1 ολόκληρο κομμάτι καπνιστό ζαμπόν καλής ποιότητας, 2,5-3kg. Περίπου
1 κούπα χυμό μήλου
½ κούπα μουστάρδα dijon
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Τοποθετούμε το ζαμπόν σε γάστρα η οποία να κλείνει καλά με καπάκι και το περιχύνουμε με το χυμό μήλου.
Ψήνουμε
με κλειστό καπάκι για 2,5-3 ώρες. 1 ώρα για κάθε κιλό. Αν το κομμάτι
είναι μεγάλο για το σκεύος μας, το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος, από
πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε χωρίς καπάκι.
Μετά το πέρας των ωρών, αδειάζουμε τα υγρά από τη γάστρα και τα κρατάμε στην άκρη.
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την επιφάνεια του ζαμπόν σε ρόμβους.
Καλύπτουμε με τη μουστάρδα, έπειτα με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το μέλι.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200C και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, για μισή ώρα ακόμη.
Κάθε 10' βρέχουμε το ζαμπόν με κουταλιές από τους χυμούς του, που κρατήσαμε στην άκρη.
Είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και έχει πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ζαμπόν.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ½ ώρα.
Το κόβουμε φέτες με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι (ιδανικά με ηλεκτρικό) και σερβίρουμε ζεστό.
Έχει
πολύ εντυπωσιακή παρουσία από μόνο του, είναι ιδανικό για γιορτινό
τραπέζι και η διαφορετική γεύση του "τραβάει” μπόλικο κρασάκι.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική