νερό! Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε το σιγά σιγά στο μίγμα με το γιαούρτι και το σιρόπι και ανακατέψτε για να γίνει < ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 445 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)


    Αφράτο σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

    Με το που βλέπεις τη φωτογραφία γεμίζει το στόμα σου σάλιο (παραδέξου το). Και το καλύτερο είναι πως χρειάζεται να περάσεις μόνο μισή ώρα στην κουζίνα για να το δεις τρισδιάστατο στο τραπέζι σου και να γεμίσει το σπίτι από την ακαταμάχητη μυρωδιά του. Ένα λαχταριστό, αφράτο σουφλέ με (πολύ) τυρί και (πολύ) ζαμπόν, έφτασεεεε!

    Υλικά
    10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

    10 φέτες τυρί για τοστ

    10 κανονικές φέτες ζαμπόν

    3κ.σ. βούτυρο

    4 αυγά
    1/2 λίτρο γάλα

    250γρ. κρέμα γάλακτος
    1κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

    1κ.γ. πιπέρι

    3κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη

    Εκτέλεση
    1. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και το βάζετε στην άκρη.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
    3. Βουτυρώνετε τις φέτες του τοστ από τη μία πλευρά και τις βάζετε στη βάση του πυρέξ, καλύπτοντας την τελείως.
    4. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 563 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

    Burger λαχανικών για υγιεινές αμαρτίες

    Έρχεται κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, που το μόνο που θέλετε να φάτε, είναι ένα τεράστιο, ζουμερό burger. Την ίδια στιγμή που το σκέφτεστε όμως, εμφανίζεται το γνωστό, γραφικό πλέον, αγγελάκι στον ώμο σας που σας υπενθυμίζει πως το burger είναι μια βόμβα θερμίδων και λίπους, από την οποία πρέπει να μείνετε μακριά. Την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, τρίψτε στη μούρη του την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το υπέροχο, υγιεινό σας burger χωρίς φόβο και πάθος.

    Υλικά
    1 συσκευασία κατεψυγμένα μπιφτέκια λαχανικών
    ¼ μικρού κολοκυθιού
    1 μικρό αγγούρι
    1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
    ½ κουταλάκι φρέσκο άνηθο
    1/8 κουταλάκι καρυκεύματος λεμονοπίπερο
    1 ψωμάκι για burger, ολικής αλέσεως
    1 φέτα ντομάτας
    2 κουταλάκια κόκκινο κρεμμύδι

    Εκτέλεση
    1. Ψήστε τα μπιφτέκια λαχανικών σύμφωνα μα τις οδηγίες στην συσκευασία.
    2. Στο μεταξύ, κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 417 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

    Nτοματίνια με γαρίδες σε 10 λεπτά!

    Φτιάξτε αυτό το άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο πιάτο, εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας αλλά μην αποκαλύψετε σε κανένα ότι δεν αφιερώσατε πάνω από 10 λεπτά για να το ετοιμάσετε!

    Υλικά για μία μερίδα:

    6 ντοματίνια (30 γρ. έκαστο)
    100 γρ.γαρίδα ψίχα (βρασμένη)
    1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    Λίγο άνηθο
    2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Πλένετε, κόβετε στην μέση και αδειάζετε τα ντοματίνια από τη σάρκα τους. Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο από πάνω. Γεμίζετε τα ντοματίνια και γαρνίρετε ζπό πάνω με λίγο γιαούρτι, που θα το έχετε νοστιμίσει προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Καλή επιτυχία!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 430 | Added by: ludia | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

    Tράιφλ πορτοκαλιών αλά PandespaniΤο όνομα τράιφλ (trifle) πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο βιβλίο «Το κόσμημα της καλής νοικοκυράς» («The good houswife's Jewell ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 584 | Added by: marilou | Date: 2012-05-22 | Comments (0)

    Cheesecake φράουλαΥλικά

    250 γρ. Βιτάμ κλασικό, σε θερμοκρασία δωματίου
    300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

    Για τη γέμιση

    * 450 γρ. τυρί κρέμα
    * 350 γρ. κρέμα γάλακτος
    * 5 ζελατίνες
    * 200 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες
    * 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

    Εκτέλεση

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 436 | Added by: marilou | Date: 2012-05-22 | Comments (0)

    STRUDELΒαθμός Δυσκολίας: ΜΕΤΡΙΟΣ

    Χρόνος Προετοιμασίας: 20 ΛΕΠΤΑ
    Χρόνος Μαγειρέματος: 25 ΛΕΠΤΑ
    Μερίδες: 6-8

    ΥΛΙΚΑ:

    1 φύλλο σφολιάτας

    ΥΛΙΚΑ για την κρέμα: ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 427 | Added by: marilou | Date: 2012-05-22 | Comments (0)

    Η καλύτερη τάρτα φράουλας
    Κείμενο:  Νάγια Κωστιάνη
    Νάγια Κωστιάνη
    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

    Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτή η συνταγή για φρέσκια, ανάλαφρη και απερίγραπτα νόστιμη τάρτα φράουλα είναι η καλύτερη που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς κόπο και μέσα σε μόλις μισή ώρα. Και δεν θα μείνει ψίχουλο.

    Υλικά
    1 ζύμη για τάρτες, κατεψυγμένη
    500γρ. φράουλες
    1 πακέτο ζελέ φράουλας
    2κ.σ. καλαμποκάλευ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 454 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-19 | Comments (0)


    Τηγανητό γλύκισμα με κανέλα

    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

    Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο γλύκισμα με κανέλα σε λίγα λεπτά.

    Υλικά
    2 αυγά
    1 κουταλιά της σούπας κανέλα
    βούτυρο
    4 φέτες ψωμί
    Ζάχαρη

    Εκτέλεση
    1. Βάλτε λίγο βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει και ψήστε τις φέτες τους ψωμιού.
    2. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε καλά τα αυγά με την κανέλα.
    3. Βουτήξτε τις ψημένες φέτες ψωμιού στο μείγμα του αυγού και ψήστε τες με άλλο λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
    4. Τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τες με όση ζάχαρη επιθυμείτε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 435 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    Η πιο εύκολη συνταγή για τηγανητό παγωτό

    Δοκιμάστε να τηγανίσετε παγωτό με νιφάδες καλαμποκιού με μια συνταγή που δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

    Υλικά
    4 scoops παγωτό
    2 αυγά, χτυπημένα
    50 γραμμάρια νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)
    Λάδι (για το τηγάνισμα)
    Κονιάκ

    Εκτέλεση
    1. Θρυμματίστε καλά τις νιφάδες καλαμποκιού.
    2. Με ένα κουτάλι δώστε στις μπάλες παγωτού τέλειο στρογγυλό σχήμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 427 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    Γλυκό: σοκολατένια πορτοκάλια
    είναι ιδανική αν κάνετε barbeque στο σπίτι ή διακοπές με σκηνές.

    Υλικά
    πορτοκάλια
    μπάρες σοκολάτας

    Εκτέλεση
    1. Κόψτε τις κορυφές από τα πορτοκάλια (στην ουσία ξεκαπακώστε τα).
    2. Αδειάστε μέρος από την ψίχα των πορτοκαλιών με ένα κουτάλι (απολαύστε τη αμέσως δεν θα τη χρειαστείτε παρακάτω).
    3. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια, γεμίστε τα μισοκουφωμένα πορτοκάλια και σκεπάστε τα με τα καπάκια τους.
    4. Με μερικές οδοντογλυφίδες σιγουρευτείτε πως τα καπάκια δεν θα φύγουν και τυλίξτε τα πορτοκάλια με αλουμινόχαρτο.
    5. Ψήστε τα για λίγη ώρα στα κάρβουνα, στο τζάκι ή ακόμη και στο φούρνο του σπιτιού σας και αμέσως ξεκαπακώστε και με ένα κουτάλι απολαύστε τη ρευστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια πιέστε λίγο το πορτοκάλια και πιείτε τους ζεστούς χυμούς τους.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 407 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    Γλυκό: μαρέγκες με βατόμουρα
    Κείμενο:  Ευάγγελος Μπάος
    Ευάγγελος Μπάος
    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

    Φτιάξτε αυτό το υπέροχο, ανάλαφρο γλύκισμα με βατόμουρα και σαντιγί.

    Υλικά
    2 ασπράδια αυγών
    115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    150 ml κρέμα γάλακτος
    1 πρέζα αλάτι
    βατόμουρα

    Εκτέλεση
    1.Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουν σκληρές λευκές άκρες.
    2. Προσθέστε σιγά σιγά τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 436 | Added by: sofaki | Date: 2012-05-19 | Comments (0)

    1 2 3 ... 16 17 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούνιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz