Ο Σπύρος Θεοδωρίδης έφυγε από το Αιγάλεω και πήγε στην Ιταλία για να κυνηγήσει το όνειρό του. Από μικρός έλεγε ότι θα γίνει διάσημος και όπως όλα δείχνουν τα κατάφερε. Ο Σπύρος Θεοδωρίδης ήταν ο νικητής του περσινού ιταλικού «Master Chef» έχει δική του εκπομπή και έχει εκδώσει δυο βιβλία μαγειρικής. Η αδελφή του chefμίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μίλα». Δείτε το video :
Από την Ελβετία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ, διάσημοι ζαχαροπλάστες βάζουν τη γκουρμέ υπογραφή τους...
σε σοκολάτες που υπόσχονται όχι μόνο να λιώσουν στο στόμα αλλά και να αποκαλύψουν παράξενους συνδυασμούς γεύσεων από την πρώτη δαγκωματιά (για τους μυημένους!). Φρούτα βουτηγμένα στη σοκολάτα, λουλούδια βρώσιμα επικαλύπτονται από παχιές στρώσεις κακάο αλλά και μπαχαρικά κρύβονται μέσα σε λαχταριστά σοκολατάκια. Περίτεχνες διακοσμήσεις και απρόσμενα υλικά κάνουν τη διαφορά, ενώ το περιτύλιγμα κερδίζει τις εντυπώσεις. Δέκα διάσημες σοκολάτες αποκαλύπτονται… ... Διαβάστε περισσότερα »
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ μας το Flora Soft μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διογκωθεί το μίγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. ... Διαβάστε περισσότερα »
Τσαλακωμένα φύλλα κρούστας, χοντροτριμμένη φέτα, αυγό και πιπέρι, ξανά τσαλακωμένα φύλλα και ψήσιμο. Στο μεταξύ, φτιάξε μια μυρωδάτη ντοματοσαλάτα. Υλικά
Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Το μέλι αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για τη διατροφή τους, όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή μας.
Στους αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3.500 χρόνια, αναφέρεται ως θεραπευτικό μέσο. Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι.
Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων ολύμπιων θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη μέλισσα. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.
Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού.
Γιατί μέλι και όχι ζάχαρη;
Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για το μέλι, που εξυμνεί το θαυμάσιο αυτό προϊόν της φύσης. Για το μ
... Διαβάστε περισσότερα »
Παράξενα φρούτα από όλο τον κόσμο, που δύσκολα συναντάμε στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετά κοινά για άλλους λαούς.
Το χέρι του Βούδα Είναι μια πικοιλία κίτρου που ευδοκιμεί στην Ασία και πήρε το όνομά του από τη μορφή του καρπού που μοιάζει με χέρι. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και άλλα φαγητά καθώς δεν είναι πικρό όπως τα κοινά κίτρα. Επίσης χρησιμοποιείται σε λατρευτικές τελετές σε βουδιστικούς ναούς. Πιστέυεται ότι ο Βούδας προτιμά καρπούς με τα «δάχτυλα» σε κλειστή θέση, καθώς τα κλειστά δάχτυλα συμβολίζουν την προσευχή.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγαλες πατατες
2κρεμμυδια
αλατι και πιπερι
ελαιολαδο λιγο για το τσιγαρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι
2 φακελακια ξερη μαγια
250 γρ νερο χλιαρο(να αντεχει το δαχτυλο μας μετρωντας μεχρι το 10)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ αδειαζουμε το χλιαρο νερο,ριχνουμε την μαγια και
ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το αλατι και στην συνεχεια σιγα
σιγα το αλευρι,ανακατευουμε.Θελουμε να πετυχουμε μια μαλακια πολυ ζυμη
να κολλαει στα χερια.Αφηνουμε να ξεκουραστει για 40 λεπτα.Βαζουμε τις
πατατεσ σε μια κατσερολα να βρασουν καλα.Κοβουμε τα κρεμμυδια
ψιλοκομμενα.Σε ενα τηγανακι με λιγο ελαιολαδο τσιγαριζουμε μεχρι να
μαλακωσουν καλα τα κρεμμυδια μας.Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και με την
βοηθεια ενος πιρουνιου τις λιωνουμε.Τις προσθετουμε και αυτες στο τηγανι
να ανακατευτουν και να τσιγαριστουν λιγακι με τα
κρεμμυδια,αλατοπιπερωνουμε και αποσυρουμε.Βαζουμε ενα τηγανι με μπολικο
λαδι να καψει.Παιρνουμε ενα κουταλι και παιρνουμε καθε φορα μια κουταλια
απο το ζυμαρακι μας και το βαζουμε σε μια επιφανεια αλευρωμενη για να
μην κολλαει.Ανοιγουμε πιτακια με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια
απο το μειγμα πατατας,κλεινουμε καλα και τα τηγανιζουμε μεχρι να παρουν
το επιθυμητο χρωμα!!!!!!!!!!!καλη επιτυχια ειναι πετανοστιμα.Μπορουμε αν
θελουμε να τα γεμισουμε με φετα η να τηγανιζουμε σκετες πιτουλες και να
... Διαβάστε περισσότερα »
Όλοι μας αγαπάμε τη σοκολάτα, πολλοί από εμάς τη φράουλα και τη βότκα, οπότε σκεφτείτε πώς θα ήταν να τα συνδυάζαμε όλα μαζί σε μια γλυκιά απόλαυση!
Κάπως έτσι πέσαμε πάνω σε φωτογραφία της σοκολατένιας φράουλας σφηνάκι και εννοείται μπήκαμε στον πειρασμό να μάθουμε λεπτομέρειες! Δεν είναι καθόλου δύσκολο και μάλλον αξίζει της προσοχής μας.
Αγοράζουμε όσο μεγαλύτερες φράουλες μπορούμε. Κόβουμε το πάνω μέρος τους. Κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο εσωτερικό τους. Τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα (ή και μερέντα) Τις βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη να πήξει η λιωμένη σοκολάτα Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με βότκα και σιρόπι σοκολάτας (ή πολύ απλά με ό,τι άλλο θέλουμε).
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 βανίλιες σκόνη 1 κρόκος από αυγό 1 ολόκληρο αυγό 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια ζάχαρη 150 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη 200 γραμμάρια βούτυρο ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ γρήγορα.
Σε ένα μπολ και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Αφού τα κοσκινίσουμε, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε σταδιακά ρίχνοντας και το μισό σακουλάκι από τις σταγόνες σοκολάτας.
Ζεστές, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, βγαλμένες μόλις από τον
φούρνο, με λιωμένη γραβιέρα, ξεροψημένα μανιτάρια, μυρωδικά και φρέσκο
ελαιόλαδο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα γρήγορο, υγιεινό αλλά απίστευτα
νόστιμο ορεκτικό. Συνοδεύονται τέλεια με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα.
Υλικά 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο 150γρ. μανιτάρια (όποιο είδος προτιμάτε) 8 κουταλιές σούπας (όσες και οι φρυγανισμένες φέτες) τριμμένη γραβιέρα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 8 φέτες ψωμί (ιδανικό θα ήταν να είναι ζυμωτό και μάλιστα χθεσινό) φρεσκοτριμμένο πιπέρι ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια γερή ποσότητα (αγοράστε ένα ματσάκι και βάλτε τουλάχιστον το 1/4) λίγο αλάτι
Εκτέλεση 1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε το ψωμί σε φέτες<
... Διαβάστε περισσότερα »
Μια τυρόπιτα με γλυκιά γεύση, όχι ότι είχατε συνηθίσει μέχρι
τώρα δηλαδή, σίγουρα όμως κάτι που θα λατρέψετε. Η παρασκευή της είναι
πανεύκολη, αφού δεν έχει φύλλο και δεν χρειάζεται ούτε αλεύρι, ενώ η
γλύκα του μελιού σε συνδυασμό με το ελαφρύ ανθότυρο θα σας προκαλέσουν
σίγουρη εξάρτηση.
Εκτέλεση 1. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. 3. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Ένας υπέροχος τρόπος για να μετατρέψετε μια κλασική συνταγή
fast food σε ένα πεντανόστιμο, σπιτικό πιάτο. Θέλει λίγη μαεστρία
παραπάνω, αλλά για μια εκπαιδευμένη τεμπέλα που θέλει να τρώει καλά,
είναι παιχνιδάκι.
Υλικά 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης 12 μαλακά ψωμάκια hot dog 5 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ποτήρια νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 3-4 γαρύφαλλα 3-4 μπαχαρικά της επιλογής σας αλάτι κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση 1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το λάδι και τον πελτέ. 2.
Ρίχνετε το νερό, προσθέτετε τα λουκάνικα και ρίχνετε το αλάτι, το
πιπέρι και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα,
μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνουν τα λουκάνικα. 3. Χαράζετε τα ψωμάκια στη μέση από τη μία πλευρά και τα ζεσταίνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. 4.
Βγάζετε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τοποθετείτε μέσα ένα λουκάνικο
και λίγη σάλτσα.
... Διαβάστε περισσότερα »
Μια πανεύκολη συνταγή για αφράτα πιτάκια με φέτα, που
γίνονται μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά
και χορταίνουν και τον πιο απαιτητικό.
Υλικά 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ¾ ποτηριού χλιαρό νερό 1 πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι μαλακή φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση 1.
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέτετε
λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή
ζύμη που δεν θα κολλάει. 2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, όσο ένα
καρύδι. Τα πλάθετε στρογγυλά και κάνετε μια λακκούβα στο καθένα.
Γεμίζετε τη λακκούβα με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνετε τη τρύπα να
καλυφθεί το τυρί. 3. Πατάτε το ζυμάρι με τη παλάμη σας να γίνει πλακέ. 4.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία,
και ψήνετε τη κάθε ζυμαρόπιτα από 3-4 λεπτά σε κάθε π
... Διαβάστε περισσότερα »
Μια εκπληκτική τάρτα, πάρα πολύ απλή και εύκολη στην
εκτέλεσή της, που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της και θα γίνει ένα
από τα αγαπημένα σας σπιτικά γλυκά της στιγμής.
Εκτέλεση 1. Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας μέσα σε μια ταρτιέρα και κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν. 2. Τρυπάτε τη σφολιάτα καλά με ένα πιρούνι και την ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα, περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. 3. Τη βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε πάνω της τα ¾ της μαρμελάδας, έτσι ώστε να πάει παντού. 4. Ετοιμάζετε τη σαντιγί χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια. 5. Στολίζετε τη τάρτα με τη σαντιγί, όπως σας αρέσει, και σερβίρετε.
Βάζετε
λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει, σε ένα βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια
ρίχνετε μέσα το λουκάνικο και το αφήνετε να θωρακιστεί, ανακατεύοντας
κάθε τόσο. Μετά από λίγα λεπτά, αφού έχει σκουρύνει ελαφρώς το λουκάνικο, προσθέτετε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συχνά. Μόλις
μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να
βράσουν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν α
... Διαβάστε περισσότερα »
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Κριστίν Χα στους τηλεθεατές της αμερικανικής έκδοσης στο τηλεοπτικό σόου του «Μάστερ Σεφ». Επιπλέον, θέλει να αποδείξει πως μια δυσκολία ή αναπηρία δεν είναι ικανή να σε σταματήσει από το να πετύχεις πράγματα.
Η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από το Βιετνάμ αποφάσισε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είναι τυφλός και συμμετέχει σε δια
... Διαβάστε περισσότερα »
Πως το κάνουμε: Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτοπίπερο, τον άνιθο και μια κούπα νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτωντας λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα, το ριχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε να πάει παντού και βγάζουμε από τη φωτιά. Λίγα μυστικά ακόμα Μην ανακατεύετε το φαγητό μετά από τα 15 λεπτά, γιατί θα σας διαλυθούν τα λαχανικά και το ψάρι. Να παρακολουθείτε να μη σωθεί το νερό, αλλά όταν θα φτιάξετε το αυγολέμονο, ωραίο είναι να μην είναι σαν σούπα, αλλά να έχει τη σάλτσα του.
Εκτελεση Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Όσο είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσοι οι πατάτες είναι ζεστές για να ρουφήξουν. Ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Πλοίο που βρέθηκε στα ανοιχτά της Κορνουάλης ενδεχομένως να είναι
πειρατικό σκάφος που βυθίστηκε πριν από περίπου 350 χρόνια. Ο «κυνηγός
ναυαγίων» Todd Stevens πιστεύει πως το μήκους 25 μέτρων σκάφος ανήκε στο
θρυλικό κουρσάρο John Mucknell που ήταν γνωστός ως ο Πειρατής Βασιλιάς
του Σκίλι.
Το πλοίο «The John» ήταν αρχικά φρεγάτα της East India Company αλλά ο
«νταής» κυβερνήτης του, ο καπετάνιος John Mucknell το έκανε πειρατικό
λίγο πριν την έναρξη του πολέμου το 1643.
Το πλοίο προσάραξε το 1645 αφότου υπέστη σοβαρές ζημιές σε μάχη με τις
δυνάμεις του Καρόλου του Ι. Από τότε, η ακριβής του θέση παρέμενε
μυστήριο.
Ο καπετάνιος συμμετείχε σε στόλο με μικρότερα σκάφη που είχαν τη βάση
τους στα νησιά Σκίλι, τα οποία έκαναν επίθεση σε πλοία και άρπαζαν το
φορτίο τους.
Ο Mucknell πέρασε δύο χρόνια ως πειρατής μέχρι που εντοπίστηκε από τρία
πολεμικά πλοία το 1645 και το πλοίο του χτυπήθηκε σε ναυμαχία κοντά στα
νησιά Σκίλι.
Τότε το προσάραξε σε ένα ύφαλο και διέφυγε στα νησιά με το μεγαλύτερο
μέρος του πληρώματός του αλλά το σημείο όπου προσάραξε το πλοίο
παρέμενε μυστήριο.
Ο Todd Stevens είναι πεπεισμένος πως το μεγάλο ναυάγιο που εντόπισε
κοντά στα νησιά είναι το «John» και την άποψη αυτή ενισχύουν και κάποια
αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό.
Αφήνουμε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις
ξεβγάζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές και
το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το
νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε το βασιλικό.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είν
... Διαβάστε περισσότερα »
ι χρειαζόμαστε: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. βούτυρο 60 γρ. ζάχαρη 8 αυγά το ξύσμα ενός λεμονιού 1 πρέζα κανέλλα 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ 1 σφηνάκι ούζο ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό λίτρο νερό, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα μονομιάς το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Όταν το δείτε ότι το μίγμα σας έχει αναμιχθεί καλά, ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά μέχρις ότου το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και να είναι σφιχτή και λεία. Αφήστε τη ζύμη να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία και τότε προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, το ούζο και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Βάλτε τώρα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, κόψτε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάστε τα σε στρογγυλές μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού κάστανου και όταν το λάδι ζεσταθεί (δεν πρέπει να είναι καυτό) ρίξτε μέσα τις castagnole και αφήστε τες μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Ακουμπήστε οπωσδήποτε τα γλυκάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και αμέσως μετά πασπαλίστε τα
... Διαβάστε περισσότερα »
Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, ο καιρός έχει ήδη φτιάξει
και όλοι έχουμε ξεκινήσει, λίγο-πολύ, να προσέχουμε τι τρώμε και πόσο
αθλούμαστε για να έχουμε μια αξιόλογη, τουλάχιστον, σιλουέτα στην
παραλία, τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που συνδυάζει φρέσκα φρούτα,
υγιεινά δημητριακά και μαλακό, ανάλαφρο τυρί, για να ξεγελάσουμε την
λαχτάρα μας για γλυκό με τον πιο νόστιμο και υγιεινό τρόπο; Νομίζουμε
πως είπαμε αρκετά...
Υλικά 300γρ. ανθότυρο (ή
κατίκι) 70γρ. μούσλι 300γρ. φρούτα της επιλογής σας (εμείς επιλέξαμε
φράουλες, πορτοκάλι και αχλάδι) ζάχαρη (προαιρετικά αν δεν μπορείτε
χωρίς αυτήν)
Εκτέλεση 1. Βάζετε το τυρί σε ένα μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει σαν πουρές. 2. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα φρούτα, τα κόβετε σε κομματάκια και τα βάζετε στο μπολ με το τυρί. 3. Ανακατεύετε καλά και έπειτα ρίχνετε τα δημητριακά και τη ζάχαρη (αν τη βάλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Είδατε τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών, έτσι; Επειδή τα
είδαμε κι εμείς και από το πρωί που ξυπνήσαμε έχουμε έναν μόνιμο κόμπο
στο στομάχι, είπαμε να κάνουμε κάτι γι᾽ αυτό και να μην το αφήσουμε να
μας πάρε, τελείως, από κάτω. Έτσι ανακαλύψαμε αυτή την υπέροχη συνταγή
για crab cakes, κοινώς καβουροκεφτέδες, απλή, εύκολη και γρήγορη και,
κυρίως, τόσο νόστιμη που μάλλον θα μας κάνει να ξεχαστούμε για λίγο.
Μικρή λεπτομέρεια: Είναι προσωπική συνταγή του «μεγάλου» Robert Duvall.
Εκτέλεση 1.
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα κρακεράκια και
ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο τέλος τα κρακεράκια και πλάθετε καλά τη
ζύμη σ
... Διαβάστε περισσότερα »
Μπορεί να έχετε συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, σας
διαβεβαιώνουμε όμως πως ψήνοντάς τα στον φούρνο όχι μόνο κάνετε τον ίδιο
χρόνο με το τηγάνι, αλλά κυρίως έχετε ένα άκρως πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Τα σνίτσελ που σας προτείνουμε είναι ελαφριά και πεντανόστιμα και σας
παίρνουν μόνο μισή ώρα να τα ετοιμάσετε. Ότι ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή,
για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα.
Εκτέλεση 1. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτετε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί. 2. Βάζετε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και τα περιχύνετε το μείγμα. 3. Βουτάτε τα σνίτσελ στην φρυγανιά. 4.
Απλώνετε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω του
τα σνίτσελ, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν. 5.
Βάζετε την σχ
... Διαβάστε περισσότερα »
Μια υπέροχη, ανάλαφρη, μυρωδάτη και λαχταριστή (μπορούμε να
συνεχίσουμε με τα επίθετα για πάντα) κρέμα λεμόνι, πανεύκολη στη
δημιουργία της και τόσο νόστιμη που μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σας
«παρέα» για το καλοκαίρι.
Εκτέλεση 1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να βράσει. 2. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνετε για 3 λεπτά ακόμα. 3.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα
λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. 4. Την μοιράζετε σε μικρά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Τips: Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια μπισκότου για έξτρα απόλαυση ή ό, τι άλλο επιθυ
... Διαβάστε περισσότερα »
To καλοκαίρι έχει κάνει για τα καλά την
εμφάνισή του και οι διατροφικές μας συνήθειες όπως είναι φυσικό αλλάζουν
λόγω της εποχής αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών. Τίποτα καλύτερο,
νοστιμότερο και πιο υγιεινό λοιπόν από μία τονοσαλάτα οποία και σας χορταίνει και σας δίνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.
Φτιάξτε ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, τη φράουλα εύκολα και γρήγορα και γίνετε η καλύτερη οικοδέσποινα των φιλικών συγκεντρώσεων.
1. Αφού ζεστάνουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο. 2. Διαλύουμε στο ζεστό μείγμα τα φύλλα ζελατίνης (τα οποία έχουμε μαλακώσει σε παγωμένο νερό). 3. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το ζεστό μείγμα, το γάλα και το κρασί και χτυπούμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. 4. Αφού βάλουμε το μείγμα σε φορμίτσες ή μπωλάκια, τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει.
Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εκτός από το ντύσιμό μας πιο ανάλαφρη θα πρέπει να είναι και η διατροφή μας ακόμα και αν πρόκειται για γλυκό. Εδώ σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή για το πιο ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Αρχικά στραγγίστε την κομπόστα και στη συνέχεια ανακατέψτε το σιρόπι της με το στραγγιστό γιαούρτι όσο πιο καλά μπορείτε. Ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη. Μην προσθέσετε κρύο νερό! Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε το σιγά σιγά στο μίγμα με το γιαούρτι και το σιρόπι και ανακατέψτε για να γίνει <
... Διαβάστε περισσότερα »
Με το που βλέπεις τη φωτογραφία γεμίζει το στόμα σου σάλιο
(παραδέξου το). Και το καλύτερο είναι πως χρειάζεται να περάσεις μόνο
μισή ώρα στην κουζίνα για να το δεις τρισδιάστατο στο τραπέζι σου και να
γεμίσει το σπίτι από την ακαταμάχητη μυρωδιά του. Ένα λαχταριστό,
αφράτο σουφλέ με (πολύ) τυρί και (πολύ) ζαμπόν, έφτασεεεε!
Εκτέλεση 1. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και το βάζετε στην άκρη. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 3. Βουτυρώνετε τις φέτες του τοστ από τη μία πλευρά και τις βάζετε στη βάση του πυρέξ, καλύπτοντας την τελείως. 4.
... Διαβάστε περισσότερα »
Έρχεται κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, που το μόνο που
θέλετε να φάτε, είναι ένα τεράστιο, ζουμερό burger. Την ίδια στιγμή που
το σκέφτεστε όμως, εμφανίζεται το γνωστό, γραφικό πλέον, αγγελάκι στον
ώμο σας που σας υπενθυμίζει πως το burger είναι μια βόμβα θερμίδων και
λίπους, από την οποία πρέπει να μείνετε μακριά. Την επόμενη φορά που θα
συμβεί αυτό, τρίψτε στη μούρη του την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το
υπέροχο, υγιεινό σας burger χωρίς φόβο και πάθος.
Υλικά 1 συσκευασία κατεψυγμένα μπιφτέκια λαχανικών ¼ μικρού κολοκυθιού 1 μικρό αγγούρι 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ½ κουταλάκι φρέσκο άνηθο 1/8 κουταλάκι καρυκεύματος λεμονοπίπερο 1 ψωμάκι για burger, ολικής αλέσεως 1 φέτα ντομάτας 2 κουταλάκια κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση 1. Ψήστε τα μπιφτέκια λαχανικών σύμφωνα μα τις οδηγίες στην συσκευασία. 2.
Στο μεταξύ, κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λε
... Διαβάστε περισσότερα »
Φτιάξτε αυτό το άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο πιάτο, εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας αλλά μην αποκαλύψετε σε κανένα ότι δεν αφιερώσατε πάνω από 10 λεπτά για να το ετοιμάσετε!
Πλένετε, κόβετε στην μέση και αδειάζετε τα ντοματίνια από τη σάρκα
τους. Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τις
ραντίζετε με το χυμό λεμόνι και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο από πάνω.
Γεμίζετε τα ντοματίνια και γαρνίρετε ζπό πάνω με λίγο γιαούρτι, που θα
το έχετε νοστιμίσει προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Καλή επιτυχία!
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτή η συνταγή για φρέσκια,
ανάλαφρη και απερίγραπτα νόστιμη τάρτα φράουλα είναι η καλύτερη που
μπορείτε να φτιάξετε χωρίς κόπο και μέσα σε μόλις μισή ώρα. Και δεν θα
μείνει ψίχουλο.
Υλικά 1 ζύμη για τάρτες, κατεψυγμένη 500γρ. φράουλες 1 πακέτο ζελέ φράουλας 2κ.σ. καλαμποκάλευ
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Βάλτε λίγο βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει και ψήστε τις φέτες τους ψωμιού. 2. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε καλά τα αυγά με την κανέλα. 3. Βουτήξτε τις ψημένες φέτες ψωμιού στο μείγμα του αυγού και ψήστε τες με άλλο λίγο βούτυρο στο τηγάνι. 4. Τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τες με όση ζάχαρη επιθυμείτε.
είναι ιδανική αν κάνετε barbeque στο σπίτι ή διακοπές με σκηνές.
Υλικά πορτοκάλια μπάρες σοκολάτας
Εκτέλεση 1. Κόψτε τις κορυφές από τα πορτοκάλια (στην ουσία ξεκαπακώστε τα). 2. Αδειάστε μέρος από την ψίχα των πορτοκαλιών με ένα κουτάλι (απολαύστε τη αμέσως δεν θα τη χρειαστείτε παρακάτω). 3. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια, γεμίστε τα μισοκουφωμένα πορτοκάλια και σκεπάστε τα με τα καπάκια τους. 4. Με μερικές οδοντογλυφίδες σιγουρευτείτε πως τα καπάκια δεν θα φύγουν και τυλίξτε τα πορτοκάλια με αλουμινόχαρτο. 5.
Ψήστε τα για λίγη ώρα στα κάρβουνα, στο τζάκι ή ακόμη και στο φούρνο
του σπιτιού σας και αμέσως ξεκαπακώστε και με ένα κουτάλι απολαύστε τη
ρευστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια πιέστε λίγο το
πορτοκάλια και πιείτε τους ζεστούς χυμούς τους.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική